korkuyorumm-normal doğum

bluehouse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
36
1
36
Ankara
ya kızlarrr....
yardımınıza acil ihtiyacım var.bugün itibariyle 38+4 hamileyim.doktorum normal doğumu fazlasıyla öneriyor,ama henüz catı muayenesi yapmadı.ben ise gercekten normal dogum istiyorum ama normalde vajinal muayenede bile zorlanan biriyim.normal dogumu nasıl yapıcam bilmiyorum.sırf bu yüzdende sezeryane evet demek istemiyorum.sizce ne yapmalıyım???belkde biraz gaza ,cesarete ihtiyacım var:)))aslında bu korkumu belkide normal dogumla yıkarım diyorum kendi kendime.kafam karmakarısık gercekten ....ya cok kötü bi tecrübe olursa cok canım yanarsa diye tereddütlüyüm.yardım edin bana lütfen ,yorumlarınızı desteklerınızı beklıyorum.....

bende normal doğumu çok isteyenlerdendım ama kızım tersti vede aşağıya hiç inmemesı nedenıyle sezeryan oldum.inanın herkes normal doğum tavsiye ediyor doğumda acı hissetmedim ama doğum sonrası çektim malesef.normal doğum yapın bir aksilik olmassa şimdiden rabbım yardımcınız olsun meleğinizi kucağınıza alınca unutursunuz :34:

bende normal doğumu çok isteyenlerdendım ama kızım tersti vede aşağıya hiç inmemesı nedenıyle sezeryan oldum.inanın herkes normal doğum tavsiye ediyor doğumda acı hissetmedim ama doğum sonrası çektim malesef.normal doğum yapın bir aksilik olmassa şimdiden rabbım yardımcınız olsun meleğinizi kucağınıza alınca unutursunuz :34:

inş öyle olur,cok tesekkürler...

ben geçen sene kasımda normal doğum yaptım .doğuma sabah 7 de gittim suyum geldiği için akşam 8 de doğum yaptım.sancım yoktu suni sancı verdiler epidural anestezi yapıldı.alt tarafım uyuştu ama sancıları hissediyosun 5 dakkada bir fakat doğrduktan sonra rahatlıyosun ne ağrı nebişey olmadı bende.2 sonra ayaktaydım dikişler olsa zorlanıcağımı düşünüyorum .birde herkesin doğumu kendine özel 2 saatte de doğuran var benim gibi bir gündede şuan yine hamileyim şubat sonu doğum yapıcam acı çektim çekmedim değil ama yinede normal doğum istiyorum sonrası rahat oluyor .

2 defa sezeryan oldum mecburi sebeplerden doğum sonrası çok zor
cumartesi günü arkadaşım normal doğum yaptı yanına uğradım kalktı dolaştı çantasından bişiler aldı yanakları bile kıpkırmızıydı ben ölü gibi çıkmıştım doğumdan
engelin yoksa kesinlikle normal doğum yap derim
çatı muayenesinden de korkma onda bişi yok

valla canım aklın varsa normalden şaşma normal doğum gibisi varmı ya bende çok şükür normal doğurdum. sezeryan olunca ömür boyu acısı var ama normal doğumda sadecedoğururken sancı var o kadar sonra kurtuluyorsun ve o bebek çıktığı anki hisleri seninde yaşamanı isterim mükemmel bir an.

bende deli gibi normal doğum istiyorum,herkes normalden korkar,ben sezeryandan korkuyorum,hem epidural korkum var ya sakat kalırsam ya iğne tutmazsa diye,hemde kesilmek istemiyorum 7 kat.allah inşallah bana normal doğum nasip eder,normal daha sağlıklı hem daha çabuk iyileşiyormuşsunuz hemde içiniz temizleniyormuş,allah herkese kolay doğumlar nasip etsin ama bence hiç korkmayın hem kendinizi motive edin,o an geldiğinde bir şekilde zorda olsa hepsi hallolur kimler kimler normal doğum yapıyor sizde yapabilrisiniz biraz daha gayret edin...

