Korona zamanı sınav görevi...🙄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Normalde torpillilerden bize kalmayan sinav gorevine simdi 4 5 defadir mesaj geliyor.Ustune bir de okula yeterli sayi olmazsa resen gorevlendirme olacak diye.Ne guzel dimi ? En istedigim zamanda cikmayan(cikamayan )gorev simdi resen verilebilir.Simdide ben istemiyorum.

Öğr gör olduğum için şimdiye dek ne zaman başvursam salon başkanlığından aşağı çıkmadı bana. Ama haksızlık mı? Dibine kadar haksızlık. Yılların tecrübeli öğretmeni gözetmenken ben bina sınav sorumlulusu yardımcısı veya salon başkanıydım. Bu hep böyleydi. İlk sınavımda çok tecrübesizdim o zaman bile direkt salon başkanı olmuştum. Bu bana hep saçma gelmiştir. Bence kesinlikle mesleki deneyime göre olmalı.

Isyanınızda haklısınız. Şimdi bende başvurmadım. Resen verse bile gitmeyeceğim. Sınavı ertelemeyi reddedenler gitsin girsin sınava.

benim oğlan girecek lgs ye bizim çocuklarımız ne yapsın..
pencereleri açarsınız.
maskeyle sınava girecekler benim ki gözlüklü evde deneme yapıyoruz maskeyle buğu yapıyor gözlükler :kızgın:

Bir gözlüklü olarak hemen yazayım. Maskeden ya çok ya da hiç hava çıkmaması lazım. Yani maskedeki burundaki demir kısmını komple sıkıp hava çıkışını engellerseniz sorun yok. Ya da risk alıp bi tık burun kısmını delikler açık kalmayacak şekilde aşağı indirirseniz yine buğulanmaz.

Bir gözlüklü olarak hemen yazayım. Maskeden ya çok ya da hiç hava çıkmaması lazım. Yani maskedeki burundaki demir kısmını komple sıkıp hava çıkışını engellerseniz sorun yok. Ya da risk alıp bi tık burun kısmını delikler açık kalmayacak şekilde aşağı indirirseniz yine buğulanmaz.

bunu da deneyelim tşkler.
zaten süreç çok sıkıntılı geçti çocuklar için birde maske stresi eklendi resmen üstüne.

E doktorlar hemşireler salak mıydı da bu süreçte evlerine bile gitmeden çalışmaya devam ettiler? Bu da sizin göreviniz. Hemen hemen bütün meslek mensupları çalışmaya devam ediyorlar zaten süreci en korunaklı geçiren meslek grubundasınız bunun da şikayetini etmeyiverin bi zahmet. Öğretmenler yatıyor demeye fırsat bekleyenleri haklı çıkarmışsınız bu konuyla açıkçası.

Bakanın açıklamalarına göre mesafe ayarlanırsa öğrenciler maskesiz sınava girebilecek, fakat gözetmenlerin böyle bir şansı yok. Ben normal zamanlarda da sınav görevlerine hele ösym görevlerine asla başvurmuyorum. Çünkü prosedürü çok ağır bir sınav. En ufak hatada ciddi soruşturma getirilebiliyor.
Burada bilmeyeler bi zahmet göreve gidin diyor da, sınavda poşeti azıcık kaydırmak bile gözetmen için soruşturma sebebi.
Dediğim gibi ben normalde de başvurmuyorum. Şuan hamile oldugu icin zaten başvurmuyorum. Resen çıkarsa da hamilelik raporu ile iptal ettirmeyi düşünüyorum.

E doktorlar hemşireler salak mıydı da bu süreçte evlerine bile gitmeden çalışmaya devam ettiler? Bu da sizin göreviniz. Hemen hemen bütün meslek mensupları çalışmaya devam ediyorlar zaten süreci en korunaklı geçiren meslek grubundasınız bunun da şikayetini etmeyiverin bi zahmet. Öğretmenler yatıyor demeye fırsat bekleyenleri haklı çıkarmışsınız bu konuyla açıkçası.

Görev gönüllülük esasıdır. Zorunluluk değildir. Yani öğretmenlerin asli görevi sınava girmek değildir. Diğer kademelerdeki memurlar da (öğretmenlik hariç) sınavda görev alabilir. Bu yanlışlığı düzeltmek istedim.

