Korona vs Arkadaşlık

Arkadasimin durumunu yazdım, kötü bir günündeydi, hasta olmadıklarını sandığım için de eve davet ettim. Yukarıdaki mesajları okursanız zaten suçun bende de olduğunu kabul ediyorum. Ama insan olduğum için arkadaşıma güveniyorum, ne yapalım. Kimseyi tabi ki silah zoruyla evime getirmedim. Konuyu başka yere çekmeyin lütfen.

Biraz sakin yorum yapabilirsiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Nasıl hasta olmadıklarını sanabilirsiniz ki? Parkta görüşün mesela ya da büyük bahçeli kafede. Sizin bende de suç olduğunu söylediğinizi görmedim. Görsem yazmazdım belki. Sinirli bir şekilde yorum yapmıyorum ama ne olursa olsun sizin gereken hassasiyeti gostermediginiz konuda başkasından beklemenizi anlamıyorum. Insanlar hasta çocuğunu görünen bir şeyi yok diye okula gönderiyor kendi başka yere gidiyor. Zaten herkes bilinçli olsa vakalar patlamazdı. Dediğim şey herkes kendi önlemini kendi alacak, kimseye güvenmeyecek.

Su anki mutant virusun belirtileri gribal enfeksiyonunkiyle ayni imis,oksuruk burun akintisi hapsirik burun tikanikligi.Dusuncesiz insanlardan nefret ediyorum

Herkese iyi akşamlar öncelikle. Çok yakın olduğum bir arkadaşım ve annesi korona oldu. Bu arkadaşım belirtisi olmadan bir gün önce evime geldi. Dışarıda buluşmak istedi ancak ben gitmek istemedim, buluşmayalım da demek istemedim (çünkü ciddi ailevi sorunları olan, ölmek üzere olan bir babası var). Bir saat kadar birlikte oturduk. Bu arkadaşım bize gelmeden önce annesi hastaymış (hastaneye gitmiş, grip olduğunu düşünmüşler, test yapmamışlar vs gibi bir sürü bahane) ve bunu bize gelmeden önce bana söylemedi. Evden çıkarken annem hastaydı gibi laf arasında söyledi. Bir gün sonrada pozitif çıktılar.

Biz daha önce ailecek korona atlattık (yaklaşık 5 ay önce) ancak annem ve babam çok kötü oldu. Hatta babam 5 gün hastanede kaldı, ciğerlerine indi diye. Babam şeker hastası ve bu arada şeker hastalığı ciddi boyutlara vardı. (Ben şu an kendimi evdekilerden izole ettim ve 4 gündür kendimi gözlemliyorum)

Sizlere sorum şu;
Arkadaşım bana bilseydim gelmezdim tarzı şeyler söyledi ancak bu dönemde grip olmak kaldı mı? Hasta olan büyük ihtimalle korona değil midir? Bunu bile bile nasıl söylemez? Kendisiyle şu anlık iletişimimi kestim. Hatta arkadaşlığımı bitirmeyi bile düşünüyorum. Abartıyor muyum sizce? Yoksa kötü niyetli değil diye mi düşünmeliyim?
Yok hiç abartmiyorsunuz bir gün sonra hastalansa o zaman abartmiyorsunuz nerden bilsin derim de.Bu konuda çok hassasım bir şey bulasmasa bile heralde ağzıma geleni söyleyip aradaki bağı sonsuza kadar kopartırdım çok bencilce buluyorum çünkü canıma kastetmissin ya daha ötesi var mı?

Yorumunuz için teşekkür ederim. Haksızsınız diyemem, doğru söylüyorsunuz. En başta riski alan benim ama arkadaşımın bile bile böyle bir şey yapacağını düşünmedim. Sonuçta arkadaşlıklar en başında güven ilişkisi üzerine kurulur. Ve kendisi babasıyla ilgili zorluk yaşadığı için benim ne kadar korktuğumu bilir diye düşündüm.
Nasıl hasta olmadıklarını sanabilirsiniz ki? Parkta görüşün mesela ya da büyük bahçeli kafede. Sizin bende de suç olduğunu söylediğinizi görmedim. Görsem yazmazdım belki. Sinirli bir şekilde yorum yapmıyorum ama ne olursa olsun sizin gereken hassasiyeti gostermediginiz konuda başkasından beklemenizi anlamıyorum. Insanlar hasta çocuğunu görünen bir şeyi yok diye okula gönderiyor kendi başka yere gidiyor. Zaten herkes bilinçli olsa vakalar patlamazdı. Dediğim şey herkes kendi önlemini kendi alacak, kimseye güvenmeyecek.

