Korona zamanı sınav görevi...🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
:super:Eveet. Seviye yine anaokuluna kadar inmiş. Tebrikler.

Neden cevap veriyorsunuz ki sayın meslektaşlar? Muhatap olmayın. Herkes kendi işine baksın.
Çok haklısınız aptala laf anlatmaya kalkma diye baslayan bi cumle vardı.. Ben de dayanamadım yazdım dün bişeyler, artık cevap vermicem.. İt ürür kervan yürür..

tüm herşey normale döndürüldüğü noktada, sizin veya benim kendimizi korumamız bir yere kadar olur.
tamamen tek yönlü düşünüyorsunuz.
daha yeni yeni örneğin Ankara özelinde konuşuyorum, hastaneler normal bölümlerini açacaktı, insanların aylardır ertelediği kontrolleri var, covid hastaları bazı hastanelerde toplanacağı için normal şekilde hastaneye gidebilecektik. fakat şimdi haziran ayı içerisinde tekrardan hastanelerde yığılma olacak. bugüne kadar olan süreçten çok daha zorlu bir süreç yaşanacak.
ve durum böyle iken, siz sırf evdesiniz diye kendinizi güvende sandığınız için çok yanılıyorsunuz. çünkü gün gelip dışarı çıktıgınızda elbet bu virüs bu yayılma ile gelip sizi veya bir yakınınızı mutlaka bulacak.
ve çok emin olarak söylüyorum ki, 1 haziranda okullar da açılıyor olsa idi; asla böyle rahat konuşamayacaktınız.
bırakın artık bu " aman ben güvende olayım da diğerleri naparsa yapsın" olayını.
tek bulaş yolunun okul olmadığı vaka sayılarından belli. bunu anlamıyor musunuz.
ama yok işinize böyle geliyor.
maaşınızın yarım ödenmesine, ekdersinizin kesilmesine razı olur musunuz mesela çok merak ediyorum.
olmayacağınıza eminim. o zaman sizin derdiniz pandemi değil bence.
Tamam o zaman siz ne istiyorsunuz bir anlatın? Gerçekten sıkıntınızın ne olduğunu anlamadım.
Ne yapsın öğretmen şu süreçte? Okullar kapalı, öğrenciler evlerinde, ne yapsınlar boş okulda bekleseler rahatlayacak mısınız?
ek görevlendirmeler yapılıyor belli ki onlardan hiç haberiniz yok.
Valiliğin kendi personeli var günlük çalışan, ama halkla telefonda konuşup derdini anlayamıyorlar diye öğretmenleri çektiler vefa hatlarına mesela haberiniz var mı?
Dört sandalyenin zor sığdığı odada eşim sabahtan akşama telefon cevaplıyor.
Olmayan iş için dışarıya binlerce insan dökülsün istiyorsunuz anladığım kadarıyla, yeter ki evlerinde durmasınlar diye. E bunun size nasıl bir karı olacak lütfen anlatır mısınız?

Tamam o zaman siz ne istiyorsunuz bir anlatın? Gerçekten sıkıntınızın ne olduğunu anlamadım.
Ne yapsın öğretmen şu süreçte? Okullar kapalı, öğrenciler evlerinde, ne yapsınlar boş okulda bekleseler rahatlayacak mısınız?
Valiliğin kendi personeli var günlük çalışan, ama halkla telefonda konuşup derdini anlayamıyorlar diye öğretmenleri çektiler vefa hatlarına mesela haberiniz var mı?
Olmayan iş için dışarıya binlerce insan dökülsün istiyorsunuz anladığım kadarıyla, yeter ki evlerinde durmasınlar diye. E bunun size nasıl bir karı olacak lütfen anlatır mısınız?
İnşaata kum taşısın. Evlere gündeliğe gitsin. Piramitleri inşa etsin. Ayağında prangayla taş kırsın. Madenden kömür çıkartsın.

Aklıma bunlar geldi. Bunları yaparsak bütün ülke derin bir oh çekecek.

