Korona zamanı sınav görevi...🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten okulların kapanmasindaki asıl amaç çocukları korumak.
Öğretmen de bir kamu görevlisi. Bu yüzden öğretmenlere kamunun başka alanlarında görev verilmeli aslında. Mesela filyasyon ekibinde çalışsınlar.insallah bu yönde bir karar çıkar . Çünkü haziran ayında vakalar ciddi artış gösterecek, çalışacak insan lazım olacak

Doğru söylüyorsunuz hatta hastanede,polis uygulama noktalarında filan da görevlendirilsinler ihtiyaç olursa bankada görev alsınlar nasıl olsa kamu görevlisi her türlü devlet kurumunda çalıştırılabilirler.

Haziran ayında vakaların ciddi artış göstereceğini hangi araştırmalarınız sonucu söylüyorsunuz.Zira bilim kurulları bile net bir şey söyleyemiyor merak ettim doğrusu.

Mal mudurlugunde gorevlendirilebilir ogretmen dimi.Cunku ikisi de kamu gorevlisi 😄Son sayfalarda herkes kendi isini yapsin konusu uzerine yogunlasirken ogretmenleri nerede gorevlendiredeginizi bilememissiniz.Benim bildigim doktor,saglik personeli,saglik alaninda calisan gorevli ve saglik memurundan olusuyor filyasyon ekibi cunku saglik taramasi yapiliyor.Siz orda memuru gordunuz ha o da memur bu da memur calissin dediniz sanirim😄Bu kadar ciddi bir gorevde alakasi olmayan bir meslek grubunu gorevlendirilsin diye dua etmek te ne bileyim..Siz pandemi icin cidden endiselendiginize emin misiniz ?

Beni de pandemiden sonra öğretmen olarak görev versinler hatta dönelim böyle belirli periyotlarla .Hastaneyi seviyorum ama okulu da seviyorum 😂😂😂

O sınava girecek kızım var:KK14:
Eşimde öğretmen bu sene görev almadı
Ben hamileyin gidemem diye
Ama hamile olmazsam eşim görev alırdı

Bu sitedeki her ogretmen konusunda sanki ogretmenlik sartlari yeni olusmus onceden bilinmiyormus gibi nefret kusulmasi bana cok komik geliyor. Arkadaslar meslek secimi bir 'tercih'tir, siz de tercih etseydiniz madem ogretmenler bu kadar rahat? Ben ogretmen olmayi hic dusunmedim ve maddi manevi beni daha cok tatmin edecek bir meslek sectim(muhendisim). Simdi ben bu tercihi yaptiysam ogretmenlerin calisma sartlari beni neden rahatsiz etsin?

Ben su an doktora yapiyorum ve burslu oldugum icin doktora surecinde 400 saat olacak sekilde derslere asistan olarak girmem gerekiyor. Her hafta derse giriyor 200 kisinin raporunu okuyorum, biz de yasadigim ulkede nisandan beri online egitime gecmistik ve ciddi soyluyorum isinizi gercekten sevmiyorsaniz cekilecek dert degil. Ben 400 saatimi doldurur doldurmaz 1 saat fazladan bile ders almayacagim -400 saatten sonra her aldiginiz ders ek gelir oluyor- cunku muhatap oldugum yas grubu 18-25 oldugu halde ben cok yoruldum, ne kadar para alirsam alayim gozume gelmiyor. Turkiye'deyken de arastirma gorevlisiydim, ve tecrubelerim sonucu doktora biter bitmez bir daha akademinin kapisindan bile gecmemeye karar verdim. Doktora yapmak benim tercihimdi su an derslere de girip elimden geleni yapiyorum ama sonrasinda kesinlikle devam etmemeyi 'tercih ediyorum'.
Arastirmami akademi disinda yapabilirim ama surekli ogrencilerle interaksiyon halinde olmak, bitmek bilmeyen dersler, odevler, sinavlar... Cok farkli bir is yuku ve sorumluluk, keske deneseniz ve gercekten bu isi yapmak istemiyorsaniz 'parasi ya da rahatligi' ne kadar olursa olsun katlanamayacaginizi gorseniz.

