Kızlar merhaba

Ben kendi sürecimi paylaşayım, sizlerden de deneyimlerinizi rica ediyorum.
Aralık ayında korunmayı bıraktık ve denemeye başladık. Ama Aralık ve Ocak ayı benim için inanılmaz yoğun ve stresliydi. Kariyerim açısından çok kritik bir süreçten geçiyordum. O yüzden açıkçası çok düzenli ve planlı ilerleyemedik, daha çok “fırsat buldukça deneyelim” şeklinde oldu.
Yıllardır kullandığım adet takip uygulamasına göre yumurtlama günümü hesaplayıp o günleri değerlendirmeye çalıştık. Ama Ocak’tan sonra “neden olmuyor acaba?” diye düşünmeye başladım ve Şubat ayında ovülasyon testi aldım. O zaman fark ettim ki uygulamadaki tarihlerle benim gerçek yumurtlama günüm birebir örtüşmüyormuş.
Adet döngüm genelde 29–31 gün arasında değişiyor (çoğunlukla 31 gün). Çok düzensiz sayılmam aslında. Ovülasyon testinde koyu çizgiyi gördükten sonra Şubat ayında üst üste 2-3 gün denedik ama normalde önerilen iki günde bir düzeni tam sağlayamadık.
Bu ay ise biraz daha karışık geçti. Hastane sürecim oldu; tomografi, röntgen, antibiyotik vs. derken epey ilaç kullandım. Sanırım bu yüzden yumurtlamam gecikti, adetim de gecikecek gibi duruyor. Bu süreçte de çok yoğun olduğumuz için yumurtlama haftasında sadece 2 kez ilişki oldu. Açıkçası testte tam pik gördükten sonra bile zaman ayıramadık.
Şu an 3-4 aydır deniyoruz ve insan ister istemez düşünmeye başlıyor: “Acaba bir sorun mu var?” diye… Aslında eşimle çok stres yapmamaya çalışıyoruz ama her ay regl öncesi o “acaba oldu mu?” hissi geliyor
Bir de son dönemde vajinal enfeksiyon ve idrar yolu enfeksiyonu yaşadım. Tedavi oldum ama tam geçti mi emin değilim. Bunun etkisi olur mu diye de düşünüyorum. Size şunları sormak istiyorum
Kaç yaşında ve kaçıncı ay/denemede hamile kaldınız?
Özellikle işe yaradığını düşündüğünüz öneriler var mı?
Çevrenizden duyduğunuz (tıbbi ya da geleneksel) yöntemler var mı?
Enfeksiyon yaşayan ve sonrasında hamile kalan oldu mu?
Yazarsanız çok sevinirim