Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
simdi olaya söyle bakin diyelim 45 sayisini tuttun 4 ile 5 i topluyorsun 9 cikiyor... yani hep iki sayiyyi... diyelim bütün olaniklari böyle bu sekilde topladin... vede o cikanla o tuttugun sayidan cikarttin... cikan sonuc cok ilginc...
cünkü
0-9 la basayan sayilardan 0,
10-19 lu sayilardan 9
20-29 lu baslayan sayilardan 18
.
.
.
cikiyor...
ve bu sabit sayilardada hep ayni resim cikiyo...
anladnizmi?
bi excel dosyasi yapmisdim screenshot aldim ordan belki anlatamadim diye
simeranya saten cok güsel acıklamıs bunların hepsi matematik üzerne kurulan şeyler daha bircok örnekte internette gezmekte....matematiğii çook seviyorumm
evett apacık ortada gerçek... 9un katları işte..
matematikta kullandıgımız rakamlar mod10a göre yani 10luk tabandadır, bu yüzden iki basamaklı sayıyı topladıgımız zaman dokuz tabanına ceviriyoruz.. tamamen bir matematik oyunu ilizyon degil..
olsun ya genede çok güzel düşünen yapan insanların kafası çalışıyormuş insanı bayagı şaşırtıyor çok güzel aklından geçenin karşına çıkması çok ilginç oluyor
Tutmamasının imkanı yok arkadaşım , çok şaşırmanıza da gerek yok.
Çok basit bi numara sadece ilüzyon falan da değil :)
Tuttuğun rakam ne olursa olsun sonuç 9 ve 9 un katları olarak devam ediyor.
Şimdi bi daha yap , 9 ve 9 un katlarında bulunan resinlere bak hepsi aynı..