Kötü geçen yüksek lisans mülakatı... Her şeyi berbat ettim.

Belki de belli olmaz alırlar, heyecan yaptığını anlayıp durumu olumlu karşılayanlar da oluyor
Nasip artık yapacak bir şey yok. Referans mektubu yazan hocam mektupta okul kulübünde görev aldığımi vs vs de yazdı. Ben de kendimi tanitabilseydim her şey daha iyi olurdu ama olmadı işte 🥺 Sordukları sorulara net cevaplar verdim

Aaa biz sizinle konuştuk sanırım :)
Ben de aynı şekilde tıkanmıştım, hatta tıkandığımı anlayıp üstüme üstüme gelmişlerdi. Bunu bilerek yapıyorlarmış kriz yönetimini görmek için.
Bilim sınavınız nasıl geçti? Benim okulumda bilim sınavından 50 almamız durumunda mülakata hak kazanıyorduk.

Aaa biz sizinle konuştuk sanırım :)
Ben de aynı şekilde tıkanmıştım, hatta tıkandığımı anlayıp üstüme üstüme gelmişlerdi. Bunu bilerek yapıyorlarmış kriz yönetimini görmek için.
Bilim sınavınız nasıl geçti? Benim okulumda bilim sınavından 50 almamız durumunda mülakata hak kazanıyorduk.
Bilim sınavı olmayan bir okulda girdim

Bugün ilk defa mülakata girdim. Ama çok heyecanlandım. Okurken staj vs yaptım sertifika aldım ama hiçbirinden bahsemedim. Halbuki basvururken sisteme de yazmistim 🥺 Resmen tıkandım. Sizce rezil olmuş muyumdur? Çok kötüydüm çünkü. Hocalarım referans mektubuna çok güzel şeyler yazdılar. Hatta çalışmak istediğim hocayla da tanıştım. Ama puanlarim çok iyi değil maalesef. O yüzden hiç şansımın olduğunu düşünmüyorum. Mülakatı kötü geçip kabul alan oldu mu? Benim şansım sıfır bence.
hayır ya tecrube ediniyorsun öyle düşünme yapmaman gereken şeyleri artık biliyorsun olaya bu yönden bak

olsunn nasip işi hem belki olur ilk takıldığında bu kadar çabuk yıkılma, devrilmemen lazım. Denemekten vazgeçme yılma
İnşallah kendi hocalarıma referans mektubu yazdırdım. Baya güzel şeyler yazdılar. Onlar bari işe yarasa 🥺 Benim nasil bir öğrenci olduğumu yazdılar sonuçta

Yüksek lisansımı mülakatı olmayan bir okulda yaptım. Ales, dil ve bilim sınavının ortalamasından girdim. Yaptığım yer belli olduğu gün başka bir başvurumun da sınavına girmiştim mülakat yapacaklarını söyleyince mülakatı beklemedim çıktım. Ama yüksek lisans kolay bir süreç değil. Panik atak değilim sadece bi tık stresli bir yapım var ve burnumdan geldiği günler oldu ki danışmanım iyiydi ama diğer hocalardan beni geren de olmuştu, etik kurul süreci vs. de beni yıpratmıştı. Önce olaylarla baş etme yeteneğinizi geliştirmelisiniz. Yoksa çok zorlanırsınız.

Yüksek lisansımı mülakatı bir okulda yaptım. Ales, dil ve bilim sınavının ortalamasından girdim. Yaptığım yer belli olduğu dün başka bir başvurumun da sınavına girmiştim mülakat yapacaklarını söyleyince mülakatı beklemedim çıktım. Ama yüksek lisans kolay bir süreç değil. Panik atak değilim sadece bi tık stresli bir yapım var ve burnumdan geldiği günler oldu ki danışmanım iyiydi ama diğer hocalardan beni geren de olmuştu, etik kurul süreci vs. de beni yıpratmıştı. Önce olaylarla baş etme yeteneğinizi geliştirmelisiniz. Yoksa çok zorlanırsınız.
Bu okulu kazanınca aldığım bursla psikolojik destek alacaktım. Planım böyleydi 🥺

Nasip artık yapacak bir şey yok. Referans mektubu yazan hocam mektupta okul kulübünde görev aldığımi vs vs de yazdı. Ben de kendimi tanitabilseydim her şey daha iyi olurdu ama olmadı işte 🥺 Sordukları sorulara net cevaplar verdim
Benim 6. Hissim çok kuvvetlidir olumlu hissediyorum sonucu yazar mısınız belli olunca

