- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Umutumut82
-
Öğretmeniniz gibi düşünüyorum ben de sokaktan güvenli okul. Burada hem velilere hem öğretmenlere çok iş düşüyor maske ve temizlik kuralına riayet edildikçe hiçbir şey olmaz. Bi arkadaşım korede İngilizce öğretmeni, ilkokul seviyesinde çocuklar küçükler yani. Aylardır maskeli işliyorlar dersleri çocuklar da dahil. Herkes çocuğunu eğitecek bi söz dinlemeyen çocuk Türkiyede yok herhalde. Başka yapılacak bi şey yok evse uzaktan eğitimle olacak iş değil.
Ben de okulun sokaktan guvenli oldugunu dusunuyorum. Bizim de kreste son senemiz olacak yarin aciliyor biz de gonderiyoruz. Cocuklar artikmaske ve mesafenin onemini kavrayabiliyor. Martta ilk vaka ciktiginda aslinda o ilk vaka degildi arkadasim,eylul ekimde vardi bu virus ve o zamanlar okullar acikti,cogu saglikci bunu biliyor. Okullar acilmadiginda millet sokaklarda surtuyor resmen,siz bir istisna olabilirsiniz elbette ama esas tehlikeli olan diger her yerdeki yogunluk. Okullarin cogu bu kadar yogun degil.
Kronik rahatsizligi olan cocuklar,mazereti olan cocuklar elbette gonderilmesin okula. Ama hayatin bir sekilde devam etmesi gerekiyor.
okulun sokaktan güvenli olduğunu hiç düşünmuyorum ben , bir kişi otobüste elini sürse sonra okulda gelse orayı burayı ellese 1 kişi kaç kişiye bulaştırır Allah bilir bide bunlar küçük çocuk sonuçta, ben bile üniversiteye okul uzaktan eğitim olmazsa gitmicem hic riske atmaya değmez malesef
Rahatsizligi olan cocuklara bir formul bulamadilar. BenCe okul ile gorusup gecmis odemenizle ilgili mutabakat saglayabilirsiniz. Biz de gecen sene basinda 2 yillik odeme yapmistik,koronadan dolayi tatil olunca okul mudurumuz gerekirse ilkokul kismina oteleyebilecegimizi soylemisti. Yani almadiginiz bir hizmetin bedelini sizden almazlar.Ögretmenlerimiz sağolsunlar duyarli ve ilgililer ama halihazirda rahatsizliğı olan çocuklar icin süreç nasil olacak bir belirsizlik var. Örnegin biz erken kayit yaptirmistik daha virüs türkiyede görülmeden. Benim oğlumun rahatsizligi var ve ögretmenimizde biliyor sürekli hastaneye gidiyoruz ama bu konuda okullar bizim elimizden birsey gelmez diyorlar yani ücreti istiyorlar. Insanlar sokakta sürttüğü sürece bu korona hic bitmeyecek. Malesef biz asya ülkeleri gibi olamayiz.onlarda yasak olunca bütün ülke uyuyor ama bizde yasak olunca o yasak bize tatlı geliyor. Arka sokagimda cuma cumartesi pazar günleri düğünler oluyor .
İlkokulsa aliyorlwr tabi kresse almiyorlar geri ödeme oluyor ama ilkokullarda geri ödeme yokRahatsizligi olan cocuklara bir formul bulamadilar. BenCe okul ile gorusup gecmis odemenizle ilgili mutabakat saglayabilirsiniz. Biz de gecen sene basinda 2 yillik odeme yapmistik,koronadan dolayi tatil olunca okul mudurumuz gerekirse ilkokul kismina oteleyebilecegimizi soylemisti. Yani almadiginiz bir hizmetin bedelini sizden almazlar.
Bende aynı dertteyım suan kızım baslayacak bagısıklıgı dusuk kronık rahatsızlıgı yok ama kendını nekadar anlatsamda koruyacagını dusunmuyorum maske takar ama sosyal mesafeye uyacagını pek sanmıyorum unutuyor cunku herkese yaklasıyor ellerını sık yıkıyor ama ellerını yıkadıktan sonra kapı lavabo heryere temas edıyor. Laf anlatamıyorum ve cok sıkılıyor artık vırus lafından. Allah korusun deyıp gonderecegız benım asıl korkum hadı o atlattı dıyelım bız cok dıkkat edıyoruz ben bıyere gıtmıyorum kımseyle gorusmuyorum esımın ısı zaten ınsalarla cok yakınlasmıyor oda dıkkat edıyor. Ama kızım okula gıderse kucuk oglum zature gecırmıstı ona vırua buşasmasından korkuyorum en ufak grıpte bıle hava alması gerekıyor hemen daralıyor. Nasıl olacak bılmıyorum. Okul acılmasada aytı bı sorun ne kadar surecegı bellı degıl bu salgının okul hayatları ertelenecek umarım bır an once bıter suan tek dılegımız bu.
