Korona günlerinde düğün yapmak

İnsanlarda bunu anlamıyor işte, taktık mecbur ödeyecekler. Maalesef çaresizlik mecburiyet dinlemiyor. Şimdi kim kine yarım altın takar Allah aşkına? Bu pembe hayalden herkesin kurtulmasını temenni ediyorum.

Hayir bu bir aile anisi ufak bir yemek deseler insanlar kendini zorlar kapidan gozukur
Ama ben o laflardan sonra asla gitmem ne demek
Insanlar yarindan korkuyor belki yarin duzelecek o zaman takini getirir
Birde uzak akraba arkadasa ne gerek var yarim altin nedir?
Buyuk cesaret yani.

neden sizin oyle olmus anlayamadim. biz darbenin ertesi gunu 4 saat yola dugune gittik. tum davetliler gelmislerdi. herkes de gayet rahattı. zaten olaganustu hal bile 4 5 gun sonra ilan edilmişti. ortam gayet normaldu..sizinkiler resmen firsat kollamislar.
Adana'dan ve yurtdışından geleceklerin uçuşları iptal oldu. Akşam üstüydü nikah herkes cumartesi sabaha almış bilet mantıken. Eşimin akrabalar otobüsle gelecekti gelmedi. Benim otobüsle gelecek arkadaşlar bile gelmedi. Ama bana en çok ne koydu biliyor musunuz; 8 yaşında birbirimizin nikah şahidi olacağız diye bana söz verdiren,benim olduğum ve o zaman 23 yıllık arkadaşım gelmedi. Hamileydi , üstelik 3 saatlik mesafedeydi getirmedi eşi. Bunun dışında gelmeyenlere çok üzülmedim açıkçası. En sevdiklerim bir gün önceden gelmişti. Mekan kapatmıştık fasıllı. Orası iptal oldu ama biz kemik kadro yinede yedik içtik 😊

Bende sizin gibi nikahtan evlendim corona döneminde. Davetli hiç yoktu doğal olarak takı da olmadı. Benim önceden altın taktığım kişilerde sonrasında geri dönmedi yani artık benim takıları almam çok zor😊 büyük zarardayız. Ama biz eşyamızı masrafımızı takıya güvenip yapmamıştık. Siz şimdi düğün yapsanız da kaç kişi gelir kim ne takar bilinmez. Çünkü durumlar hiç Mart ayındaki gibi değil
pandemi de düğünü ben çok gereksiz buluyorum ama takılar konusunda eğer ki aile takı takmışsa önceden o kişler bir nevi borçludur ve takıyı bir şekilde ulaştırmalıdırlar bana göre.kul hakkına da girer görgü kurallarına da aykırıdır borçlu olunan takının üstüne yatmak.ha eli çok sıkışıktır bir kaç ailenin onlarında telefonla arayıp durumlarını anlatması ve en uygun zamanda takılarını hediye edeceklerini söylemeleri gerekir uygunu budur.öbür türlüsü resmen gasptır bana göre

Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bizim de Martta nikahımız oldu davetsiz sadece 2 şahit ile annem, babam nikahımı göremedi 5 Nisan da düğünümüz olacaktı 3 hafta kala yasak geldi önce Temmuza erteledik sonra 6 Eylüle aldık. Şubatta ev tutuldu dayalı döşeli gelinlik damatlık kınama kadar her şey hazır salonlar ödendi hepsi düğünü bekliyor. 2 hafta kaldı ailemin davet ettiği herkes gelemem diyor. Bizde istemeyiz böyle dönemde kimsesiz gibi düğün yapmayı daha güzel zamanda kalabalık bol eğlenceli kim düğünü olsun istemez düğünümüzde de muhtemelen 50 60 kişi olacak yaptığımız masrafa bile değmeyecek. Ama sizde kimseyi anlamadan yargılıyorsunuz o kadar pür heves gelinlik diktiriyoruz, aylar belki seneler önceden müzik listesi yapıyoruz seneye bırakma durumu olsa bırakırız zaten böyle düğün yapmayı biz mi istiyoruz. Avrupada Abd de yaşamıyoruz düğün olmadan evli sayan bile yok. Ayrıca yıllar boyunca takı takıyoruz niye beklemeyelim zaten takı yardım amaçlı değil mi? Asıl bu dönemde evlenenin en çok ihtiyacı yok mu her şey aldı başını gitti normal geçim bile zorken böyle olacağını bilmeden ocak şubatta borca girdi insanlar 3 5 takı gelir kalkarız altından dedik beklemekte suç olmuş yav. Amma insanların moralini bozuyorsunuz ya maskeni tak, kimseyi öpme, uzak dur, ver takını tebrik et çık git virüs a dedektör gibi seni bulup durup dururken bulaşmıyor ya markette ya da otobüste olmaktan ne farkı var yarım saat düğüne girip çıkmanın. Bizde kimseye bulaşsın istemiyoruz zaten ne horon ne halay ediliyor, herkesin yüzü maskeli, alt tarafı bi gelinlik damatlıklı yarım saat görüp çıkacaksınız ya zaten saçma sapan oluyor düğünlerimiz bide böyle yok takı yollamam o zaman 300dü şimdi 750 bilmem ne. iyi bende 300e alıp kenara atsaydım böyle sadece arkadaşlarıma taktıklarımla şimdi 15 çeyreğim olacaktı her ay altın yapıp koyuyordum o düğünlere gidince koyamadım o nolacak?

Virüs sebebiyle tören olmadı diyorsunuz da,virüs bitmedi ki henüz nasıl düğün yapacaksınız..Nikah olmuş,aynı evde yaşıyorsunuz daha neyin düğünü olacak ki
Siz herhalde baktınız olmuyor,düğün yapalım takı toplayalım düşüncesine girmişsiniz ki bence yanlış,onca insanı da düşünün bu ortamda ,hastalık bulaşsa vebalini alabilecek misiniz?

Şu pandemide hiçbir düğüne katilmadim, katilmiyorum, katilmam. Düğünü yapsaniz da gelen olmaz yani zaten altinda almis basini gidiyor

Back
X