kötü geceler..

KedicikMiyavv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
817
228
83
35
merhaba..
üniversiteye basladım
yeni bir hayat yeni insanlar yeni dersler. Kötü olan birşey yok

ama 1 haftadır yaklasık, uyuyamıyorum

ilk bi iki gün çok çok kötü rüyalar gördüm hiç uyuyamıyordum gün içinde delici baş ağrısıyla saatlerce uykuya dalıyordum

sonra annem telas yaptı bayramda yastıgıma minik bi dua kitabı dikti işte huzurlu uyuyayım diye
çünkü rüyalarım biraz bu konuyla ilgiliydi.

sonra o tarz rüyalar geçti ama bu defa da farklı seyler

evimizde yangın cıkıyor alevler içindeyim avaz avaz bagırıyroum yanıyopruz diye
o korkuyu heyecanı hissediyorum

dün bi adam var beni takip ediyor gözü sürekli bende bana saldıracak ama yaklasamıyor tam üzerime atılacak geri püskürüyor
bu gece de yine bi ucube gibi bişey iri kırmızılı siyahlı yüzünü seçemiyorum üzerime geliyor niyeti bana tecavüz etmek sanırım sarılıyor ama sonra birden kayboluyor...
yastıgımdaki duaya bagladım bunları nedense... yani rüyamda zarar verememelerini

sinirlerim bouzluyor uykusuzluktan. derslerim de ağır konsantre olamıyorum

canımı sıkan veya stres yaptıgım hiçbirşey yok suan

oda arkadasım sürekli ııhh lıyorsun diyor
konuusuyomusum uykumda

neden yazdım nasıl yardımınız olur onu da bilmiyorum ama ne bileyim işte yazdım

artık huzurlu uyumak istiyorum

Bence alışma sürecindesin belki de yerini yadırgayan bir insansındır,
Kötü rüyaların da gündüzleri yaşadığın stresin yansıması olabilir,derslerden sonra eğlenceli zaman geçirmeye çalış,geçer bence

Böyle rüyalar korku ve kaygıdan dolayı görülür diye biliyorum. Canınızı sıkan belirli bir şey olmayabilir ama belli ki bir kaygınız var.

bunu bende düşündüm ama hayır ilk hafta gayet rahattım 2.hafta basladı bu durum
yadırgamadım pek birşey. bilinçli olarak en azından
eğlenceli zamana gelirsek geçiriyorum hatta bazen eğlenmekten yorgunluktan nasıl uyudugumu bilmiyorum ama yine aynı

İyi akşamlar uyumadan önce 3 İhlas,1 Fatiha,1 Nas,1 Felak ve de en önemlisi Ayet-el kürsi okumaya gayret edin. Bazı dönemler bu tür rüyalar görülebilir. Bir ara bende de benzer bir sıkıntı oluyordu sürekli kabus görüyordum uyumak istemiyordum. Biraz da bugün de kabus göreceğim telaşı yüzünden kabus görebilmekteyiz. Rahat olmaya çalışın ve de aklınıza getirmemeye çalışın bu tür rüyaları.

teşekkür ederim.. duaları okuyayım her gece
ve evet sasnırm görücem kaygısı da gördürüyor

tırstım bende azıcık
böyle birşeyi bende yaşadım yurtta kaldığım bir dönemdi. benimde yastıgımın altında dua kitabı vardı ve benide sıkıştırıyolardı sanki garipti yani...
birşeyden dolayı oluyo bu.. ya çok dine düştün ondan kaynaklanıyo yada dinden uzak kaldın ondan mı ?
aklıma başka birşey gelmiyo. karabasan gibi bişi sanırım.
ben bu rüyaları gördüğümde namaza başlamıştım. korkup bıraktım

uyurken bu tarz şeyler düşünüyor musunuz?

ben adli tıp'ta otopsiye giderken bu tarz uykusuzluklar çekmiştim, o zamandan beri uyuyamadığım gecelerde müzik açarı, kulaklıkla uyurum..

müzik bu tarz şeyleri düşünmemi engelliyor..size de tavsiye ederim..

Canım bence kafana çok fazla taktığın için ısrarla bu tarz rüyalar görüyorsun.

Bikaç arkadaş söylemiş kesinlikle Ayet-el kürsi oku.

Ben de yurtta kalıyorum. Okumayı unutmayayım diye bir kağıda yazıp duvarıma asmıştım. Uyumadan önce görüp okur rahatça uyurdum.

hah aynen sıkıştırılmak gibi..
hayır dine birden ytaklasım veya uzaklasımım olmadı
haha korkup bırakmak biraz ters olmamışmı:)

bi kaç tavsiye verirdim işe yarayacağını düşünüyorum ama forumda yazmanın belli sınırları var.
mesaj atsanız?

bende öyle yapıyorum ama aynı
hayır düşünmüyorum hiç

takmıyorum aslında
evet bence asayım öyle

bak canım sana çok iyi gelecek bir tavsiyede bulunacağım ama oda arkadaşın varken yapabilirmisin bilmiyorum. seni rahatsız eden konuyla ilgili sureleri araştır internetten ve bu surelerin arapçasını ve türkçe mealini gece uyurken kısık volümde meali anlayabileceğin tonda aç ve sabaha kadar açık kalsın uyuyabileceğin volümde olsun hem huzurla uyuyacaksın hemde için ferahlayacak.

hah aynen sıkıştırılmak gibi..
hayır dine birden ytaklasım veya uzaklasımım olmadı
haha korkup bırakmak biraz ters olmamışmı:)

oldu da resmen rüyamda beni tehtid ediyolardı ya "senin daha çekeceğin var bunlar hiç birşey " diyodu bana adam hava da kızıl renkti güneş doğacakmış gibiyydi
o öyle tehtid edince napıyım

Nas,Felak,Ayetel Kürsi,Duha,İnşirah surelerini aç ama sabaha kadar açık kalsın ve mealini de dinle neyi anlattığını bil ve böyle şeylerden korkma biz insanlar bu tür varlıklardan üstünüz Allah a sığındıktan sonra onlar bizehiçbirşey yapamazlar ve bu seni rahatsız eden şey belki de kendinsindir.

Üniversitenin ilk haftalari şehir efsaneleri döner. onlardan mı etkilendin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…