- 28 Mart 2020
- 21.532
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.514
- 598
Yakın zamanda bir söz işittim. Belki üzerine düşünmek istersin.Ne hastalığı ya Afrika'da mıyız? Hani konuşanlardan hasancan diyordu ya bel soğukluğu mu kalmış oğlum orta çağda mıyız diye?bizim ülkedeki bu hastalık paranoyası nereden geliyor hiç anlamıyorum.benim şu an 15,16 tane aktif partnerim var.bütün tahlilleri tertemiz geldi.hpv de negatif.daha geçen ay yaptırdım.cinsel hayatı olmayan kişilerde görülen basit enfeksiyonlardan bile çıkmadı.kimlerle birlikte oluyorsunuz anlamıyorum bir türlü?sürekli seçiciyim seçiciyim birlikte olduğum erkekler eğitimli, kültürlü erkekler diye diye dilimde tüy bitti.hâlâ önüne gelenle birlikte olunuyor sanıyor insanlar çok eşliyim deyince.seçici olup, kendi seviyenize insanlarla olarak da çok eşli olunabiliyor arkadaşlar? Hadi bakalım kim haklıymış?siz de kırk yılda bir eskort müdavimi adamlarla birlikte olup hpv konusu açarsınız ancak. Sonuçlar ortada
eski çalıştığım yerde bi abla vardı deri altı implantı yaptırdım çok rahat diyordu onu araştırabilirsin, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahMerhabalar hanımlar, özet geçmeye çalışarak sizlerden şimdiden kafama oturacak bir yardım talebim olacak.
3 yıllık evliyim, evliliğimin 1. Ayında hamile olduğumu öğrendim sonrası hastaneler doktorlar 5 aylıkken kaybettim. Tekrar hamile kaldım riskli gebelik olduğu için diken üzerinde 9 ay geçirdim şimdi 11 aylık bebeğim var ve 3 aylık hamileyim. Evlendiğimden beri hep gebelik ve bebek tutunsun diye binbir stresle geçti 3 yılım diyebilirim. İnşallah bu bebeğimi de kucağıma aldıktan sonra artık çocuk defterini kapatmak istiyorum.
Sorun şu ki korunma konusunda sadece geri çekilme yöntemi ile devam ettik ki biliyorum ki oda bir korunma değildi, sonucu zaten 3 aylık karnımda… çok sorun etmedim çünki 2 çocuk istiyorduk ama tabi bu kadar erken değildi asla, nasip diyoruz artık…
eşim prezervatife hiç sıcak bakmadı, kullanmadı hiç Bu zamana kadar. Ama artık doğumdan sonra net bir çözüm bulmak istiyorum. Tüp bağlatma olayına çok erken o yüzden en az 5 yıl düşünmüyorum. Spiral için kayma ve çok kanama oluyor vs deniliyor bu beni çok korkutuyor. Haplar için hormonları bozuyor deniliyor… e bu durumda ne kalıyor geriye hangisini yapayım bilmiyorum. Bu gebelikten sonra tekrar hamilelik ne vücudum ne psikolojim kaldırmaz artık korkudan şimdiden araştırıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkür ederim
Amin çok teşekkür ederimeski çalıştığım yerde bi abla vardı deri altı implantı yaptırdım çok rahat diyordu onu araştırabilirsin, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
evet buna da atacağım kadının partnerlerini ben nereden bileyim lohusa evli kadın hakkında nasıl konuşuyorsun sen? ben sözlüyüm asıl benim hakkımda nasıl böyle konuşuyorsun biraz edep haya...Profilime gir ve ne yazdımsa beğenmedim at tamam mı? Nasıl aciz nasıl komik göründüğünden haberin yok.Daeneris
Fikrin olsun biraz. 15 aktif partnerim var diyen kadına hak vermiş oluyorsun bana beğenmedim atarak. İçinde böyle bir arzu taşıyorsun diye görünüyor. Yapmak istediğin şey yalnızca beğenmedim atmak aslında. Amaçsız bir ergenlik bu. Sana muhalif kim varsa rastgele beğenmedim atıyorsun.
Buna da at
Yazmış ya ablacım sayısınıevet buna da atacağım kadının partnerlerini ben nereden bileyim lohusa evli kadın hakkında nasıl konuşuyorsun sen? ben sözlüyüm asıl benim hakkımda nasıl böyle konuşuyorsun biraz edep haya...
