Korona ve okulların açılması

Yazınızı okurken ben yazdim sandım. Benim de kızım rahatsız hastaneden çok sıkıldı, okula gitmeyi çok istiyor diye Ocak da kayıt yaptırdık. Sonra korona patladı. Hala içimde terettutler var. Doktorlar sıkıntı olmaz, normal çocuk gibi düşün desede öyle olmuyor. Bizim okul şu an uzaktan eğitime başladı. Haftada bir saat okula gidiyor. Üç çocuk oluyor sınıfta. Ama 21 Eylül de ne olacak bilmiyorum. Almak istiyorum ama kıyamıyorum çok çok mutlu. Olacakla ölecege çare yok. Bizim sınıf onbeş kişi şimdilik. Bakalım 21 Eylül de ne olacak.

Birde bir şey merak ediyorum. MEB okulları acmazsa özel okul çocukları çağırabilir mi? Hibrit eğitim iki gün olacak derse, özeller bunu beş güne çıkartabilir mi? Bizim okul MEB ne derse onu yapmak zorundayız dediler. Velilere sorulma nedeni ne anlamadım?

Allah yardimcimiz olsun. Rabbim evlatlarimiza şifa versin. Valla anlamadim bende bizi topladilar oylama yapildi yarin aciliyor haftanin 5 günü gidilecekmis. Ögretmenlerede yazik hepsinin evde cocugu var.insallah süreci kazasiz belasiz atlatiriz. Benim oglumda cok sıkıldı ama yine ayni korkulari yasamakta istemiyorum.

Bizimde kalbimizde üfürüm var atesli hastalik gecirince zorlaniyoruz. Gecen kıs dogru düzgün okula gidemedik. Sürekli alerji hapı kullandik vitamin destegi aldik,nemlendirici ve nefes acici hertür yağı kullandik ama hic gecmeyen 2 ay süren bir öksürük ve burun akintisiyla savastik.kullanmadigimiz antibiyotik gitmedigimiz doktor kalmadi en son domuz gribi oldu.. Istanbulda doktorumuz var ama bu sürecte cocugu oraya götürmek nekadar mantikli karar veremedik. Okulumuz mevsimsel grip aşısını önerdi bütün velilere .

Telefonla danissaniz? Sizin durumunuz daha agirmis, belki farkli seyler de onerirler. Biz cok cektik korona oncesi de, ben artik her seye dikkat ediyorum daha rahat geciriyoruz kisi.
Bir de ben odalarindan hali ve perdeyi (yere kadar olan eski usul perdeler) kaldirdim, o da rahatlatti.

Bu işi çözecek olan bizleriz. Herkes izole olursa ancak açılır bu okul.... Bize diyorlar Sınıfta öğrenci teması olmayacak eee mahallede üst üste bu çocuklar onu ne yapacağız

Allah ogretmenlerinde yardimcisi olsun. Biz toplantidayken cocuklari bahceye cikarttilar mesafe daha iyi diye. Bir baktim benim oğlumla arkadasi birbirine koşup sarilmis .okadarda konustum uyardim ama biranda unutuldu hepsi. Öğretmen hangisiyle başedsin.

Allah yardimcimiz olsun. Rabbim evlatlarimiza şifa versin. Valla anlamadim bende bizi topladilar oylama yapildi yarin aciliyor haftanin 5 günü gidilecekmis. Ögretmenlerede yazik hepsinin evde cocugu var.insallah süreci kazasiz belasiz atlatiriz. Benim oglumda cok sıkıldı ama yine ayni korkulari yasamakta istemiyorum.

Valla sizi çok iyi anlıyorum. Haklarında hayırlısı olsun. Sağ sağlim atlatirlar inşallah.

Bazen aklıma geldikçe kalbim sıkışıyor. Geçen galiba kendi kendime psikolijik olarak kalp krizi :deli: gecirttim. Devreler yandı bende düşünmekten

Bende yurtdışındayım çok korkuyordum. Ama attık korkmuyorum. Kabullendim. Birşekilde hayat devam edecek. Bugün değilse yarın gidecekler okula. Galiba en sonunda hepimiz bu hastalığı geçireceğiz. Allah yardımcımız olsun. Okul açılınca kimseye sarılma filan diyorum ama geçen sokağa çıktı,baktım jamaikalı ve italyan kankileri var bir güzel sarıldılar. El ele tutuşup sokakta koşmaya başladılar😂ben pes ettim.