Sorun burada zaten, kendilerini savunma iç güdüsüyle haklı oldukları konularda da haksız duruma düşüyorlar maalesef.
Ben üzüldüm kendi adıma,her meslek için birileri atıp tutar ama üzgünüm öğretmenler buna fazla izin veriyorlar : /
Keşke sadece bu benim yasal hakkım sadece onu kullanıyorum diyerek konuyu kapatsalar ama ispatlama çabası irrtite edici..
Milletin saldırısı normal de öğretmenlerin savunması mı irrite ediyor sizi😂

İnşaata kum taşısın. Evlere gündeliğe gitsin. Piramitleri inşa etsin. Ayağında prangayla taş kırsın. Madenden kömür çıkartsın.

Aklıma bunlar geldi. Bunları yaparsak bütün ülke derin bir oh çekecek.
:KK70::KK70::KK70:Allah da seni güldürsün 😂
Kaç senelik öğretmenim daha tek bir velim olsun karşıma geçip siz şöylesiniz böylesiniz demedi. Saygısız 1-2 kişiyle karşılaşmışımdır belki. Burda atıp tutanlar öğretmenlerin karşısında gerçek düşüncelerini saklıyorlar mı anlamıyorum hiç böyle bir cengaverle karşılaşmadım okulda 😂😂

Ogretmenlerin hepsi su surecte bir sekilde pandeminin icinde calissin istiyorlar anliyor musun Esra. hepsi hepsiii hepsiiii gorevlendirilmeli.Oyle bir rahatlama gelecek ancak.🤷‍♀️ Aslında tam olarak bizle olaylari ne belli degil.Oyle ki konu sayfalardır ogretmenlerin bir sekilde calisıp çalışmamasıyken yorumun arasina yarım maaşı da ,eksik ek dersi de sıkıştırıverdiler 😄

Kaç senelik öğretmenim daha tek bir velim olsun karşıma geçip siz şöylesiniz böylesiniz demedi. Saygısız 1-2 kişiyle karşılaşmışımdır belki. Burda atıp tutanlar öğretmenlerin karşısında gerçek düşüncelerini saklıyorlar mı anlamıyorum hiç böyle bir cengaverle karşılaşmadım okulda 😂😂
Yazık onlara da. Yılların öfkesini böyle sosyal mecralarda kusuyorlar anca. Başkasının rahatından rahatsız olan hazımsız insanlar için bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Eğer onlara iyi geliyorsa klavyenin arkasına saklanıp yazmaya devam edebilirler. 👍Ama gerçek hayatta alacakları cevap kocaman bir SANA NE.

Milletin saldırısı normal de öğretmenlerin savunması mı irrite ediyor sizi😂
Üzgünüm ne kadar anlatmak için çabalasam da anlayamayacağınızı kanıtladınız,kahkaha dolu emojilerle,basit bir üslupla sohbete dahil olursam sanırım anlık da olsa özsaygımı kaybedebilirim.
İyi günler..

Üzgünüm ne kadar anlatmak için çabalasam da anlayamayacağınızı kanıtladınız,kahkaha dolu emojilerle,basit bir üslupla sohbete dahil olursam sanırım anlık
Üzgünüm ne kadar anlatmak için çabalasam da anlayamayacağınızı kanıtladınız,kahkaha dolu emojilerle,basit bir üslupla sohbete dahil olursam sanırım anlık da olsa özsaygımı kaybedebilirim.
İyi günler..

Emoji atmak ozsaygiyi kaybettiriyor muymuş?
Nihat Hatipogluna bağlanabilir miyiz acaba emojili yorumun vebali nedir :D

Böyle siz ince ince laf dokundurunca güzel de emojiler mi kötü:)

İyi günler..
Ben de zaten özsaygımı kaybederim korkusuyla laf anlatmadım size ve sizin gibilere. Konunun muhatabı da değilsiniz neden sayfalarca dahil oldunuz konuya anlayamadım yani.

