Korona vs Arkadaşlık

Beklerken covıd belırtılerı gosterdım resmen psikolojik olarak. Negatifi gorunce agladım. Ustumden nasıl yuk gıttı anlatamam size.
Asla yakın oturmadık ama, fıncanımı tuttu en basiti. Kahveyi o yaptı. Asla konusmayi dusunmuyorum. Cok tesekkur ederım❤️
Vallaha dün de yazdım bu süreçte insanların zeka seviyeleri ortaya çıktı. Hiç mi vicdan yapmaz insan. Ölmeyi bayılmak sanıyorlar galiba Bu arada size de gecmiş olsun

Arkadaşınızı tanımıyor musunuz ?
Kötü niyetli mi ? Yani derdi siz hasta olunmuydu.
O size dışarda görüşelim demiş siz eve davet etmişsiniz.
İkinizde düşüncesizce davranmışsınız.
Ben arkadaşıma kızardım ama arkadaşlığımı bitirmezdim. Eve gelecek kadar samimiysem niyetini de sorgulamazdım

Herkese iyi akşamlar öncelikle. Çok yakın olduğum bir arkadaşım ve annesi korona oldu. Bu arkadaşım belirtisi olmadan bir gün önce evime geldi. Dışarıda buluşmak istedi ancak ben gitmek istemedim, buluşmayalım da demek istemedim (çünkü ciddi ailevi sorunları olan, ölmek üzere olan bir babası var). Bir saat kadar birlikte oturduk. Bu arkadaşım bize gelmeden önce annesi hastaymış (hastaneye gitmiş, grip olduğunu düşünmüşler, test yapmamışlar vs gibi bir sürü bahane) ve bunu bize gelmeden önce bana söylemedi. Evden çıkarken annem hastaydı gibi laf arasında söyledi. Bir gün sonrada pozitif çıktılar.

Biz daha önce ailecek korona atlattık (yaklaşık 5 ay önce) ancak annem ve babam çok kötü oldu. Hatta babam 5 gün hastanede kaldı, ciğerlerine indi diye. Babam şeker hastası ve bu arada şeker hastalığı ciddi boyutlara vardı. (Ben şu an kendimi evdekilerden izole ettim ve 4 gündür kendimi gözlemliyorum)

Sizlere sorum şu;
Arkadaşım bana bilseydim gelmezdim tarzı şeyler söyledi ancak bu dönemde grip olmak kaldı mı? Hasta olan büyük ihtimalle korona değil midir? Bunu bile bile nasıl söylemez? Kendisiyle şu anlık iletişimimi kestim. Hatta arkadaşlığımı bitirmeyi bile düşünüyorum. Abartıyor muyum sizce? Yoksa kötü niyetli değil diye mi düşünmeliyim?
Ben annemde 10dk görüştüm temas etmedim iki gün snra annemde burun tıkanıklığı oldu halsizlik oldu arkadasim görüşmek istedi bende annemle gorustugumu test yaptrmadigini ama korona olup olmadigini bilmediğim için gorusmeyelim dedim alinirsa alınır arkadaşınızin bunu belirtmesi gerekirdi

Vallaha dün de yazdım bu süreçte insanların zeka seviyeleri ortaya çıktı. Hiç mi vicdan yapmaz insan. Ölmeyi bayılmak sanıyorlar galiba
Ve ben öncesinde boyle bı surecten gectım, o zamandan beri ıkı antidepresan kullanmak zorunda kaldım. Durumumu da biliyor. Annemle babam oldu covıd, babam koah hastasıydı. Oyle zor bir zamandı kı sıze anlatamam.
Emınım bahanesi su olacak, sen zaten temkinlisin ya ondan demedim.
Temkin de, kahvemı sen yaptın fıncanı tuttun. Aramızda mesafe olsa ne olur?
Bu yuzden affetmeyeceğim, umarım baskaları da affetmez. Ha zaten ozur dileyen de olmadı. Orası ayrı.

