Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Ben şöyle özetliyeyim yaşları birbirine yakın 2 tane çocuğum var ikiside küçük. Haliyle çok yaramazlık yapıyorlar birlikte. Ben artık tahammülsüz olmaya başladım. En ufak birşeyse çıldırıyorum. Ama nasıl sesim evde yankılanıyor. Aslında kızmak bağırmak istemiyorum. Ama o an kendimi kaybediyorum saniyelik sesim aşırı yükseliyor ve sadece birkaç saniye sonra aşırı pişmanlık vicdan azabı me mutsuzluk hissediyorum. Asla bi tokat bile atmam ama çocuklarıma. Sadece bazen çok kızarsam totolarına şaplatırım bi tane o da dövme amaçlı değil kovalama amaçlı. Yani inanın öyle böyle değil yemin ederim sabah uyanıyorlar akşam tekrar onlar yatana kadar asla oturmuyorum. Şuan küçüğünü dizimde sallıyorum tam 1 saattir ve yeni daldı. Diğerini de babası uyutuyordu en son diğer odada. Sürekli kavga ediyorlar hiç bişey paylaşamıyorlar aynı şeyden bile versem yine biri diğerindekini istiyor. Büyüğü bişey yapma diyince hemen ağlamaya başlıyor zaten benim asıl çıldırma sebebim o. Herşeye ama herşeye ağlıyor. Küçüğü de aşırı inat istediği şey olana kadar susmaz. Denedim inanın bigün tam yarim saat susmadı. Kendini yerden yere vurur ağlar benim elimi tutar çekiştirir. Yahu afedersiniz tuvalete bile tek gidemiyorum. Hâlâ çay içemedim mesela. Mutfakta akşam yemeği bulaşıkları duruyor. Katlamam gereken 1 sepet çamaşır var. Ütülemem gereken kıyafetler var. Zaten kesinlikle tv izleyemiyorum sevdiğim 1 2 dizi var onları da ayda bi bölümünü anca izlerim. Gezmeye misafirliğe gidemem gelene kadar huzur vermezler. Bazen yemeğe yada avm gideriz zehir ederler yine ya kavga ederler ya bi şeyler için ağlarlar. Ben çok mu abartıyorum kötü bir anne miyim ? Ben yemin ederim normalde böyle bi insan değilim aslında aşırı sabırlıyım rahatım kırıp dökmeyi takmam ama artık tahammülsüzleştim bilmiyorum kendimi piskolijikmen iyi hissetmiyorum. Ne olur bana akıl verin. Olayları sakin karşılayabilmek sinirlenmemek için ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım? Bağırmadan nasıl durdurabilirim bu yaramazları?
Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Ben şöyle özetliyeyim yaşları birbirine yakın 2 tane çocuğum var ikiside küçük. Haliyle çok yaramazlık yapıyorlar birlikte. Ben artık tahammülsüz olmaya başladım. En ufak birşeyse çıldırıyorum. Ama nasıl sesim evde yankılanıyor. Aslında kızmak bağırmak istemiyorum. Ama o an kendimi kaybediyorum saniyelik sesim aşırı yükseliyor ve sadece birkaç saniye sonra aşırı pişmanlık vicdan azabı me mutsuzluk hissediyorum. Asla bi tokat bile atmam ama çocuklarıma. Sadece bazen çok kızarsam totolarına şaplatırım bi tane o da dövme amaçlı değil kovalama amaçlı. Yani inanın öyle böyle değil yemin ederim sabah uyanıyorlar akşam tekrar onlar yatana kadar asla oturmuyorum. Şuan küçüğünü dizimde sallıyorum tam 1 saattir ve yeni daldı. Diğerini de babası uyutuyordu en son diğer odada. Sürekli kavga ediyorlar hiç bişey paylaşamıyorlar aynı şeyden bile versem yine biri diğerindekini istiyor. Büyüğü bişey yapma diyince hemen ağlamaya başlıyor zaten benim asıl çıldırma sebebim o. Herşeye ama herşeye ağlıyor. Küçüğü de aşırı inat istediği şey olana kadar susmaz. Denedim inanın bigün tam yarim saat susmadı. Kendini yerden yere vurur ağlar benim elimi tutar çekiştirir. Yahu afedersiniz tuvalete bile tek gidemiyorum. Hâlâ çay içemedim mesela. Mutfakta akşam yemeği bulaşıkları duruyor. Katlamam gereken 1 sepet çamaşır var. Ütülemem gereken kıyafetler var. Zaten kesinlikle tv izleyemiyorum sevdiğim 1 2 dizi var onları da ayda bi bölümünü anca izlerim. Gezmeye misafirliğe gidemem gelene kadar huzur vermezler. Bazen yemeğe yada avm gideriz zehir ederler yine ya kavga ederler ya bi şeyler için ağlarlar. Ben çok mu abartıyorum kötü bir anne miyim ? Ben yemin ederim normalde böyle bi insan değilim aslında aşırı sabırlıyım rahatım kırıp dökmeyi takmam ama artık tahammülsüzleştim bilmiyorum kendimi piskolijikmen iyi hissetmiyorum. Ne olur bana akıl verin. Olayları sakin karşılayabilmek sinirlenmemek için ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım? Bağırmadan nasıl durdurabilirim bu yaramazları?
