Korona günlerinde düğün yapmak

Valla bi ben insanları düşünüp düğünümü iptal ettim galiba, kendimi enayi gibi hissediyorum artık. Neyse. Bana belli bir kısım takı nişanda takılmıştı; takı takmak isteyen diğerleri evime gelecekler. Bir kısım arkadaşımız IBAN numarası isteyip para gönderdi. Sorun etmedik.
Bende birine birşey olur düşüncesiyle yapmamayı düşünüyorum buna kendimizde dahil.
Çoğu tanıdık davetiye gibi iban numaralarının yazdığı birşey hazırlatıp dağıtmış,belki bende öyle yapabilirim.Yardım etmek isteyen her türlü eder diye düşünüyorum.

Ben de 16 temmuzda evlenmiştim. Misafirlerin yarısı gelemedi o gece Ben boşandım, altınlar hala gelecek :KK70: Nikahtı zaten benimki, düğün yoktu ama yine de çok kötü oluyor tabii. Ani gelişen bir durumdu diğeri, pandemi epeydir var maalesef. Sizi de anlıyorum, hevesin kursakta kalması kötü.

Ben kendi kuzenimin düğününe gitmeyeceğim mesela. İki kere erteledi onlar da. Şahsi aracım olsa giderdim ama otobüse binmeye cesaret edemem. Altın da çok pahalı. İnsanlar taktıklarının dönmesini bekliyor ama durum da kötü. Ben önceden maaşımla aynı ayda 3 çeyrek alıp zorlanmıyordum, bu sene tek çeyrek alınca bile kendimi dağlara vurasım geliyor. karşılığını yapmak çok zor artık maalesef. Üstelik aylardır maaş alamıyorum doğru düzgün pandemi sebebiyle. Yine de kuzen düğünü tabii ki, önceden para ayırmıştım. Şimdi üstüne 300 de yol parasını ekledim. Bilezik alacaktım ama belki aylarca görüşememe durumu olacağı için sordum kendisine, düğün günü ibanına yollayacağım, artık bir eksiklerini kapatırlar. Size de zaten gelir altınlarınız diye düşünüyorum o yüzden.

Mutluluklar dilerim size de, önemli olan huzurunuz.
Zaten alması gereken çoğu kişi Nisan ayı diye bildikleri için aldılar.Geriye düğün salonuna ödediğimiz parayı geri almak kalıyor.Internetten gordugum kadarıyla tuketıcı hakları evlenen cıftlerden yanaymıs.

Bende birine birşey olur düşüncesiyle yapmamayı düşünüyorum buna kendimizde dahil.
Çoğu tanıdık davetiye gibi iban numaralarının yazdığı birşey hazırlatıp dağıtmış,belki bende öyle yapabilirim.Yardım etmek isteyen her türlü eder diye düşünüyorum.

Takı takmak ya da para göndermek isteyen her türlü yapar zaten. Takmak istemeyen düğüne gelmiyor hatta yiyip içip sahte altın takanı biliyorum. Bence hiç gereği yok şu dönemde. Yapan da zamanında iptal edemeyip parasını geri alamadığından yapıyor bence. Biz de yerimizi ayırtmıştık, iptal için paranın hepsini vermediler belli bir kısmını aldılar. Eşim sorun etmedi; iptal ettik direkt sadece nikâhımız oldu.

26 temmuzda düğünüm oldu. Hem kına hem düğün yaptım. Kınayı mahallede açık havada mevlüt okuttum gelen uzaktan tebrik etti zarfini verdi. Aynı zamanda ateş ölçer maske dezenfekten bulundurmak zorundasın yemek veriyorsan kapalı şekilde hijyenik verilmeli. Yani gelip ceza da yazabiliyorlar. Hem düğün hem kına salonumu iptal ettim. Düğünü de bir derknekte gündüz yaptım. İki saat bile sürmedi takıyı sepet yapmışlar ona attılar pek kimse ile temas kurmadik. Ayni şekilde düğünde de yemekler kapalı şekilde idi. Ateş ölçer vardı. Sorumlular kural ihlaline müsade etmiyor. Bilincliler. Bir miktar takı geldi. Çoğu insan haklı olarak gelmedi ama önümüzü goremiyoruz ne olacağını bilmiyoruz hayat bir şekilde devam ediyor. Ben her gün çok kalabalık ilde kasiyerlik yaparken sürekli insanlarla iç içeyken garipsemedim. Aynı şekilde bende kira ödüyordum oturduğum eve. Yapmak istiyorsanız arayı fazla açmadan yapın kurallara uyarak. Mutluluklar dilerim🌼