Hayatınız boyunca tekrar çocuk istemiyorsanız, sizin doğum esnasında tüp bağlatma operasyonu geçirmeniz daha mantıklı değil mi ? Erkeklerde de tüp bağlama operasyonu yapılıyor. Ancak yan etkilerine dair çok fazla paylaşım bulunmuyor.Yukarıda bir hanımefendi erkeklerinde bağlatma gibi bir işleminde bahsetti, o benim için net bir çözüm oldu. Yeterince vücudum hırpalandı geçirdiğim ameliyatlar, gebeliklerim başlı başına çok güzel ama bir o kadar zorlu bir süreç. Benim açımdan tamamen kapandı isteme gibi bir ihtimalim yok maddi olarak problemimiz yok çok şükür ama herşey maddiyat değil manevi olarak yetebilmek güzel yetiştirebilmek gerekiyor zaten peşpeşe hamile kaldım diye yavruma baktıkça vicdan azabı çekiyorum ona haksızlık oldu deyipsonuç olarak eşimi bağlatacağım, kabul etmezse diğer yöntem ve benim spiral taktırmam olacak oda elini kolunu bacağını taşın altına koyacak
Haklısın.ben bunu inkar etmiyorum zaten.25 yaşında kadar yüzüme bile bakan yoktu.o kadar zor zamanlar geçirdim ki üniversite yıllarimda.şu anki hayatımdan memnunum ama ipsiz sapsız kişilerle görüştüğümü sanıyorlar bu durumu paylaşınca.öyle değil diyorum yani.hepsini de ince eleyip sık dokundum valla.her önüme geleni kabul ediyormuşum gibi bir algı yaratıyorlar.evet bu bir başarı.küçümseyip, algı yaratmaya çalışıyorlar sürekli.hepsi birbirini tanıyormuşmuş da dedikodu varmişmiş da abazanlarmiş da.buna sinirleniyorum.seçimlerim eleştirilebilir ama eleştiriler gerçeği yansıtmalı.Yakın zamanda bir söz işittim. Belki üzerine düşünmek istersin.
"Her aşırılık, derin bir eksikliğin telafi çabasıdır."
Rabbim var olana ve yolda gelene hayırlı güzel ömürler, bizlere de iyi birer anne baba olmayı nasip etsin inşallah. Evet 2 çocuktan başka çocuk istemiyorum. Yan etkisi ya bana olursa? Ve bu kadar skntyı ben çekerken bir zahmet oda elini taşın altına koysun. Madem prezervatif kullanmak istemiyor, o zaman bu çözümü kabul edecek niye ben bağlatayım, hap içeyim, spiral taktırayım ki yani erkeklerde yaptırabiliyorsa o yaptırsın. ben 2. Çocuk istediğim için bu üç yılda sesimi çıkarmadım. sağlıklı bir anne olarak çocuklarıma var olan enerjimi tüketmek istiyorum. Yan etkisi vs bunları tabiki doktora giderek bilgi alacağız, ama gündemimiz şuan bebeğimiz. Doğumdan hemen sonra bunun için gideceğiz. Bu benim görüşüm belki size bencilce gelebilir ama 3 yıllık evliliğim bir haftası hastanede değilsem ertesi hafta hasteneye muhakkak gitmişimdir daha da kaldıracak psikolojim yok. Bunu oda bildiği için zaten konudan bahseder bahsetmez ikiletmedi bile.Hayatınız boyunca tekrar çocuk istemiyorsanız, sizin doğum esnasında tüp bağlatma operasyonu geçirmeniz daha mantıklı değil mi ? Erkeklerde de tüp bağlama operasyonu yapılıyor. Ancak yan etkilerine dair çok fazla paylaşım bulunmuyor.
