Kötü anne

nrdgl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
746
600
108
Antalya
Slm kizlar. 2 yasina gircek bir oglum var ve ben ona yeterince şevkatli ve sabirli olamiyorum. Oglum bugunlerde cok erken uyumaya basladi aksam 8 9 gibi haliyle sabahta 7 gibi kalkiyor ama ben kalkipta cocugumla ilgilenemiyorum butun gece surekli uyanip mizmizlaniyor ve ben uykumu alamadikca daha agrasif oluyorum. Bebekkende kolikti ruh gibi gezerdim simdide boyle oldu ben istiyorumki her konuda dayanikli olayim ama yok cok cabuk yoruluyorum gun asiri parka cikartiyorum evde oyunlar oynuyoruz ama tek basima yetemiyorum. Esim cok gec geliyor eve 1 2 gibi onu bekliyorum uyuyana kadar saat oluyo 3 sonrada bende enerji kalmiyor. Ben bu annelik isini beceremedim sanirim

İşte tam da bu yüzden çocuk düşünmüyorum. Uykumu alamazsam ben de asabi olurum. Gerçekten çok hayret ediyorum gece çocuk emzirmeye vs nasıl kalkılıyor diye.. Allah kolaylık versin. Bence yalnız değilsinizdir bu konuda..

Kendinizi suçlamayın biraz daha büyüdüğünde hersey daha düzene oturur.

Takviye ek gıdalar alın, vitamin, supradin bu tarz ek takviyeler çok işe yarıyor.

Ara öğünleriniz de ballı Muzlu ceviz tüketebilirsiniz.

Karamsarliğa kapıldıgınizda olan enerjinizde gider .

Üzülmeyin. Bu günler bitecek emin olun o hallerinide ozleyeceksiniz. Esinizi beklemeden uyuyun. Anlayacaktır halinizden. En azından uykunuzu alın,daha verimli olacaksınız.

Esinizi beklemeyin yatin uyuyun,annesiniz siz. Cocuk tabii ki sabah erken kalkar. Aksam yatma saati de gayet normal. Sorun sizde anladigim kadariyla vitaminsiz falan kalmissiniz. Doktorunuza danisirsaniz size takviye verebilir. Ama erken yatmak ve dengeli beslenmek sart

Eğer ona kizmiyorsaniz , öfkeli davranmiyorsaniz söylediğiniz ilgi yeterli.
Kendi kendine oyunlar oynamayı da öğrenmeli.
Yerde yapabileceğiniz aktivitelerinizi arttırın. Hem daha verimli oluyor hemde de siz de yorumlamış oluyorsunuz.

Ayrıca haftada bir de olsa oyun gruplarına götürebilirsiniz.

Kötü anne değip haksızlık yapmayın kendinize.

gün içinde uyutsanız da gece biraz daha geç yatsa

Başta bende o hatayı yapıyordum ama artık eşimi beklemiyorum aynen benim ki de 2 de geliyor
1 gün beklesem 3 gün beklemiyorum
Sabah kalkması gereken saatten daha erken kalkıp vakit geçiriyoruz

Benim ki de çok hareketli havalardan ötürü 10 gündür çok parka gidemedik evde düz duvara tırmanır oldu

Pastel boya aldım iki gündür onlarla güZel oyalanıyor hatta bugün izlerken içim geçmiş 20 dakika faln uyumuşum ama bana 2 saat gibi geldi :)

2 yaş sendromu başladı bu yüzden de benimle çok inatlaşıyor sabretmek çok zor bazen benim de bağırdığım oluyor
Ama bu günler geçecek kalıcı değil diye içimden geçirip kendimi motive etmeye çakışıyorum

Hep böyle olmayacaklar biraz daha dayan
Kendine de kötü anne deme

Canımm en güzel yöntem uyandığında onu al yanına sımsıkıı sar bi koklaa ben deli gibi uykuya düşkünüm ama uyandığımda onu karşımda bana gülümserken görüyorum ya hayat bu diyorum işte ya başka nerde uyanmak isteyebilirdim ki ..btn gece uykusuz da olsam ki dün gece diş ağrısından kafamın içinde davullar çalınır gibi zonkluyor yanağım ve başım 8-10 defa uyanıp uyuyamadığm bir gece oldu ..beni öperek uyandırdı ben eridim bittim :) zaten anne olmayı düşünmeye başladığımız anda uykudan vazgeçmeliymişiz meğer..herşey kafada bitiyor %100 düşünce gücü :) ve kendinide öyle kötü anne ilan etme ! Hayat herkesi yoruyor hele ki anne sıfatı taşıyorsan ..ev iş yemek misafir çocuk koca (kendin ) tabi bukdr şeyin arasına kendinle ilgilenebilirsen :) ama herşey geçecek şu çocuklar büyüsün bi bu koşuşturmayı okadar özleyeceğizki eminim..evde öyle bi başına yalnız çocuk çoluk torun yolu gözlerken:)) eee bukdr ileriyi şimdiden düşünüyorum evet ama dha ogün ilkokul sıralarında hatırlıyorum kendimi şimdi yaş 30 a gelecekk öyle çabuk geçiyor vakit ve herşeyiyle keyfini çıkar arkdşm..

Kötü anne deyip kendine haksızlık etme. Mekanik değiliz neticede bizde insanız yorulabiliriz çok nomal

Valla konuyu okurken empati yapayım dedim esnemeye basladım.
Lütfen eşini bekleme uyumaya calıs.

Sanirim bizde 2 yas sendromuna girdik cok inatlasiyo gece su istiyo getiriyorum icmiyor illa mutfaga gidicez orda icicek.

Oglum kolikken daha sabirliydim ki gece hic uyumaz sabaha kadar aglardi ama simdi ne oldu bilmiyorum. Oglumun yemegini bile duzensizlestirmeye basladim bakiyorum bazi anneler saati saatine yediriyo yogurtlarini akendi yapiyo ben bunlara niye useniyorum niye dikkat etmiyorum

Valla konuyu okurken empati yapayım dedim esnemeye basladım.
Lütfen eşini bekleme uyumaya calıs.
Uyku gozumden aksa dahi esim gelmeden uyuyamiyorum.Kendisi diyor bekleme beni diye ama yapamiyorum cogu zaman sabahlari kalkip oglumlada ilgileniyor ben dinleneyim diye buseferde adamcagiz ise gidiyor bide evde cocuk bakiyor diye vicdan yapiyorum ve tum bunlar beceriksiz hissettiriyor kendimi

Bana kalırsa hayatında seni mutsuz eden birşeyler var sen mutlu olamazsan bebeğinde gerginliğini hissedecek Yapabileceğin herşeyi dene gez dolaş çevre edin sosyal projelere katıl çocuğunla veya kreş vs tarzı yerlerde aktivitelere katılabilirsiniz hem o hem sen biraz eğlenirsnz ve belki ozmn hayatın o kısmı daha çok hoşuna gider şuan ki halinden vazgeçersin :)

Sanirim esimin isiylede alakali bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…