Ben eşime söylüyorum beni ciddiye almıyor. Geçenlerde söyledim ben böyle değildim dayanamıyorum istemeden bağırıyorum kendime hakim olamıyorum bu beni çok rahatsız ediyor dedim. Oralı bile olmadı. Yani önemli bişey olmadığını düşündü. Bana tek dediği şey bağırma çocuklara. Hiç demiyor acaba bu kadın neden böyle oldu? Aslında sakin kolay kolay sinirlenmeden sabırlı bi kadındı neden böyle oldu demiyor. Artık öyle ki bazen çocuklar yaramazlık yaparken sinirden oturup halime ağlıyorum. Birine söyleyince tuhaf karşılayıp deli gözüyle bakacaklarını düşünüyorum çünkü çevremde aklı başında bilinçli insan sayısı yok demece kadar az.ayni sorunu yaşadım yaşıyorum duz duvara tirmanan bir kizim var su an 5.5 yasinda cok huysuz ve surekli hasta 2 senedir hastanede vakit gecirdigimiz benden ayrilamayan pacama yapisik birde oğlum var cok sabırlı oldugum soylenir ama yazin çığrından cikti isler en ufak kavga etmelerinde avazim ciktigi kadar bağırıp ne soyledigimi hatirlamaz hale geliyordum mi cidden ofkeden gozu kararir mi insanin benim karardi neyse annem eşim fark etti sagolsunlar destek oldular simdi terapiye basladim ofke kontrolüm icin cok ama cok iyo geldi diyebilirim kesinlikle imkaniniz varsa yardim alin
Eşinizin durumu anlayıp çözüm üretmesini bekliyorsanız çok beklersiniz. Neye ihtiyacınız olduğunu kendi kendinize belirleyip ona dikte etmeniz gerekiyor. Mesela haftada bir akşam 2-3 saatliğine çocukları avm’ye eşiniz götürsün. Siz de dizi izleyin mesela çay için kafanız dinlensin. Haftada bir gün ya da yarım gün yardımcı tutun. Evi temizlesin ya da bulaşık mak doluysa boşaltsın vs. Evde ne iş varsa... ya da annelerinizden yardım isteyin. Dinlenmedikçe sakinleşmezsiniz. Tecrübe konuşuyorBen eşime söylüyorum beni ciddiye almıyor. Geçenlerde söyledim ben böyle değildim dayanamıyorum istemeden bağırıyorum kendime hakim olamıyorum bu beni çok rahatsız ediyor dedim. Oralı bile olmadı. Yani önemli bişey olmadığını düşündü. Bana tek dediği şey bağırma çocuklara. Hiç demiyor acaba bu kadın neden böyle oldu? Aslında sakin kolay kolay sinirlenmeden sabırlı bi kadındı neden böyle oldu demiyor. Artık öyle ki bazen çocuklar yaramazlık yaparken sinirden oturup halime ağlıyorum. Birine söyleyince tuhaf karşılayıp deli gözüyle bakacaklarını düşünüyorum çünkü çevremde aklı başında bilinçli insan sayısı yok demece kadar az.(
O programda kullanılan pek çok söylem ve yöntem farklı uzmanlar tarafından epeyce eleştirildi.Şahane dadı gibi müthiş bi program vardı hala var mı bilmiyorum da bölümlerini netten bulup izleyin derim. Öyle müthiş bi kaynağı niye kullanmaz ki insanlar ?kadın bütün çocukları bir haftada insan evladı haline getiriyordu ne inat ve bisey kalıyor pamuk gibi oluyorlardı hem de tamamen bilimsel yöntemlerle. İlk bir hafta dişinizi sıkıp kararlı olup yöntemlerini uygulamanız gerek ama.
Ben öğretmenim eğitimini aldım ben yöntemleri çok beğeniyorum etkili olduğu da çok açık, ben disiplin olmasından yanayım. Zaten ceza yönteminde,sonrasında çocuk anne babayla kaliteli vakit geçirmezse sevilmedigi hissini yaşar tehlikeli olan budur, yaşına uygun ceza verildikten sonra ilgi görür ve sevilirse ceza kötü bir şey değildir(mutlaka yaşı dikkate alınmalı) ceza sonrası edinilen ders sizden daha çok çocuğun yaşamını rahatlatır.O programda kullanılan pek çok söylem ve yöntem farklı uzmanlar tarafından epeyce eleştirildi.
Özellikle mola yöntemi artık ceza olarak algılandığı için bazı erken çocukluk uzmanları,pedagoglar ve psikologlar tarafından onaylanmıyor.
Ben de bu yöntemi ve genel anlamda ödül-ceza ikilisinin kullanılmasını onaylamayan gruptayım.
Ödül içeriğine göre nadiren olabilir ceza okul öncesi dönemde hiç olmamalı.
Hatta ilkokulda bile...
Şahane dadı gibi müthiş bi program vardı hala var mı bilmiyorum da bölümlerini netten bulup izleyin derim. Öyle müthiş bi kaynağı niye kullanmaz ki insanlar ?kadın bütün çocukları bir haftada insan evladı haline getiriyordu ne inat ve bisey kalıyor pamuk gibi oluyorlardı hem de tamamen bilimsel yöntemlerle. İlk bir hafta dişinizi sıkıp kararlı olup yöntemlerini uygulamanız gerek ama.
O programda kullanılan pek çok söylem ve yöntem farklı uzmanlar tarafından epeyce eleştirildi.
Özellikle mola yöntemi artık ceza olarak algılandığı için bazı erken çocukluk uzmanları,pedagoglar ve psikologlar tarafından onaylanmıyor.
Ben de bu yöntemi ve genel anlamda ödül-ceza ikilisinin kullanılmasını onaylamayan gruptayım.
Ödül içeriğine göre nadiren olabilir ceza okul öncesi dönemde hiç olmamalı.
Hatta ilkokulda bile...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?