Valla ben su kosullarda kimseye altin takmam.
Altin takmadigim icin "sen gelme ulan ayi" diyecekse de keyfi bilir.
Yarama tuz bastın..... nişanlımın arkadaşının düğünü için çeyrek aldık. hayır gelirlerimiz de gayet iyi ceyrek batırmaz ama geceleri rüyamda görüyorum bir ceyrege nasıl o kadar para istediler diye :D :D

Yarama tuz bastın..... nişanlımın arkadaşının düğünü için çeyrek aldık. hayır gelirlerimiz de gayet iyi ceyrek batırmaz ama geceleri rüyamda görüyorum bir ceyrege nasıl o kadar para istediler diye :KK70: :KK70:
Neyse ki kuzenlerim falan evlendi benim.
Hayir bir de ben bekarim, dolayisiyla bana kimse bir sey takmadi. Asil alacaklı olan benim :D

Hanımlar selamlar,

Şubat ayında evimizi tuttuk,Nisan ayında nikahımız oldu.Sadece nikah planlarken misafirsiz bir nikah olduğu için mecbur kına için tuttuğum yeri Eylül ayında düğüne çevirdik.Şubattan Eylüle kadar boş eve kira da veremezdik,kısacası nikahımızı kıydık evimize girdik.Virüsün gitgide arttığı günlerde düğün yapmaktan da korkar olduk fakat maddi açıdan da başka yapacak bir çaremiz yok.Bu durumda olan arkadaşlarım var mı bizim gibi.Artık borç gırtlağa dayanmış durumda. Düğünü ertelesek desek nikahtan 1 yıl sonra düğün yapmak sanki daha abes olacak gibi.Çok arada kaldık.Sinirler acayip bozuk.Nikahta sadece elbise giydim,damatlık gelinlik hepsi hazır bekliyor.
Bende sizin gibi nikahtan evlendim corona döneminde. Davetli hiç yoktu doğal olarak takı da olmadı. Benim önceden altın taktığım kişilerde sonrasında geri dönmedi yani artık benim takıları almam çok zor😊 büyük zarardayız. Ama biz eşyamızı masrafımızı takıya güvenip yapmamıştık. Siz şimdi düğün yapsanız da kaç kişi gelir kim ne takar bilinmez. Çünkü durumlar hiç Mart ayındaki gibi değil

Ben konu sahibine hak verdim. Yaşamadım ama empati yapabiliyorum. Nikah oldu düğüne ne gerek var degil mevzu. Herkesin hayali farkli hevesi farklı. Kimi sade nikah ister kimi kalabalik bir dugun.
Gercekten bu seneki gelinler cok sanssiz ama.hafi erteleyelim deseniz seneye biteceginin garantisi yok ki.. ee bir sekilde hayat devam ediyor. Benim cevremde de cogu kisi sıkıntı yasiyor bu konuda.
Altinlara guvenme konusunda da haklisinz herkesin aile yapisi farkli bende ailelerden destek beklerdim dugunumde yapamiyosaniz kalkismayin diyenede saygim var ama ailelerinde destek olmasi neden olmasin ki ? Yeni evlenecek cifte yardim ve gelen taki zaten olagan seyler. Zaten hayatinzda birdaha nerden bu kdr toplu para gelecek ki evleneceklere taki gelir ya dugun borcu odenir ya ev pesinti yapilir ya araba alinir vs ben hep boyle gordum boyle de yaptim.
Allah yardimciniz olsun. Ben olsam dugunumu yapardim kac kisi gelecek olursa olsun.. gelemeyende bi sekilde takisini ulastirir die dusunuyorum..bizim dugunumzden sonra bile takilar gelmeye devm etmisti

Bende darbeden sonraki gün evlendim. Düğün planlamamıştım zaten. Nikah oldu , eğlence iptal. İnsanlar geldiler mi, hayır. Daha sonra altın getirdiler mi, hayır. Öyle kaldı oldu 4 sene altın getiren yok 😁 Görüşmeyi kesen var o altını getirmemek için 🤭Sizinde düğüne kimse gelemeyecek , altında getirmeyecek gelenler, çeyrek olmuş 750 TL ,en fazla takan 200 lira takar o kadar. Malasef kısmetsizsiniz bizim gibi ve en iyiyi değil en kötüyü bekleyin.
Gerçekten ya 2016 da o dönemde evlenen arkadaşlardan balayına filan gidemeyenler olmuştu. İyi ki bu sene evlenmiyorum demiştim kendi kendime . Bana corona vurdu😁 o kadar heveslendiğim balayım elimde patladı. Beş aydır evde kapalıyım. Artı ne takı ne düğün hediyesi kimse bişey getirmedi. Gerçekten kısmetsizlik 🤷🏻‍♀️

bi tanidigim dugunu ertelemisti,
simdi yapma durumlari var aynen sizin gibi,

ama dugune erkek tarafinin ailesi bile gitmeyi dusunmuyor, yani katilim yapacaklar ama full kadro degil,
ornegin damatin kardesinin kucuk bebegi var o gitmeyecek,
yine damadin anne babasi 65 yas ustu, onlar da istatistiklere bagli olarak karar verecekler ama muhtemelen gitmeyecekler (uzun yolculuk yapmalari gerekiyor cunku)

kisaca olmus olsun diye dugun yapilacak, kiz tarafi dugun istiyor cunku.

