Korona ve okulların açılması

Çarsambalari toplanıyor diğer hafta kesinleşmesi gerek artık bir şey kalmadı .Belirsizlik ne zor

Gunaydin kızlar besmele ve dua ile oglumu okula biraktim. Giriste atesini ölctüler velileri içeri almadilar. Rabbim evlatlarimizi bizlere bagislasin. Cok zorlandim birakirken . Okadar cok kafam dalmiski yanlis binaya girmişim

Öğretmenim. Okul sokaktan güvenli diye bir şey kesinlikle yok. Hangi çocuğu ne kadar zaptedebilirsin? O çocukların evinde yaşlı, hasta bir sürü insan var. Bir sınıftaki öğrenci sayımını 10a bile indirseler o 10 öğrenci birbiri ile temasta bulunacak eninde sonunda. Teneffüsleri hiç söylemiyorum. Bu yanlıştan dönülmesi için kaç kişinin canına mal olması lazım? Virüsün okuldan daha hızlı yayılacağı bir yer yok. Ben çocuğumun bu ortamda okula gitmesini istemezdim veliler bunu ne sebepten ısrarla istiyor aklım almıyor. Aynı evde 2 tane çocupu zaptedemeyen insanlar okulda o kadar çocuğun, üstelik yaşıtları arasında, zaptedileceğini mi sanıyorlar
İ

parklar da havuzlar da site içlerinde çocuklar iç içe zaten. Tamam izole olan bir kesim var ama azınlıkta. Hal böyle olunca ister istemez neden her yer açıkken (avm ler bile çocuk dolu) okullar kapalı.

İsyanınızı anlıyorum. Zaman zaman ben de aynı şeyleri hissettim. Bizlerin işten kaçtığını zannedecek kadar şuursuz çok insan var. Öğretmenler grubu sayfalarına bile veliler üye olup aynı şeyleri söylüyor her gün ama bunların hiç birisi tek bir candan daha değerli değil. Hastanelerin kapasitesi belli. Hızlı bir yayılmayı kaldıramayız. Bizim okulda bile seminer dönemi ailesinden korona olduğu yeni anlaşılan birkaç öğretmen vardı. Bu insanlar bu virüsü okula taşıyacak. Bankacı müşteri ile teker teker muhatap olur. Belediye işçisi başını eğip yerleri süpürür geçer. Avukat mesafeyi korur. Mühendis ve yazılımcı bilgisayarın başına oturur halleder işini. İnşaat işçisi demir tuğla ile uğraşır ancak okulda güvenliğin tam sağlanması kendimizi bile parçalasak İM-KAN-SIZ! Malesef insanların hadlerini bilip neye sebep olduklarını anlamaları için birçok can gitmesi gerekiyor. Seminer dönemi bile günlük ölüm sayıları arttı. Okullarda o çocukların getirdiği virüslerden evdekileri koruyamayacaklar. Bir düğünde gelinin yakını hasta olduğu için herkes korona olmuştu tüm kurallara rağmen. Okullara ne kadar kural koyarsanız koyun öğrencileri zaptetmek mümkün mü? Birkaö güne dek zaten iyice gevşeyecek kuralları bile yok sayacaklar

Son düzenleme:
Okulumuzda temizlik personeli bile yok, lavabolara bakayım bı ne alemde dedim içler acısı. Temizlik elemanı, cocuklara maske, her sınıfa dezenfektan temini tamamen okullara bırakılmış durumda. Bizim okulda gönüllü her öğretmen maaşından 250 lira verecek okullar açılmadan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, bu ay böyle oldu hadi ya diğer ay ya da ondan sonraki ay ne olacak, herkesin de kendine göre gideri var her ay 250 lira nasıl versin öğretmenler, nereye kadar sırtlansın yükü.

Yıllardır suriyeli vatandasların saglik egitim giderlerine destek olan devletimiz herhalde kendi gelecegi olacak cocuklarida düsünür diye umuyorum.

Açıldığı zaman da nolur kapansın diye söylenecekler, risk potansitelimizin farkında değiller. Tek dertleri biz çekiyoruz onlar da çeksin. Ben de kesinlikle açılsın diyorum, ama bu okul açılsın diye söylenen herkes çocuğunu göndersin okula herkes ama. Sonra oturup olacak olanları seyredeceğim

Yıllardır suriyeli vatandasların saglik egitim giderlerine destek olan devletimiz herhalde kendi gelecegi olacak cocuklarida düsünür diye umuyorum.
Ben altı yıldır öğretmenim, benim meslek hayatına adım atmamdan önce de sonra da bu böyleydi ki. Okulun icindeki tüm sorunlar idareyi bağlar, kanalizasyon mu sıkıntı çıkardı müdür koşturur, temizlik elemanını koskoca okula bir tane gönderir fazlasını istiyorsan sen kendin halledeceksin ki kendimiz temizlikci tutup öğretmenler olarak maaşını her ay biz karşıladık temizlik elemanlarının, fotokopi makinasının kartuş parası A4 kağıtları, çocukların her türlü ihtiyacı okul tarafından karşılanır. Milli eğitim anca Ankara İstanbul gibi büyükşehirdeki ultra lüks okullarda haber yaptırsın, herkes de tüm devlet okullarını öyle zannetsin.

Vallahi aynı düşüncedeuiyim. Açılsın, ama bütün sınıfkar gelsin. Özellikle öğretmen işten kaçıyor, ne yattınız, biz de kamuda çalışıyoruz siz ne kadar nazlısınız diyenlerin çocukları. Sonra da ortalığı kahve mi alıp (yoğun bakımda yatmıyor hala koku tat ve alabiliyorsam) izleyeceğim

haftasonu eski komşum çocuklarını alıp alt komşuya kalmaya gelmiş

kendisi sağlık çalışanı

durum yapmışlar pazar sabahı da kahvaltıya gitmişler vs vs

ne yapacağız, okullar açılırsa bunlardan binlercesi olacak

çevremdeki öğretmenler tatilde biri dün gece döndü halen durumlarını tatil beldesinden atan var

özetle herkes bende yok modunda ama okulda birinde olursa hepsinde olacak

örneğin hep aynı sıraya oturacaklar önlem bu eee bu çocuk tuvalete toplu gitmeyecek mi kapıdan birlikte hurra diye çıkmayacak mı

Gunaydin kızlar besmele ve dua ile oglumu okula biraktim. Giriste atesini ölctüler velileri içeri almadilar. Rabbim evlatlarimizi bizlere bagislasin. Cok zorlandim birakirken . Okadar cok kafam dalmiski yanlis binaya girmişim
Ben de sabah 9da biraktim. Ogretmeni kapida karsiladi,kadincagiz bana el salladi benim oglan arkasina bile bakmadan basti gitti kadinin yaninda
Valla icim cok rahat. Allah razi olsun okuldan da ogretmenden de.

Ben de sabah 9da biraktim. Ogretmeni kapida karsiladi,kadincagiz bana el salladi benim oglan arkasina bile bakmadan basti gitti kadinin yaninda
Valla icim cok rahat. Allah razi olsun okuldan da ogretmenden de.

Benim oglumuda kapidan aldilar. Hadi annecim görüsürüz dedi .baktim okula koşarken ayak topuklari sırtına vuruyor sevinçten. Ama maskeyi pek kullanamamislar. Anne sürekli takamadim nefes alamadim diyor. Siperlik aldim bugün hiç takmamaktan iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…