Ve ben öncesinde boyle bı surecten gectım, o zamandan beri ıkı antidepresan kullanmak zorunda kaldım. Durumumu da biliyor. Annemle babam oldu covıd, babam koah hastasıydı. Oyle zor bir zamandı kı sıze anlatamam.
Emınım bahanesi su olacak, sen zaten temkinlisin ya ondan demedim.
Temkin de, kahvemı sen yaptın fıncanı tuttun. Aramızda mesafe olsa ne olur?
Bu yuzden affetmeyeceğim, umarım baskaları da affetmez. Ha zaten ozur dileyen de olmadı. Orası ayrı.
Ya çok geçmiş olsun. Babanız şimdi nasıl? Ve bunu bildiği halde böyle davranması daha korkunç. Özür dilemeye yüzü yoktur bence

Ya çok geçmiş olsun. Babanız şimdi nasıl? Ve bunu bildiği halde böyle davranması daha korkunç. Özür dilemeye yüzü yoktur bence
Babam atlattı annem de atlattı.. ama annemde hasar bıraktı. Hastalık bittikten ıkı hafta sonra anjiyo oldu annem. oncesınde kalbinde hıc sorunu yoktu.
Babam zaten koah oldugu ıcın nefesi hala sıkıntılı.
Teste gittiysen o gun evınde durmak zorundasın ya. Sonucu alana kadar kıpırdamamalısın bır yere bukadar basıt.
Bunun neyini anlamıyorlar, bunu anlamiyorum.

Cok tesekkur ederım, Allah herkese saglık versın ve sonumuzu hayretsin. ❤️

Yorumunuz için teşekkür ederim. Haksızsınız diyemem, doğru söylüyorsunuz. En başta riski alan benim ama arkadaşımın bile bile böyle bir şey yapacağını düşünmedim. Sonuçta arkadaşlıklar en başında güven ilişkisi üzerine kurulur. Ve kendisi babasıyla ilgili zorluk yaşadığı için benim ne kadar korktuğumu bilir diye düşündüm.

Haklısınız güven ilişkisi konusunda ama bu korona bana insanların ne kadar bencil ve cahil olduğunu gösterdi.
Benciller çünkü bilip söylemiyorlar
Cahiller çünkü dünya koronadan kırılırkekm grip oldum sanırım diyorlar

Kusura bakmayın ama sizde de çok hata var. Madem ailenizle yaşıyorsunuz ve aileniz risk alacak durumda değiller -hiçbirimiz değiliz ya-, salgın pik yapmış durumda ve siz eve kahveye arkadaş çağırıyorsunuz... önce kendinizi suçlamalısınız.

Arkadaşınız da babası ölüm döşeğindeyken bir de korona tehlikesini göze alıp kahve içmeye gelecek kadar gözü karaymış ne diyeyim...

Babam atlattı annem de atlattı.. ama annemde hasar bıraktı. Hastalık bittikten ıkı hafta sonra anjiyo oldu annem. oncesınde kalbinde hıc sorunu yoktu.
Babam zaten koah oldugu ıcın nefesi hala sıkıntılı.
Teste gittiysen o gun evınde durmak zorundasın ya. Sonucu alana kadar kıpırdamamalısın bır yere bukadar basıt.
Bunun neyini anlamıyorlar, bunu anlamiyorum.

Cok tesekkur ederım, Allah herkese saglık versın ve sonumuzu hayretsin. ❤️
Yaa kıyamam. Allah annenle babana da ha sağlık versin inşallah. Ama insanlar böyle davrandığı sürece bu hastalık bitmez. Biz evde keyfimizden oturmuyoruz. Bir tanıdık temaslıydı. Karantinada olduğunu paylaşmıs.,ertesi günü de çocuğuyla parka gitmiş. Hemen ihbar ettim. Umarım ceza yemiştir.

