Korona sürecinde komsuculuk 😔

Birinin ölümüne sebep olmak daha üzücü
Türk milleti olarak ajitasyona bayılıyoruz.
Bizde evde tekiz, açıp tv yi oturuyoruz.
Annemler karşı binamda, gitmiyorum kaÇ haftadır.

O vefat edenlerin kim bilir kaçı bu bencillik yüzünden öldü.

Konu sahibi acıma. Şu karantina bittikten sonra sizi kahvaltıya alalım bir gün de geç.

Anne babanızın hayatına karşılık komşunun kırılması.

Nasıl komşunuzu tercih ediyorsunuz aklım almıyor
Dikkatinizi çekeyim, konunun hiçbir yerinde eve kabul et yazmadım. Sadece direkt eve alamam demek yerine incitmeden mi dense dedim

Böyle bir zamanda eşim işe gidip gelse eve almamayi düşünürüm.
Komşu falan umrumda olmaz.
Kırılacak bişey yok ya, insan da az düşünce olur.
Oyun olsun diye kapanmadik evlerimize..

Komşum iki gün arayla çocuğunu göndermiş oynamaya. İlkinde savuşturdum, ikincisinde Çocuğa açık açık hastalık boyunca oynamanıza izin veremeyeceğim tatlım , hastalık bitince oynarsınız dedim, bir daha gelmedi şükür.
bizimki anlayabilecek yaşta olduğu için diretmedi.

Gelme denmez kismina katilmiyorum denmesi gerekiyor geri cevirmelisiniz
3 sokak arayla annemi Kardesimi gormuyodum yegenim bizi unuttu komsuculugun sirasimi. Hic cikmiyor degilsiniz marketten kapmis ve henuz belirti gostermemis olabilirsiniz. Lutfen net olun. Bu karsidakine hakaret degilki. Turkiyeyi gectim Italyan belediye baskanini da mi izlemediniz ne zmn bu kdr komsu sever olduk diye delirmisti. Normal zamanda bile ztn emanet cocugu almayin. Cocuk evde kalsin diye okullar tatil komsuculuk oynasin diye degil.

Arkadaşlar merhabalar,annem babam ve bebeğimle beraber yaşıyoruz.Ekmegi haftalık marketi iki haftalık yapıyorum kimseye değmeden hızlıca eve geliyorum,elini yika üzerini değiş sepete at..dikkat ediyoruz yani.Annem babam kronik hasta .Annemleri memlekete göndermedim hatta konu komşu gelise, babam da evde durmazsa diye,bizden ayrı yaşamakta olan eşime de dolmuşa bineceksen çocuğu görmeye gelme dedim, bisikletle gelip gidiyor o da kimseyle temas etmiyor,idari izinli zaten.(İse gidiyor olsaydı korona bitinceye kadar hiç almazdım zaten aramıza)

Gelelim konumuza.. Komşum var,oğlu ile yalnız oluyo genelde,o da benim gibi okul tatil olduğu için evde ve ihtiyaç için çıkıp dönüyor fakatttttt eşi şehir dışında çalışıyor ve haftanın iki günü filan geliyot eve..Komsumuz oğlumu alıp gelir oldu bu aralar bize...sabah çocuk tek geldi bu sefer,bebekle oynayabilir miyim dedi ne deyim,sucuyu beklerken onu buldum karşımda,korona var olnaz git diyemezsin😔 üç gündür sık gelir oldular davet etmediğim halde tabağa bişey koyup kapıya geliyorlar ikisi sağol eline sağlık diyorum o kadar ama oğlan içeri girecek gibi durunca annesi hadi ugrayalim bes dk dedi girdiler izin de istedi annemden girdikten sonra mahsuru var mı diye ama ne desin evet mahsuru var mı desin😔 girmişler bile zaten.
Sevdim kendisini ama ben şimdi napim, eşinden tedirgin oluyorum onda virüs olur da bize taşıtlarsa diye...

Ne önerirsiniz kırmadan nasıl hallederim bu sorunu acaba ?

Korona var olmaz git diyebilirsiniz.

Herkes her yerde basbas izolasyon diye bagirirken hala komsuculuk oynayan kisiye kirmadan anlatamazsiniz.
Anlayacak olsa anlardi zaten. Kırın bir sey olmaz, sagliginizdan onemli mi?
Ayrica sehirdisindan gelip giden varmis. Sizi atese atiyor. Siz hala kirilir mi diyorsunuz.

Arkadaşlar merhabalar,annem babam ve bebeğimle beraber yaşıyoruz.Ekmegi haftalık marketi iki haftalık yapıyorum kimseye değmeden hızlıca eve geliyorum,elini yika üzerini değiş sepete at..dikkat ediyoruz yani.Annem babam kronik hasta .Annemleri memlekete göndermedim hatta konu komşu gelise, babam da evde durmazsa diye,bizden ayrı yaşamakta olan eşime de dolmuşa bineceksen çocuğu görmeye gelme dedim, bisikletle gelip gidiyor o da kimseyle temas etmiyor,idari izinli zaten.(İse gidiyor olsaydı korona bitinceye kadar hiç almazdım zaten aramıza)

