Kötü bir baba mı daha çok utanç verir yoksa kötü bir koca mı?

Sizce kötü bir baba mı insanı daha çok utandırır yoksa kötü bir eş mi?

• Kötü baba

OY: 5 29,4%
  • Kötü koca

OY: 12 70,6%

• Ankete Katılan
    17
  • Anket Kapalı .

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Sürekli içki içen, kumar oynayan, ailesine bakmayıp ailesinin nafakasını dışarda türlü türlü şekillerde yiyerek, yetimlerin hakkını gasp eden ve bunlardan dolayı şehir içinde namı kötüye çıkmış , insanların yanında ailesini rezil eden bir baba mı daha çok utandırır sizi yoksa bu özelliklere sahip bir koca mı? Hangisi insanın boynunu yere eğdirip utançtan yerin dibine batırır sizce? Kanınızdan canınızdan biri olan babanız mı yoksa (el oğlu nede olsa diyebileceğiniz) eşiniz mi?

Aslında hiç biri!
Hiç kimsenin huyunu,karakterini ve davranış şeklini biz belirlemiyoruz ki...
Sadece eşten boşanabilirsiniz ama babadan hiç bir şekilde bağlarınızı koparamazsınız..
En kötü ihtimalle soyadınız bile babanızdan kalır hep..

allah ikisindende esirgesin..ama babayı seçme şansımız yok babanın o durumu evliliğimizide etkilicektir en azından kocayı seçebilirz ama sonrasında oda değişirmi bilemem neler okuyoruz görüyoruz biliyosunuz..

Aslında bence şöyle; bu ankete eşinden çekenler kötü koca, babadan çekenler kötü baba diye cevap verecektir. Sonuçta insan yaşamadığı şeyi bilemez.

her ikiside daha çok utanç verir
baba kötü ise o saydığınız özellikleri taşıyorsa
sadece evlat değil bütün bir aile
utanc duyar
koca kötü ise hem eşi hemde bütün ailesi utanç duyar...
bana göre ikisininde derecesi aynı olur...

Benim yakın bir arkadaşım evlendi. Evlendiği kişi ve ailesi çok mutasıp ve çokiyi bir aile. Asla içki, kumar nedir sülalece bilmezlermiş. Arkadaşımın babası ise bu saydığım özellikler ve daha bi çok kötü özellikleriyle namı kötüye çıkmış. Arkadaşımı düğününde içki içerek sarhoş sarhoş kızının düğününde oynayarak rezil etmiş. Arkadaşım o kadar utanmış ki çok üzülmüş. Okul yıllarında öğretmenler sürekli babasını sorarlardı. Ne iş yapıyor diye arkadaşımda ne diyeceğini şaşırırdı çünkü babası işe girmeye isteği yok. Daha çok annesinin parasını yermiş :( Ay Allah korusun

Kimse kimseye utanç yaşatamaz
Başkasının kötü huylarının sorumlusu babamız da olsa biz değiliz
Bir utanç yaşanacaksa onu da bunu yapan baba yada koca yaşar

Son düzenleme:
kotu koca...
cunku babani kendin secemezsin ama esini kendin secip evlenirsin...
bu yuzden esin eger kotu biri cikarsa mahcupluk durumu yasanir...

Ahh Ahhh ayrılmıs anne baba cocugu olarak soyleyebılırımkı esımın kötu huylu olması daha yaralayıcı olurdu.Babanı kendı hayatını kurduktan sonra belırledıgın surecte hayatına kabul edebılırsın senede 10 gun yada bır ay yada her neyse ama esınle bu surec daha sancılı olabılır dıye dusunuyorum.

Yaşamadım bilemem ahkam kesemem
Ama ben ikisinden de utanç duymazdım sonuçta herkesin ayıbı kendini ilgilendirir
Kimsenin ayıbından sorumlu olduğumu düşünmüyorum
Yine de birini seçeçeksem eğer
Eşimin yaşadıklarınından şunu söyleyebilirim
Kocayı boşarsın ve bidaha görmek zorunda kalmazsın
Ama baba ömür boyu görmesende görüşmesende hayatının bi parçası olmak zorunda
Eşim babasının utanç verici hayatı yüzünden hayatı boyunca ilaç kullanmak zorunda olduğu bi hastalığa yakalandı
Babayı hayatından çıkarmak kocayı çıkarmak kadar kolay değil ne yazık ki

Kötü baba şıkkını oyladım.Çünkü koca değiştirilir ama baba asla.

babayı seçme şansımız yok, eşlerimizi (genelde) kendimiz seçiyoruz. bu yüzden eş daha çok utandırırdı beni. yanlış seçimimden dolayı utanırdım.
boşanana kadar o utancı yaşardım heralde. boşanınca o da geçerdi.

Baba ne kadar kötü olsada babanızdır bu sonucu kimse degistiremez ama esimiz böyle olursa ( allah korusun ) bosanarız.

Baba kötüyse kötüdür bir evlat olarak utanmama gerek yok, ama esimi ben seciyorum onun icin o utanc verici olabilir.

Back
X