Sürekli dışarıda çalışan insanlar artık duyarsizlasiyorlar,sürekli evde olan haftada bir bile çıksa korka korka cikiyor
İşte artık alışmanız gerekir yoksa bu şekilde buraya gelip konu açmak şımarıklığa giriyor biraz .Benim eşim ilk günden beri Hergun işe gidiyor ,bizler napalım ?lütfen bu kadar duyarsız olmayın

Görev gönüllülük esasıdır. Zorunluluk değildir. Yani öğretmenlerin asli görevi sınava girmek değildir. Diğer kademelerdeki memurlar da (öğretmenlik hariç) sınavda görev alabilir. Bu yanlışlığı düzeltmek istedim.
Bunu bilmiyordum hep öğretmen /akademisyen gözetmenlere denk geldiğim için. Resen görevlendirmeler de yapıldığı için zorunlu olduğunu düşündüm bir nevi red ediliyor o zaman. Teşekkürler

İdari izni gerektirecek sağlık problemi bulunmayan çoğu kamu personeli halen görevinin başında. Ben de onlardan biriyim. Kimseden bir şikayet duymadım. Öğretmenlerin şu yazdıklarını okuyunca gerçekten şaşırıyorum... Ya biz can değiliz ya sizin canınız çok kıymetli 😑

Bakanın açıklamalarına göre mesafe ayarlanırsa öğrenciler maskesiz sınava girebilecek, fakat gözetmenlerin böyle bir şansı yok. Ben normal zamanlarda da sınav görevlerine hele ösym görevlerine asla başvurmuyorum. Çünkü prosedürü çok ağır bir sınav. En ufak hatada ciddi soruşturma getirilebiliyor.
Burada bilmeyeler bi zahmet göreve gidin diyor da, sınavda poşeti azıcık kaydırmak bile gözetmen için soruşturma sebebi.
Dediğim gibi ben normalde de başvurmuyorum. Şuan hamile oldugu icin zaten başvurmuyorum. Resen çıkarsa da hamilelik raporu ile iptal ettirmeyi düşünüyorum.
İyi ama konu sahibi normal zamanlarda gidiyormuş görevlendirmeye hiç gitmeyen birine bi zahmet gidin demedik yani. Yaprağı yerken kıtır kıtır sapına gelince me demeye gerek yok. Artık normalimiz bu. Aylardır pek çok insan bu şekilde yaşıyor ve yaşamaya devam edeceğiz. Evdeydim alışamadım tarzı yorumlar bi açıdan haklı olabilir ama madalyonun öteki yüzü için şımarıklık gibi görünüyor maalesef.

Sürekli dışarıda çalışan insanlar artık duyarsizlasiyorlar,sürekli evde olan haftada bir bile çıksa korka korka cikiyor
Tamam da illaki markete pazara çıkıyorsunuz. Suan kimse çıkmak istemiyo hala risk devam ediyo. 3. En tehlikeli il dediginize göre aynı ildeyiz. Ama her gün eşşek gibi işe gidenler ne yapsın benim annem sağlık çalışanı her gün koronalilara iç içe. Biz de çocuğumuzu lgs ye sokmak istemiyoruz aylardır yasak var diye evden bile çıkmıyo. Devlet öğretmenleri zaten en ennn az çalışan meslek grubu. Kac aydir evden çalışıyorsunuz zaten. 1 gün ise gitmemek için buraya konu açmanıza ben ve diger insanlar bencillik ve şımarıklık olarak goruyorlar.

Aynen. Ki ben şimdiye kadar hep öğretmenleri savundum ben bile sinir oldum.

Keşke bu konuyu açmasaydınız ya.ya da öğretmen gruplarına yazsaydınız.

Daha yeni öğretmen konusu oldu forumda ve bi sürü tartışma çıktı.
Bu da o yöne gidiyor.

Ben başvurdum sınava çıkmadı görev. Bir çok öğretmen memleketine gittiği için başvurular eksik kaldı. Genelde kışın çıkmayan görevler yazın çıkıyor kimse başvurmadığı için. Bana normalde de zaten görev çıkmazdı. Gerekli tedbirleri aldıktan sonra sıkıntı olmaz sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X