Telefonla danissaniz? Sizin durumunuz daha agirmis, belki farkli seyler de onerirler. Biz cok cektik korona oncesi de, ben artik her seye dikkat ediyorum daha rahat geciriyoruz kisi.
Bir de ben odalarindan hali ve perdeyi (yere kadar olan eski usul perdeler) kaldirdim, o da rahatlatti.

Bende evdeki halilari falan kaldirdim cok ince kilim serdim 3 4 günde bir yikiyorum .

Okul sokaktan güvenli derken? Okuldaki çocukların iç içe üst üste geçtiğini bilmiyor ya da şahit olmamış o zaman. Bir sınıfta en az 30 öğrenci var hadi onu üçe böldün diyelim koridorda karşılaşması, teneffüs saatleri, hadi onu da çok zor ama yaptın diyelim bir önceki teneffüste lavabo kapısına, trabzanlara covidli çocuğun dokunmuş olması bile yetecek bulaşması için. Benim gibi temizliğe dikkat etmeyen ayda bir banyo yapılma alışkanlığı olan bir bölgedeyseniz eğer virüsü kapma süresi max iki hafta.

Valla sizi çok iyi anlıyorum. Haklarında hayırlısı olsun. Sağ sağlim atlatirlar inşallah.

Bazen aklıma geldikçe kalbim sıkışıyor. Geçen galiba kendi kendime psikolijik olarak kalp krizi :deli: gecirttim. Devreler yandı bende düşünmekten

Valla insanlar cok rahat daha dün gece millet halay çekiyordu .

Okul sokaktan güvenli derken? Okuldaki çocukların iç içe üst üste geçtiğini bilmiyor ya da şahit olmamış o zaman. Bir sınıfta en az 30 öğrenci var hadi onu üçe böldün diyelim koridorda karşılaşması, teneffüs saatleri, hadi onu da çok zor ama yaptın diyelim bir önceki teneffüste lavabo kapısına, trabzanlara covidli çocuğun dokunmuş olması bile yetecek bulaşması için. Benim gibi temizliğe dikkat etmeyen ayda bir banyo yapılma alışkanlığı olan bir bölgedeyseniz eğer virüsü kapma süresi max iki hafta.

Allah yardimcimiz olsun. Hepimiz illaki bu hastaligi gecirecekmisiz ama nekadar geç okadar iyi. Mesela oğlumun okul arkadasi gecen sene domuz gribi oldu.tabiki bütün sınıfa ve ailelere ögretmenlerede bulasti. Cok agir atlattik cigerlerim parcalandi öksürmekten. Domuz gribi ilk ciktiginda kimbilir insanlarin canları nasıl yandi.

Kreşler 2 aydır açık, kızım anasınıfı ve gidiyor. Sonsuza kadar eve kapanamayız. Evde oturanlarda ekran bağımlılığı başlayacak. Çalışan anne olarak mecbur gönderdik, evde olan anneler isterse göndermez ama kaçırdıkları dersler nasıl telafi edilecek?

Kreşler 2 aydır açık, kızım anasınıfı ve gidiyor. Sonsuza kadar eve kapanamayız. Evde oturanlarda ekran bağımlılığı başlayacak. Çalışan anne olarak mecbur gönderdik, evde olan anneler isterse göndermez ama kaçırdıkları dersler nasıl telafi edilecek?

Bende calisiyorum oglumu kendi isyerime getiriyordum korona nedeniyle işler durunca evdeyim. Elbetteki derslerde cok önemli ama telafisi olmayan tek şey saglik diye düşünüyorum. Çalısan anne olmak cok zor Allah yardimciniz olsun.

Özel okullar bu konulara çok dikkat edecek bence. İmkanları da çok olduğu icin daha hijyen okuyor iç , dış , wc falan.

Devlet okullarindan endişeliyim. Hizmetli imkanı bile sınırlı.

Benim bulundugum yerde ilkokulda sınıflar çok kalabalikti .okulda sadece ilkokul ve anasinifi 700 kisi vardi o yüzden ve çalistigimiz icin kolej tercih ettik. Umarim devlet okullarindada gerekli tedbirler alinmistir

Sekizinci sınıftaki oğlum iki haftadır düzenli okula gidiyor. Tabii sınıfta 10 kişiler ve pandemi kurallarını oldukça katı uyguluyorlar. Maskeyi nerdeyse hiç çıkarmadan günü geçiriyorlar. Bir risk var ama çok şükür şimdilik birşey olmadı.
İnsanların instegram da attıkları hikayeleri görüyorum da gözlerim yuvasından fırlıyor. İnsanlar düğünlerde, kınalarda, gece kulüplerinde el ele, diz dize çılgınlar gibi eğleniyor. Maske falan zaten yok.
Demem o ki; Bu çocuklara kadar virüsü yayan daha tehlikeli bir güruh var memlekette.