Sağlık çalışanları ile öğretmenlerin bir alakası yok. Bıkmadınız öğretmenlere saldırmaktan. Kendinizi de parçalasınız meb bizi eve çekti ve maaşımızı da veriyor. Bu sınav görevini de ister alırım ister almam. Hadi bakalım uzaktan bakmak dışında ne yapabileceksin bu konuda :KK66:
Bi kadın bana bunu yazmış yorumuma cevap inanabiliyor musunuz. O kadar ki sadece kendini düşünen insanlar.
kendini düşünenler asıl sizsiniz

Doğru söylüyorsunuz hatta hastanede,polis uygulama noktalarında filan da görevlendirilsinler ihtiyaç olursa bankada görev alsınlar nasıl olsa kamu görevlisi her türlü devlet kurumunda çalıştırılabilirler.

Haziran ayında vakaların ciddi artış göstereceğini hangi araştırmalarınız sonucu söylüyorsunuz.Zira bilim kurulları bile net bir şey söyleyemiyor merak ettim doğrusu.
çünkü vaka sayısı 1000 in altına düşmeden tüm önlemler kaldırıldı. kısıtlamalara rağmen 2,5 ayın sonunda bile halen günlük 1000 küsür vaka açıklanıyor ki bu sadece resmiyete dökülen kısım.
memurların tam mesaiye başlaması ciddi risk olacak.kapalı alanda akşama kadar 8 saat o kadar personel birarada bulunacak. vatandaş gelecek. sadece bu bile salgını tırmandırır. seyahat yasağının kalkması, İstanbul un bile kısıtlamasının kaldırılması, cafelerin açılması kısacası vaka sayısı hala 1000 küsürdeyken tüm önlemlerin kaldırılması bu sonucu doğuracak malesef.
ben 2,5 aydır az kaldı az kaldı diye diye çektiğimiz emeğe ve sabra çok üzülüyorum. çünkü başa döneceğiz hatta daha kötü bir tabloyla başa döneceğiz.

Mal mudurlugunde gorevlendirilebilir ogretmen dimi.Cunku ikisi de kamu gorevlisi 😄Son sayfalarda herkes kendi isini yapsin konusu uzerine yogunlasirken ogretmenleri nerede gorevlendiredeginizi bilememissiniz.Benim bildigim doktor,saglik personeli,saglik alaninda calisan gorevli ve saglik memurundan olusuyor filyasyon ekibi cunku saglik taramasi yapiliyor.Siz orda memuru gordunuz ha o da memur bu da memur calissin dediniz sanirim😄Bu kadar ciddi bir gorevde alakasi olmayan bir meslek grubunu gorevlendirilsin diye dua etmek te ne bileyim..Siz pandemi icin cidden endiselendiginize emin misiniz ?
ben pandemi için endişelendiğime gayet eminim siz merak etmeyin.
filyasyon ekibinin arka tarafı var bir de. kişilerin bağlantılı oldugu ağı tespit eden. bunu yapmak için oturusun masaya , acarsın bilgisayaraı ve bir de telefonun olur çalışırsın. bir öğretmenin kafası bu kadarına da da basar herhalde, bu kadar boş olamazsınız diye umuyorum. mal müdürlüğü, maliye gibi gibi bir kurumda çalıştırılacak yetiniz olamaz zaten bunu herkes biliyordur en başta da ben.

