Kötü insanlarla nasıl baş ediyorsunuz

Umursama, görmezden gel, iş dışında muhatap olma. Zamanla insanlara nasıl davranman gerektiğini öğrenirsin sen de. Cevap verirsen moralin bozulur iş yerinde hiç uğraşma. Zamanla olur, sen de insanlara hak ettiği muameleyi yaparsın.
En iyisi evet kuğul olmak görmezden gelmek

Sunu biliyorum ki bir insanin nasil davrandigi cogu zaman karsindakinden cok knediyle ilglidir.

Kendiyle sorunu olan inaanlar cevresine de boyle negatif enerji yayiyorlar.

Bekledikleri karşılığı vermiyorum genelde, hayatıma dahil etmiyorum, etmeyince uğraşamıyorlar. Kısacası yolu izin vermemekten geçiyor baş etmenin, ellerine bir şey geçmediğinin hissine varmaları kolay pes etmelerine sebep oluyor.

Merhaba arkadaşlar hepimizin hayatında stres yaptığı noktalar vardır benimde iş yerinde yaşadığım bir durum var ilk defa bir yerse çalışıyorum ve çalıştığım yerdeki herkes rekabet içinde işten dolayı hadi onuda geçtim ortalık sürekli cadı kazanı gibi insanlar iyi gibi görünüyor ama sonra kendi çıkarlarını düşünüyor ben örnek olarak bi olaydan bahsediyim bi arkadaşım vardı is yerinde daha öncesinde de arkadaşım kaç senedir bi konuda yanlış anlaşılma olmuştu ama düzeldi ben öyle sandım en azından bi gun is yerinde bi iki arkadaşla oturuyoruz aramızda yaşanan sıkıntıyı anlatmaya basladi ortamda ama benim adımı geçirmeden sonra üstüne bunu yapanda 3 aylık çalışan insan dedi yani o ben oluyorum resmen yanında olduğumu göre göre laf soktu şimdi o olay çok uzun ama gerçekten benim haklı olduğum bir konu çünkü arkadaşıma birileri bişeyleri yanlış anlatmış neyse iste böyle konuştu sonra hic bisey olmamış gibi benimle iyi geçiniyor yani takmadan da duramıyorum hic biseyi iş yerinde ne olsa takıyorum tecrübeleriniz varsa bana biraz tavsiye de bulunabilir mısınız çok kafaya takıp üzülüyorum
Is yerini ilişkilerini kapıdan çıkınca unut. Sana tavsiyem bu

Merhaba arkadaşlar hepimizin hayatında stres yaptığı noktalar vardır benimde iş yerinde yaşadığım bir durum var ilk defa bir yerse çalışıyorum ve çalıştığım yerdeki herkes rekabet içinde işten dolayı hadi onuda geçtim ortalık sürekli cadı kazanı gibi insanlar iyi gibi görünüyor ama sonra kendi çıkarlarını düşünüyor ben örnek olarak bi olaydan bahsediyim bi arkadaşım vardı is yerinde daha öncesinde de arkadaşım kaç senedir bi konuda yanlış anlaşılma olmuştu ama düzeldi ben öyle sandım en azından bi gun is yerinde bi iki arkadaşla oturuyoruz aramızda yaşanan sıkıntıyı anlatmaya basladi ortamda ama benim adımı geçirmeden sonra üstüne bunu yapanda 3 aylık çalışan insan dedi yani o ben oluyorum resmen yanında olduğumu göre göre laf soktu şimdi o olay çok uzun ama gerçekten benim haklı olduğum bir konu çünkü arkadaşıma birileri bişeyleri yanlış anlatmış neyse iste böyle konuştu sonra hic bisey olmamış gibi benimle iyi geçiniyor yani takmadan da duramıyorum hic biseyi iş yerinde ne olsa takıyorum tecrübeleriniz varsa bana biraz tavsiye de bulunabilir mısınız çok kafaya takıp üzülüyorum
Muhatap olmamaya çalışın

İşyeri sınırlarına girdiğin an duygularını kapıda bırakacaksın. Kimseye güvenmeyeceksin. Onlar senin "iş arkadaşların" fazlası değil. İstisnai durumlar olabilir, o da iyi gözlemlerin sonucunda belki değerlendirilebilir. Her işyeri böyle. Her işyerinde de bu tip insanlar ne yazık ki var. Kimse ile kişisel bağ kurmak zorunda değilsin. İş için ordayız. İşini gör ve geç. Yoksa çok üzülürsün. Az insan çok huzur :) Naçizane tavsiyelerim..

