Çocuklara karşı olan sevgi ve yaklaşımınız gerçekten muhteşem ama sizlerde büyük bir hata yapmışsınız. Bu çocukları alırken koruyucu aile olarak aldığınızı, evlat edinmediğinizi bilerek aldınız. Çok küçük yaşlarda çocuklar eve gelmiş ve çocuklarda sizlerde temelli kalacakları duygusu yaşatmışsınız. Yaşayacakları yıkımda maalesef sizinde payınız olacak. En büyük hata anne-babası hayatta olan çocukların sizlere anne-baba-hala gibi kavramlarla bağlanmış olması. O kadar ince bir çizgi ki, o çocuklar küçük yaşta ailenize geldiği için sizi öz ailesi yerine koydular. Büyük olasılıkla sizde böyle olmasını istediniz ama hata ettiniz. Evlat edinilmemiş çocuklar ile ailelerinin onları bir gün alacağı ihtimaline karşı bu kadar sıkı bağlar kurulmamalı ki çocukların ileride öz ailesine verilmesine karşı duygusal dünyaları yıkılmasın. Çok sevebilirler, çok sevebilirsiniz ama çocuklar öz ailelerinin varlığının ve bir gün onlara gidebilecekleri bilinci ile büyütülmeli. Şimdi dünyaları tamamen çökecek. Anneanneyi bunu düşünmüyor mu diyerek almak istediği için suçluyorsunuz ama koruyucu aile olarak sizin kendinizi de bu suça dahil etmeniz gerek. Çünkü çocuklarda hep sizde kalacaklarmış gibi bir hissiyat oluşturmuşsunuz. Ben burada çocuklara çok üzüldüm. Ne olursa olsun, ne kadar bağlanırsanız bağlanın bugünün geleceği düşünülerek, çocuklar için uzman desteği alarak hareket edilmeliydi. Uzman arkadaşlar daha iyi bilir tabii ama bu gibi durumlarda çocuklara fazla bağlanılmasını, onlara süreklilik vaad eden durumlarda bulunmasını doğru bulmuyorum. Abi ve yengenizin evlat edinmedikleri çocukların kendilerine anne-baba demesine müsaade edilmemeliydi veya çocuğun koruyucu aileyi öz ailesi yerine koyup, öyleymiş gibi hitap etmesinin doğru olup olmayacağı konusunda uzman desteği almaları gerekirdi.