arkadaşlar sizlere tam 1 sene önce doğum yapmış biri olarak anlatıyım tecrübelerimi..
gece saat 12 gibi kahverengi bi akıntım oldu..hastaneyi aradım kendi dr geceleri olmuyor hastanede ..
dediler ki doğum başlamış olabilir gel ..
ama ben kendimi takip ettim sonuçta daha ağrım yoktu falan filan
akabinde saat başı karnıma sancı girmeye başladı ama bu sancılar hem kısa hemde şiddeti düşük sancılarda..
saat 5 e doğru sancılar 5 dakikada 1 e düştü..hani derler ya 5 dakikada 1 e düştün mü hemen hastane gelin diye...
işte ben o sancı aralıklarında kaltım duş aldım,saçlarımı düzleştirdim,kırmız ojelerimi sürdüm,kahvaltımı yaptım
ama tabi buarada tam beş dakikada bir sancılar geliyor ben işleri aradaki 4 dakikalık dinlenme kısmında yapıyorum...
saat 10 gibi hastaneye gittim dr muayene etti 1 cm açılma var, bu devamde edebilir durabilrde dedi .bu arada 39+2 günlük hamileyim
eve git 2 saat sonra sancın devam ederse gel dedi...
bende eve gittim uyudum.arada sancı geliyordu uyanıyordum sonra tekrar yatıyordum..
nitelim saat 13:30 gibi hastaneye gittim dr tekrar muayene etti ve 5 cm açılma var dedi.
ben en başından epidural istiyordum..dr hemen epidurali taktı.
ssat 15:00 gibi tekrar muayene ve bebek gelmiş hemen doğumaye dedi ve saat 15:20 de bebeğim kucağımdaydı...

şimdi gelelim doğum anına.
doğumdan yaklaşık bi hafta önce normal doğum korkuları benide sarmaya başladı..yok ben doğuramıcam içinde kalıcak filan diye dolaşmaya başlamıştım..
bu arada neredeyse epidural hakkında 9 ay boyunca araştırdım okudum ..
arkadaşlar epiduralle felç vakası yok..zaten baltalimanı kemik hastanesinde yapılan bütün bacak operasyonlar ki günde yaklaşık 10-15 tane oluyor hepsi epidural yapılıyor..
yani epidural bi doğum şeklinden ziyade anestezi tekniği..
bide şunu da belirtiyim yaklaşık 4 sene önce laporaskopi yöntemiyle kist ameliyatı oldum ki o sezeryanın bi tık altıdır..

nihayetinde epidural doğum yaptım..yanımdaki hasta ortalığı yıkarken ben ıpodla müzik dinliyordum..
ayrıca sancıyıda hissediyorsun ıkınma hıssinde kaybolmuyor.onların hepsi hurafe..sadece ve sancı şiddeti daha az..

çok uzun oldu ama sizlere yardımcı olmak için detaylı anlattım...
kızlar ben epidurali gerçekten tavsiye ediyorum..rabbim herkese benimki gibi kolay doğum nasip etsin

ben hep olaya şöyle baktım elbette bi acı ağrı olacak bu kadar mükemmel bi duygu böyle bi mutluk için az bile

sonuçta ya sezeryan yapıp doğum sonrası bu acıyı çekicektim bebeğimin bana en ihtiyacı olduğu zamanda ona gerektiği gibi yanında olamıcaktım...
yada öncesinde çekip bebeğimi kucağıma aldığımda tam konsantre onunla olacaktım..
ben tercihimi ikinci şıktan yana kullandım...
hastaneden eve bebeim kucağımda geldim...40 gün sonra hamile kalmadan önceki kiloma döndüm..bunlar normal doğumun nimetleri arkadaşlar

Tıbben uygunsan düşünme bile. Normal doğum gibisi var mı? Ben bebeğim 4500 gr olduğu için 40. haftaya kadar normal doğumu beklememe rağmen sezaryen amliyatı olmak zorunda kaldım. Kötü müydü? Hayır ama asla normal yolla gerçekleşen bir doğumun yerini tutmaz. Neden korkuyorsun? 7 kat kesilmekten daha zor değil, inan. Milyarlarca dişi doğuruyor, sen de anneliğin keyfini çıkar.