Burada cevap verdiğim kişinin yazdığına bakarsanız anlarsınız suçlu olduğumu kabul ettiğimi.

Nasıl hasta olmadıklarını düşündüğüm konusuna gelirsek, birbirimizle her şeyi paylaşıyoruz. Doğal olarak öyle bir durumda söylerdi diye düşündüm. Bizim de korona olmadan önce grip sandığımız bir süreç olmuştu ve ben arkadaşlarımla paylaşmıştım bu durumu.

Eve çağırmam hassasiyet göstermediğim anlamına gelmiyor. Sizin arkadaşlık ilişkileriniz nasıl bilmiyorum ama ben hassasiyet gösterdiğim arkadasimdan, bana karşı hassasiyet beklerim. Yanıtlarınız için teşekkürler. İyi geceler.

Benim sorum şu olacak Covid öncesinde davranışları nasıldı? Yani sizin için hiç fedakarlık yaptı mı, derdinizi dinledi mi?

Bazı insanlar diğerlerini stres topu olarak kulanır, derdini anlatır rahatlar, kötü gününüzde ise fedakakarlık yapmaz. Kendinizi kullanılmış hissettirir.

Sen ne yapardın derseniz artık pek de görüşmez, mesafemi koyardım. Burada kendisi rahatlayacak diye canınızı riske atmış, çok dikkatli olun derim.

Evet arkadaşa denecek söz bulamıyorum zaten. Ama kendi aileni önce kendin düşüneceksin. Sen ne olur ne olmaz gerek yok eve almaya dememissen başkası hiç demez ne yazık ki. Konu sahibi bencil gelmedi mi size de? Sadece kendi yaşadığı ev olsa kimi alırsa alsın eve.
Bencil değil de , iyi niyeti suistimal edilmiş gibi geldi bana. Dışarıda görüşse daha mı doğru olurdu bilemedim , görüşmemek en doğrusu ama o da bunu bilse yapmazdı diye düşünüyorum.

Burada cevap verdiğim kişinin yazdığına bakarsanız anlarsınız suçlu olduğumu kabul ettiğimi.

Nasıl hasta olmadıklarını düşündüğüm konusuna gelirsek, birbirimizle her şeyi paylaşıyoruz. Doğal olarak öyle bir durumda söylerdi diye düşündüm. Bizim de korona olmadan önce grip sandığımız bir süreç olmuştu ve ben arkadaşlarımla paylaşmıştım bu durumu.

Eve çağırmam hassasiyet göstermediğim anlamına gelmiyor. Sizin arkadaşlık ilişkileriniz nasıl bilmiyorum ama ben hassasiyet gösterdiğim arkadasimdan, bana karşı hassasiyet beklerim. Yanıtlarınız için teşekkürler. İyi geceler.
Ben de aynı şeyi bekledim ama evde kronik babam varken tutup hassasım arkadaşıma ona güveniyorum diye eve sokmam. Kendi yaşadığım benim evim olsa sokarım.oyle düşünüyorsam o zaman sorun yok. Eve çagirmaniz gayet yeterince hassas olmadığınızı gösteriyor. Zaten diyoruz arkadaşınız çok haksız ve bencil ama siz de nerdeyse onun kadar suçlusunuz. Insanlar aylarca ailesine gitmedi, kardeşini görmedi vs. Niye ne olur ne olmaz diye. Sorun bakın burda bile pandeminin basından beri ailesini bile görmeyen vardır. Siz benim dediklerimi tamamen yanlış çevirerek anlıyorsunuz