çünkü vaka sayısı 1000 in altına düşmeden tüm önlemler kaldırıldı. kısıtlamalara rağmen 2,5 ayın sonunda bile halen günlük 1000 küsür vaka açıklanıyor ki bu sadece resmiyete dökülen kısım.
memurların tam mesaiye başlaması ciddi risk olacak.kapalı alanda akşama kadar 8 saat o kadar personel birarada bulunacak. vatandaş gelecek. sadece bu bile salgını tırmandırır. seyahat yasağının kalkması, İstanbul un bile kısıtlamasının kaldırılması, cafelerin açılması kısacası vaka sayısı hala 1000 küsürdeyken tüm önlemlerin kaldırılması bu sonucu doğuracak malesef.
ben 2,5 aydır az kaldı az kaldı diye diye çektiğimiz emeğe ve sabra çok üzülüyorum. çünkü başa döneceğiz hatta daha kötü bir tabloyla başa döneceğiz.

Bu endişelerinizi anlayabilirim ki haklisiniz da .
Ama bu durumun öğretmenler ile alakasını anlayamadım ben ,yani filyasyon ekibinde görev almalariyla bu söylediklerinizin ilgisi nedir ?
Okullar açılsaydi onlarda elbet okula dönecekti .

Herkes artık kendi önlemini alıp hayatına devam etmek durumunda.Seyahat yasağı kalktı diye yolculuk yapmak Zorunda değil kimse ya da AVM ler acildi diye gitmek zorunda değil kimse .

Calisma alanları yeni normale göre düzenlenecek.Süreç ne kadar sürer belirsiz.

Edit:
Ama sanırım biz calisacaZ onlarda evde durmasın mantığı var sizde.

O kadar oğlunuz var mıymış maşallah..videoda izledim aslında yoğun sağlık önlemleri alinacak,bahçeye veli alinmayacak 1.5 m mesafe korunacak sınıflardaki öğrenci sayıları düşük olacak.Bisey olmaz ins
O veliler illaki okul dışında toplaşmayacak mı? :) hele kafe vs. Olursa okul çevresinde full müşteriyle dolup taşar. Arabanın içide sıcak olur oturulmaz. Bilemedim nasıl düşünüp koydular bu kuralları. Üniversite sınavı dışında sınava girecek herkes (kpss, ales, dgs vs vs) bu sınavın nasıl geçeceğini merakla bekliyoruz.

Öğretmenlere çok kızıyorum ben. Neden sürekli kendinizi anlatmak için uğraşıyorsunuz?
Sırf yasal hakkımı kullandığım için ne diye açıklama yapayım?
Bu benim hakkım arkadaş o kadar.
Benim çalışma şartlarım bu. Ücretimin kesilip kesilmeyeceğine, yatıp yatmadığıma kimse karar veremez.
Şöyle ders yapıyorum, böyle ödev okuyorum demeniz kendinizi anlatmaya yetmeyecek. Gördüğünüz gibi de yetmiyor.
Eğitimin yetersizliği ile ilgili bütün fatura bize kesiliyor, bu da sistemin hiç bilinmediğinin kanıtıdır.
Zorunlu olmasa çocuklarımı okula göndermem.
Sistemin içi bomboş. Bizim 5. sınıfta gördüğümüz konular 8. sınıfta veriliyor.
Okuma alışkanlığı sıfır. Üstelik bu tamamen evde, modelle kazanılan bir alışkanlıktır.
Canlı dersime dün sabah 67 kişilik listeden 9 kişi katıldı.
Velilere katılımın önemli olduğuna dair mesaj attım. Aldığım cevap : "İlginize teşekkürler hocam."
Sorsam "Yata yata amma kazandı bunlar da der."
Çuvaldıza razıyım lakin iğne ucunu kendine değdiren buyursun önce.
Gelir vergisi arttı bu hafta, asgari ücretlinin cebini karıştırıyorlar.
Diyanet 1003 kurban kesecekmiş camiler açılınca.
Bilmem kaç stadyum büyüklüğündeki halkın(!) yazlık sarayına yaklaşan balıkçı teknelerinin önünü bile zodyak botlar kesiyor.
Üç kuruş arttırıp aldığın 100 liralık altının bile 1 lirasını devlete vereceksin artık.
Hazinedeki kara gün parasının bile dibi sıyrılmış.
Gerçekten hak hukuk konusunda çok mu hassassınız?
Gerçekten benim yasayla korunan ek dersim vicdanınızı çok mu rahatsız etti?
Ben gidip biraz da sırt üstü yatayım bari.

