Koşu bandı ile zayıflayan var mı?

Yaklaşık 10 gündür hergün 45 dk yürüyorum.. ortalama hızım 6.5 ve 5 dk da bir ise 12 de 1 dk koşuyorum .. Yani HIIT kardiyo tekniğini uyguluyorum.. yaklaşık 2 kilo verdim 10 günde

HIIT Kardiyo nedir diye soracak olursanız kısaca bilgi vereyim..

Kardiyo İçin Yüksek Şiddetli Aralıklı Çalışma (High Intensity Interval Training For Cardio)

Hiit kardiyo hızlı bir şekilde yağ yakarak kilo vermek isteyenlerin başvurabileceği mükkemmel bir egzersiz.

Hiit kardiyo ile yağ yakmak. Bu egzersiz türünde amaç kalp rithmini arttırıp azaltarak vücudu şaşırtmak ve kalbin stabil bir hızda atmasını önlemek. Hiit kardiyo esnasında belirlediğiniz zaman aralıklarında belirli bir hızda egzersiz yaparken aniden hızınızı arttırıp bir müddet yüksek hızda sporunuza devam ediyor ve ardından tekrar eski temponuza dönüyorsunuz. İşte bu sirkülasyonu birkaç defa yaptığınızda kalbiniz artık her an tetikte bekliyor ve her an tekrar vücut hızlanacak daha fazla oksijene ihtiyaç duyacak diye hızla atmaya devam ediyor. Yapılan bir araştırmaya göre hiit kardiyo sonunda kişiler 36 saat boyunca çok yüksek bir metabolizma hızına sahip oluyor. Ayrıca aynı araştırma gösteriyor ki hiit kardiyo sonunda dinlenme durumuna geçtiğiniz taktirde bile yağ yakımı devam ediyor.

Hiit kardiyo için en uygun çalışma şekli nasıl olmalıdır diye soracak olursanız bu sizin dayanıklılığına bağlıdır. Örneğin 25 dakika koşu bandında egzersiz yapacaksınız. Bu durumda 2,5 dakikayı göz önüne alın. Bu 2,5 dakikanın 1,5 dakikası normal hız 1 dakikası yüksek hız olsun. Örnek verecek olursak koşu bandına çıktığınızda hızını 6 olarak ayarlayın. 1,5 dakika bu hızda yürüdükten sonra aniden 11 ya da 12 ye çıkın ve bu şekilde 1 dakika boyunca koşun. Ardından hızınızı tekrar 6 ya alın ve aynı işlemi 10 kez gerçekleştirin. Bu sayede 25 dakikanızı çok etkin bir hiit kardiyo egzersizi ile değerlendirmiş olursunuz.

1 saat yavaş tempoda yürümektense 25 dk kardiyo ile yürümek çok daha faydalı olacaktır.. :49:

Son düzenleme:
slm kızlar,bugün oğlumun kırtasiye malzemelrini(ana sınıfına başladı da) almaya antalyaya gittim bu yüzden fazla kalamayacağım,çoooooooooook yoruldum,yarın ayrıntılı tanışırız artık.iyi geceler size.mutlu kalın :16:

herkese merhaba, bikaç gündür bu başlığı ve yazılanları takip ediyorum. dün akşam itibariyle yürüyüş bandını aldık ve yaklasık bir saat yürüdüm. evlendikten sonra 5 ay içinde çok ciddi kilo aldım, şu an 69.4 kiloyum...Sizlerinde desteğiyle, diyet ve sporla kilolarımdan kurtulup, eski kıyafetlerimi giymek istiyorum. özellikle kendimi motive etmek adına size ara ara verdiğim kiloları yazmayı düşünüyorum. herkes gönlünce bir kiloya düşer inşallah.

maşallah 4 günde 2 kilo çok iyiymiş
nasıl bir diyet uyguluyon yazsana
şok diyet falan mı

