Korona virüs sürecinde özel okul ödemeleri

Biz 4 saat online eğitim alıyoruz.Öğretmenlerimiz hala canla başla çalışıyor.keza rehberlik servisi bile çocukla iletişim halinde online görüşüyor.Öğretmen maaşı tabii ki kesilemez,ama servis ve yemek ücretleri salgının seyrine göre telafi edilecek okulumuz tarafından

Biz 4 saat online eğitim alıyoruz.Öğretmenlerimiz hala canla başla çalışıyor.keza rehberlik servisi bile çocukla iletişim halinde online görüşüyor.Öğretmen maaşı tabii ki kesilemez,ama servis ve yemek ücretleri salgının seyrine göre telafi edilecek okulumuz tarafından
Çok iyi bizim okulumuz malesef tam ücret almaya devam ediyor. Karşılığında böyle bir hizmet de görmüyoruz. Sadece öğretmenimiz her gün etkinlik önerileri yapıyor. Görsel Sanatlar ve ingilizce öğretmenimiz de günde toplam 1 saate yakın online eğitim veriyor. Pek verimli geçtiği de söylenemez online eğitimin. Diğer türlü tam gün okulda oluyor ve 10 ayrı branşta eğitim görüyordu.

Tabii ki birebir okulda alınan eğitim gibi olması mümkün değil,ama bu süreçte kendimizi kenara itilmiş hissetmedik.servis ve yemek ücreti önceden verildiği için henüz almadık geri ya da telafisi yapılmadı,ama magdur etmeyeceklerdir

Ogretmen ve diger personelin maaslari odeniyor bizde. Okul sahibi toplam odenecek maasi cocuk sayisina boldu ona gore odeme yapiyoruz ki yapmamiza da lazim. Ac mi kalsin insanlar? Zaten calismaya da devam ediyorlar,temizlik gorevlileri okulu temizlemeye devam ediyor,ilaclamalar yapildi. Ogretmenler online ders ve onerilerde bulunmaya devam ediyorlar. Evlere etkinlik ve kitap gonderiyorlar. Daha napsinlar yeter cok bile

Bu durum sadece okul öncesi eğitim veren kurumları mı kapsıyor acaba? Kızımın gittiği okul kolej çünkü. Aynı zamanda ilkokul ve lise eğitimi de veriyor.
Ozel okullari kapsamiyor bu yazi. Gordugunuz gibi yari yil tatillerinden falan bahsediyor,cogu ozel okul ve kres yari yil tatillerinde acik.

Ortaokul ve anaokula giden iki cocugum var.biz odemeleri donem basinda yaptik.geri alma kisminida hic arastirmadim.

Online dersler zaten devam ediyor .yemek ve servis icinde belki yari yariya gibi bir odeme geri alinabilir.
Insallah kimse zor duruma dusmeden atlatiriz bu gunleri.

Ogretmen ve diger personelin maaslari odeniyor bizde. Okul sahibi toplam odenecek maasi cocuk sayisina boldu ona gore odeme yapiyoruz ki yapmamiza da lazim. Ac mi kalsin insanlar? Zaten calismaya da devam ediyorlar,temizlik gorevlileri okulu temizlemeye devam ediyor,ilaclamalar yapildi. Ogretmenler online ders ve onerilerde bulunmaya devam ediyorlar. Evlere etkinlik ve kitap gonderiyorlar. Daha napsinlar yeter cok bile
İşte şeffaf olması gerek sürecin. Okul sahibi deseki su kadar öğretmen şu kadar çalışan var maaş toplamı bu öğrenci başına dusen bu. Eğer gercekten odeyemeyecek olan veli varsa öğretmenin maasindan da örneğin 100 200 TL kesilir ona göre hesaplanır. Yani herkesin elini atması gerek.

İşte şeffaf olması gerek sürecin. Okul sahibi deseki su kadar öğretmen şu kadar çalışan var maaş toplamı bu öğrenci başına dusen bu. Eğer gercekten odeyemeyecek olan veli varsa öğretmenin maasindan da örneğin 100 200 TL kesilir ona göre hesaplanır. Yani herkesin elini atması gerek.
Bunu okul sahibinden isteyebilirsiniz sonucta. Paylasmam demezler zannetmiyorum. Ya da kac personel oldugu bellidir,ortalama bir miktardan hesaplayabilirsiniz toplam gideri. Bence sorun, mutlaka aciklama yaparlar. Bizim okulda 14 personel var kucuk bir okul. Aylik 56bin lira maas odemesi var. Basta veliler cok zart zurt ettiler,devlet para veriyor diyen hayalperestler bile vardi ;) whatsap gruplari kurup tartistilar falan. İnsanlar cok alem.

bu dediğiniz kreşler için mantıklı olabilir de kolej için olmaz.

Bahsedilen 'MEB/ödeme yapılmayacak' yazısı devlet anasınıfılarında-bağımsız anaokullarında eğitim gören öğrenciler için.
Temizlik/yardımcı personel veya tüm gün eğitim/kulüp çalışmaları için devlete bağlı okul öncesi kurumlarda velilerden alınan ücretten bahsediliyor.
Not: MEB'e bağlı özel bir anaokulunda müdürüm.

Evet tabiki küçük okullar için geçerli. Kolejler de yemek servis belli miktar kırtasiye masrafinı iade etmeli.
Servisle yemek tamam da
Kirtasiyeyi pek iade edemezler,cunku kitaplar falan hep alinmisti,paralari verildi odendi okul tarafindan,ya da kalem kagit vs hepsi alindi bir kere. İade edemez de paylastirir ogrencilere belki,seneye kayit yaptiracaklardan dusebilir,seneye gelmeyecek olanlara paylastirabilir. Bizimkiler evlere gonderildi mesela,kalemler elisi kagitlari falan. Online derslerde kullanilacak diye. Haftalik etkinlik malzemeleri de elden getirip teslim ediyorlar normal zamandan daha cok calisiyor ogretmenler yazik. Gene yaranamiyorlar tabi o ayri mesele. Berbat bir surec,hem ogretmenler hem de yoneticiler icin bence.

Ozel okullari kapsamiyor bu yazi. Gordugunuz gibi yari yil tatillerinden falan bahsediyor,cogu ozel okul ve kres yari yil tatillerinde acik.
Evet yarı yıl tatillerinde ödemelerin yapıldığını yazıyor. Nisan ayındaki 1 haftalık tatili öne almışlardı onun da ödemesi yapılacak diyor. 1 haftalık tatil bittikten sonra okulun kapalı kaldığı zamanın iadesi yapılır yazıyor ama sanırım bu sadece okul öncesi eğitim veren kurumlar için geçerli kolejleri kapsamıyor.

Evet yarı yıl tatillerinde ödemelerin yapıldığını yazıyor. Nisan ayındaki 1 haftalık tatili öne almışlardı onun da ödemesi yapılacak diyor. 1 haftalık tatil bittikten sonra okulun kapalı kaldığı zamanın iadesi yapılır yazıyor ama sanırım bu sadece okul öncesi eğitim veren kurumlar için geçerli kolejleri kapsamıyor.
Devlet okullarini kapsamiyor, milli egitime bagli devlet okullarindan bahsediyor. Hatta aidat demesinden anlayabilirsiniz,ozel okullarin ucreti olur aidati olmaz. Ozel okullarla ilgili bu tarz bir yazi cikarmalari mumkun degil cunku maaslari devlet karsilamiyor,devleti ilgilendiren bir durum yok ozel sektor siz aranizda halledin diyorlar

Back
X