Bencil değil de , iyi niyeti suistimal edilmiş gibi geldi bana. Dışarıda görüşse daha mı doğru olurdu bilemedim , görüşmemek en doğrusu ama o da bunu bilse yapmazdı diye düşünüyorum.
Kaç aydır ailesini görmeyen insanlar var ne olur ne olmaz diye isteyerek ya da zorunlu olarak. Ve evet kapalı ortam daha tehlikeli bence. Açık hava nispeten iyidir illa görüşülecekse.

ayıp ya.
bu kadar bencillik olmaz.
aklım çıkıyor benim yüzümden birine bişey olacak diye. geçen aydı sanırım sabah eklem ağrılarıyla uyandım. daha önce yaşamadığım türden rahatsız edici ağrılardı. ki evden çıkmayan biriyim çok dikkat ederim. başka hiçbir belirti olmamasına rağmen hemen aklıma korona geldi.
o gün de bir arkadaşımla görüşecektik, bir şey verecektim ona.
aradım, açıkça söyledim ve iptal ettim. dedim ben sabah ağrıyla uyandım, anlam da veremedim ne olur ne olmaz biz buluşmayı erteleyelim, belki koronayımdır dedim.
başka belirti yoksa değilsindir, abartma falan dedi. biz eşeği sağlam kazığa bağlayalım haftaya görüşelim dedim öyle yaptık.
ağrılarım ertesi gün geçmişti. niye ağrıdı bilmiyorum ama başka bir sorun olmadı allahtan, geçti gitti.
korona bizi sorumluluk açısından sınamaya devam ediyor.

Daha önce covid geçirmiş birinin neler yaşandığını bildiği için daha dikkatli olması gerekmez mi? Evime birini almayı geç, teklif edeni paylarım.

Arkadasınızın yaptığı bencillik ve cahilliktir, düsüncesizlik yapmış gercekten fakat ben daha 3 gün önce öğrendiğim bir durumu sizinle paylasmak istiyorum, Yakınım grip olduğu için hastaneye gidiyor ve mevsimsel grip, sizde covid bulgusu yok isterseniz test yaptırabilirsiniz deniliyor, yakınım -sadece- içinde kusku kalmaması adına test yaptırıyor ve 2 gundur karantinadalar pozitif cıktı.

Muhtemelen bizim tanıdığın basına gelen olay gibi onlara da mevsimsel grip denildi hatta test isteğe bağlı sunuldu.. eğer olay böyleyse bunun rahatlığıyla da düşüncesizce davranmıs dibi duruyor acıkcası, ben olsam mesafe koyardım ancak size tavsiyem bu dönemde evinize dışardan bir arkadasınızı sokmamanız.
Acıkcası havadar mekanlar park sahil gibi alanlar çok daha sağlıklı geliyor bu dönemde bana.

İşte bu yuzden kimseye gidip kimseyi evimize davet edecek bir donemde değiliz. Burda okuyorum maaile yatıya gidiyor millet gelininin oğlunun evine. Ben kayınvalidemin evine aylardır girmedim. Arada ugradigimizda da bahçede birbirimizden uzakta oturuyoruz. Bu işin şakası yok. Bazı kesim var ki işin ciddiyetinde değil hala.

Merhaba, hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tabi ki ben evime çağırdığım için suçluyum, bunu asla inkar etmiyorum. En doğrusu sizlerin de dediği gibi kimseyi evine çağırmamak. Böylece ne sorun olur, ne de risk. Tekrar teşekkür ediyorum, vaktinizi ayırıp yorum yaptığınız için. Hakkınızı helal edin.

Arkadaşından çok suçlu olan sizsiniz. Eve arkadaş kabul etmek neyin kafası? Telefonla gorusseydiniz. Umarım anne babanıza bulasmamistir

Herkese iyi akşamlar öncelikle. Çok yakın olduğum bir arkadaşım ve annesi korona oldu. Bu arkadaşım belirtisi olmadan bir gün önce evime geldi. Dışarıda buluşmak istedi ancak ben gitmek istemedim, buluşmayalım da demek istemedim (çünkü ciddi ailevi sorunları olan, ölmek üzere olan bir babası var). Bir saat kadar birlikte oturduk. Bu arkadaşım bize gelmeden önce annesi hastaymış (hastaneye gitmiş, grip olduğunu düşünmüşler, test yapmamışlar vs gibi bir sürü bahane) ve bunu bize gelmeden önce bana söylemedi. Evden çıkarken annem hastaydı gibi laf arasında söyledi. Bir gün sonrada pozitif çıktılar.

