Koskocaman Bir Boşluk

Boşanma davasının reddine karar verdi. Boşanamadım yani. Eski eşime mesaj attım, hiçbir şey istemiyorum, velayet bende anlaşmalı boşanalım diye, o da kabul etmeyecek gibi. Benim de aklıma direkt araya birilerini soktukları ihtimali geldi. Hakim sorduğum sorulara bile cevap veremedi. Kem küm etti, en sonunda da üst mahkemeye başvur, onlar boşar zaten dava uzun süredir devam ediyordu dedi. Fakat bölge mahkemesine başvuru yapmam gerek, bölge mahkemesin uzak bir ilde. Git gel nasıl yapacağım bilmiyorum. Bir yıldan fazla da o sürecek. Bu nasıl hukuk sistemidir bilmiyorum. Her şeyden vazgeçip anlaşmalı boşanacağım sanırım.

Ne saçma bir durum. Eski eşiniz neden boşanmak istemiyor? Bundan çıkarı ne? Amacı sizi sindirip takılardan vazgeçirmek mi? Yoksa boşanmayıp ne yapacak?

Zaten tüm mal varlığı ailesinin üzerineydi. Kendisini de olduğu gibi zengin değil, az maaşlı çalışan biri gibi gösteriyordu. Yani boşanırken aşırı bir maddi kaybı olmayacak. Sadece takılar için mi uzatıyor 1.5 yıldır?

Siz ona amacını sorduğunuzda ne diyor? “Ben boşanmak istiyordum, hakim boşamadı” vs mi diyor?

Neyse sıkmayın canınızı. Her işte bir hayır vardır.

Gerçekten yazık. Bir buçuk yıl olacak. Bir üst mahkeme de en az bir yılda sonuçlandırır. Çok canım sıkılıyor. Tüm haklarımdan vazgeçip, anlaşmalı boşanacağım sanırım.
Elimde her delilim vardı ama anlaşmalı olsun dedim 1 haftada boşandım.uzaktan neden delillerin varken anlaşmalı yaptın diyenler oldu ama çocuğumu aldım benim giden psikolojim ne olacaktı

Back