Kötü hissetmek :(

Canim yanliş anlama ama mutlu olmak için önce nickini değiştir,bence bu şekilde kendi mutsuzluguna zemin hazirliyorsun. :))

Estağfurullah ne yanlış anlaması... Hatta teşekkür ederim.
Ama ben buna inanmıyorum. Ta ne zamandır güçlü görünmeye çalışmaktan, iyi olmadığım halde hep iyiyim demekten daha kötü oldum sanki.
Tam tersi artık daha farklı davranıyorum, gerçekten iyi değilsem kötüyüm diyorum, gidin başımdan diyorum, güçlü görünmeye, iyiymiş gibi durmaya çalışmıyorum.
Ufak tefek şeyler için sorun yapmıyorum ki nankörlük etmekten Allah'a sığınırım, verdiği nimetler için de Allah'a hamd olsun ama derdimi O'ndan başka anlatacak hiç kimsem yok desem yeridir, ne aile ne başka biri...
İnsanlara karşı da hep ben anlayışlı olmak istemiyorum.
Güvenilir biri istiyorum güvenilir.
Her neyse hoşça kal.

Merhaba, Cowgirl.Öncelikle belirtmek isterim ki; konundaki sadece ilk mesajını okudum.Bende senin gibi hissediyorum uzun zamandır da böyleyim.İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.Yaptığım hiçbir şeyde beni mutlu etmiyor.Yani seni çok iyi anlıyorum.Psikolog konusuna gelirsek psikoloğa gitmeyi düşündüğün için seni tebrik ediyorum..Ben geçmişte 4-5 yıl psikiyatra gittim.Antidepresan kullandım ve faydasını görmedim.İlaçların etkili olmadığını düşünüyorum ama alanında uzman biri ile konuşmak gerçekten çok iyi geliyor.Devlet hastanesindeki psikolog yada psikiyatrları önermiyorum.Genelde sorunlarınıza çözüm aramak yerine " Sen 18 yaşını geçmişsin kendi kararlarını kendin alabilirsin ve bu sorunun çözümü sende. " gibi ifadelerle geçiştiriyorlar.Öğrenci olduğun için devlet hastanesi istediğini belirtmişsin.Bunun içinde diyorum ki gideceğin hastane devlete bağlı üniversite hastanesi olsun.Onlar diğerlerinden daha iyiler.Eğer maddi açıdan imkanın olursa özel klinikleri olan kişileri araştırıp onlara git.Umarım aradığın çözümü yakın bir zaman içerisinde bulabilirsin..

Sağolun çok teşekkür ediyorum:) Bir arkadaşımın gidip memnun kaldığı bir psikolog buldum ve bu hafta cuma günü gideceğim. Seans ücreti de fena değil, devlet hastanesinden memnun kalmamış kimse, aynen sizin gibi duydum herkesten devlet hastanelerini.

Çok sağolun, zaten okuldakine de gittim fakat okuldaki sistem değişti, artık telefonla randevu veriyorlar ve bir arkadaşım mayıs ortasına randevu bulabildi. Bir de okuldaki psikologlar kendi önyargılarından kurtulamamış kişiler ne yazık ki... O yüzden özel bir yer buldum diğerlerine oranla daha uygun fiyatlı ve denenmiş beğenilmiş:)

iyi bakalım, hayırlı olsun o zaman... hem uygun fiyatlı hem begenilmis olması artısı epey cokmus,
ilerde uzmanın telini isteyebilirim bak

aslında benim mutsuzlugumun tek bi sebebi var"aşk acısı".bu yüzden sürekli geçmişi düşünüp üzülüyorumediyorum dua inşallah kabul eder rabbim

ewet ALLAH kabul etsin dualarını canım.. ama zaman herşeyin ilacı sabırlı olmak lazım bu acıyada önce çok canın acısa bıle ınan ınsanın acısıda bı süre sonra sönüyo gene aklına geldığinde üzülürsün falan ama eskisi gibi olmaz.umarım bu acıyı çektiren yakın çewrende degıldır.

konu sahibi pskiyatriden yana değil galiba o nedenle psikolog arayışlarında.
ama er geç anlayacak psikologların hiçbir işe yaramadığını

Ilac uyutuyo aptallastiriyo diye istemiolar ama gerekiyosa en etkili çözüm bu, kaliteli bir yasam için. .

Hangi şehir özel mesaj atar msın?Aynı şherideysek ben de gideyim.Ben yılda bir psikyatirsime gidiyorum.Ben anlatıyorum ,çıkıyorum.İlaçları düznelemiş oluyor,o da düzenlediği bir şey yok.200tl verip çıkıyorum.Hiçbir yayarlı şey alamıyorum ine bir test ne bir akedemik terapi.Herşeyimi biliyor diye gidiyorum sırf.Tekrar aynı şeyleri anlatmak zor diye.Ama uygun bir kilinik bulursam beğenilen''giderim.

Son düzenleme:
Ilac uyutuyo aptallastiriyo diye istemiolar ama gerekiyosa en etkili çözüm bu, kaliteli bir yasam için. .