Tamamdir yazacagim 🙏 İnşallah dediğiniz gibi olur. Heyecanımı umarım görmezden gelirler.
yüksek lisans bu, iş değil, bu kadar aman aman heyecan stres yapazsanız sizin için daha iyi olur. geleceğiniz için yani.

gittiğiniz okulun aslında daha da çok bölümün tutumuyla alakalı girip giremeyeceğiniz -bi başarı kriteri filan yok bazı yerlerde
öyle bölümler var ki 20şer 20şer yl öğrencisi alıyorlar
tezlerde de bi numara yok, mesela

bazı bölümler de var ki bırakın dışarıdan yl yapacak öğrenciyi kendi araştırma görevlisine danışman bulmak mesele oluyor

bu biraz şeyle alakalı tabi ki cidden deneyi, laboratuvarı vs. olan öğrencinin başında hocanın ciddi mesai harcaması gereken bölümlerde alımlar daha çetrefilli olabiliyor -genelde, yine istisnalar var-

bazı bölümlerde yüksek lisansa talep çok olurken bazı bölümlerde başvuranı alırlar -hatta başvuru olsun öğrenci kaydolsun diye uğraşılan bölümler var.

mesela lisansı çok talep görmeyen bölümlerde hocalar özellikle bol bol yl öğrencisi alıyorlar ki değilse bölümde kimsenin ders yükü olmuyor bari lisansüstü ile bölümü çeviriyorlar

gibi daha bi sürü faktör var, sizde hangi faktör var bilemeyiz sadece sizin mülakatınızdan ibaret değil kabul durumu, biraz da bölümün durumuyla alakalı.

hiç değilse tecrübe edindiniz, daha sakin olmak için kendinizi geliştireye çalışın derim. olmazsa da YL atla deve değil başka okul olur, başka bölüm olur. olur illa bişeyler.

Nedense ben sizin alınacağınızı düşünüyorum içime öyle bir his doğdu okuyunca.
Birkaç kişi daha öyle söyledi inşallah olur. ALES biraz düşük ama okula gidip iki hocayla daha önceden tanıştık hatta birisi dekan. Mülakatta da dedi biz tanıştık diye. Çalışmak istediğim konuyu ve hocaları ifade ettim. Okuldan mezun olmuş kişilerle iletişime geçtiğimi de söyledim. Referanslarım da güçlü. Hocalar mektuplarda beni ovduler. Sizce bunlar ise yarar mı?

Ben sırf hamileyim diye alınmadım herhalde 🤣 ales puanım yüksek dil puanım yüksek bilim sınavı yüksek mülakatta göbeğimi görünce ne işi var deyip elediler yedek listesinde bile yokum

Ben sırf hamileyim diye alınmadım herhalde 🤣 ales puanım yüksek dil puanım yüksek bilim sınavı yüksek mülakatta göbeğimi görünce ne işi var deyip elediler yedek listesinde bile yokum
ya bizim bölümde gebe olan kadınlar sürekli rapor alıyor, yok ek sınav hakkı istiyor, yok ayrı muamele istiyor, hep bebek bahanesi var.
o kadar bıktılar ki bırakın gebeyi yeni evliyi bile almazlar korkarım

ya bizim bölümde gebe olan kadınlar sürekli rapor alıyor, yok ek sınav hakkı istiyor, yok ayrı muamele istiyor, hep bebek bahanesi var.
o kadar bıktılar ki bırakın gebeyi yeni evliyi bile almazlar korkarım
Yani benim doğum da eylülde sadece şansımı denemek istemiştim zaten geneli mühendis başvuru yapanların ya da matematik vs mezunu ama ben kendime güveniyordum alanda çalışmışlığım var tecrübem var eskiden iş aradığımda da açık açık bebek soruyorlardı zaten herhalde kadınlar hiç evlenmeyecek çocuk yapmayacak

Yani benim doğum da eylülde sadece şansımı denemek istemiştim zaten geneli mühendis başvuru yapanların ya da matematik vs mezunu ama ben kendime güveniyordum alanda çalışmışlığım var tecrübem var eskiden iş aradığımda da açık açık bebek soruyorlardı zaten herhalde kadınlar hiç evlenmeyecek çocuk yapmayacak
Maalesef kadın olmak bile başlı başına zor bu ülkede. Geçen sene bir yere iş için basvurdum. Sonra arayıp görüşmeye davet ettiler. Kadın bana telefonda "Evli misin yoksa bekar mı?" diye sordu. Bekarım dedim. Ertesi gün arayıp görüşmeyi iptal ettiler 😡

Back
X