Koronalı birisine evde bakan kesin korona olur mu?

Öncelikle geçmiş olsun .Arkadaşımın babası olmuştu hastanede ona refakat etti ama kendisi olmadı.Rabbim tüm hastalara şifalar versin inşallah bu virüste biran önce bitsin.

Ailem uzakta dedem ve anneannem korona oldu. Annem onlara bakıyor ve annemin kalp şeker tansiyon hastalığı var. Dedemi lavobaya bile annem götürüyor. Malesef hastanede bakılmıyolar annemden başka kimse bakmıyor. Annem sürekli maskeli fakat ben her dakika annemden ben de kötüyüm haberini bekliyorum. Bu durumda annem yüzde yüz olur mu? Bu şekilde bulaşmayan var mıdır?
Anneniz çift maske kullansın, onlarla temasta eldiven de. Fisfisli bir şişeye sulu çamaşır suyu yapsın. Temaslı heryeri onla silsin. Çok zor tahmin edebiliyorum. Anneniz beslenmesini kesinlikle ihmal etmesin, c ve d vitamini cok önemli deniyor takviye alsın. Ben geçen haftadan bu yana karantinadayim ablam, yeğenim annemle aynı evde karantinada pozitfler, eniştem negatif ama aynı evdeler bunları uyguluyorlar. Yeğenimi
WC den eniştem kaldırıyor maalesef. Rahatsız. Bir de tek kullanımlık tabak çatal vs. kullanıyorlar. Aklıma gelenler bunlar.

Kaynım ve eltim suphelinip test yaptırdılar biri pozitif diğeri negatif çıktı onlarda anlamadı nasil olur hergun dipdibeler ayni yatakta yatıp kalkıyorlar ama biri negatif diğeri pozitif o şekilde attılar 2 hafta da

kardesim korona oldu ayni evde eşi olmadi. hic dikkat de etmediler cunku bilmiyorlardi. arkadasimin esi korona oldu, ayni evde cok dikkatli yasadilar, arkadasim ve cocuklar kapmadilar virusu. dikkat etmek, tedbirli olmak esas

Ailem uzakta dedem ve anneannem korona oldu. Annem onlara bakıyor ve annemin kalp şeker tansiyon hastalığı var. Dedemi lavobaya bile annem götürüyor. Malesef hastanede bakılmıyolar annemden başka kimse bakmıyor. Annem sürekli maskeli fakat ben her dakika annemden ben de kötüyüm haberini bekliyorum. Bu durumda annem yüzde yüz olur mu? Bu şekilde bulaşmayan var mıdır?
Zaten anneniz ilgilenmeye basladiysa baskalari uzak dursun. Onlemlerini iyi alsin. Saglikli besinler tüketsin. Bagisiklik sistemini guclendirici takviyeler alsın. Yüzde yüz ihtimal hic bir zaman olmaz.

Cocuklar kapmış olabilir ve kardesinizin ailesine bulastirmis olabilirlerdi , belki bulastirmislardir hatta. Sonucta onlarda ayni evdeydi. Onlarinda sizin evde izole olmasi gerekliydi.

testleri negatif olunca niye olsunlar?
Tum aileye test yapiliyor ve ailede kimse kapmadi esim disinda..
Ikisi de minicik, ese mi yetiseyim cocuklara mi? Oyle kolay olmuyor

Öğretmen arkadaşımın İstanbul dan teyzesi geliyor. Pozitif olduğu bilmeden beraber aynı evde iki gün kalıyorlar. Bu iki günü aynı evde geçiren arakdaşım ve annesi pozitif, diğer herkes negatif. Üstelik arkadaşım karantina süresince eşi ve çocuğu ile birlikte kaldı. Herhangi bir oda ayırma, maske olmamasına rağmen eşi ve çocuk negatif olarak kaldı

Babam koah hastası benım, oksuruyordu zaten normalde de. Oksuruk ve sırt agrısı oldu babamda. Sonra gogus agrısı oldu. Gogus agrısı baslayınca test yaptırdı pozitif.
Annemde babamdan dokuz gun sonra, burun tıkanıklıgı halsızlık basladı. Annem de test yaptırdı dokuz gun sonra pozitif cıktı. Bana hıc test yapmadılar. Bende karantına bıtınce yaptırdım negatıfım. Zaten hıc belirtim yoktu ama kafam hıc rahat degıldı. Suan kafam rahatladı.
Babanız nasıl atlattı. Ben de çok oksuruyorum sigara içiyorum astimim var babanız yoğun bakımda kaldimi bir de sigara kullanıyor muydu?