Evet bende şaşırdım aslında verdiğimde. Kendi kafamdan en sağlıklı diyet yapmaya başladım. İşte sabahları ekmeksiz herşeyi yiyorum ama azar azar özellikle yumurta yiyin ki tok tutsun. Sonra ara öğünde ya meyve ya yoğurt ya yeşillik onlarda abartılcak kadar değil tabi 3den birini yiyorum. Akşam olduğunda da 4 5 kaşıklık yemek yiyorum aç kalkıyosunuz ama 20dk geçtikten sonra doydugunuzu anlıyosunuz. Ve hemen ardında su içmiyoru yarım saat geçtikten sonra suyu içtimide acayip dolu oluyosunuz zaten en geç de yemeğimi 7 de yiyorum ondan sonra meyve bile yemiyorum ve yürüyüşümü günlük yapmasamda haftada 4 veya 5 kere yapıyorum.:17::37:

kızlar bende de var koşu bantı ,hep birlikte halledelim şu kiloları ,benim bacaklar felaket durumda 15 kilo verdim bacaklar ve kollar vahim halde ,hergün ne kadar yürüdüğümü yazacağım ,bu arada bu koşu bandının göstergelerinden hangisi yürüdüğüm mesafeyi gösteriyor anlayamadım ,benim band dynamic gold 240 m
bilen söylesin lütfen kaç km yürüdüğümü nerden bakacağım

hadi bakalım hepimize hayırlı olsun
l

Dynamic gold 240m nasıl?? memnun musunuz?? ben de sipariş verdim ama inşallah kötü çıkmaz.Çünkü yaza kadar kilo vermem lazım :18:

Merhabalar,
Uzun zamandır pilates yapmak için evime yakın yerleri araştırıyorum ancak saatler uymuyor maalesef. Evde demonte şekilde duran bir koşu bandım var şimdi onu yeniden kurdurma sevdasındayım. Kendime bir program hazırlamak için siteleri araştırırken yeni başlayanlar için koşu bandı egzersizlerine rastladım. Bütün profesyoneller alıştıra alıştıra başlamanın kalp için önemini vurgulamışlar. Örneğin 12 haftalık bir plan var buna göre ilk hafta günde 3-4 kez 15-20 dak düz yürüyüş yaparak başlanması öneriliyor. 12 hafta sonunda 60 dakikaya çıkıyorsunuz. 3. hafta eğim yürüyüşlerini de programa dahil ediyorsunuz.
Uzmanlar sürekli aynı hızda veya aynı eğimde yürümenin doğru olmadığını belirtiyorlar. Hatta bie yavaş bir hızlı yürümek yağ yakımına yardımcı oluyormuş.
Basenlerden göbekten kurtulucaz derken kalpten gitmeyelim yani :34:

Bunlar benim araştırırken okuduklarımın özeti, takdir ve uygulama sizlere kalmış hanımlar :10:

kızlar bugünki menüm:
---sabah---
1/2 yeşil elma
1 bardak şekersiz çay
1 bardak 5in1 çay
4/3 dilim ekmek
1 kk peynir
4 dilim pastırma ( yağlarını ayıkladım özellikle)

---ara---
3 erik

---öğlen---
1 kase lahana çorbası
1/2 karnıyarık

---ara---
1 tablet bitter çikolata
3 erik

---akşam---
ızgara et
1 kase lahana çorbası
bolca salata

---ara---
erik yada şeftali

spor olarak:
30 dakika leslie
1 saat koşu bandında yürüyüş
25 düz mekik
15 15 ten 30 yan mekik

su henüz 2.5 litrede yatmadan önce 3 olacak inşallah :1::1::1::52::52::52:

