Ben de size kalori sepeti.com sitesini tavsiye edebilirim, oraya üye olup, yaşınız,boyunuz,kilonuz ve ne kadar bir süre zarfında kaç kiloya inmek istediğinizi söyleyerek günlük hedef kalori ihtiyacınızı hesaplatabilir, günlük tükettiğiniz her besinin kalori hesabını çizelge ve grafik şeklinde oluşturabilir, günlük yaktığınız kaloriyi de hareket olarak girip aldıklarınızdan düşürterek günlük hedef kalorinizin altında mısınız üstünde misiniz gibi rakamsal sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Hatta ve hatta canınızın o gün çok istediği birşeyi yemeden önce kalorisine bakıp, sonraki öğünlerde ya da yakacağınız kalorilerle kıyaslayarak tolere edip edemeyeceğinize karar vererek yiyebilme özgürlüğüne de sahip olabilirsiniz...
kendimden örnek ; bu sabah kahvaltıda 1 dilim kızarmış kepekli ekmek, 60 gr ezine koyun peyniri,
30 gr maydanoz, 1/2 domates , 1 kupa şekersiz çay içtim ( 207,251 kalori )
Öğlen 2 kase lahana çorbası, 1 hurma ( 115 kalori )
Akşam 140 gr haşlanmış brokoli üzerine 160 gr yağsız yoğurt , 1/2 tabak çoban salatası ( 174 kalori )
Gün içinde toplam 496,251 kalori almış oldum
Öğlen saatlerinde 100 dk koşu bandında yürüyüş , ( ki ben de hızlı yürüyemiyorum saatte 5 km hızla ) ( koşu bandının göstergesine göre 431 kalori yakmışım )
Akşam saatlerinde de 75 dk koşu bandında yürüyüş ( yine saatte 5 km hızla ) ( göstergeye göre 322 kalori yakmışım )
Yanii 496,251 kalori alıp, 753 kalori yakmış oldum.
Benim kalori sepetindeki kaydım 15 Nisan a kadar 62 kiloya düşmek , buna göre bana günlük 207 kalori hedef verdi , ( ancak tabii yaş , boy ve kilo durumuna göre günlük normal kalori ihtiyacımı binsekizyüzlü rakamlarla gösteriyor , ben hayatımın hiçbir döneminde bu rakamlarda kalori tüketmedim o yüzden onu pek ciddiye almıyorum )
Bir de koşu bandında yürüyüş seçeneği olmadığından en uygun seçenek olarak ( yürüyüş - asfalt - dk ) seçiyorum, bana örneğin 100 dk yürüdüğümde 578,4 kalori yaktığımı söylüyor, 75 dk da 433,8 diyor, ama bunlar koşu bandının göstergesinden çok yüksek olduğu için ben düşük olanı seçip hesaplamamı ona göre yapıyorum ( yani kalori sepeti sitesindeki hareket toplamım olan 1012,2 değil de 753 kalori yaktım diye bakıyorum
Bu durumda benim bu günkü farkım -256,749
Yani bu demek ki benim günlük hedef kalorim 207 + 256,749 da alacağım var , 463,749 kalorilik bişeyler tüketebilirim, tabi akşam çok çok geç saatlere kalmadan

Ben bu lüksümü 3 kadeh kırmızı şarap ( 300 kalori ), 8 adet fındık + 1/4 avuç fıstık ( 109,5 kalori ) olarak kullandım...
Sizin de mesela 463 kalorilik lehte farkınız olduğunda; atıyorum 100 gram Eti Browni İntense ( 465 kalori ) tüketme lüksüne sahipsiniz
Ne hoş değil miiiii

Kalori sayımı işte böyle işlere yarıyor