Korona sonrası babam

Korkudan degil malesef coronanin psikolojik etkileri var. Ben de oyle olmustum. Canim hic ama hicbir sey yapmak istememisti. Depresyona girdim bildiginiz. Ama geciyorm sık sık yürüyüşlere çıkarın yalniz kalmasın. Gecmis olsun

Psikiyatriden randevu almanızı öneririm. Çok zor bir süreç. Çünkü karantina bitti, hastalık bitti değil. Vücut asla eskisi gibi olmuyor. Eşim de mesela ciddi bir unutkanlık yaptı.
Ben de covidden sonra erken doğum yaptım. Covid sebebiyle preaklempsi başladı. sonrasında covide bağlı kalp hastalığı başlamış ama doğum sonrasında farkettik gebeliğe bağlı zorluk yaşıyorum zannetmiştim, değilmiş. Hala tam iyileşebilmiş değilim. Covid bir anda elime bir poşet dolusu ilaç bıraktı hepside genelllikle 50 yaş üstünde içilen kronik hastalık ilaçları. Bebeğimle bile hala destek almadan ilgilenemiyorum hastaneye gidip gelmekten. Koku alamıyorum, alsam da bozuk meyve tadı var. tad bozulmuş yemek tadı alıyorum o kadar kötü ki. Hayatın tadı tuzu kalmadı.
Babanızın yaşı da ileride olunca ölüm korkusu çok daha fazla olmuştur dediğim gibi 29 yaşında bile çok zor şeyler yaşattı. Bir de psikolojik olarak da etkilediğini düşünüyorum. Bu hastalık kim ne derse desin nörolojik sistemle ilgili, sinir sistememizi alt üst ediyor.

Neden ciğerine indi acaba ilacı kullandı mı? Ben kasım başında oldum ciğerime inmesinden korktuğum için ilacı içtim ve ağır geçmedi ama yaşımdan dolayı sanırım. Ben de bıraktığı etki nefes darlığı oldu. O süreç çok kötü bir psikoloji yaşından dolayı ölüm korkusu doğal. Biraz uzaklaşması kafasının dağılması gerek sanırım.

Muhtemelen hastane döneminde daha da ağırlaşırım ölürüm korkusu yaşadı. Onun izleri olabilir. Eşim de Ekim ayında hastalandı. Hala hafif halsizlik devam ediyor. Babanızın yaşı itibariyle şuan yaşadığı sıkıntıları çok normal. Çevrenizden hastalığı atlatmış insanlarla konuşturun. Benzer şeyleri yaşadıklarını geçeceği falan söylesinler. Beslenmesine ve bol oksijen almasına özen gösterin. Biz bol bol ormana gitmiştik. Hem temiz hava hem dışarı çıkmış olmak psikolojik olarak da fiziksel olarak da çok iyi gelmişti. Mutlaka bir terapistle de görüşün. Geçer merak etmeyin. Çok geçmiş olsun.

Bazı hastanelerde post covid birimleri açıldığımı gördüm. Maalesef anladığım kadarıyla korona sonrası pek çok kişide hasar büyük. Tamamen iyileşmesi zaman alacaktır.

Büyük ihtimal panik atak geçiriyor annemde de oldu aynı durum annem kalp ameliyatı sonrasında iyileşemedi sürekli acillerde sabahlıyorduk en son doktorlar sorunun psikolojik olduğunu bu tür ağır ameliyat yada hastalık geçirenlerin psikolojilerinin bozulduğunu söylediler bizde psikiyatriye götürdük ve panik atak teşhisi kondu ilaç tedavisi sonrası çok kısa bi sürede iyileşti sizde bir psikiyatriye götürün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…