arkadaşlar sizlere tam 1 sene önce doğum yapmış biri olarak anlatıyım tecrübelerimi..
gece saat 12 gibi kahverengi bi akıntım oldu..hastaneyi aradım kendi dr geceleri olmuyor hastanede ..
dediler ki doğum başlamış olabilir gel ..
ama ben kendimi takip ettim sonuçta daha ağrım yoktu falan filan
akabinde saat başı karnıma sancı girmeye başladı ama bu sancılar hem kısa hemde şiddeti düşük sancılarda..
saat 5 e doğru sancılar 5 dakikada 1 e düştü..hani derler ya 5 dakikada 1 e düştün mü hemen hastane gelin diye...
işte ben o sancı aralıklarında kaltım duş aldım,saçlarımı düzleştirdim,kırmız ojelerimi sürdüm,kahvaltımı yaptım
ama tabi buarada tam beş dakikada bir sancılar geliyor ben işleri aradaki 4 dakikalık dinlenme kısmında yapıyorum...
saat 10 gibi hastaneye gittim dr muayene etti 1 cm açılma var, bu devamde edebilir durabilrde dedi .bu arada 39+2 günlük hamileyim
eve git 2 saat sonra sancın devam ederse gel dedi...
bende eve gittim uyudum.arada sancı geliyordu uyanıyordum sonra tekrar yatıyordum..
nitelim saat 13:30 gibi hastaneye gittim dr tekrar muayene etti ve 5 cm açılma var dedi.
ben en başından epidural istiyordum..dr hemen epidurali taktı.
ssat 15:00 gibi tekrar muayene ve bebek gelmiş hemen doğumaye dedi ve saat 15:20 de bebeğim kucağımdaydı...
şimdi gelelim doğum anına.
doğumdan yaklaşık bi hafta önce normal doğum korkuları benide sarmaya başladı..yok ben doğuramıcam içinde kalıcak filan diye dolaşmaya başlamıştım..
bu arada neredeyse epidural hakkında 9 ay boyunca araştırdım okudum ..
arkadaşlar epiduralle felç vakası yok..zaten baltalimanı kemik hastanesinde yapılan bütün bacak operasyonlar ki günde yaklaşık 10-15 tane oluyor hepsi epidural yapılıyor..
yani epidural bi doğum şeklinden ziyade anestezi tekniği..
bide şunu da belirtiyim yaklaşık 4 sene önce laporaskopi yöntemiyle kist ameliyatı oldum ki o sezeryanın bi tık altıdır..
nihayetinde epidural doğum yaptım..yanımdaki hasta ortalığı yıkarken ben ıpodla müzik dinliyordum..
ayrıca sancıyıda hissediyorsun ıkınma hıssinde kaybolmuyor.onların hepsi hurafe..sadece ve sancı şiddeti daha az..
çok uzun oldu ama sizlere yardımcı olmak için detaylı anlattım...
kızlar ben epidurali gerçekten tavsiye ediyorum..rabbim herkese benimki gibi kolay doğum nasip etsin
ben hep olaya şöyle baktım elbette bi acı ağrı olacak bu kadar mükemmel bi duygu böyle bi mutluk için az bile
sonuçta ya sezeryan yapıp doğum sonrası bu acıyı çekicektim bebeğimin bana en ihtiyacı olduğu zamanda ona gerektiği gibi yanında olamıcaktım...
yada öncesinde çekip bebeğimi kucağıma aldığımda tam konsantre onunla olacaktım..
ben tercihimi ikinci şıktan yana kullandım...
hastaneden eve bebeim kucağımda geldim...40 gün sonra hamile kalmadan önceki kiloma döndüm..bunlar normal doğumun nimetleri arkadaşlar