Biz daha önce ailecek korona atlattık (yaklaşık 5 ay önce) ancak annem ve babam çok kötü oldu. Hatta babam 5 gün hastanede kaldı, ciğerlerine indi diye. Babam şeker hastası ve bu arada şeker hastalığı ciddi boyutlara vardı. (Ben şu an kendimi evdekilerden izole ettim ve 4 gündür kendimi gözlemliyorum)

Sizlere sorum şu;
Arkadaşım bana bilseydim gelmezdim tarzı şeyler söyledi ancak bu dönemde grip olmak kaldı mı? Hasta olan büyük ihtimalle korona değil midir? Bunu bile bile nasıl söylemez? Kendisiyle şu anlık iletişimimi kestim. Hatta arkadaşlığımı bitirmeyi bile düşünüyorum. Abartıyor muyum sizce? Yoksa kötü niyetli değil diye mi düşünmeliyim?
Bizim de iş yerinde bir arkadaş (hergün ise geliyordu (annesinin hasta olduğunu ve test yaptiracagini söyledi. 10 dk konuştuk ikimizde maskeli ve mesafeli ve şu an ailecek korona oldular. Test yaptirmadigi için iş yerinde kimse de Temasli yazılmadı.
Bence büyük bir ihmalkarlik varsa da belki de gerçekten korona olduğunu dusunmemislerdir.
Ben de bu süreçte çok ağır grip geçirdim 2 kere test oldum ve hep negatifti.Yani bu süreçte hala grip olan da var .

Herkes haklısınız gibi yazmış ama bu pandemi koşullarında bence ailenizde riskli biri varsa görüşmek sizin hatanız. Kaldı ki virüsün nerden geleceğini asla bilemezsiniz. Belki aynı gün marketten kapacaksınız ama suçlu olarak o kişiyi göreceksiniz bunun garantisi yok maalesef.
Yani görüşmeyi göze alıyorsanız covid riskini kabul etmiş oluyorsunuz.

Karşı komşum akrabalarıyla güne gidip gelmeye başladı, güne gittiği ertesi gün evime gelmeye kalkışıyor bahane bulup savuşturdum, diğer gün o çağırıyor canlı dersim var dedim geçiştirdim üçüncüye de teklif edince günlerde gezip geliyorsun virüs kapmadığını bana çocuğuma geçirmeyecegini nerden bileyim ısrar edip çağırıp durma Allah aşkına diye kızdım, küstü mü küstü umrumda mı peki asla. Okulda her tenefüste doğunun soğuğunda bahçelerde g.tüm dona dona oturuyorum virüs kapmayayım diye, sabahın köründen öğlenin 3üne kadar ağzıma bir yudum su bir lokma ekmek sokmuyorum, bu kadar dikkat ederken sırf komşum küsmesin diye evime alamazdım, gidemezdim. Sizin de dikkat etmeniz gerekiyordu, aileniz için kendiniz için en başta hata sizde neden evinize alıyorsunuz ki.

Sen abartmıyorsun ama olan olmuş, o şahısla ben olsam araya meafe koyardım, madem annesi hasta bunu da dememiş, sende eve almışsın almasaydın keşke ama bunların hepsi bitti geçti
Şuan önemli olan kendinizi takip etmek

İnsanlarin bu yaklasimlari yuzunden korona bitmiyor ya gizliyorlar ya yeni ogrendik bahanesine siginiyorlar inanilir gibi degil benim annen grip olsa arkadasima direkt soylerim annem grip size gelmeyim nolur nolmaz diye hatta gorusmek icin ne disari ne baska yere giderdim grip= %98korona demek.

Keske devlet maddi durumu olmayanlara muhtarliklar araciligiyla yardimda bulunup su 21 gunluk tam kapanmayi saglasa yoksa bizim millet durmuyo fildir fildir

Back
X