- 24 Mayıs 2019
- 2.382
- 7.486
- 158
- 28
- Konu Sahibi Black Wine
-
23 yaşındasın. Zaten beraber yaşıyorsun. Evlenelim ya da ayrılalım resti çekmek için çok erken değil mi? Zaten beraber yaşadığın insanla evlenince ne değişecek sanıyorsun ki?
Eski konuyu okudum. Aklına gelmesi normal. Sizin ilişki olmamış. Sen de içten içten farkındasın ama görmezden geliyorsun ama vücudun beynin gelemiyo görmezden böyle tepkiler veriyor işte belki de sizi uyarıyordur. Ama cık olmamissiniz siz.
Niye beraber yaşayıp ele.gune duyuruyorsunuz ki? Ayrıca onun ailesi niye size ne zaman evlilik diye soruyor? Aşırı yüz göz olmuşsunuz bence. Sorunları hasır altı etmişsiniz sadece şu an için.O dönem ailemden, onun ailesinden ve çevremden sürekli gelen "ne zaman evleniceksin" baskılarıyla çok bunalmistim. İnsanların sanki evlenmemek benim kusurummus, ben adamı nikah masasına oturtamiyomusum gibi davranması çok gücüne gidiyodu. Şimdi ben de onunla hemen hemen aynı fikirdeyim, eskisi kadar takmıyorum soranlara "evlenmiyoruz, biz iyiyiz böyle keyfimiz yerinde" deyip geçiyorum
Evlenmeyecekseniz keyfinize bakın.
Evlenmek, gelinlikk giymek, anne olmak gibi hayalleriniz varsa aklınızın bir köşesinde bu adamla kaç sene daha yaşamayı planlıyorsunuz?
Ayrıca unutmayın. Evlenmek isteyen erkekler 1 aylık ilişkisinde bile evleniyor. Evlilik düşünmeyenler 10 sene süründürür Bir bakmışsın yeni tandığı kadına nikahı kıyar, sizden soğuduğunu söyler geçer.
Noktasina kadar ayni fikirdeyimEvlenmeyecekseniz keyfinize bakın.
Evlenmek, gelinlikk giymek, anne olmak gibi hayalleriniz varsa aklınızın bir köşesinde bu adamla kaç sene daha yaşamayı planlıyorsunuz?
Ayrıca unutmayın. Evlenmek isteyen erkekler 1 aylık ilişkisinde bile evleniyor. Evlilik düşünmeyenler 10 sene süründürür Bir bakmışsın yeni tandığı kadına nikahı kıyar, sizden soğuduğunu söyler geçer.
Size sıkıntı yaşatan bir durum yaşadığınızda tüm vücudunuz buna tepki verir ve bunu hafızaya atar. Kendi kendinize atlattığınızı düşünseniz bile sürekli benzer kişiden kaynaklandığı için, aynı ortamda bulunmaktan da olabilir ara ara size uyarıda bulunur ve hatırlatır. Tamamen bunu aşabilmek için bunu detaylı konuşup karşınızdaki ile tatmin edici bir çözüme kavuşturmanız gerekirdi ama sizi bir şeyler tatmin etmemiş. Bunda mistik bir şeyler aramayın. Stresli zamanlardan geçiyoruz ve biraz üst üste gelmiş.
Aslında her ilişki için bunu düşünmek ve onsuz olmaz dememek en sağlıklısı.Bilemiyorum biraz kendi içime döndüğüm zaman şöyle bı sonuca varıyorum; önceden ayrılık ihtimalini aklıma getirmezdim olamaz bişey gibi gelirdi, aramızda lafı acilmazdi falan. Ama bı kere olunca sanki bı kapı aralanmis gibi gelmeye başladı. 3 senelik ilişkinin ardından olduysa her zaman olabilir diyorum kendi kendime ve doğrusu da bu zaten, her zaman herşey olabilir. Ama akışına bırakmayı beceremiyorum.
Onunla birlikte olmaktan mutlusunuz ama derinde, bilinçaltınızda evliliğe layık görülmediğiniz duygusu var bence bunu aşamıyorsunuz. Yaşadığımız toplumda şu algı var seven adam hemen nikahı basar, ee beraber yaşıyorlar zaten adam niye yapsın nikahı canı sıkılınca çeker kapıyı gider boşanma stresi yok nafaka derdi yok kıza düğün dernek masrafı da yapmadı bi kaybı yok. Maalesef bu çok erkek de bunu yapıyor birlikte yaşıyor ediyor kadın içten içe hep bekliyor evlilik teklifini pat adam bitirip en kısa sürede başkasıyla evleniyor.
Evlilik çok gerekli mi şu açıdan gerekli kanun önünde sevdiğiniz adamın en yakını oluyorsunuz Allah korusun bir hastalık durumunda yasal bağınız yoksa dış kapının mandalısınız sadece ailesi görebilir dediklerinde siz yoksunuz keza adli durumlarda da öyle.
Eski konunuzu bilmiyorum ama kendinizi üzmeyin, gerçekten istemediğiniz hiç bir şeyin içinde olmayın.
Evlilik öncesi nadir birlikte yaşayan insanlardansın türkiye toplumunda bu neredeyse imkansız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?