Annem babam oldu gelinimiz kardeşim.kucuk kardeşim yiğenim aynı evreler onlar olmadı ablam eniştem oldu çocuklar olmadı yani nedendir bilmem.bulasmadi

Ben İzmirde öğretmenim.Depremden 3 gün kadar sonra , depremin olduğu gün temas ettigim 1 öğrencim ve idarecimin pozitif ,2 öğrenciminde riskli oldugu bilgisini aldım(riskli ogrencilerime test yapilmamis ama anne baba pozitif).Öğrencilerimle sabahtan öğlene kadar ayni sinifta ayni havayi temas ettim,idarecimle de o gün evrak islerinden dolayi yarim saat kadar ayni ortamda bulunduk o maskesizdi ben maskeliydim.Bana bulasmadı bu kadar yakin temas olmasina ragmen yada bulasti ben anlayamadim.Deprem nedeniyle disarda gecirdik geceyi üşüdük vs.O nedenle biraz böbreklerjm ağrıdı hapsirdim ettim ama üşüttüm diye düşündüm.Yani korona enteresan bir hastalik.Hepimiz cok dikkat etmeliyiz kesinlikle maske cok önemli.Ben cift maske taktim okulda ,devamli ellerimi dezenfekte ettim aynisini ogrencilerime de yaptirdim.Olmadiysam maske ve temizlik sayesinde olmadim.Olduysam da maske ve temizlik muhakkak olumlu etkiledi ki pek hissetmedim.

Benim kardeşim pozitif çıkmıştı. Sağlık bakanlığı covid pozitif kişilerle aynı evde bulunan kişiler için bir talimat göndermişti. Oradaki talimatlara uyduk. Kardeşimi ayrı bir odada izole ettik, yemeğini odasına götürdük. Odasını ve evi sık sık havalandırdık. Sık kullanılan yüzeyleri %10 çamaşır suyu %90 su olacak şekilde bir karışım hazırlayarak temizledik. Evde hep maskeliydik. Tüm bunları uygulayarak 3 kişi coronavirusten korunduk.

Benim patronumda oldu ama evde eşine ve çocuğuna geçmedi. Aşırı dikkat ettiler. Eşi yemeğini, suyunu vs verirken hep eldiven maske tulum giydi.
Ama başka bir işten arkadaşım evdekilere de bulaştırdı.
Tamamen önlem almakla alakalı.

İnşallah tez zamanda hasarsız atlatırlar.

Bugün bu konuyla ilgili garip bişi öğrendim. Arkadaşım 2 gün normal grip belirtileri görtermişti hapşırmak burun akıntısı gibi, bunlar corona belirtisi değil diye gitmedi ama sonra bel ağrısı halsizlik eklenince test yaptırdı pozitif çıktı😐 Neyse ilaç verdiler ilk gün 16 tablet içti🙄
O evdeki 2 gün grip sandığı zaman annesi bakmıştı ama annesi negatif çıktı. Sonra bugün aramışlar sağlık biriminden demişler anneniz temaslı olduğu için direkt pozitif sayıyoruz ve ilaç kullanması lazım deyip getirmişler bu nasıl bi saçmalık anlamadım.

%100 olur diye bir şey yok ama aşırı bulaştırıcı düzeydeyse 14 gün içinde malesefki büyük oranda bulaşır :(

Cevabım hayir. Babam halamlarla yasiyor ve covid olmasina rağmen şükür ki onlarda bir sıkıntı yok. Ama babamı pozitif olduğundan beri evde izole ettiler, yemeğini kapıdan verdiler maskeyle falan.

Çok insan var koronalıyla temas edipde hala korona olmamış ama aşırı bakmak biraz riskli olabilir

Oldum eşimden geçti ama ben öptüm 😁Maske eldiven dikkat bence korur

Kaynım ve eltim suphelinip test yaptırdılar biri pozitif diğeri negatif çıktı onlarda anlamadı nasil olur hergun dipdibeler ayni yatakta yatıp kalkıyorlar ama biri negatif diğeri pozitif o şekilde attılar 2 hafta da

Bunun aciklamasini söyle yapmisti doktor. Virüsun bir yayilma evresi varmiş o evrede yakin temas olduysa direkt bulasiyor.
Ayni durumu kuzenim de esiyle yasamisti ve bana acik acik biz gecesinde beraber olduk nasil bulasmadi bu demisti. Doktora sormuslar henuz bulastirma evresine gecmeden test yaptirilip erkenden teşhis koyuldu demis. Zaten bir cok kisi ayni evde yasayip bulas olmayan da bu sekilde ucuz atlatiyor. Tabi ne kadar dogru bilgi bilemem

Allah annenizden razı olsun tedbirli olunduktan sonra bulaşır veya bulaşmaz demek pek doğru olmaz dayımlar evde dört kişi Üçü sırayla oldular Kuzenime bulaşmadı şu an kızkardeşim de pozitif eşi hala negatif

Back
X