Arkadaşlar haberleri izlemiyorsunuz sanırım :) yukarıda da yazdıgım gibi virüs sebebiyle törenli nikah olmadı,törenli olmayınca da malum takı olmadı.
Bizlerde zengin aile çocukları olmadığımız için borç harç içinde bir ev kurduk mecbur düğüne çevirdik
Su durumda taki icin düğün yapacaksaniz yine zarar ederseniz, altın fiyatları cok yüksek takacak olan cok yakin akrabalar takabilir, takamayacak durumu olanda coronayi bahane eder gelmez.zaten takisini takacak insan bir şekilde verir geçte olsa. Ama şuanda ayni evde yaşıyorsanız düğünü bir sene sonrada yapabilirsiniz. Şansınıza hem virüs hem ekonomi olarak zor durumdayız.

Konu sahibi öncelikle hayırlı olsun, sonra geçmiş olsun. Evliliğin Kimsenin aklının ucundan geçmeyecek bir döneme gelmesi kısmet sadece.
Yalnız değilsin, seninle aynı durumda birçok kişi var.
Kardeşim Mart'ta evlenecekti iki sefer erteleme oldu. Mayista nikah yaptılar ama evlerine geçmediler. Eylül'de düğün ve kına planladılar ama vakaa sayıları artınca öne çektiler. Açık hava epey geniş bir yer ayarladilar. O ara bizim memlekette karantinaya alındı.
Ailem tek tek herkesi arayıp düğün kına bir olacak ama risk yüksek gelmeyin dediler.
Kız tarafı da aynı şekilde herkesi davet etmedi.
Mekanda her türlü önlem alındı, mesafe, ateş ölçer, kapalı yemek ikramı vs.
Sonuçta herkesin düğünü ya da evliliğe dair planları var. Her genç kız gelinlik giymek, o günü güzel hatırlamak ister.
Çok güzel bir düğün oldu, kınayı da orada yaptik.
En yakınlara söylediğimiz halde yine 250 kişi civarı vardı. Epey maliyetli bir düğün oldu.
Ama oldu. Çok şükür sonrasında da kimsede bir sıkıntı çıkmadı.
Takı olayına gelince,; akrabalar aralarında para toplayıp yollamış, altın gönderen vs oldu.
Normalde bizim düğünlerde güzel takı olur ama durumlardan dolayı iyi hasılat gelmedi.
Ailelerin taktıklarıni hariç tutarsak mekan parasi ancak çıkmıştır.
Ama düğünleri oldu, içlerinde kalmadı ve evlerine geçtiler. Önemli olan buydu

Düğün salonu masrafınızı ödemişsiniz galiba. Her şey hazır, sadece kuaföre gitmek gerek diye anladım ben.
Bu şekildeyse yapın düğününüzü bence, herkes çatır çatır evleniyor. Zaten en yakınlarınız gelir, şu dönemde takıyı da bir tek onlar takar. Az kişi olacağından umuyorum ki sağlık anlamında bir tehdit de oluşmaz. Gelinliğe kadar alındıysa çok yazık olur diye düşünüyorum.
Şu süreçte hiç evden çıkmadım, ama millet tatil tatil geziyor. Son günlerde bu pandemi bir tek bize mi diye düşünmeden alamıyorum kendimi. Şu anki psikolojimle o düğünü yapardım gibi geliyor bana.
Bu arada mutluluklar dilerim.

Bir de şunu da söyleyeyim, ben evlenirken altın yüz tl asgari ücret 1200 civarıydı. Şu an asgari ücret 2000 çeyrek 700. Alım gücü düştü. O zaman alınan çeyrekle bir değil. Ben artık kuzenim kardeşim yeğenim en yakın dostum değilse takamam. Bana takanlara 200 tl takarım. Benim maaşıma altına gelen zam gibi zam gelmedi sonuçtaz
Diyeceğim altını artık kimse takamıyor. Boluna heveslenmeyin.

Aynı evde yaşıyorsanız düğün yapmanın bir mantığı yok bence. Düğüne de çok fazla kimse gelmez sadece en yakınlarınız o da belki. Takı içinse eğer verecek olanlar düğün iptal oldu dediğinizde takılarını bir şekilde ulaştırırlar. Zaten emin olun bu ay sonunda kısıtlamalar artacaktır. Ne kendinizi gereksiz strese sokun ne de riske atın.

Back
X