• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü bir arkadaş mıydım

Hilalimsiyim

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
138
Puanlar
18
Merhabalar. Ben yapı gereği soğukkanlı biriyim sağlık konularında. Daha doğrus kendi sağlığımı bile önemsemem maalesef. Geçmişte yakın dediğim arkadaşımjn kuzeni motor kazası geçirip yoğun bakıma girmişti. Ben de yazın garsonluk yapıyordum. İlk iki hafta falan defalarca sordum ama sonra iyi olduğunu bildiğimden bir kere daha sorup pek sormadım. O arkadaşımla buluşacaktık ama ben okula dönecektim ve hiç günüm kalmamıştı, çok kısa kahve içip ayrılabildim.

Bana sonrasında o dönem kuzeninden dolayı çok üzgün olduğunu aslında, benden daha çok şey beklediğini söylemişti. Sadece kahve içebilip kalkmam ona ağır gelmiş halbuki kendisinden bir oturalım dertleşelim diye bir şey de gelmemişti. İnanın kendi hayatım o kadar karmaşık ve korkunçtu ki, başka bir şey yapamamıştım.

Başka bir arkadaşımın kuzeni vefat etmişti, günlerce sordum, ağladım beraber. 1 hafta sonra bölümümle alakaşı bir kongreye gittim diye bana kırldğını, onun kendi memleketine gitmesine rağmen onu beklemem gerektiğini faln söylemişti.

Bugün benim anneannem yoğun bakımda ve ben hiçbir arkadaşımdan böylesine bir ilgi beklemediğimi fark ettim. Ha sorsalar ediyorlar hoşuma gidiyor ancak benim için bir arkadaşlık kriteri bile değil günlerce sormak etmek. İyi misin denilir ihtiyacın var mı diye sorulur. Ben hiç kimseden hiçbir şey beklemediğimi fark ettim.

Ben mi anormalim arkadaşlarım mı ilgi meraklısı bilmiyorum. Bu tarz hassas konuları bahane ederek ilgi çekmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Kendi başıma geldiğinde de acıma odaklanmaktan kim beni sormuş, kim story atmış bakmadım bile. Bir arkadaşım cenaze yerinde bizim attığımız storyleri takip ediyordu çünkü.

bu konuyu takip edeceğim çünkü cevapları merak ediyorum. bu benim de çok çözemediğim bir konu. aynı şeyleri düşünüyorum zor zamanımda telefon aklıma gelmez keza story takip etmek de. ediyorsam da zaten ya keyfim yerine gelmiştir ya da gelsin diye girmişimdir orada da yas görmek istemem ki yaslıyken. aksine hayatın akışını görmek için girmişimdir zaten niye insanlara kinleneyim. mesela ben şeyi de anlamıyorum hani acılı insanlar yası varken mezar başında story falan atıyorlar ya o da bana garip geliyor.

bu konuyu takip edeceğim çünkü cevapları merak ediyorum. bu benim de çok çözemediğim bir konu. aynı şeyleri düşünüyorum zor zamanımda telefon aklıma gelmez keza story takip etmek de. ediyorsam da zaten ya keyfim yerine gelmiştir ya da gelsin diye girmişimdir orada da yas görmek istemem ki yaslıyken. aksine hayatın akışını görmek için girmişimdir zaten niye insanlara kinleneyim. mesela ben şeyi de anlamıyorum hani acılı insanlar yası varken mezar başında story falan atıyorlar ya o da bana garip geliyor.
Ya bu konuyla alakalı konu da açmıştım, arkadaşım tek tek bizim gittiğimiz; attığımız şeyleri incikleyip (olaydan haftalar sonra) siz böyle yaptınız, bilmem ne falan diyip saçma sapan trip atmıştı. attığım şeyleri anında görüyor ve bizimle gülüp eğleniyordu. yas zamanında da defalarca sormuş etmiş hatta sınavıma girmeyecek kadar fedakarlık etmiştim. Mezar başını bilemiyorum insanların paylaşma şekli farklıdır, ancak kendi instagrama girip instagrama niye girdiniz diye sorması çok abes gelmişti

Merhabalar. Ben yapı gereği soğukkanlı biriyim sağlık konularında. Daha doğrus kendi sağlığımı bile önemsemem maalesef. Geçmişte yakın dediğim arkadaşımjn kuzeni motor kazası geçirip yoğun bakıma girmişti. Ben de yazın garsonluk yapıyordum. İlk iki hafta falan defalarca sordum ama sonra iyi olduğunu bildiğimden bir kere daha sorup pek sormadım. O arkadaşımla buluşacaktık ama ben okula dönecektim ve hiç günüm kalmamıştı, çok kısa kahve içip ayrılabildim.