Çok çok çok fazla şaşkın ve üzgünüm. Geleceği şekillendiren işi insan olan bir meslek nasıl bu kadar önemsizleştirilir aklım almıyor. Bu kadar yerdiğiniz öğretmenlere çocuklarınızı nasıl emanet ediyorsunuz? Kafalarının basıp basmadığından nasıl emin olabiliyorsunuz?
Şaka gibi...
Bir kaç mesaj da denk geldiğim gibi. Meslek şartları sonradan değişmedi. Hep böyleydi. Seçiminizi ona göre yapabilirdiniz.

Öğretmenlere çok kızıyorum ben. Neden sürekli kendinizi anlatmak için uğraşıyorsunuz?
Sırf yasal hakkımı kullandığım için ne diye açıklama yapayım?
Şöyle ders yapıyorum, böyle ödev okuyorum demeniz kendinizi anlatmaya yetmeyecek. Gördüğünüz gibi de yetmiyor.
Eğitimin yetersizliği ile ilgili bütün fatura bize kesiliyor, bu da sistemin hiç bilinmediğinin kanıtıdır.
Sonuna kadar katılıyorum.
Açmayın arkadaşlar. Burası gibi platformlara öğretmenlikle ilgili başlıklar açmayın. Gidin eğitim forumlarına açın. Eğitimle alakalı sayfalara yazın. Bizi yine sadece biz anlayacağız. Kimse yaptığımız işi görmeyecek.

Bu endişelerinizi anlayabilirim ki haklisiniz da .
Ama bu durumun öğretmenler ile alakasını anlayamadım ben ,yani filyasyon ekibinde görev almalariyla bu söylediklerinizin ilgisi nedir ?
Okullar açılsaydi onlarda elbet okula dönecekti .

Herkes artık kendi önlemini alıp hayatına devam etmek durumunda.Seyahat yasağı kalktı diye yolculuk yapmak Zorunda değil kimse ya da AVM ler acildi diye gitmek zorunda değil kimse .

Calisma alanları yeni normale göre düzenlenecek.Süreç ne kadar sürer belirsiz.

Edit:
Ama sanırım biz calisacaZ onlarda evde durmasın mantığı var sizde.
tüm herşey normale döndürüldüğü noktada, sizin veya benim kendimizi korumamız bir yere kadar olur.
tamamen tek yönlü düşünüyorsunuz.
daha yeni yeni örneğin Ankara özelinde konuşuyorum, hastaneler normal bölümlerini açacaktı, insanların aylardır ertelediği kontrolleri var, covid hastaları bazı hastanelerde toplanacağı için normal şekilde hastaneye gidebilecektik. fakat şimdi haziran ayı içerisinde tekrardan hastanelerde yığılma olacak. bugüne kadar olan süreçten çok daha zorlu bir süreç yaşanacak.
ve durum böyle iken, siz sırf evdesiniz diye kendinizi güvende sandığınız için çok yanılıyorsunuz. çünkü gün gelip dışarı çıktıgınızda elbet bu virüs bu yayılma ile gelip sizi veya bir yakınınızı mutlaka bulacak.
ve çok emin olarak söylüyorum ki, 1 haziranda okullar da açılıyor olsa idi; asla böyle rahat konuşamayacaktınız.
bırakın artık bu " aman ben güvende olayım da diğerleri naparsa yapsın" olayını.
tek bulaş yolunun okul olmadığı vaka sayılarından belli. bunu anlamıyor musunuz.
ama yok işinize böyle geliyor.
maaşınızın yarım ödenmesine, ekdersinizin kesilmesine razı olur musunuz mesela çok merak ediyorum.
olmayacağınıza eminim. o zaman sizin derdiniz pandemi değil bence.