Yaa kıyamam. Allah annenle babana da ha sağlık versin inşallah. Ama insanlar böyle davrandığı sürece bu hastalık bitmez. Biz evde keyfimizden oturmuyoruz. Bir tanıdık temaslıydı. Karantinada olduğunu paylaşmıs.,ertesi günü de çocuğuyla parka gitmiş. Hemen ihbar ettim. Umarım ceza yemiştir.
İnsan o yapmaz diyor ya, yapıyor o yapmaz dediklerimiz.
Bırının vebalini almaktan allahta sıgınırım. Dedıgınız gıbı boyle davranıldıgı surece, daha cok maskeyle mesafeyle sokaga cıkarız. Tek sorun bu da degıl kı, ınsanlar ölüyor yahu. İnsanlar ölüyor? 34 yasında gencecık bebegını bırakıp ölen bir tanıdıgım var. Korkmaları ıcın illa yakınlarından birileri mi ölmeli anlamiyorum.
Bende de suc var diyecegım ama, bu arkadasım o yapmaz dediklerimdendi. Kimseye guvenmeyecegız bu surecte.
Sen de herkese vebali muamelesı yapıyorsun diyorlar bana, kızıyorlar. E sen de bana yap, belki bende var?
İnsallah ceza yemıstır sıkayet ettıgınız kısı.
Bu tip insanların durması ıcın ya bırı ölecek cevrelerınde ya da yuklu para cıkacak ceplerinden. Baska turlu anlamıyorlar.

İnsan o yapmaz diyor ya, yapıyor o yapmaz dediklerimiz.
Bırının vebalini almaktan allahta sıgınırım. Dedıgınız gıbı boyle davranıldıgı surece, daha cok maskeyle mesafeyle sokaga cıkarız. Tek sorun bu da degıl kı, ınsanlar ölüyor yahu. İnsanlar ölüyor? 34 yasında gencecık bebegını bırakıp ölen bir tanıdıgım var. Korkmaları ıcın illa yakınlarından birileri mi ölmeli anlamiyorum.
Bende de suc var diyecegım ama, bu arkadasım o yapmaz dediklerimdendi. Kimseye guvenmeyecegız bu surecte.
Sen de herkese vebali muamelesı yapıyorsun diyorlar bana, kızıyorlar. E sen de bana yap, belki bende var?
İnsallah ceza yemıstır sıkayet ettıgınız kısı.
Bu tip insanların durması ıcın ya bırı ölecek cevrelerınde ya da yuklu para cıkacak ceplerinden. Baska turlu anlamıyorlar.
Çok haklısınız. Allah sonumuzu hayır etsin ❤️

Sizin ailenizin covid atlattığını ve zor süreçten geçtiğinizi biliyordur diye düşünüyorum ve bile bile böyle bir şey yapması düşüncesizlik . Bence hiçte abartmamışsınız arkadaşınız cahillik ve bencillik yapmış.

arkadaşlar şimdiki mutasyonlu korona çocukları etkiliyor mu haberi olan yakınından bilen var mı? benim çevremde bir bebek oldu ateşlendi ama ağır geçirmedi. şunumun kaynının çocuğu, bunumun eniştesinin çocuğu demeden yakın çevresinden koronayı geçiren çocuk olan var mı? nasıl atlattı.
her bebeğin sağlığı korunmalı tabii ama bebeklik döneminde biraz fazlaca rahatsızlanmış hastanede kalmış yakınımızın bebeği var ve hepimiz endişeleniyoruz Allah korusun ya olursa diye.

Tabii ki abartmıyorsunuz ama sizin de babanız ve anneniz hasta olmuş. Babanız baya ağır geçirmiş ve şeker hastası diyorsunuz. Siz niye ailenizle yaşadığınız eve davet ediyorsunuz? Canım ailem var sadece telde konuşalım ya da parkta açık havada demek varken. Siz ailenizi düşünmezken başkasından düşünmek niye? Yani burda arkadaşınızdan önce dönüp kendinizi sorgulayın.. öyle bir anlatmışsınız ki silah zoruyla eve girmiş sanki. Önemli olan ailedir.