Muhattap olmuyorum. Mümkün oldukça görmezden geliyorum. Aynı zamanda biliyorum ki insanlar ne tamamen iyidir, ne de tamamen kötüdür. Her insan uygun şartlar altında tehlikeli olabilir. Kimseden çekinmiyorum o yüzden. Ben de melek değilim ki? Belki düşünsem benim de kafam basar fitneye. Bilinçli olarak kötülüğe kötülükle karşılık vermediğimi düşünmek de iyi hissettiriyor. Mağdur psikolojisi insana çok zarar verir.
Ha, sizin anlattığınız olayda keşke "Benden mi bahsediyorsun?" diye sorsaydınız diye düşünüyorum. Görmezden gelmek de hep iyi değil
Aslında söylemeyi düşündüm ama diyemedim iste içime attım çok kafama takıyorum şimdide hic bisey dememiş gibi iyi davraniyo

ay bu mu kotu insan,

bence cok abartiyorsunuz,

klasik is iliskileri.

bunlarla yeri gelir bas edersiniz, yeri gelir caniniz sikilir bir hafta iki hafta neyse, sonra unutur gidersiniz.

Allah gercek kotulerle karsilastirmasin diyelim.

Umursamamaya çalışıp uzak durmaya çalışıyorum onlar bana nasıl gelirlerse ben de öyle çünkü bu tarz insanlardan kötülükten kaostan besleniyorlar bence amaçlarına ulaşmalarına izin vermemelisin, onları kafana takıp canını sıkmalarına izin verme :KK12:
Çok teşekkür ederim en azından takmıyormuş gibi davranicam sanırım

ay bu mu kotu insan,

bence cok abartiyorsunuz,

klasik is iliskileri.

bunlarla yeri gelir bas edersiniz, yeri gelir caniniz sikilir bir hafta iki hafta neyse, sonra unutur gidersiniz.

Allah gercek kotulerle karsilastirmasin diyelim.
Gerçekten normal mi bunlar hanı ben çünkü ilk defa ise basladim o yüzden soruyorum normal mi diye

Gerçekten normal mi bunlar hanı ben çünkü ilk defa ise basladim o yüzden soruyorum normal mi diye

Normal normal.
Profesyonel ve etik mi dersen degil elbette, ama insanlar boyle.
Is yerinde en onemli kural kanit birakmamaktir. Arkadasiniz sozlu olarak elestirisini yapmis, sizin adinizi da vermemis, su durumda onu haksiz duruma dusurecek bir hatasi yok. Siz de ayni sekilde cevap verebilir (yine isim vermeden sozlu olarak) veya aman cok da tin modunda olabilirsiniz. Iki durumda da sorun yok.
Ama burada onerildigi gibi hesap sormaya falan kalkarsaniz bence olmaz, yapacaksaniz da cok dikkatli olmaniz ce sozcukleri iyi secmeniz lazim. Suclayici dil olmamasi lazim. Ya da iste kimse duymayacak sekilde isinizi halletmeniz lazim.

Dert etmeyin alisirsiniz.

O arkadasiniza da guvenmeyin aman.

Herkese karşı saygılı olun ve işinizi en iyi şekilde yapın. Haksızlık karşısında hakkınızı arayın, kendinizi ezdirmeyin. Ama kimseyle de öyle samimi olmayın. Ben artık bu dersleri aldım iş hayatında. Bu anlattığınız durum da kişisel bir olay, çok takılacak bir şey değil gibi gördüm ben. O arkadaşınıza güvenmeyin ama işyeri içinde de küsmeyin sakın. Sonra arkanızdan alıngan vs. derler bir de :)

Normal normal.
Profesyonel ve etik mi dersen degil elbette, ama insanlar boyle.
Is yerinde en onemli kural kanit birakmamaktir. Arkadasiniz sozlu olarak elestirisini yapmis, sizin adinizi da vermemis, su durumda onu haksiz duruma dusurecek bir hatasi yok. Siz de ayni sekilde cevap verebilir (yine isim vermeden sozlu olarak) veya aman cok da tin modunda olabilirsiniz. Iki durumda da sorun yok.
Ama burada onerildigi gibi hesap sormaya falan kalkarsaniz bence olmaz, yapacaksaniz da cok dikkatli olmaniz ce sozcukleri iyi secmeniz lazim. Suclayici dil olmamasi lazim. Ya da iste kimse duymayacak sekilde isinizi halletmeniz lazim.

Dert etmeyin alisirsiniz.

O arkadasiniza da guvenmeyin aman.

Yani öyle insanlar görüyorum ki iş yerinde kuğul kuğul hareketler kimseyi takmıyorlar falan

Herkese karşı saygılı olun ve işinizi en iyi şekilde yapın. Haksızlık karşısında hakkınızı arayın, kendinizi ezdirmeyin. Ama kimseyle de öyle samimi olmayın. Ben artık bu dersleri aldım iş hayatında. Bu anlattığınız durum da kişisel bir olay, çok takılacak bir şey değil gibi gördüm ben. O arkadaşınıza güvenmeyin ama işyeri içinde de küsmeyin sakın. Sonra arkanızdan alıngan vs. derler bir de :)
Valla çok doğru tespit yaptınız gerçekten

Uzun yıllar çalıştım. Her ofiste ayrı ayrı kötü ınsanlar vardı. Yıldım. Allah kolaylık versin. Çok takilmamaya çalışın.

Back
X