Acaba ben mi tam anlatamadım bilmiyorum ama ben zaten doktor ilaç verirse kullanmam istemiyorum falan demedim. İlaç kullanıp mutlu olan insanlara ne mutlu tamam ama ben ilaç kullanmak istemiyorum, en azından şu aşamada ilaçlık bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta terapi bana iyi geliyor, ama psikiyatriste gitmem durumumda beni psikologa yönlendirmesi gibi bir şey söz konusu değil. Beni on dakika dinleyip ilacımı yazıp gönderecek, bu gerçekten böyle daha farklı bir olasılık yok. Fakat psikoloğa gittiğimdeyse yaklaşık bir saat konuşup kendimi değiştirme fırsatı bulacağım. Ha ilaçlık bir durumum varsa psikolog zaten psikiyatriste yönlendirir beni. O zaman ilaç da alırım zaten. Fakat şu an psikiyatriste değil psikoloğa gideceğim. Herkese de önerim budur. İlaçlar gerekliyse elbette faydalı ama en ufak depresyon tedavisinde bile çok ciddi yan etkileri olan (özellikle de 15 günlük alışma sürecinde) ilaçlar verilebiliyor. İlk aşamada psikologa gitmek en mantıklısı. Zaten genelde bunu öneriyor herkes

allah razı olsun cok saol..temmuzdan beri aynı acıyı çekiyorum hiç hafiflemedi...hala ilk günki gibi...aynı memleketliyiz.ama o üni okuyor su an.yazın gelcek tatilde ve karşılaşma olasılığımız cok yüksek

anlıyorum seni canım,hayat öyle şeylerle karşılaştırıyorki artık bizler de insanlara karşı önlem almak zorunda kalıyoruzikimsenin bizi anlamadığını düşünüyoruz.Ama şunu söyleyi gerçek demicem dostun gerçeği sahtesi olmaz dost dosttur ama şuanda dostun var olduğuna pek inanmıyorum varsa anandır,babandır,kardeşlerin ailendir,gerisi seni hep yanıltır genelde,üzüntülerine sevinir,gülmeni çekemez,onlara inat hep gül,mutlu ol,mutluluğun yollarını ara.Kendinle barışık ol,hayattan zevk almaya bak.Yanlış anlama akıl vermek değil niyetim ama sana ve aynı durumda olan arkadaşlara yardımcı olmak isterim daha iyi hissedebilmeniz için..

En büyük sorun da bu; benim annem babam hayatta değil, gerisi de bırak mutlu etmeyi, olan huzurumu da kaçırmazlarsa ne ala... Şu hayatta gidip ağlayabileceğim kimse olmadığını düşünüyorum. En sevdiğin insan yeri gelip en zayıf noktandan yakalayıp, en sevdiğin insanken en çok üzen insan olabiliyor, bu da senin dediğin "gerisi seni hep yanıltır" kanısına çıkıyor.
Ben de isterim öyle kendimle barışık, hayattan zevk alan biri olmayı da olmayınca olmuyor.
Bari onca yaşanmışlık beni çok güçlü kılaydı neyse ama artık kendimde doğru dürüst güç bile bulamaz oldum.

anladım canım inan buna benzer bı sıkıntıyı bende yaşamıştım bir seneden daha fazla bi zamanda anca toparlandım umarım sen de toparlanırsın.karşına rabbim inş çook iyi bı ınsan çıkartır we aklına bıle gelmez bu kişi ....

allah razı olsun canım cok teşekkür ederim güzel dileklerin için..rahatsız olmazsan özelden msj atıcam inan konuşmaya cok ihtiyacım var

istersen tsh hormonunu ölçtür sağlık ocağına git orada baktır hem oradaki hekimede durumu aktarmış olursun o da yol göstermiş olur tsh yüksek insan depresif oluyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Canim depresyon genelde uzun sureli hayatinda karsilastigin kotu olaylar yuzunden kendini uzun sure kotu hissetmenden kaynaklanir
Ve bu nedenle beyinde Serotonin hormonu ya cok az uretilmeye baslanir yada transmitler tarafindan cobuk tuketilirler.
O nedenle Serotonin olculmesi gerekli ve eger degerler dusuk gelirse en kisa zamanda seratonin hormonu iceren anti depr. almaya baslaman lazim ama bu ilaclar sadece doktor tarafindan verilir. Agir haplar degillerdir ve bagimlilik yapmazlar ama etkilerini gostermeleri yaklasik 3 haftaya kadar surebilir. Serotonin mutluluk hormonu olarak da adlandirilir.

Ama sadece Ilac ile uzun sureli cozum elde edemezsin. Anti dep. yani sira mutlaka iyi bir psikologa gitmen gerekli.
Sorunun temelinde yatan nedni bulmalari gerek.

Ayni sorunu bende yasadim ve Psikoloji dersleri aliyorum suan :)

Insallah en kisa zamandan sana yardim edebilecek kisileri bulursun...

Canim buarada unutmaki cok uzun sureli depresyonlarda eger hormon uretiminde sorun varsa bunu cogu zaman kendin cozemezsin. eger Serotonin hormonundaki sorun uzun sureden beri varsa kendiliginden bu hormon seviyesi yukselmez. Araliklarla iyi hissedebilirsin ama buyuk ihtimalle depresyon tekrarlayacaktir. onedenle pesini birakma ve mutlaka tedavi ol...

Dedegin gibi daha cok gencsin mutlaka hersey duzelecek x

Çok teşekkür ederim cevabınız için, bu cuma gideceğim psikoloğa. Ben de düzeleceğine inanıyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…