- 3 Nisan 2014
- 615
- 290
- 63
Canim yanliş anlama ama mutlu olmak için önce nickini değiştir,bence bu şekilde kendi mutsuzluguna zemin hazirliyorsun. :))
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık bir senedir çok kötü bir ruh halindeyim. 23 yaşındayım ve geleceği, şimdiyi, önceyi kısacası her şeyi düşünmek beni feci şekilde geriyor. Hayatımda da düzgün giden pek bir şey yok. Okulumda, okuduğum bölümde, ailemde hiçbir şeyde mutlu değilim kısacası. Hayata karşı çok negatifim, yataktan kalkmakta bile zorlanıyorum. Psikologa gitmek istiyorum fakat ücretler beni ürkütüyor. Aranızda daha önce hiç devlet hastanesinde psikologa gitmiş olan var mı? Devlette psikolog var mı onu bile bilmiyorum... Ama bir an önce düzelmem lazım, henüz çok gencim ve bu mutsuzlukla mahvediyorum her şeyi. Nasıl randevu alacağım eğer varsa, ekstra ücret ödeniyor mu ve randevuyu çok geç tarihe verirler mi?
Merhaba, Cowgirl.Öncelikle belirtmek isterim ki; konundaki sadece ilk mesajını okudum.Bende senin gibi hissediyorum uzun zamandır da böyleyim.İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.Yaptığım hiçbir şeyde beni mutlu etmiyor.Yani seni çok iyi anlıyorum.Psikolog konusuna gelirsek psikoloğa gitmeyi düşündüğün için seni tebrik ediyorum..Ben geçmişte 4-5 yıl psikiyatra gittim.Antidepresan kullandım ve faydasını görmedim.İlaçların etkili olmadığını düşünüyorum ama alanında uzman biri ile konuşmak gerçekten çok iyi geliyor.Devlet hastanesindeki psikolog yada psikiyatrları önermiyorum.Genelde sorunlarınıza çözüm aramak yerine " Sen 18 yaşını geçmişsin kendi kararlarını kendin alabilirsin ve bu sorunun çözümü sende. " gibi ifadelerle geçiştiriyorlar.Öğrenci olduğun için devlet hastanesi istediğini belirtmişsin.Bunun içinde diyorum ki gideceğin hastane devlete bağlı üniversite hastanesi olsun.Onlar diğerlerinden daha iyiler.Eğer maddi açıdan imkanın olursa özel klinikleri olan kişileri araştırıp onlara git.Umarım aradığın çözümü yakın bir zaman içerisinde bulabilirsin..
anladıgım kadarıyla universite ogrencisisin,
okulların kendi saglık birimleri oluyor... onlara basvurdun mu?
ucretli olabiliyor ama bilimsel arastırma icin gorusmelerini isim vermeden kullandırtmak istersen ucretsiz bakanı oluyor...
ek: takma gecer demek istemiyorum ama mevsim degisiklikleri, bu yaşlardaki gelecek kaygısı, mezuniyet sonrası ne yapacagım korkusu da boyle seyleri tetikleyebiliyor... yani cok korkma sen yine de, benzer seyleri herkes yaşıyor ve her yıl bir suru ogrenci mezun oluyor
Çok sağolun, zaten okuldakine de gittim fakat okuldaki sistem değişti, artık telefonla randevu veriyorlar ve bir arkadaşım mayıs ortasına randevu bulabildi. Bir de okuldaki psikologlar kendi önyargılarından kurtulamamış kişiler ne yazık ki... O yüzden özel bir yer buldum diğerlerine oranla daha uygun fiyatlı ve denenmiş beğenilmiş:)
iyi bakalım, hayırlı olsun o zaman... hem uygun fiyatlı hem begenilmis olması artısı epey cokmus,
ilerde uzmanın telini isteyebilirim bak
aslında benim mutsuzlugumun tek bi sebebi var"aşk acısı".bu yüzden sürekli geçmişi düşünüp üzülüyorumediyorum dua inşallah kabul eder rabbim
konu sahibi pskiyatriden yana değil galiba o nedenle psikolog arayışlarında.
ama er geç anlayacak psikologların hiçbir işe yaramadığını
Ilac uyutuyo aptallastiriyo diye istemiolar ama gerekiyosa en etkili çözüm bu, kaliteli bir yasam için. .
ewet ALLAH kabul etsin dualarını canım.. ama zaman herşeyin ilacı sabırlı olmak lazım bu acıyada önce çok canın acısa bıle ınan ınsanın acısıda bı süre sonra sönüyo gene aklına geldığinde üzülürsün falan ama eskisi gibi olmaz.umarım bu acıyı çektiren yakın çewrende degıldır.