büşraaaaaaaaaaaaaaaaaaa nerdesin ya 2 gündür yoksun merak ettim

Merhabalar,
Uzun zamandır pilates yapmak için evime yakın yerleri araştırıyorum ancak saatler uymuyor maalesef. Evde demonte şekilde duran bir koşu bandım var şimdi onu yeniden kurdurma sevdasındayım. Kendime bir program hazırlamak için siteleri araştırırken yeni başlayanlar için koşu bandı egzersizlerine rastladım. Bütün profesyoneller alıştıra alıştıra başlamanın kalp için önemini vurgulamışlar. Örneğin 12 haftalık bir plan var buna göre ilk hafta günde 3-4 kez 15-20 dak düz yürüyüş yaparak başlanması öneriliyor. 12 hafta sonunda 60 dakikaya çıkıyorsunuz. 3. hafta eğim yürüyüşlerini de programa dahil ediyorsunuz.
Uzmanlar sürekli aynı hızda veya aynı eğimde yürümenin doğru olmadığını belirtiyorlar. Hatta bie yavaş bir hızlı yürümek yağ yakımına yardımcı oluyormuş.
Basenlerden göbekten kurtulucaz derken kalpten gitmeyelim yani :34:

Bunlar benim araştırırken okuduklarımın özeti, takdir ve uygulama sizlere kalmış hanımlar :10:

doğrudur ya bende öyle okumuştum.
ben günde 30 dakika yürüyorum.
6 hızında yürüyorum 4 -5 dakikada bir 8 hızına çıkarıyorum daha fazlasını yapamıyorum.
bende aşamalı olarak 1-2 dakaikada bir koşmaya çalışacağım hemen olmuyor vücudun alışması gerekiyor.
yaklaşık 1 haftadır yürüyorum.
gittikçe arttıracağım.

diyete devam ediyorum günde 3 litre su içiyorum.
bugün 4.gün bakalım7.günün sonunda 2 kilo gidecek mi.
diyetisyenim 2 kilo hedefi koydu.şuan 900 gr gitmiş gözüküyo.

diyete devam ediyorum günde 3 litre su içiyorum.
bugün 4.gün bakalım7.günün sonunda 2 kilo gidecek mi.
diyetisyenim 2 kilo hedefi koydu.şuan 900 gr gitmiş gözüküyo.

4. günde 900 gr güzel merakla bekliyorum diyetisyenin faydası olacakmı mutlaka olurda bakalım kaç kilo vereceksin seni takipteyim hülya:):)5-6 ay sonra bana yol göstereceksin :)
bu arada cinsiyetimizi öğrendik:) özelden yazarım:)

Bi anda yüksek hızla baslamıyorsunuz herhalde.Ben vücudum alışana kadar 4 hızıyla yürüyorum her 3 4 dk da bir arttırıyorum birden yüklenmeyın bence.Ben de yürüyorum günde yarım saat o da aklıma esince hoş koşu bandından cok güzel çanta askılıgıı oluyor yaa:1:

koşu bandı kesinlikle işe yarıyor yediklerine dikkat etmesen bile işe yarıyor çünkü eskiden aldığın kalori aynı ama yaktığın kalori artıyor ayrıca gerçekten spor yapmanın verdiği dinçlik hisside oluyor televizyonun karşısında bi film açıp fln koşarsan sıkılmazsın.Birde 0 dan başlayıp 30 dk ya gitmek yerine 30 dk dan başlayıp 0 a gidersen daha kolay gibi oluyor :)))

ay niye yazan yok ya.
ben bugün 30 dakika 3km yürüdüm.
diyetisyenle konuştum 3 gün şok diyet verdi.sonrasında normal diyete devam dedi.10 gün sonra tekrar konuşucaz farklı bir diyet vercek.
bugün diyette 7. günüm 1 kilo gitti.2 kilo hedef vermişiti olmadı.
yarın şok diyete başlıyom.
yemek yok sadece öğünlerde salata yoğurt 1 dilim ekmek
ara öğün olarakta ayran ve meyve 1 tane.
3 gün dayanabilecekmiyim bilmem.
hedefte 1veya 1 buçuk kilo.

sabah kahvaltıda da 2 haşlanmış yumurta
salatalık
domates
1 ince dilim ekmek.
ya belki benim yerime başkası olsa daha çok verirdi ama benim metobolizmam çok yavaş.

selam kızlar uzun zamandır bu topicte yoktum:26: sanırım unutmuşum :18::18::17: nasılsınız görüşmeyeli? hulyako nasıl gidiyor diyet??

Back
X