Nasıl bir hazımsızlık nasıl bir öfke kin var bir mesleğe karşı hayretler içerisindeyim. Pek çok üye mesleğiyle alakalı sorunları kafasına takılanları burada paylaşıp gayet normal cevaplar alabiliyorken bir öğretmen ne sorarsa sorsun konu dönüp dolaşıp öğretmenlerin tatiline maaşına getiriliyor. Sanırsın öğretmenler en az on bin maaş alıyor sanırsın bir ay çalışıp on bir ay tatil yapıyor. Komiksiniz komik 🤣🤣🤣 he bir de her konu da gelip atla deve değil istesem öğretmen olurdum diyen üye vardı o geldi mi 🤭 öğretmen olmak kolay öğretmenlik yapmak kolay... kolayına yaşıyoruz işte 💃🏻💃🏻

Ogretmenlerin hepsi su surecte bir sekilde pandeminin icinde calissin istiyorlar anliyor musun Esra. hepsi hepsiii hepsiiii gorevlendirilmeli.Oyle bir rahatlama gelecek ancak.🤷‍♀️ Aslında tam olarak bizle olaylari ne belli degil.Oyle ki konu sayfalardır ogretmenlerin bir sekilde calisıp çalışmamasıyken yorumun arasina yarım maaşı da ,eksik ek dersi de sıkıştırıverdiler 😄
Bence bunlar hepimizin ölmesini istiyor.. Bi öğretmene korona bulassa oh çekecek insanlar var burda.. Sırf mesleğimiz öğretmenlik diye ölmemize bile sevinir bunlar..

Bana bir veli beddua etti.Anlatayim anımı:)) Umrede sizi hic iyi anmadim hocam dedi 😄 6.siniflarin rehber ogretmeniydim.O sene yeni bir mudur geldi.Feci idealist.Sinifta birakicaz arkadaslar,yok oyle 7-8 tane 1 ile karneden sinif gecme dedi.Şökte ben yine kiyamayip hepsine gecsin diye oy kullandim oylamada.Köy yeri tabi.Biri bir sey atiyor ortaya herkes inaniyor.Chelzy hoca sinifta kalsinlar demis,oylece kalmislar diye dedikodu yayildi jett hiziyla.Kadin bir veli toplantisinda bana bunu dedi.Valla buna cok sevindim.En azindan Umrede iki kat gunahimi aldiniz.Baya bir rahatlama oldu bende dedim😄😄 Bir bozuldu.Gitmis mudure sormus.O da anlatmis.Sonra özürler gırla.Hediye zeytinler,zeytinyaglari,sabunlar,lokmalar😄 Cok kurtarmaya calistim oglunu.Gidisi gidis degildi ama yok lise 1 de birakmis okulu.aciktan devam.Dedigin gibi bu olaycdisinda hep velilerimle iyiydi aram.Hic burdakiler gibi denk gelmedi cok sukur.Ne köyde ne merkezde.Burda bize parliyorlar,okulda ayri demek🤷‍♀️

Bunları neden söylediniz ki, şimdi kurabiye adlı üye sizi yerden yere vurabılır 😂😂😂

Şaka bi yana ikizlerin şansı hep böyle olur inşallah, Allah bagışlasın ❤

Varsin vursunlar napayım.Ben kendimi biliyorum,bebeklerime karsi kazandigim para da vicdanim cok rahat.
Aminn .Tesekkurler.Insallah hep boyle olsun sanslari.🧡🧡Ucretsiz izin istemistim ama ev kredisi vs derken olmadi.Bu sekilde karantinada olsun istemezdim bebeklerime bakmayi ama nasip boyleymis.

Bana bir veli beddua etti.Anlatayim anımı:)) Umrede sizi hic iyi anmadim hocam dedi 😄 6.siniflarin rehber ogretmeniydim.O sene yeni bir mudur geldi.Feci idealist.Sinifta birakicaz arkadaslar,yok oyle 7-8 tane 1 ile karneden sinif gecme dedi.Şökte ben yine kiyamayip hepsine gecsin diye oy kullandim oylamada.Köy yeri tabi.Biri bir sey atiyor ortaya herkes inaniyor.Chelzy hoca sinifta kalsinlar demis,oylece kalmislar diye dedikodu yayildi jett hiziyla.Kadin bir veli toplantisinda bana bunu dedi.Valla buna cok sevindim.En azindan Umrede iki kat gunahimi aldiniz.Baya bir rahatlama oldu bende dedim😄😄 Bir bozuldu.Gitmis mudure sormus.O da anlatmis.Sonra özürler gırla.Hediye zeytinler,zeytinyaglari,sabunlar,lokmalar😄 Cok kurtarmaya calistim oglunu.Gidisi gidis degildi ama yok lise 1 de birakmis okulu.aciktan devam.Dedigin gibi bu olaycdisinda hep velilerimle iyiydi aram.Hic burdakiler gibi denk gelmedi cok sukur.Ne köyde ne merkezde.Burda bize parliyorlar,okulda ayri demek🤷‍♀️
Ben de bunu söyleyecektim burda öğretmene öfke kusan veliler öğrencisi varsa kendi öğretmenlerine de yapabiliyorlar mı aynı şeyi acaba 😁 hiç sanmıyorum bastırılmış duyguların patlamalarını görüyoruz burada 🤭