Bana sonrasında o dönem kuzeninden dolayı çok üzgün olduğunu aslında, benden daha çok şey beklediğini söylemişti. Sadece kahve içebilip kalkmam ona ağır gelmiş halbuki kendisinden bir oturalım dertleşelim diye bir şey de gelmemişti. İnanın kendi hayatım o kadar karmaşık ve korkunçtu ki, başka bir şey yapamamıştım.

Başka bir arkadaşımın kuzeni vefat etmişti, günlerce sordum, ağladım beraber. 1 hafta sonra bölümümle alakaşı bir kongreye gittim diye bana kırldğını, onun kendi memleketine gitmesine rağmen onu beklemem gerektiğini faln söylemişti.

Bugün benim anneannem yoğun bakımda ve ben hiçbir arkadaşımdan böylesine bir ilgi beklemediğimi fark ettim. Ha sorsalar ediyorlar hoşuma gidiyor ancak benim için bir arkadaşlık kriteri bile değil günlerce sormak etmek. İyi misin denilir ihtiyacın var mı diye sorulur. Ben hiç kimseden hiçbir şey beklemediğimi fark ettim.

Ben mi anormalim arkadaşlarım mı ilgi meraklısı bilmiyorum. Bu tarz hassas konuları bahane ederek ilgi çekmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Kendi başıma geldiğinde de acıma odaklanmaktan kim beni sormuş, kim story atmış bakmadım bile. Bir arkadaşım cenaze yerinde bizim attığımız storyleri takip ediyordu çünkü.
Siz bu konuyu daha önce acmısmıydınız ?

Ya bu konuyla alakalı konu da açmıştım, arkadaşım tek tek bizim gittiğimiz; attığımız şeyleri incikleyip (olaydan haftalar sonra) siz böyle yaptınız, bilmem ne falan diyip saçma sapan trip atmıştı. attığım şeyleri anında görüyor ve bizimle gülüp eğleniyordu. yas zamanında da defalarca sormuş etmiş hatta sınavıma girmeyecek kadar fedakarlık etmiştim. Mezar başını bilemiyorum insanların paylaşma şekli farklıdır, ancak kendi instagrama girip instagrama niye girdiniz diye sorması çok abes gelmişti
Arkadaşınız dünya etrafında dönsün isteyenlerden . Kendı kendıne dert üretiyor bahane uyduruyor dikkat çekmeye falan çalışıyor galiba . Kendı girdiği sosyal medyaya sizin girmenizi takip etmek için mi girmiş ?
Direkt böyle bir konu açmadım çünkü ananem yeni hasta oldu, aklıma geldi ve kendimi kötü hissettim insanlarkn düşüncelerini merak ettim

Sen böyle bi durumda ilgi alaka beklemesen de arkadaşın bekliyorsa ona göre davranman lazım bence. Yani yeterince yakın arkadaşınsa.. Öyle düz normal sıradan arkadaşlıklarda zaten çok tanımıyor insan birbirini. Ne beklediğini de bilemiyo o yüzden. Mesela ben doğum günlerini oldum olası aşırı saçma bulurum. Hele ki yetişkinler için filan, çok komik gelir. Ama yakın bir arkadaşım aşırı önem veriyo. Onu için sıfırdan çok büyük Bi sürpriz parti duznelemisligim var. Hatta Bi doğum gününde başka Bi ulkedeydim. Uzaktan bir sürü ayarlamalar yine sürpriz yapmıştım. Çünkü o önem veriyo ve ben de onu seviyorum. Bana mantıklı gelmesine gerek yok yani. Bunun gibi.. M

