- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
- 83
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Sorularınız ile konunun netleşmesine yaptığınız katkı için teşekkürler.Açıklamanız için teşekkür ederim, dissosiatif amneziyi biliyorum, ben de doktorum bu yüzden etik olmadığını düşündüm aslında ama size göre etik olabilir, saygi duyuyorum fikrinize
Hayır gayet yetkisi var. Farmakoloji eğitimi verilmediği ilaç yazılamıyor onunla karıştırıyorsunuz. Aksini iddia etmeye devam edecekseniz kaynak rica ediyorumPsikologlarin tanı koyma yetkisi de yok zaten ve de direkt söylemek gerçekten hiç etik değil .
Hayır gayet yetkisi var. Farmakoloji eğitimi verilmediği ilaç yazılamıyor onunla karıştırıyorsunuz. Aksini iddia etmeye devam edecekseniz kaynak rica ediyorum
Burda tanı koyamaz demiyor, tanı koymamalı diyor. Yani olandan değil, böyle olması gerekiyor tarzında bi yazı. İyi okuyunRuh Sağlığı Çalışanları Görev Tanımlaması | TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ
Türkiye Psikiyatri Derneği resmi web sitesidir. Yönetim kurulu, dernekten haberler ve iletişim bilgileri yer alıyor.psikiyatri.org.tr
Tam koymamali siz bana tanı koyabilir ifadesini gösterir misiniz ?Burda tanı koyamaz demiyor, tanı koymamalı diyor
Tam koymamali siz bana tanı koyabilir ifadesini gösterir misiniz ?
"Klinik psikologlar, ilaç tedavisi veremezler ve tıbbi bir müdahalede bulunmazlar ancak psikoterapi eğitimi almış psikologlar, psikoterapi uygulamalarını elbette yürütebilir. Ayrıca, psikoterapi hizmeti verilen hastalarda ilaç tedavisi gereken bir durum ortaya çıktığı durumlarda, ilgili vakayı bir psikiyatriste yönlendirirler veya gereken durumlarda psikiyatristle iş birliği içinde ilacın yanı sıra psikoterapi uygulamaları yürütmek adına görev alır. Türkiye’de ve dünya genelinde, psikologlar tanı koyarak ilaç tedavisi uygulamazlar."Ruh Sağlığı Çalışanları Görev Tanımlaması | TÜRKİYE PSİKİYATRİ DERNEĞİ
Türkiye Psikiyatri Derneği resmi web sitesidir. Yönetim kurulu, dernekten haberler ve iletişim bilgileri yer alıyor.psikiyatri.org.tr
Bende istiyorum ondan nasil sahip olunurDissosiatif amnezya sahibisiniz. Psikoterapi işe yarayacaktır. Isterseniz terapist bulmanıza yardımcı olabilirim dm atarsanız
Bir arkadaşım da durup durup hafıza sildirme daha çıkmadı mı diye soruyorBende istiyorum ondan nasil sahip olunur
Neyseki linkteki tanı kriterlerini sağlamıyor konu sahibi :))Psikologum ve DSM 5 tanı kriterlerine tam tamına uyan belirtileri var. Dissociative amnesia disorder: Symptoms, treatments, and more
Bazı durumların tanısı daha kolay oluyor vajinismus gibi (farklı kategoriler, bilinirlik açısından örnek).
DMden de konuştuk panikleyecek bir durum yok ama ihmal de edilmemeli. Benim çalıştığım alan değil o yüzden zaten uygun psikoterapiste yönlendirmeye yardımcı olmak istedim. Tabii ki fizyolojik bir nedenden de kaynaklanıyor olabilir ama bu her psikolojik problem için geçerli.
3 tanesini de sağlıyorNeyseki linkteki tanı kriterlerini sağlamıyor konu sahibi :))
Konu sahibine destek olmak için değilde sırf size cevap vermek için gelmiş hanımlar3 tanesini de sağlıyor
Ailesinin isimlerini, mesleklerini, kimin kaç cocugu oldugu gibi bilgileri mi unutuyor mesela? Burada yazmamış da öyle bir şey.3 tanesini de sağlıyor
Henüz detaylı inceleyemedim ama bu tarz bilgileri unutmak gibi bir durum söz konusu değil. Sadece sözler ile alakalı sorun yaşıyorumAilesinin isimlerini, mesleklerini, kimin kaç cocugu oldugu gibi bilgileri mi unutuyor mesela? Burada yazmamış da öyle bir şey.
Her neyse, uzman olan sizsiniz, bu kadar hızlı tanı koymak hastalarınızı şanslı hissettirir.
Öyle yaptıkKonu sahibine destek olmak için değilde sırf size cevap vermek için gelmiş hanımlar
Hayır konunun odağını dağıtmaya geldim belki esprili yaklaşarak… Gereksiz alınganlığa gerek var mı peki?Öyle yaptıkbu da bir destek ama şimdi açıklamaya uğraşasım gelmedi.
siz de sanırım gereksiz tespit yapmak için geldiniz mesela, biz bir şey diyor muyuz
Hafızanız kötüdür, stresli bir hayatınız vardır, düzensiz uyuyorsunuzdur, anlık size önemli gelse de o kadar da önemli değillerdir.Henüz detaylı inceleyemedim ama bu tarz bilgileri unutmak gibi bir durum söz konusu değil. Sadece sözler ile alakalı sorun yaşıyorum
Doctors diagnose dissociative amnesia based on whether or not an individual meets the criteria set out in the DSM-5. The criteria are:Ailesinin isimlerini, mesleklerini, kimin kaç cocugu oldugu gibi bilgileri mi unutuyor mesela? Burada yazmamış da öyle bir şey.
Her neyse, uzman olan sizsiniz, bu kadar hızlı tanı koymak hastalarınızı şanslı hissettirir.
Burayı karmaşık yazmışım. Dediğim şuydu; epizodik yani otobiyografik bellek kişisel semantik yani anlamsal ve olaysal hatıralardan oluşur. Olayları anımsayamamak farklı bir kategori, ikisini birlikte hatırlayamamak farklı bir kategori. Dissosiatif amnezinin farklı türlerinden yani. Çünkü önceden de yazdığım gibi bu şemsiye bir terimSizin söylediğiniz bilgiler semantik bellek bilgileri burada ilk maddede yazan ise epizodik belleği de kapsıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?