tüm herşey normale döndürüldüğü noktada, sizin veya benim kendimizi korumamız bir yere kadar olur.
tamamen tek yönlü düşünüyorsunuz.
daha yeni yeni örneğin Ankara özelinde konuşuyorum, hastaneler normal bölümlerini açacaktı, insanların aylardır ertelediği kontrolleri var, covid hastaları bazı hastanelerde toplanacağı için normal şekilde hastaneye gidebilecektik. fakat şimdi haziran ayı içerisinde tekrardan hastanelerde yığılma olacak. bugüne kadar olan süreçten çok daha zorlu bir süreç yaşanacak.
ve durum böyle iken, siz sırf evdesiniz diye kendinizi güvende sandığınız için çok yanılıyorsunuz. çünkü gün gelip dışarı çıktıgınızda elbet bu virüs bu yayılma ile gelip sizi veya bir yakınınızı mutlaka bulacak.
ve çok emin olarak söylüyorum ki, 1 haziranda okullar da açılıyor olsa idi; asla böyle rahat konuşamayacaktınız.
bırakın artık bu " aman ben güvende olayım da diğerleri naparsa yapsın" olayını.
tek bulaş yolunun okul olmadığı vaka sayılarından belli. bunu anlamıyor musunuz.
ama yok işinize böyle geliyor.
maaşınızın yarım ödenmesine, ekdersinizin kesilmesine razı olur musunuz mesela çok merak ediyorum.
olmayacağınıza eminim. o zaman sizin derdiniz pandemi değil bence.

Bakın ben pandeminin merkezi olan İstanbuldayim.Covid yoğun bakım hemşiresiyim.Her türlü şeyi gördüm hala görüyorum.Herkes kendi önlemini alacak bunun başka çaresi yok.Gitmesinler AVM'ye gitmesinler tatile .

Yani bana bazı şeyleri anlatmayın .Ben zaten ilk vakanlarn görüldüğü hastanelerden birindeyim.Sizin amacınız ben çalışıyorum herkes çalışsın mantığı bu yanlış .1 haziran itibariyle randevular kademeli açılıyor ,doktorun hasta sayısı azaldı randevu saat aralıkları uzatıldı .Hastaneleri kapatmak zaten mümkün değil .Gerekli gereksiz gelmezse insanlar sorun değil .

Benim mantığım evde durabilen dursun gerekmedikçe çıkmasın dışarı .Ben göreve başlarken sağlık raporu alırken raporuma"Türkiye'nin her bölgesinde her türlü çalışma şartları altında görevini icra edebilir ",diye bir ibare eklediler .Ben bu mesleğe bilerek girdim . Diğerleri de bilerek öğretmen oldu.

