Korona ve okulların açılması

Benim evimde sadece eşim ben bebeğim varız, ben virüsü kapsam da çok problem olmaz kolay atlatırım ya da biraz zor geçse de nihayetinde atlatırım. Ama evinde kronik rahatsızlığı olan anne baba kardeş olanlar varsa onlar ne yapacak, keşke bu virüs bulaşıcı olmasaydı o zaman kim ne yapıyorsa yapsın diyebilirdik. Başka insanların hakkına girmek hele ölümlerine sebebiyet vermek çok can sıkıcı. Çocuklar en tehlikeli grup, belirti göstermeden oradan oraya bulaştırıyorlar, benim sitede bir aile covid olmuş şu anda, çocukları da zıpır zıpır oradan oraya dolaşan her çocukla oynayan bir çocuktu. Şimdi o çocukların aileleri diken üstünde ya bize de bulaştıysa diye. Okulların açılmaması bu sebepten önemli

Bizim ögretmenimizinde 4 ve 1 yasinda 2 cocugu var . Gecen gün konuştuk okul sokaktan daha güvenli diyor ama kendide cok tedirgin.

Bende okullar acilacagi icin virüs daha çokk yayilacak düsüncesinde degilim sadece zaten afedersiniz millet sürecin icine mıçtı birde çocuklar riske girmesin düsüncesindeyim. En önemliside acilir acılmaz kapanacak diyor bazı egitmenler o zaman bosuna sürec ve çocuklar yipranmasin kanaatindeyim. acıyorum saglik calisanlarina mart ayindan beri savaş veriyorlar.
burada söyle bir uygulama getirdiler, eger hastalik cikarsa okulu degil sadece o sinifi kapatiyorlar ve o sinifta derse giren ögretmenleri cikartiyorlar, ortak derslere girdikleri siniflar devam ediyor okulun kalani da devam ediyor, olay zincirleme , evet o ögretmen diger cocuklara bulastirmis olabilir ancak bir yerde sinir cizmek lazim, cocuklar okula gitmezse durum cok daha vahim, kimdi bilmiyorum ama forum da bir üye okula baslayacak cocugu icin hastalik 20 yil sürse 20 yil baslatmayacagim cocugu okula demisti. zaman geciyor, millet dügün dernekte, cocuklar egitimsiz, mesleksiz….

burada söyle bir uygulama getirdiler, eger hastalik cikarsa okulu degil sadece o sinifi kapatiyorlar ve o sinifta derse giren ögretmenleri cikartiyorlar, ortak derslere girdikleri siniflar devam ediyor okulun kalani da devam ediyor, olay zincirleme , evet o ögretmen diger cocuklara bulastirmis olabilir ancak bir yerde sinir cizmek lazim, cocuklar okula gitmezse durum cok daha vahim, kimdi bilmiyorum ama forum da bir üye okula baslayacak cocugu icin hastalik 20 yil sürse 20 yil baslatmayacagim cocugu okula demisti. zaman geciyor, millet dügün dernekte, cocuklar egitimsiz, mesleksiz….

Keske biran önce aşı ilaç bulunsada rahat etsek. mart ayindan beri 1 sefer köydeki evimize gittik birde hastane ve markete gittik. Oğlanin ayaginda corap kalmadi valla. Avm vs hic gitmedim.

Valla korona denilen illet o kadar yayildiki hic bir yer bana guvenli gelmiyor artik.O nedenle okul sokaktan güvenlidir diyemem.Kendi okulum adina yazayim bizim okulda bu sene birler bir sinifta 45 kisiler(şimdilik)ve ikiye bölünce sinifta 22 cocuk olacak.Boyle bir ortamda bir kiside bile korona varsa arkadaslarina bulastirir diye düşünüyorum. Ama özel okullar adina bir sey diyemem.Sayilar hijyen gerekli malzemeler ozel okullarda daha avantajli çünkü.Bildigim bir sey varsa oda hic bir sey bilmedigimdir diyorum.Kafam benim de cok karisik.Hem ogretmenim.hem de veliyim.Kendimi sanal oyunda zombiden kacan ama sonunda yakalanacak olan oyuncu gibi hissediyorum.Burayi takip edecegim

Valla korona denilen illet o kadar yayildiki hic bir yer bana guvenli gelmiyor artik.O nedenle okul sokaktan güvenlidir diyemem.Kendi okulum adina yazayim bizim okulda bu sene birler bir sinifta 45 kisiler(şimdilik)ve ikiye bölünce sinifta 22 cocuk olacak.Boyle bir ortamda bir kiside bile korona varsa arkadaslarina bulastirir diye düşünüyorum. Ama özel okullar adina bir sey diyemem.Sayilar hijyen gerekli malzemeler ozel okullarda daha avantajli çünkü.Bildigim bir sey varsa oda hic bir sey bilmedigimdir diyorum.Kafam benim de cok karisik.Hem ogretmenim.hem de veliyim.Kendimi sanal oyunda zombiden kacan ama sonunda yakalanacak olan oyuncu gibi hissediyorum.Burayi takip edecegim

Allah yardımcınız olsun. Bizim okulumuzun yönetim kurulu baskani iç hastaliklari uzmani bu sene muhakkak yumurta alerjisi dişındakiler grip aşisi olsun dedi. En azindan normal griple karismaz yoksa okul tımarhaneye döner.

