Kötü , huysuz insanlara yapılan muamele

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.833
Selam hanımlar . Bir sorum , sorunum var . İçinden çıkamadığım bir adaletsizlik ...
Merak ettiğim şey şu ki ; sizde hayatınızda gözlemlemişsinizdir belki , huysuz , asabi , karşısındaki insanı kırma potansiyeli oldukça yüksek insanlar diğer insanlar tarafından beklenenin aksine bir muamele ile karşılaşıyor . Mesela bir insan karşısındaki insanı aşağılıyor küçümsüyor ve ilginç bir şekilde bu insana karşı güzel sanki saygı duyuluyormuşçasına bir muamele gösteriliyor . İstisnalar olur tabiki ama gördüğüm kadarıyla geneli böyle .

Mesela bir arkadaşım en yakın arkadaşı tarafından tabiri caizse aşağılanan bir köle , hizmetçi , boş zamanlarında vakit geçirme metası olarak kullanılıyor . Anlam veremediğim şekilde bu kız onu kullananı seviyor . İtaat ediyor . Gelip bana dert yanıyor ama yinede ondan vaz geçemiyor .

Ya da mesela bazı kadınlar gözlemledim kocasını aşağılıyor , itici tavırlar sergiliyor ama bu kadınlar geneli el üstünde tutuluyor . Aman Allahım kocası tarafından çiçekler sevgi sözcükleri ...

Son olarak kendi hayatımdan bir örnek oldukça uyumlu sakin bir insanım kardeşim ise tam tersi tipik isyankar bir ergen . Benim en ufak bir hatam gözlerine batarken onu hep tolere ediyorlar .

Kızlar saygı görmek sevilen değer verilen biri olmak için karşımızdakini aşağılamalı ona tabiri caizse köpek muamelesi mi yapmalıyız .

Böyle yapmadığım için mi hiç güzel şeyleri haketmiyorum ben ? Yorumlarınıza çok ihtiyacım var moralim alt üst .
 
insan ilişkileri olarak evet, agresif huysuz ve dik başlı kişiler daha saygıyla karşılanıyor. ne yazıkki toplum olarak böyleyiz.
ama kadın erkek ilişkileri için aynı durum söz konusu değil, benim gözlemlediğimin aksine uyumlu olan bayanlar eşleri tarafından daha fazla seviliyor. kavga gürülti saygısızlık eden , aşağılayan insanlarsa bir mğddet sonra ya terkediliyor ya da aldatılıyor.
insan ilişkileri,aile ilişkileri olarak evet gözlemleriniz doğru olabilir ama aşk,sevgi ve ikili ilişkilerde tam tersi söz konusu.
 
Bu devirde ağza s... iyi diye boşuna dememişler :) böyle adaletsiz örnekler çok gerçekten
 
Aslinda saygi duyduklarindan degil cekindiklerinden oluyo agirbasli yumsak insanlari da kirmak laf soylemek zor olmadigindan ezen cok oluyor aslinda ikisi de yanlis ne her seye boyun egceksin ne de cok asi ,isyankar olcaksin
 
Birde şu var gelip sana dert yanıyor bu kullanılan insanlar sen ona şefkat gösterip sakinleştiriyorsun . Sonra o yine onu kullanana dönünce sen kendini kullanılmış hissediyorsun . Berbat bir durum
 
Hayır ama sakin uyumlu derken sureklı fedakar taraf, sureklı alttan alan, susan aman kırılmasın dıye bır laf edemeyen, kendını savunamayan tipler saygı görmuyor evet bu bir gercek.
Mesela 2 tip örnek vereyım.

Bir arkadasım vardı öyle agresıf sureklı ınsan asagılayan kullanan bır tıp degıldı iyi olmasına iyiydi kendisinin bir kötülüğünü görmedim ama yerı geldıgınde kendını savunur, öyle bır laf ederkı karsıdakı utanır, sıkılır ne dıyecegını sasırırdı çokta açık sözlüydü. Insanlar ona bısey derken 2 kere dusunurdu ve saygı duyardı. Ama genelde hem sakin, uyumlu olup, hem bu özelliklere sahip kişiler az sanırım. Ondan böyle bır algı oluşuyor. :)

Dıger arkadasta uyumlu sakın oldugunu dusunen ama pasif bır tıptı öyle her lafa cevap vermez, kavga cıkmasın dıye susar, laf sokulsa bıle sakaya vururdu. Ona ise herkes istedıgı gıbı konuşurdu, yüklenirdi.
 
aslında saygı duyulan insanların ortak noktası duruşları. yani kararlı davranıyorlar. başkalarına göre eğilip bükülmüyorlar.

böyle asi ve aşağılayıcı olduklarında prim gördükleri için de davranışları pekişiyor ve öyle olmaya devam ediyorlar.

benim bulunduğum ortamda ben bu tiplere hiç prim vermem ve muhatap olmam. bana bu şekilde davranamadıkları için de pek sevilmem. önemli mi ? umrumda bile değil. o kişilere cephe alan insanlar da bu sefer benim peşimde dolanır. onları da sevmem...

ben herkesten tiksiniyorum ya şimdi farkettim :bicak:
 
Agresif insanlara yapilan bu muamele ya serrinden kotulugunden kurtulmak icin onu sinir etmemeye calismak ya da bu tip insanlarda genelde bagimlilik psikolijisi olusuyor ve ondan onay gorurse ben degersiz degilim ben onaylandim hissini almak icin bi alkol uyusturucu bagimlisi gibi buna devam ediyo

Iyilere yapilan kotu muameleye gelince kimin kime gucu yeterse ezmeye calisiyolar da ondan
 
aslında saygı duyulan insanların ortak noktası duruşları. yani kararlı davranıyorlar. başkalarına göre eğilip bükülmüyorlar.

böyle asi ve aşağılayıcı olduklarında prim gördükleri için de davranışları pekişiyor ve öyle olmaya devam ediyorlar.

benim bulunduğum ortamda ben bu tiplere hiç prim vermem ve muhatap olmam. bana bu şekilde davranamadıkları için de pek sevilmem. önemli mi ? umrumda bile değil. o kişilere cephe alan insanlar da bu sefer benim peşimde dolanır. onları da sevmem...

ben herkesten tiksiniyorum ya şimdi farkettim :bicak:
Sanırım yaşadıkça bende insanlardan tiksinmeye başladım ... Öyle yapsan yaranamazsın böyle yapsan yaranamazsın .
 
Stocholm sendromu :)
Şaka tabi oyle sayılmaz ama cidden neden öyle olur bu işler. Cok sacma ama var
 
Akıllı olup milletin derdini çekeceğine deli ol millet derdini çeksin mantığıyla kendilerini deli gibi gösterip karşısındakini sindirmeye çalışıyor bazı gafiller
 
Diken canlarını yaktığında gelip bize ağlamasınlar o zaman . Sinir bozucu ya
Ağlıyorlar zaten
Kısır döngü içinde yaşayıp kendilerinden nefret edeni çok severek yaşıyorlar.
Amaç o memnuniyetsizlere kendilerini kabullendirmek,beğendirmek.
Her tekmede gelir ağlar, bin tane hakaret küfür,ilk ışıkta tekrar köpek olurlar vs.
Akılları kıt.
 
Birde şöyle bir durum var bunlara sen kötü davranırsan pençelerini sana çıkarmaktan geri durmazlar .
Valla hanımlar böyle insanların bırakın derdini dinlemeyi yanınıza dahi yaklaştırmayın .Nerden medet umuyorlarsa ordan bulsunlar teselliyi . Yoksa canınızı sıkarlar böyle işte
 
X