Sonuna kadar katılıyorum.
Açmayın arkadaşlar. Burası gibi platformlara öğretmenlikle ilgili başlıklar açmayın. Gidin eğitim forumlarına açın. Eğitimle alakalı sayfalara yazın. Bizi yine sadece biz anlayacağız. Kimse yaptığımız işi görmeyecek.
kesinlikle katılıyorum. açmayın, açmasınlar.
her durumda ilk ağlayan olmaları artık irrite edici.

Zaten okulların
tüm herşey normale döndürüldüğü noktada, sizin veya benim kendimizi korumamız bir yere kadar olur.
tamamen tek yönlü düşünüyorsunuz.
daha yeni yeni örneğin Ankara özelinde konuşuyorum, hastaneler normal bölümlerini açacaktı, insanların aylardır ertelediği kontrolleri var, covid hastaları bazı hastanelerde toplanacağı için normal şekilde hastaneye gidebilecektik. fakat şimdi haziran ayı içerisinde tekrardan hastanelerde yığılma olacak. bugüne kadar olan süreçten çok daha zorlu bir süreç yaşanacak.
ve durum böyle iken, siz sırf evdesiniz diye kendinizi güvende sandığınız için çok yanılıyorsunuz. çünkü gün gelip dışarı çıktıgınızda elbet bu virüs bu yayılma ile gelip sizi veya bir yakınınızı mutlaka bulacak.
ve çok emin olarak söylüyorum ki, 1 haziranda okullar da açılıyor olsa idi; asla böyle rahat konuşamayacaktınız.
bırakın artık bu " aman ben güvende olayım da diğerleri naparsa yapsın" olayını.
tek bulaş yolunun okul olmadığı vaka sayılarından belli. bunu anlamıyor musunuz.
ama yok işinize böyle geliyor.
maaşınızın yarım ödenmesine, ekdersinizin kesilmesine razı olur musunuz mesela çok merak ediyorum.
olmayacağınıza eminim. o zaman sizin derdiniz pandemi değil bence.

Maşallah bilim kurulunda mısınız?enfeksiyon uzmanı mısınız?dahiliyeci mısınız?

Yoksa sabah kuşaklarında covid haberleri izleyip mı buraya biseyler karaliyorsunuz?

Insanların maaşından size ne?evde kalıp maaş alan sadece öğretmenler mı?

Gücünüz sadece öğretmenlere yetiyor tabi.

çalışan anneler için kreşler açılıyor ama bunu hiç düşündünüz mü?
kreş çağındaki bir çocuk mu maske takıp elini yıkayabilir , yoksa ortaokul lise çocuğu mu?
tabi ki ortaokul lise çocuğu bunu yapabilir.
ama eminim haziranda okullar açılsa ortalığı ayağa kaldırırsınız.
peki açılan kreşler için neden tepki vermiyorsunuz?
derdiniz pandemi değil de evde olmak mı yoksa ?

çalışan anneler için kreşler açılıyor ama bunu hiç düşündünüz mü?
kreş çağındaki bir çocuk mu maske takıp elini yıkayabilir , yoksa ortaokul lise çocuğu mu?
tabi ki ortaokul lise çocuğu bunu yapabilir.
ama eminim haziranda okullar açılsa ortalığı ayağa kaldırırsınız.
peki açılan kreşler için neden tepki vermiyorsunuz?
derdiniz pandemi değil de evde olmak mı yoksa ?
Hamınefendi bu gibi sıkıntılarınızı hatta hepimizin sıkıntıları bunlar, o konuda haklısınız, neden öğretmenlere saldırarak ifade ediyorsunuz?

Mune Mune abla şu konuya bi uğrar mısın lütfen?

Yine konu amacını aştı.döndü dolaştı maaşlara ek derslere tatillere geldi

Çocuğunun uzaktan eğitimini takip etmeyenler öğretmenin ek dersini hesaplar oldu.gelir uzmanı oldu,covid uzmanı oldu
neyse nasıl olsa eylülde başlarsınız salgın bitmeden. o zaman dönüp okursunuz bu covid uzmanının yazdıklarını.
ama ağlamadan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X