Ögretmenlerimiz sağolsunlar duyarli ve ilgililer ama halihazirda rahatsizliğı olan çocuklar icin süreç nasil olacak bir belirsizlik var. Örnegin biz erken kayit yaptirmistik daha virüs türkiyede görülmeden. Benim oğlumun rahatsizligi var ve ögretmenimizde biliyor sürekli hastaneye gidiyoruz ama bu konuda okullar bizim elimizden birsey gelmez diyorlar yani ücreti istiyorlar. Insanlar sokakta sürttüğü sürece bu korona hic bitmeyecek. Malesef biz asya ülkeleri gibi olamayiz.onlarda yasak olunca bütün ülke uyuyor ama bizde yasak olunca o yasak bize tatlı geliyor. Arka sokagimda cuma cumartesi pazar günleri düğünler oluyor .
Danısacam bı hastaneye gıdebılırsek hastaneler vaka dolu korkuyoruz. Allah yardımcımız olsun bıran once bıter ınsallah olmadı cocukların odasını fılan ayırırım artıkOglunuz icin simdiden danisin doktorunuz varsa. Benim cocuklar da mevsimsel alerjileri var, normalde kotulesince ilac kullaniyorduk bu yil tum kis kullanacak. Ayrica odalarinda nemlendirici cihaz calisacak kaloriferler acilinca. Yine eucaliptus (nasil yaziliyor bu ya) yagi aldim, bazen kullabilabilir nefes acici olarak. Bu gibi onlemleri ben simdiden aldim, artik allah yardimcimiz olsun. Korona degil, biz her kis boyleyiz gerci.
Ben hep yaziyorum, burada okullar mayistan beri acik. (hollanda)
Tamam sartlar farkli evet ama cocuklar burada da cok farkli degiller. okullarin acilmasi degil yaz tatili koronayi firlatti burada, millet o sehir senin bu sehir benim derken tasidi. Okullarin acilmasi hic etkilememisti. Hatta burada okullarda maske de zorunlu degil, yine de cocuklardan bulasma orani cok cok az.
Oglunuz icin simdiden danisin doktorunuz varsa. Benim cocuklar da mevsimsel alerjileri var, normalde kotulesince ilac kullaniyorduk bu yil tum kis kullanacak. Ayrica odalarinda nemlendirici cihaz calisacak kaloriferler acilinca. Yine eucaliptus (nasil yaziliyor bu ya) yagi aldim, bazen kullabilabilir nefes acici olarak. Bu gibi onlemleri ben simdiden aldim, artik allah yardimcimiz olsun. Korona degil, biz her kis boyleyiz gerci.
Slm forumun güzel bayanları. 6 yaşında oğlum var gecen yıl yarı hasta ,yarı iyi ,sonrasindada korona araya girmesiyle anasınıfını bitirdik. Bu yıl 1.sınıf olucak. Koleje yazdirdik ,geçen hafta toplanti yapildi ve normalde 22 eylülde okullarin acilacagini ama 1.sınıf olması dolayisiyla 31 agustos itibariyle egitime baslayacaklarini söylediler. Oylama yapildi ve ben haric bütün veliler okul açılsin dedi. Benim fikrimde eger 22 eylülde okullar acilacaksa 1 hafta önce baslasinlar yönündeydi. Bulundugumuz yerde vaka sayilari cok artti. sanki çember daraliyor gibi .cünkü artik sülalemizden ve komsularimizdan korona haberleri çok fazla gelmeye basladi. Ögretmenimiz okul sokaktan güvenli diyor ama ben zaten mart ayindan beri cocugu sokakta oynatmiyorumki. simdi yarin okullar açılacak ama ne yapacagimi bilmiyorum. Sizler bu konuda ne düsünüyorsunuz
Benim bildiğim birkaç özel ilkokulda online derslere ek olarak yüzyüze az sayıda çocukla ders yapacaklar. Derslerin tamamı online bile olsa takviye yapılır özel okul her türlü çözüm bulur.İlkokulsa aliyorlwr tabi kresse almiyorlar geri ödeme oluyor ama ilkokullarda geri ödeme yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?