Gelelim konumuza.. Komşum var,oğlu ile yalnız oluyo genelde,o da benim gibi okul tatil olduğu için evde ve ihtiyaç için çıkıp dönüyor fakatttttt eşi şehir dışında çalışıyor ve haftanın iki günü filan geliyot eve..Komsumuz oğlumu alıp gelir oldu bu aralar bize...sabah çocuk tek geldi bu sefer,bebekle oynayabilir miyim dedi ne deyim,sucuyu beklerken onu buldum karşımda,korona var olnaz git diyemezsin😔 üç gündür sık gelir oldular davet etmediğim halde tabağa bişey koyup kapıya geliyorlar ikisi sağol eline sağlık diyorum o kadar ama oğlan içeri girecek gibi durunca annesi hadi ugrayalim bes dk dedi girdiler izin de istedi annemden girdikten sonra mahsuru var mı diye ama ne desin evet mahsuru var mı desin😔 girmişler bile zaten.
Sevdim kendisini ama ben şimdi napim, eşinden tedirgin oluyorum onda virüs olur da bize taşıtlarsa diye...

Ne önerirsiniz kırmadan nasıl hallederim bu sorunu acaba ?
bunun kırılmadanı yok, canınız mı gitsin düşüncesiz komşu kırılmasın diye.korona var olmaz diyceksin.akıl edemiyosa onun problemi.

Birinin ölümüne sebep olmak daha üzücü
Türk milleti olarak ajitasyona bayılıyoruz.
Bizde evde tekiz, açıp tv yi oturuyoruz.
Annemler karşı binamda, gitmiyorum kaÇ haftadır.

O vefat edenlerin kim bilir kaçı bu bencillik yüzünden öldü.

Konu sahibi acıma. Şu karantina bittikten sonra sizi kahvaltıya alalım bir gün de geç.

Anne babanızın hayatına karşılık komşunun kırılması.

Nasıl komşunuzu tercih ediyorsunuz aklım almıyor
Tercih etmiyorum asla.Zaten bu komsuculuktan duyduğum rahatsızlığı ve buna bir çözüm üretmeye çalıştığımi söylüyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Biz her aksam balkonda kahve icerdik komsumla. Yangin kapisini acardim gelirdi. Karsilikli evler. Yangin kapisini acinca sanki tek bir evmis gibi bir odadan digerine giriyorsun. Cok samimiyiz.
Ama ben gecen gün acikca " görusmeyelim bir muddet, bizde disari kimse cikmiyor, kimse gelmiyor, sana geliyor. Madem cikmiyoruz, bir ise yarasin " dedim.

Ilk anda garipsemis olabilir, suan alisti. Kimse kusura bakmasin
Bu durum ciddi ama insanlar nicin ciddiye almiyor bir turlu ajlam veremiuorum.

Siz de ayni sekilde soyleyin komsunuza.. o kadar disari cikmayip eve kapaniyorsunuz, bir anlami olsun ve yaptiginiza degsin degil mi?

Bu arada bunu soylemenin en kibarcasi da yok.
👉bir muddet gorusmeyelim
👉koronadan dolayi gorusmeyelim...
Yani her türlu olumsuzluk iceren bir cumle. Ama yapacak bisi yok. Durum bu.

Son düzenleme:
Tabakla bişeyler bile alıp vermeyin elinizle temas ediyor ve sonra ağzınıza yüzünüze Nur topu gibi bir koronavirüs 🦠
Komşumun tabagı salgından önce bendeydi kek yapıp getirmişti
Hâlâ vermedim tabagını.biz bu kadar dikkat ederken insanlar oturmaya gidiyor birbirine çok tuhaf

Bahane aramaya gerek yok bence. Yalana da gerek yok. Herkesin haftalardır söylediğini tekrarlayın.

- Ben çok tedirginim, babam ve annem risk grubundalar, en iyisi bi süre yüzyüze görüşmeyelim, telefondan görüşürüz deyin.

Bu süreçte hiç ayıp olmaz, hatta onun yaptığı ayıp, günah. Ya onun yüzünden ailenize bir şey olursa... Ne kadar düşüncesiz insanlar var ya...

Komşumun tabagı salgından önce bendeydi kek yapıp getirmişti
Hâlâ vermedim tabagını.biz bu kadar dikkat ederken insanlar oturmaya gidiyor birbirine çok tuhaf
Komşunun tabağını kapıdan maskeyle uzatabilirsiniz. İcine bir şeyler koyarak. Komsu dediginize göre ya aptmandan ya yakin evden. Hiç gecmeyim iceri dikkat ediyoruz deyip gidrsin

Komşunun tabağını kapıdan maskeyle uzatabilirsiniz. İcine bir şeyler koyarak. Komsu dediginize göre ya aptmandan ya yakin evden. Hiç gecmeyim iceri dikkat ediyoruz deyip gidrsin
Aslinda bende tabaga birseyler yapip verecektim
Ama simdi baskasi böyle getirse ben yiyemem şu virüs ortaminda tedirgin olurum
Komşumla aynı kattayız çapraz komşum.Salgın bitince veririm insaAllah

Tercih etmiyorum asla.Zaten bu komsuculuktan duyduğum rahatsızlığı ve buna bir çözüm üretmeye çalıştığımi söylüyorum

Komşuyu ilk eve aldığınız an tercihinizi yapmışsınızdır. Bunun aması fakatı yok. O an aklınıza aileniz değil komşunuzun kırmak istemediğiniz kalbi gelmiş.

Kırmamak için yarın da almayın bari. Alamam virüs var. Sokağa çıkma yasağı var deyin geçin. Nesi bu kadar zor anlamıyorum ki

Back
X