Benim çocuklar uzaktan eğitime başladı.
1.sınıfa giden kızım içinde ögretmeni online eğitimin yanısıra 3 kişilik grup halinde yüzyüze eğitime başlamak için çizelge göndermiş.bu şekilde olursa bence bir sıkıntı yasanmaz

Slm forumun güzel bayanları. 6 yaşında oğlum var gecen yıl yarı hasta ,yarı iyi ,sonrasindada korona araya girmesiyle anasınıfını bitirdik. Bu yıl 1.sınıf olucak. Koleje yazdirdik ,geçen hafta toplanti yapildi ve normalde 22 eylülde okullarin acilacagini ama 1.sınıf olması dolayisiyla 31 agustos itibariyle egitime baslayacaklarini söylediler. Oylama yapildi ve ben haric bütün veliler okul açılsin dedi. Benim fikrimde eger 22 eylülde okullar acilacaksa 1 hafta önce baslasinlar yönündeydi. Bulundugumuz yerde vaka sayilari cok artti. sanki çember daraliyor gibi .cünkü artik sülalemizden ve komsularimizdan korona haberleri çok fazla gelmeye basladi. Ögretmenimiz okul sokaktan güvenli diyor ama ben zaten mart ayindan beri cocugu sokakta oynatmiyorumki. simdi yarin okullar açılacak ama ne yapacagimi bilmiyorum. Sizler bu konuda ne düsünüyorsunuz
benim kızımda 6 yaşında göndermeyi düşünmüyorum bnde sokağa çıkarmıyorum yalnız herkez sokakta

Benim çocuklar uzaktan eğitime başladı.
1.sınıfa giden kızım içinde ögretmeni online eğitimin yanısıra 3 kişilik grup halinde yüzyüze eğitime başlamak için çizelge göndermiş.bu şekilde olursa bence bir sıkıntı yasanmaz

Aslinda 3 kisilik gruplar halinde daha iyi olurdu bizim sınıfımız 15 kisi isteseler yapabilirler.

Bende okulun sokaktan güvenli olduğunu düşünüyorum .Okulların da açılmasını istiyorum ( kronik rahatsızlığı olan çocuklar için durum farklı olabilir) ama asıl düşündüren şey devlet okullarının durumu .Ne şekilde önlem alınacak .Neler yapılacak .Oğlumda 1.sinif geçen hafta yüzyüze oryantasyon yaptılar yarın online başlayacaklar .Bir hafta online ,bir hafta yüzyüze şeklinde 21 eylüle kadar devam edecekler .

Bende calisiyorum oglumu kendi isyerime getiriyordum korona nedeniyle işler durunca evdeyim. Elbetteki derslerde cok önemli ama telafisi olmayan tek şey saglik diye düşünüyorum. Çalısan anne olmak cok zor Allah yardimciniz olsun.
İşyerinizin güvenli olması iyiymiş. Benim işyerime getirmem de imkansızdı. Sınıfı 6 kişi, koleje gidiyor zaten.

Camdan bakınca daha çok dehşete kapılıyorum, herkes maskesiz ve ağız ağıza takılıyor.

İşyerinizin güvenli olması iyiymiş. Benim işyerime getirmem de imkansızdı. Sınıfı 6 kişi, koleje gidiyor zaten.

Camdan bakınca daha çok dehşete kapılıyorum, herkes maskesiz ve ağız ağıza takılıyor.

Aynen bircok kişide maske yok. Maske olanlarin coguda hijyenik degil formaliteden takiyorlar. Dün aksam tv de yasli bir bey yolda giderken baskasinin kullanip attigi maskeyi yerden alip agzina takti o anda bu virüsün bitecegi ümidim kalmadi. bazilarinin maskesi kullanilmaktan sapsari olmus ,baziları kafasina koluna takiyor ,dantelli tüllü maske takan var :110:

Yuksek sesle dile getirilmeyen cok sey var. Mesela 1000 kisilik otelde bir tane kovitli kisi 1 gunde en az 100 kisiye bulastirir. O 100 kisinin ailesini de hesaplarsak kac kisiye ulasir. Turizm baltalanmasin diye havuzdan yiyecekten gecmez diyorlar da isin asli okuldakinden cok daha riskli bence.

Çocuklar yarım saat ve fazlasi , maskeli nasıl duracaklar bilemiyorum.

Hadi sınıfta sıkı tedbirler var diyelim , onların akciğer kapasitesi sürekli karbondioksit solumaya yetecek mi ?

Yazın camlar açık , kışın ne olacak ?

Yuksek sesle dile getirilmeyen cok sey var. Mesela 1000 kisilik otelde bir tane kovitli kisi 1 gunde en az 100 kisiye bulastirir. O 100 kisinin ailesini de hesaplarsak kac kisiye ulasir. Turizm baltalanmasin diye havuzdan yiyecekten gecmez diyorlar da isin asli okuldakinden cok daha riskli bence.

İşin ilginci turizm bölgelerinde hiç vaka yokmuş gibi il adları bile geçmiyor .

Simdi yarın okullar aciliyormu her yer demi ? Bize bilgi vermedi okul ama

Sanirim her okulda farkli bazi okullar online bazilari yüzyüze baslamis. Bizede yarin yarim zamanli baslayacaklarini söylediler hatta eksik listesi göndermisler

Zaten benim fikrim sıkı tedbirler icin sezonun kapanması bekleniyor 😦

Çocuklar yarım saat ve fazlasi , maskeli nasıl duracaklar bilemiyorum.

Hadi sınıfta sıkı tedbirler var diyelim , onların akciğer kapasitesi sürekli karbondioksit solumaya yetecek mi ?

Yazın camlar açık , kışın ne olacak ?

Bende hic maskeli uzun süreli duramiyorum cocuklar nasil duracak veya hijyen nasil saglanacak bilmiyorum. Yanina yedek maske koyun diyorlar. Toplantida bazi veliler masje kullandirmaya kesinlikle karsi olduklarini ve maskesiz göndereceklerini söylediler. Bize siperlik önerdiler ama kararsizim.

Back
X