- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.822
- 548
- 51
Fikrinize saygı duyuyorum değerli Hocam, bununla birlikte cezanın özellikle erken çocuklukta faydalı ve eğitici olduğu fikrine katılmıyorum.Ben öğretmenim eğitimini aldım ben yöntemleri çok beğeniyorum etkili olduğu da çok açık, ben disiplin olmasından yanayım. Zaten ceza yönteminde,sonrasında çocuk anne babayla kaliteli vakit geçirmezse sevilmedigi hissini yaşar tehlikeli olan budur, yaşına uygun ceza verildikten sonra ilgi görür ve sevilirse ceza kötü bir şey değildir(mutlaka yaşı dikkate alınmalı) ceza sonrası edinilen ders sizden daha çok çocuğun yaşamını rahatlatır.
Cezanın erken çocukluk eğitiminde yeri olmaması gerektiği konusunda sizinle hemfikirim.Valla ben davranışçı teorinin insanların ilk yıllarında davranış oluşturur ve pekiştirirken kullanılabileceğini düşünüyorum. Sonrası sosyal öğrenme zaten. Ceza yerine ise olumlu davranışların pekiştirilmesi daha uygun diye düşünüyorum.
Ben eşime söylüyorum beni ciddiye almıyor. Geçenlerde söyledim ben böyle değildim dayanamıyorum istemeden bağırıyorum kendime hakim olamıyorum bu beni çok rahatsız ediyor dedim. Oralı bile olmadı. Yani önemli bişey olmadığını düşündü. Bana tek dediği şey bağırma çocuklara. Hiç demiyor acaba bu kadın neden böyle oldu? Aslında sakin kolay kolay sinirlenmeden sabırlı bi kadındı neden böyle oldu demiyor. Artık öyle ki bazen çocuklar yaramazlık yaparken sinirden oturup halime ağlıyorum. Birine söyleyince tuhaf karşılayıp deli gözüyle bakacaklarını düşünüyorum çünkü çevremde aklı başında bilinçli insan sayısı yok demece kadar az.(
Şahane dadı gibi müthiş bi program vardı hala var mı bilmiyorum da bölümlerini netten bulup izleyin derim. Öyle müthiş bi kaynağı niye kullanmaz ki insanlar ?kadın bütün çocukları bir haftada insan evladı haline getiriyordu ne inat ve bisey kalıyor pamuk gibi oluyorlardı hem de tamamen bilimsel yöntemlerle. İlk bir hafta dişinizi sıkıp kararlı olup yöntemlerini uygulamanız gerek ama.
Anlatmak istediğimi örneklerle çok güzel açıklamışsınız,size katılıyorum.Dediğiniz program Süper Dadı. Ama ben yöntemlerini onaylamıyorum. Mesela uyku eğitimi için uyguladığı yöntem çok ağırdı. Çocuklar uzun süre ağlardı. Ağlayarak hıçkırarak uykuya geçerlerdi.
He 2 yaş sendromunun dibini sıyırdığımız şu zamanda ben de oğlumun inatla isteyip ağlamasına -bağırıp çağırmak yerine- sakinleşene kadar tepkisiz kalmaya çalışıyorum, ama bu öyle bir şey değil. Resmen anneye "hiç dokunma ve konuşma" derdi. Bence arada kucağa alınıp sakinleştirip tekrar denenebilir.
Ayeıca çocuğu kuytu bir köşeye oturtup ceza vermesi çocuğu pasifleştiriyor..
Aşırı disiplinli..
Anlatmak istediğimi örneklerle çok güzel açıklamışsınız,size katılıyorum.
Bu kadar katı bir yaklaşımın, çocukların iç dünyasını örselediğini ve anne-çocuk ilişkisindeki sıcaklığı zedelediğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?