arkadaşlar sizlere tam 1 sene önce doğum yapmış biri olarak anlatıyım tecrübelerimi..
gece saat 12 gibi kahverengi bi akıntım oldu..hastaneyi aradım kendi dr geceleri olmuyor hastanede ..
dediler ki doğum başlamış olabilir gel ..
ama ben kendimi takip ettim sonuçta daha ağrım yoktu falan filan
akabinde saat başı karnıma sancı girmeye başladı ama bu sancılar hem kısa hemde şiddeti düşük sancılarda..
saat 5 e doğru sancılar 5 dakikada 1 e düştü..hani derler ya 5 dakikada 1 e düştün mü hemen hastane gelin diye...
işte ben o sancı aralıklarında kaltım duş aldım,saçlarımı düzleştirdim,kırmız ojelerimi sürdüm,kahvaltımı yaptım
ama tabi buarada tam beş dakikada bir sancılar geliyor ben işleri aradaki 4 dakikalık dinlenme kısmında yapıyorum...
saat 10 gibi hastaneye gittim dr muayene etti 1 cm açılma var, bu devamde edebilir durabilrde dedi .bu arada 39+2 günlük hamileyim
eve git 2 saat sonra sancın devam ederse gel dedi...
bende eve gittim uyudum.arada sancı geliyordu uyanıyordum sonra tekrar yatıyordum..
nitelim saat 13:30 gibi hastaneye gittim dr tekrar muayene etti ve 5 cm açılma var dedi.
ben en başından epidural istiyordum..dr hemen epidurali taktı.
ssat 15:00 gibi tekrar muayene ve bebek gelmiş hemen doğumaye dedi ve saat 15:20 de bebeğim kucağımdaydı...

şimdi gelelim doğum anına.
doğumdan yaklaşık bi hafta önce normal doğum korkuları benide sarmaya başladı..yok ben doğuramıcam içinde kalıcak filan diye dolaşmaya başlamıştım..
bu arada neredeyse epidural hakkında 9 ay boyunca araştırdım okudum ..
arkadaşlar epiduralle felç vakası yok..zaten baltalimanı kemik hastanesinde yapılan bütün bacak operasyonlar ki günde yaklaşık 10-15 tane oluyor hepsi epidural yapılıyor..
yani epidural bi doğum şeklinden ziyade anestezi tekniği..
bide şunu da belirtiyim yaklaşık 4 sene önce laporaskopi yöntemiyle kist ameliyatı oldum ki o sezeryanın bi tık altıdır..

nihayetinde epidural doğum yaptım..yanımdaki hasta ortalığı yıkarken ben ıpodla müzik dinliyordum..
ayrıca sancıyıda hissediyorsun ıkınma hıssinde kaybolmuyor.onların hepsi hurafe..sadece ve sancı şiddeti daha az..

çok uzun oldu ama sizlere yardımcı olmak için detaylı anlattım...
kızlar ben epidurali gerçekten tavsiye ediyorum..rabbim herkese benimki gibi kolay doğum nasip etsin

ben hep olaya şöyle baktım elbette bi acı ağrı olacak bu kadar mükemmel bi duygu böyle bi mutluk için az bile

sonuçta ya sezeryan yapıp doğum sonrası bu acıyı çekicektim bebeğimin bana en ihtiyacı olduğu zamanda ona gerektiği gibi yanında olamıcaktım...
yada öncesinde çekip bebeğimi kucağıma aldığımda tam konsantre onunla olacaktım..
ben tercihimi ikinci şıktan yana kullandım...
hastaneden eve bebeim kucağımda geldim...40 gün sonra hamile kalmadan önceki kiloma döndüm..bunlar normal doğumun nimetleri arkadaşlar

cnm nee kadar güzel detaylı yazmışsın,gayet aydınlatıcı olmuş verdiğin bilgiler, paylaşımın için teşekkürler :)

kesinlike normal doğurmanı isterim adı üstünde normal:) sezeryan sonrası çok zor bebege alışmak toparlanmak emzirmek vs vs hepsi zor oluyor.

bende 2 defa normal doğum yaptım okadar korkulacak gibi değil bence önemli olan kendini her türlü hazırlamak üçüncü bebeğime hamileyim ve allah kısmet ederse yine normal doğum istiyorum

minicik kediler bile doğuruyo sen mi doğuramıcaksın yapma allah aşkına
biraz acı çekicen ama geçicek
bunun için sezeryana evet denilir mi

doğum anında acıyı anlık çekiceksin, sezeryanda belki 3-4 ay
az mantıklı düşün
ben de vajinal muayne yaptıramayan biriyim ama, sırf bunun için de sezeryan acısını çekemem

Back
X