Korona döneminde Istanbul'da çok bunaldım

3 yasinda bir yavrum var.1993 den bugune istanbulda yasiyorum.4 yil baska sehirde gecti neyse..hic arkadasim yok .evlenmeden evvel calisan sosyal biriydim.2020 ocak ayindan martin ortasina kadar hastanede yattim.anne babam baska sehirde bagisiklik sistemim toparlanmadigi icin sokaga cikarken cok dikkat etmek zorundayim.cocugum evde bunaliyor sokakda o da maske takiyor ama kardeslwr takmamis diyor parka gidwlim diyor oglum hasta oluruz dedigimde bak kardeşler gitmis diye agliyor camdan sokak izliyor.anaokuluna baslayacakti korkudan baslatamiyorum.Eşim kendi sektörune geri donmek istiyor ama pandemi is olaylarını etkilediği icin olumsuz oluyor sevmedigi bir isi yapiyor ve depresyonda.tatile gitmeyi cok istwsek de koronadan ötürü evdeyiz hatta kuzenlerimin nikah ve dugunlerine de gitmeyecegiz. Yani sizin gibi hepimiz sabirla bitmesini bekliyoruz.ama saglikli olmak cok onemli aylarca hastane odasinda yatan biri olarak diyorum. Hastane penceresinden disati bakmakdana varsin evimde cocugumla esimle bakayim.

Çok geçmiş olsun size ve tüm hastalara şifa diliyorum

Bende istanbulda yaşıyordum doğduğumdan beri. Geçen yıl ankaraya taşındım. 33ywşındyım ve daha önce çalışıyordum ama ankaraya geldim eve tıkıldık. Okadar çok bunalıyorum ki çoğu zaman ağlıyorum pişmanlık yaşıyorum buraya geldim diye. Hiç arkadaş edinemedim. Zaten şuanda da virüs sebebiyle çıkamıyoruz hiç.
Okadar bunaldım ki kaçıp gidesim geliyor istanbula

Koronadan sonda her şey güzel olacak inşallah sabredelim biraz daha

Esinizin cimri oldugu izlenimi diger konuda da yansımışti "bana benim paramla.hediye alma " demesinden.
Ama hersey para değil
Ayrica hobi denen sey de parasiz olmuyor illa ki.masraf oluyor
Mesela dikiş dikmek isteseniz makine lazim, kumas lazim ip.lazim
Örgü deseniz yün/şiş almaniz lazim
Nakış deseniz yine kumaşı/havlusu, ipligi, iğnesi, tığı şişi lazim
Bazi insanlar üreterek mutlu olur siz de öylesiniz diye düşündüm. Kursa gitme planı/3.üniversite/cicek yetistirme... bunlar boş kalmayi sevmeyen insan özellikleri.
Peki çalışıyor musunuz ya da düşünür müsünüz?

Esinizin cimri oldugu izlenimi diger konuda da yansımışti "bana benim paramla.hediye alma " demesinden.
Ama hersey para değil
Ayrica hobi denen sey de parasiz olmuyor illa ki.masraf oluyor
Mesela dikiş dikmek isteseniz makine lazim, kumas lazim ip.lazim
Örgü deseniz yün/şiş almaniz lazim
Nakış deseniz yine kumaşı/havlusu, ipligi, iğnesi, tığı şişi lazim
Bazi insanlar üreterek mutlu olur siz de öylesiniz diye düşündüm. Kursa gitme planı/3.üniversite/cicek yetistirme... bunlar boş kalmayi sevmeyen insan özellikleri.
Peki çalışıyor musunuz ya da düşünür müsünüz?

Evet bana da cimri gibi geliyor. Eşime söylediğimde değilim diyor boşa masraf yapiyorsun diyor ama dediginiz gibi üretmek için az da olsa sermaye lazım. Ben de üretmeyi çok seviyorum. Yağlı boya yapmaya, çiçek yetiştirmeye, müzik aleti calmaya çalışıyorum. Dikiş dikmeyi de seviyorum makine alalım dedim yer kaplar dikmezsin dedi. Çalışmayı düşünüyorum fakat korona dönemi hem iş yok hem de korkuyorum. Biraz zaman geçsin özel okullara başvuracağım

Evet bana da cimri gibi geliyor. Eşime söylediğimde değilim diyor boşa masraf yapiyorsun diyor ama dediginiz gibi üretmek için az da olsa sermaye lazım. Ben de üretmeyi çok seviyorum. Yağlı boya yapmaya, çiçek yetiştirmeye, müzik aleti calmaya çalışıyorum. Dikiş dikmeyi de seviyorum makine alalım dedim yer kaplar dikmezsin dedi. Çalışmayı düşünüyorum fakat korona dönemi hem iş yok hem de korkuyorum. Biraz zaman geçsin özel okullara başvuracağım
Çok üretken biri oldugunuz imajı olustu kafamda valla hayran kaldim😍
Ben de korona yeni başlamıştı balkona biseyler ektim ama ben beceremiyorum sanırım, bitkilerim hemen soluyor :KK70: gerci hala suluyorum yesillikler icindeler ama meyve vermediler (domates tohumu ekmistim).
Yagli boya/resim hic denemedim dikis de bilmem ama ogrenme istegim var :)
Insan evdeyken birseyler ortaya cikarmak istiyor
Bence esinizi biraz duzeltecek olan sizsiniz
Hani o gerek yok diyor ama siz mesela kendi kiyafetimizi kendimiz diksek ne guzel.olurdu diyerek alabilirsiniz makineyi
Simdilerde baya fiyatlar uçmuş aslinda ama ben de düşünüyorum bakalim

Back
X