Bir öğretmen çocuğu, bir kamu kurumunda yönetici ve 2 çocuk annesi olarak söylemek gerekirse, işine ve kendisine saygılı, özverili memurları istisna tutarak söylemek isterim ki, memurların yarısı mesai saatlerinin ancak yarısını verimli kullanıyor. Eğitim durumumuz ortada. Öğretmenlerin diğer hizmet sınıflarına göre sayıca çok fazla olması, etkin sendikalaşma ve meslek lobilerinin güçlü olması nedeni ile siyasi oy hesabı güdülerek zaman içerisinde sosyal ve özlük haklarında güzel kazanımlar elde edildi. Diğer meslek gurupları düşünüldüğünde tabi ki içler acısı eğitim durumu da göz önüne alındığında öğretmenlerin tatil süreleri, ek dersleri ve maaşları konuşulacak. Lütfen şimdi o zaman öğretmen olsaydınız demeyin. Sene 1998-1999 yıllarında öğretmenlik çok da tercih edilen bir meslek değildi. Bu mesleğe karşı özel bir istek bulunan azınlık gurubun dışında genelde vasat durumda olan öğrenciler bari öğretmen olayım mantığı ile eğitim ya da fen edebiyat fakültelerini tercih ediyordu. Zamanla özlük haklarındaki iyileşmeler ve ülkenin durumu ile garanti meslek gözü ile fazla tercih edilmeye başlandı.
Ayrıca başka hiç bir meslek gurubunda görev tanımı da böyle bir şey yok deyip bu kadar itiraz edilmiyor. Benim de görev tanımı da olmayan işleri kamu yararı gözeterek kaymakam ya da valiler verdiğinde, görev tanımı da yazmıyor demiyoruz. Nihayetinde verilen görevler genellikle kamusal fayda için veriliyor. İşini ehli ile yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunarak ve istisna tutarak maalesef çoğunluğunun da bu eleştirileri fazlası ile hakettiğini düşünüyorum maalesef.

Ne istediğinizi açıkta ifade edin olsun bitsin .Ben çalışıyorum herkes çalışsın mantığı olmaz.Evse durabilen dursun .Hatta hiç çıkmasın. Korucuyu sağlık böyle olur.Herkes sahaya insin bulaş olsun olmaz olmaz olmaz .

Bir öğretmen çocuğu, bir kamu kurumunda yönetici ve 2 çocuk annesi olarak söylemek gerekirse, işine ve kendisine saygılı, özverili memurları istisna tutarak söylemek isterim ki, memurların yarısı mesai saatlerinin ancak yarısını verimli kullanıyor. Eğitim durumumuz ortada. Öğretmenlerin diğer hizmet sınıflarına göre sayıca çok fazla olması, etkin sendikalaşma ve meslek lobilerinin güçlü olması nedeni ile siyasi oy hesabı güdülerek zaman içerisinde sosyal ve özlük haklarında güzel kazanımlar elde edildi. Diğer meslek gurupları düşünüldüğünde tabi ki içler acısı eğitim durumu da göz önüne alındığında öğretmenlerin tatil süreleri, ek dersleri ve maaşları konuşulacak. Lütfen şimdi o zaman öğretmen olsaydınız demeyin. Sene 1998-1999 yıllarında öğretmenlik çok da tercih edilen bir meslek değildi. Bu mesleğe karşı özel bir istek bulunan azınlık gurubun dışında genelde vasat durumda olan öğrenciler bari öğretmen olayım mantığı ile eğitim ya da fen edebiyat fakültelerini tercih ediyordu. Zamanla özlük haklarındaki iyileşmeler ve ülkenin durumu ile garanti meslek gözü ile fazla tercih edilmeye başlandı.
Ayrıca başka hiç bir meslek gurubunda görev tanımı da böyle bir şey yok deyip bu kadar itiraz edilmiyor. Benim de görev tanımı da olmayan işleri kamu yararı gözeterek kaymakam ya da valiler verdiğinde, görev tanımı da yazmıyor demiyoruz. Nihayetinde verilen görevler genellikle kamusal fayda için veriliyor. İşini ehli ile yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunarak ve istisna tutarak maalesef çoğunluğunun da bu eleştirileri fazlası ile hakettiğini düşünüyorum maalesef.
Peki siz ne olmasını isterdiniz? Öğretmenlerin tatil süresi kısaltılsa eğitim yapılmayan öğrencinin okulda bulunmadığı dönemlerde öğretmenler okulda olsa, zaten çok yüksek olmayan maaşlar azaltılsa o zaman memnun olur musunuz? O zaman bu eleştiriler biter mi? Bir mesleğin şartlarının iyi olması o mesleğe mensup kişilerin herkes tarafından eleştirilmesini haklı mi kılar? Eğitimin iyileştirilmesinin önündeki tek engel öğretmenler midir? Bunu da öğretmenlerle ilgili başka bir konuda iddia eden bir üye oldu. Bu söz bile yani eğitimin kötü olmasının sorumlusunun öğretmenler olduğunu kasdetmeniz eleştirilerinizin mantıktan ne kadar uzak olduğunu gösteriyor aslında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X