Estağfurullah ne yanlış anlaması... Hatta teşekkür ederim.
Ama ben buna inanmıyorum. Ta ne zamandır güçlü görünmeye çalışmaktan, iyi olmadığım halde hep iyiyim demekten daha kötü oldum sanki.
Tam tersi artık daha farklı davranıyorum, gerçekten iyi değilsem kötüyüm diyorum, gidin başımdan diyorum, güçlü görünmeye, iyiymiş gibi durmaya çalışmıyorum.
Ufak tefek şeyler için sorun yapmıyorum ki nankörlük etmekten Allah'a sığınırım, verdiği nimetler için de Allah'a hamd olsun ama derdimi O'ndan başka anlatacak hiç kimsem yok desem yeridir, ne aile ne başka biri...
İnsanlara karşı da hep ben anlayışlı olmak istemiyorum.
Güvenilir biri istiyorum güvenilir.
Her neyse hoşça kal.
anlıyorum seni canım,hayat öyle şeylerle karşılaştırıyorki artık bizler de insanlara karşı önlem almak zorunda kalıyoruzikimsenin bizi anlamadığını düşünüyoruz.Ama şunu söyleyi gerçek demicem dostun gerçeği sahtesi olmaz dost dosttur ama şuanda dostun var olduğuna pek inanmıyorum varsa anandır,babandır,kardeşlerin ailendir,gerisi seni hep yanıltır genelde,üzüntülerine sevinir,gülmeni çekemez,onlara inat hep gül,mutlu ol,mutluluğun yollarını ara.Kendinle barışık ol,hayattan zevk almaya bak.Yanlış anlama akıl vermek değil niyetim ama sana ve aynı durumda olan arkadaşlara yardımcı olmak isterim daha iyi hissedebilmeniz için..
allah razı olsun cok saol..temmuzdan beri aynı acıyı çekiyorum hiç hafiflemedi...hala ilk günki gibi...aynı memleketliyiz.ama o üni okuyor su an.yazın gelcek tatilde ve karşılaşma olasılığımız cok yüksek
anladım canım inan buna benzer bı sıkıntıyı bende yaşamıştım bir seneden daha fazla bi zamanda anca toparlandım umarım sen de toparlanırsın.karşına rabbim inş çook iyi bı ınsan çıkartır we aklına bıle gelmez bu kişi ....
allah razı olsun canım cok teşekkür ederim güzel dileklerin için..rahatsız olmazsan özelden msj atıcam inan konuşmaya cok ihtiyacım var
Merhaba arkadaşlar. Ben yaklaşık bir senedir çok kötü bir ruh halindeyim. 23 yaşındayım ve geleceği, şimdiyi, önceyi kısacası her şeyi düşünmek beni feci şekilde geriyor. Hayatımda da düzgün giden pek bir şey yok. Okulumda, okuduğum bölümde, ailemde hiçbir şeyde mutlu değilim kısacası. Hayata karşı çok negatifim, yataktan kalkmakta bile zorlanıyorum. Psikologa gitmek istiyorum fakat ücretler beni ürkütüyor. Aranızda daha önce hiç devlet hastanesinde psikologa gitmiş olan var mı? Devlette psikolog var mı onu bile bilmiyorum... Ama bir an önce düzelmem lazım, henüz çok gencim ve bu mutsuzlukla mahvediyorum her şeyi. Nasıl randevu alacağım eğer varsa, ekstra ücret ödeniyor mu ve randevuyu çok geç tarihe verirler mi?
Canim buarada unutmaki cok uzun sureli depresyonlarda eger hormon uretiminde sorun varsa bunu cogu zaman kendin cozemezsin. eger Serotonin hormonundaki sorun uzun sureden beri varsa kendiliginden bu hormon seviyesi yukselmez. Araliklarla iyi hissedebilirsin ama buyuk ihtimalle depresyon tekrarlayacaktir. onedenle pesini birakma ve mutlaka tedavi ol...
Dedegin gibi daha cok gencsin mutlaka hersey duzelecek x
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?