Bahsettiğim üremeye dair yan etkiler değildi. Ülkemizde kadınlarda bu operasyon yıllardır yapıldığı için olası yan etkilerine dair araştırma yapma imkanı da mevcut. Erkekler için konuyla ilgili cinsel işlev bozukluğu vb yan etkileri var mı buna dair pek bilgi yok.Rabbim var olana ve yolda gelene hayırlı güzel ömürler, bizlere de iyi birer anne baba olmayı nasip etsin inşallah. Evet 2 çocuktan başka çocuk istemiyorum. Yan etkisi ya bana olursa? Ve bu kadar skntyı ben çekerken bir zahmet oda elini taşın altına koysun. Madem prezervatif kullanmak istemiyor, o zaman bu çözümü kabul edecek niye ben bağlatayım, hap içeyim, spiral taktırayım ki yani erkeklerde yaptırabiliyorsa o yaptırsın. ben 2. Çocuk istediğim için bu üç yılda sesimi çıkarmadım. sağlıklı bir anne olarak çocuklarıma var olan enerjimi tüketmek istiyorum. Yan etkisi vs bunları tabiki doktora giderek bilgi alacağız, ama gündemimiz şuan bebeğimiz. Doğumdan hemen sonra bunun için gideceğiz. Bu benim görüşüm belki size bencilce gelebilir ama 3 yıllık evliliğim bir haftası hastanede değilsem ertesi hafta hasteneye muhakkak gitmişimdir daha da kaldıracak psikolojim yok. Bunu oda bildiği için zaten konudan bahseder bahsetmez ikiletmedi bile.
1 buçuk yıl olacak spiralim var bende bu sorun yok. Tüplerini baglatabilirsinMerhabalar hanımlar, özet geçmeye çalışarak sizlerden şimdiden kafama oturacak bir yardım talebim olacak.
3 yıllık evliyim, evliliğimin 1. Ayında hamile olduğumu öğrendim sonrası hastaneler doktorlar 5 aylıkken kaybettim. Tekrar hamile kaldım riskli gebelik olduğu için diken üzerinde 9 ay geçirdim şimdi 11 aylık bebeğim var ve 3 aylık hamileyim. Evlendiğimden beri hep gebelik ve bebek tutunsun diye binbir stresle geçti 3 yılım diyebilirim. İnşallah bu bebeğimi de kucağıma aldıktan sonra artık çocuk defterini kapatmak istiyorum.
Sorun şu ki korunma konusunda sadece geri çekilme yöntemi ile devam ettik ki biliyorum ki oda bir korunma değildi, sonucu zaten 3 aylık karnımda… çok sorun etmedim çünki 2 çocuk istiyorduk ama tabi bu kadar erken değildi asla, nasip diyoruz artık…
eşim prezervatife hiç sıcak bakmadı, kullanmadı hiç Bu zamana kadar. Ama artık doğumdan sonra net bir çözüm bulmak istiyorum. Tüp bağlatma olayına çok erken o yüzden en az 5 yıl düşünmüyorum. Spiral için kayma ve çok kanama oluyor vs deniliyor bu beni çok korkutuyor. Haplar için hormonları bozuyor deniliyor… e bu durumda ne kalıyor geriye hangisini yapayım bilmiyorum. Bu gebelikten sonra tekrar hamilelik ne vücudum ne psikolojim kaldırmaz artık korkudan şimdiden araştırıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkür ederim
dediğim gibi bunu doktora giderek detaylı bir şekilde öğreneceğiz. Eğer o tür sıkıntılardan bahsederse ben yaptırırım en kötü.Bahsettiğim üremeye dair yan etkiler değildi. Ülkemizde kadınlarda bu operasyon yıllardır yapıldığı için olası yan etkilerine dair araştırma yapma imkanı da mevcut. Erkekler için konuyla ilgili cinsel işlev bozukluğu vb yan etkileri var mı buna dair pek bilgi yok.
Ne değişti de birden bu kadar tercih edilir oldun?Haklısın.ben bunu inkar etmiyorum zaten.25 yaşında kadar yüzüme bile bakan yoktu.o kadar zor zamanlar geçirdim ki üniversite yıllarimda.şu anki hayatımdan memnunum ama ipsiz sapsız kişilerle görüştüğümü sanıyorlar bu durumu paylaşınca.öyle değil diyorum yani.hepsini de ince eleyip sık dokundum valla.her önüme geleni kabul ediyormuşum gibi bir algı yaratıyorlar.evet bu bir başarı.küçümseyip, algı yaratmaya çalışıyorlar sürekli.hepsi birbirini tanıyormuşmuş da dedikodu varmişmiş da abazanlarmiş da.buna sinirleniyorum.seçimlerim eleştirilebilir ama eleştiriler gerçeği yansıtmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?