Sen böyle bi durumda ilgi alaka beklemesen de arkadaşın bekliyorsa ona göre davranman lazım bence. Yani yeterince yakın arkadaşınsa.. Öyle düz normal sıradan arkadaşlıklarda zaten çok tanımıyor insan birbirini. Ne beklediğini de bilemiyo o yüzden. Mesela ben doğum günlerini oldum olası aşırı saçma bulurum. Hele ki yetişkinler için filan, çok komik gelir. Ama yakın bir arkadaşım aşırı önem veriyo. Onu için sıfırdan çok büyük Bi sürpriz parti duznelemisligim var. Hatta Bi doğum gününde başka Bi ulkedeydim. Uzaktan bir sürü ayarlamalar yine sürpriz yapmıştım. Çünkü o önem veriyo ve ben de onu seviyorum. Bana mantıklı gelmesine gerek yok yani. Bunun gibi.. M
yani böyle bir şey yaşanmadan kimin ne ilgi beklediğini bilemiyorum

Arkadaslariniz fazla sey bekliyor. Ben de tutup arkadasimin benim aile üyemin vefatina aglamasini, kuzenimi gunlerce sormasini beklemem. Ha konuşmak isterse konusurum o ayri. Yani baskasinin ailesine, yakinina o kişi kadar üzülemez insan samimi bir durum degil bence.
Esimin de kuzeni motosiklet kazasi yapmisti baya kötüydü ve eşim yaninda kalmisti. O zamanlar esimle yeni sevgiliydik. Gecmis olsun diledim o gun icin konustuk sonra konusunu acmadim. Bizce normal yani. 🙄
Ben kendim ameliyat olduğumda bile devamli millet arasin sorsun kim aramadi kim aradi hesabi tutmadim. Disardaki insanin benim hayatima bir etkisi yok zaten.

yani böyle bir şey yaşanmadan kimin ne ilgi beklediğini bilemiyorum
Iste demek ki cok yakin degilsiniz. O yuzden dert etme bence. Yakin olsan inan ki anlarsin. Illa aynen bu olayin gerceklesmesi gerekmiyor. Anlattigi bi anisindan, ne bileyim olaylara bakis acisindan, bi film izlerken yaptigi yorumdan filan anlar insan. Ama arkadasliginiz sadece ne bileyim beraber alis veris/makyaj yapmak, erkek muhabbeti vsden oteye gitmediyse tabii ki zor.

Iste demek ki cok yakin degilsiniz. O yuzden dert etme bence. Yakin olsan inan ki anlarsin. Illa aynen bu olayin gerceklesmesi gerekmiyor. Anlattigi bi anisindan, ne bileyim olaylara bakis acisindan, bi film izlerken yaptigi yorumdan filan anlar insan. Ama arkadasliginiz sadece ne bileyim beraber alis veris/makyaj yapmak, erkek muhabbeti vsden oteye gitmediyse tabii ki zor.
Alakası yok. Yakın dediğim hiç
Kimsenin yas sürecini bilemem. Durduk yerw böyle şeyler de konuşmaz kimse. ben zaten şehir dışında okuyorum, 4-5 sendir arkadaşlarımı sadece tatillerde görebiliyorum.

Kendim bazı sağlık sorunları yaşayıp tek başıma atlattıktan sonra bu konularda biraz acımasız oldum. Çok yakınım olmadıkça geçmiş olsun der geçerim. Biri vefat etmişse başın sağolsun yardıma ihtiyacın var mı derim olur biter. He bunu kin tuttuğum için yapmıyorum, atlatılabilir şeyler herkes kendi başına çözsün olarak görüyorum.

Ben kimseden bir şey beklemiyorum, kimse de benden beklemesin mantığındayım.

Alakası yok. Yakın dediğim hiç
Kimsenin yas sürecini bilemem. Durduk yerw böyle şeyler de konuşmaz kimse. ben zaten şehir dışında okuyorum, 4-5 sendir arkadaşlarımı sadece tatillerde görebiliyorum.
Heh işte o yüzden demek ki. Tatillerde görünce ister istemez uzaklık oluyo tabi. Ne kadar hissetmesen de. Neyse ona da alakasız dersin muhtemelen 😅

Tabiiki de soracan ilgilenecen ama abartmışlar bence, dünya onların etrafında dönmüyor. Herkesin kendi derdi,hayat akışı var. Ne yapıcaktın haftalarca aylarca onların peşinde dolanıp yas mı tutacaktın

"Düğünlerin aşktan, cenazenin ölüden, tapınağın Tanrı'dan daha önemli olduğu değersiz, yavan bir çağda yaşıyoruz."
Arkadaşınız bir kayıp yaşamış olmaktan çok kaybı yaşamış kişi olmak istiyor. O ve acısı vefat edenin ölümünden ve sizin devam eden hayatınızdan daha önemli. Ama altında başka birşey var gibi geliyor bana. Kontrol etmesi onu ne kadar önemsediğinizi test etmek değil. Hayatınızın onun kaybına rağmen devam ettiğine dair bulacağını zaten bildiği emareleri toplamak.