Sizin ailenizin covid atlattığını ve zor süreçten geçtiğinizi biliyordur diye düşünüyorum ve bile bile böyle bir şey yapması düşüncesizlik . Bence hiçte abartmamışsınız arkadaşınız cahillik ve bencillik yapmış.
Yani konu sahibi de birinci gözden görüyor ailesinin durumunu ve covid atlattığını ailesi ile yaşadığı eve alıyor arkadaşını. Ne olur ne olmaz demeden. Sadeve arkadaşı mı cahillik ve bencillik yapmış?

Yani konu sahibi de birinci gözden görüyor ailesinin durumunu ve covid atlattığını ailesi ile yaşadığı eve alıyor arkadaşını. Ne olur ne olmaz demeden. Sadeve arkadaşı mı cahillik ve bencillik yapmış?
Arkadaşı annesinin hasta olduğunu bilerek konu sahibinin evine gelmiş. Bence bencillik onda, çünkü göz göre göre yapılan hata. Konu sahibinin doğru yaptığını söylemiyorum, bu durumda kimseyi eve almamak lazım ancak bilerek yapılmış birşey var ortada.

Arkadaşı annesinin hasta olduğunu bilerek konu sahibinin evine gelmiş. Bence bencillik onda, çünkü göz göre göre yapılan hata. Konu sahibinin doğru yaptığını söylemiyorum, bu durumda kimseyi eve almamak lazım ancak bilerek yapılmış birşey var ortada.
Evet arkadaşa denecek söz bulamıyorum zaten. Ama kendi aileni önce kendin düşüneceksin. Sen ne olur ne olmaz gerek yok eve almaya dememissen başkası hiç demez ne yazık ki. Konu sahibi bencil gelmedi mi size de? Sadece kendi yaşadığı ev olsa kimi alırsa alsın eve.

Tabii ki abartmıyorsunuz ama sizin de babanız ve anneniz hasta olmuş. Babanız baya ağır geçirmiş ve şeker hastası diyorsunuz. Siz niye ailenizle yaşadığınız eve davet ediyorsunuz? Canım ailem var sadece telde konuşalım ya da parkta açık havada demek varken. Siz ailenizi düşünmezken başkasından düşünmek niye? Yani burda arkadaşınızdan önce dönüp kendinizi sorgulayın.. öyle bir anlatmışsınız ki silah zoruyla eve girmiş sanki. Önemli olan ailedir.
Arkadasimin durumunu yazdım, kötü bir günündeydi, hasta olmadıklarını sandığım için de eve davet ettim. Yukarıdaki mesajları okursanız zaten suçun bende de olduğunu kabul ediyorum. Ama insan olduğum için arkadaşıma güveniyorum, ne yapalım. Kimseyi tabi ki silah zoruyla evime getirmedim. Konuyu başka yere çekmeyin lütfen.
Biraz sakin yorum yapabilirsiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Arkadaşınızı tanımıyor musunuz ?
Kötü niyetli mi ? Yani derdi siz hasta olunmuydu.
O size dışarda görüşelim demiş siz eve davet etmişsiniz.
İkinizde düşüncesizce davranmışsınız.
Ben arkadaşıma kızardım ama arkadaşlığımı bitirmezdim. Eve gelecek kadar samimiysem niyetini de sorgulamazdım
Arkadaşımı tanıyorum. Kötü niyetli değil ama düşüncesizce davrandı. Ben onun psikolojisi için fedakarlık yaparken, o hiç beni düşünmedi.

Kusura bakmayın ama sizde de çok hata var. Madem ailenizle yaşıyorsunuz ve aileniz risk alacak durumda değiller -hiçbirimiz değiliz ya-, salgın pik yapmış durumda ve siz eve kahveye arkadaş çağırıyorsunuz... önce kendinizi suçlamalısınız.

Arkadaşınız da babası ölüm döşeğindeyken bir de korona tehlikesini göze alıp kahve içmeye gelecek kadar gözü karaymış ne diyeyim...
Ben, ben de hata olduğunu kabul ettim zaten yukarıda. Sütten çıkmış ak kaşık olduğumu iddia etmiyorum. Yorumunuz için teşekkürler.

Back
X