Allah yardimcimiz olsun. Hepimiz illaki bu hastaligi gecirecekmisiz ama nekadar geç okadar iyi. Mesela oğlumun okul arkadasi gecen sene domuz gribi oldu.tabiki bütün sınıfa ve ailelere ögretmenlerede bulasti. Cok agir atlattik cigerlerim parcalandi öksürmekten. Domuz gribi ilk ciktiginda kimbilir insanlarin canları nasıl yandi.
Benim evimde sadece eşim ben bebeğim varız, ben virüsü kapsam da çok problem olmaz kolay atlatırım ya da biraz zor geçse de nihayetinde atlatırım. Ama evinde kronik rahatsızlığı olan anne baba kardeş olanlar varsa onlar ne yapacak, keşke bu virüs bulaşıcı olmasaydı o zaman kim ne yapıyorsa yapsın diyebilirdik. Başka insanların hakkına girmek hele ölümlerine sebebiyet vermek çok can sıkıcı. Çocuklar en tehlikeli grup, belirti göstermeden oradan oraya bulaştırıyorlar, benim sitede bir aile covid olmuş şu anda, çocukları da zıpır zıpır oradan oraya dolaşan her çocukla oynayan bir çocuktu. Şimdi o çocukların aileleri diken üstünde ya bize de bulaştıysa diye. Okulların açılmaması bu sebepten önemli

benim üc kizimda iki haftadir okula gidiyorlar, okullarda gerekli önlemler alinmis durumda ve cocuklarda kurallara uyuyorlar, simdiye Kadar bir sorun yasamadik; okul icinde Maske takiyorlar(sinifta degil); koridorlarda tek yön uygulamasi var cocuklar birbirine karismiyor, sinif camlari sürekli acik vs.

yanliz yazmadan gecemeyecegim sanki okullar acilinca vaka sayilari tavan yapacakmis gibi bir izlenim var, sayilarin artmasinin sebebi, uyarilari dikkate almadan dügün dernek yapanlar, akraba ziyaretine tatillere gidenler, Maske takmadan kalabalik-kapali ortamlara girenler, mesafe ve hijyen kurallarina uymayanlar.
bunun faturasi da egitim hakki ellerinden alinan cocuklara kesiliyor...

Sekizinci sınıftaki oğlum iki haftadır düzenli okula gidiyor. Tabii sınıfta 10 kişiler ve pandemi kurallarını oldukça katı uyguluyorlar. Maskeyi nerdeyse hiç çıkarmadan günü geçiriyorlar. Bir risk var ama çok şükür şimdilik birşey olmadı.
İnsanların instegram da attıkları hikayeleri görüyorum da gözlerim yuvasından fırlıyor. İnsanlar düğünlerde, kınalarda, gece kulüplerinde el ele, diz dize çılgınlar gibi eğleniyor. Maske falan zaten yok.
Demem o ki; Bu çocuklara kadar virüsü yayan daha tehlikeli bir güruh var memlekette.

Ne diyeyim Allah islah etsin hepsini. Birde işyerine girerken ateşini ölctügümüz müşterilerin küfür edercesine bakislari yada sırıtarak bende korona yok demeleri beni sinir ediyor.

benim üc kizimda iki haftadir okula gidiyorlar, okullarda gerekli önlemler alinmis durumda ve cocuklarda kurallara uyuyorlar, simdiye Kadar bir sorun yasamadik; okul icinde Maske takiyorlar(sinifta degil); koridorlarda tek yön uygulamasi var cocuklar birbirine karismiyor, sinif camlari sürekli acik vs.

yanliz yazmadan gecemeyecegim sanki okullar acilinca vaka sayilari tavan yapacakmis gibi bir izlenim var, sayilarin artmasinin sebebi, uyarilari dikkate almadan dügün dernek yapanlar, akraba ziyaretine tatillere gidenler, Maske takmadan kalabalik-kapali ortamlara girenler, mesafe ve hijyen kurallarina uymayanlar.
bunun faturasi da egitim hakki ellerinden alinan cocuklara kesiliyor...

Bende okullar acilacagi icin virüs daha çokk yayilacak düsüncesinde degilim sadece zaten afedersiniz millet sürecin icine mıçtı birde çocuklar riske girmesin düsüncesindeyim. En önemliside acilir acılmaz kapanacak diyor bazı egitmenler o zaman bosuna sürec ve çocuklar yipranmasin kanaatindeyim. acıyorum saglik calisanlarina mart ayindan beri savaş veriyorlar.

Back
X