Bazı insanların derdi önemsenme isteği değil. Tam tersi önemsenmediğine dair inancını güçlendiren kanıtlar toplayıp karşıdakini suçlayıp mağduriyetlerine sarılıp ağlamak, yada öfkelenmek istiyorlar bence.

kimsenin kuzeni, amcasi, dayisi icin kahrolmam vallahi. duyunca üzülürüm, gecmis olsun derim, dua dagitiyorlarsa okurum, yardim destek isterse yaninda olurum ama ates dustugu yeri yakar. gercek yanan o kisinin anne babasi, dogurdugu cocuklar ve eşi olur. kuzenmis dayiymis bilmemne, bugun aglarlar iki aya tatile giderler kafa dagitmaya, gunluk hayata geri donerler.
sen yapacagini yapmissin daha ne yapacaksin? biryerde herkesin acisi kendine. biz memlekete gittik dedemi gomduk, cenazeden sonra havalimanina gidecek enistemin ilk (ve son) gelisi diye o gitmeden bir meshur yer var, oraya ugradik gelmisken görsün diye. bir baktik tüm cenaze tayfasi, sehir disindan gelener vs yillardir gormedigi esini dostunu goren herkes ayni yere gelmis gitmeden gormek icin, eski dostlariyla hahara hihiri sohbet ediyorlardi. zaten kisa surede biz de hayatimiza donduk. ama annem kac ay her namaz sonrasi dua edip agladi, yillarca babalar gunu kutlamadik gozleri doluyor diye, ananem on seneyi gecti hala dedemi anmadan günü bitirmez, hep anar hep özler, bjr sarki duysun aklina gelir aglar.
yani ates dustugu yeri yakiyor. yüregi yanmayan kisiler "ah canim vah vah" desin, gelsin her gün sorsun, aglasin vs neye yarar ki?

gerçek yakınlık ve nezaketen samimiyet farklı şeyler ve gerçek yakın olduğun insanlarla birbirinin yanında zaten oluyorsun beklenti dahi yoktur zaten olacağını bilirsin ama onlar nadirdir aile haline gelmiş insanlardır
nezaketen samimiyet, geçmişten gelen tanışıklık vs. varsa da kimsenin kırılıp gücenmeye hakkı yok, absürt bir davranış
sen de demişsin onlar senin hayatında kötü giden şeyleri bilmiyorlar bile ve sen buna darılmıyorsun onlar sana darılana kadar

ben de artık kimse için çok aşırı üzülmüyorum.
1.derece yakın değilse hepsi bir şekilde geçiyor
ölen kişi hele hele 80 yaş üstü ise neredeyse hiç takılmıyorum

Arkadaşların abartmış tamam kuzenleri kaza geçirmiş sormuşsunuz geçmiş olsun Dileklerinizi iletmişsiniz daha ne yapabilirsiniz, onların üzüntüsü var diye dünya dönmekten vazgeçmiyor herkesin kendine göre derdi var. Kendilerinin de çok önemsediğini düşünmüyorum ayrıca, sadece durum üzerinden ilgi çekmeye çalışmışlar.

Annemi kaybettiğimde 1 ay kadar sosyal medyaya girmedim içimden gelmedi açıkçası, arkadaşlarımda saygılarından bana reels videoları göndermedi ancak bende o dönem kim ne resim paylaşmış, nerede eğlenmiş takip etmedim aklıma da gelmedi açıkçası. Sağolsunlar aradılar taziyelerini bildirdiler benim için yeterli sonuçta bu benim acım kimseden fazlasını beklemem kendimde fazlasını yapamam

Kimin ne kadar üzüldüğünü ve hayatını ne kadar askıya aldığını küçük detaylarda gözleyen kişinin acısı kendinde var olduğunu yada baskasında olması gerektiğini iddia ettiği kadar değildir.

Back
X