• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü Kokan İş Arkadaşı

joey

just breathe
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
2.530
3
116
İstanbul
kızlar firmada çalışan bir çocuk var. serviste benim önümde oturuyor. o kadar kötü kokuyor ki arkadaki işçiler yanlarında istemedikleri için adamı resmen öne attılar.

şimdi her sabah ben dahil olmak üzere öndekilerin içi bulanıyor. dün sabah işe gelince kahvaltımın yarısını yiyemedim mide bulantısından. böyle bir koku olamaz. bir de yaz günü...

dedimki bir kaç arkadaşa, not yazıp masasına bırakacağım. farkında değilse de farkında olsun. ya da üst kademeden bir erkek söylesin. çünkü böyle şeyleri bir bayandan duymak kötü hissettirir.

öğrendiğim kadarıyla abisi ve yengesinin yanında kalıyormuş. belki yengesi sık banyo yapmasına laf ediyordur, çamaşırlarını yıkamıyordur bu da çekiniyordur diye düşündüm. ama yani ben onun kokusunu çekmek zorunda değilim. para kazanıyo madem hamama gitsin yani...

ne yapsam bilemedim kime söylesem ne etsem :50:

O hıyarın yakın arkadaşı vardır ona söyleyin oda arkadaşına söylesin

Merhaba,
Muhtemelen o günlerce banyo yapmıyordur abisinin evinde kaldığı için.Her gün hamama da gidemez ya:)
Biliyorum çok iğrenç bir şey ben de çok defa maruz kaldım bu kötü kokulara.Bence servisten bir erkek arkadaşı söylesin uygun bir dille.Bayan söylerse dediğiniz gibi daha kötü hisseder kendisini.Üst kademeden biri söylerse de kötü olur.En iyisi arkadaşlarından birinin söylemesi bana göre.
Kolay gelsin:12:

Haklısın bu durumda kimin olsa midesi bulanır fakat dediğin gibi abisi ve yengesinin yanında kalması zor bi durum olsa gerek insan abisinin evinde kalınca ne kadar rahat edebilir ki yengesi varken herkesin yaşantısı bir olmuyor ne yazık ki. :( Kırmadan incitmeden halledersiniz umarım ama bu durumda ne yapılabilir bende bilemedim.

arkadaşı yok ki öyle yakın. yanında çalışan bir adam var onunda garibim ağzı var dili yok, hayatta söyleyemez :50:

İK birimi de yok maalesef...

yani o banyo yapamıyor diye ben mide bulantısından ölemem ya... hamama gidemiyorsa sabunlu bezle silinsin yani onun hijyeni benim problemim olmamalı... oof of

off çok zor be gülüm bilirim :1: bazen toplu taşımada karşılaşıyorum yanıma oturuyolar önce kendime sonra etrafa deodorant sıkıyorum valla :27::27: yetmezse deodorant kapağını burnuma yapıştırıyorum:27: keşke anlasalar..:51: kendileri rahatsız olmuyor mu o kokudan hiç anlamıyorum.
kırmadan incitmeden nasıl söylenir ki bu şey :59: bi tane deodorant alıp hediye mi etseniz :27:

bi başkasını yanında kalmak öyle hiç kolay bişey değil:50: lütfen biraz empeti kurun
kaldığı kişi abisi,ablası bile olsa...yemek yerken evdekinin gözünün içine bakmak
tam doyamadan kalkmak,canın bişey istese söyleyememek ve daha çok şey...

ayy sormayın bizim şirkettede bi çocuk var sigarayı yiyomudur nedir yanımıza gelince yüzüne bakamıyoruz nefesimi tutuyorum resmen o kadar bayan arkadaş var sigara içen onun içtiği nasıl bi sigaradır arkadaş tabi söylenmiyoda :36:
bide erkeklere rollon kullanmak zorunlu olsa keşke şu günlerde yanlarından geçilmiyo resmen

Burun yorulan bir organdır
En fazla birkaç dakika hissedersiniz o kokuyu kahvaltınızı edemeyecek kadar olması için adamın şehir çöplüğünde falan yaşaması lazım

aynı sorun benim işyerimde de var
33 yaşlarında evli bir bayan, görüntüsü normal ve bakımlı
yalnız inanılmaz kötü kokuyor, defalarca dilimin ucuna kadar geldi, ne kadar kötü kokuyorsun demek ama olmuyor işte
onun bulunduğu ortamlarda olmamaya çalışıyorum
sizde o kişinin yakınında deodarant sıkıp, burası çok havasız ve çok kötü kokuyor diyebilirsiniz
yani şahsına değil ama ortamın kötü koktuğunu ve cidden rahatsız olduğunuzu söyleyin
kimsenin kimseyi bu şekilde rahatsız etmeye hakkı yok, şartları ne olursa olsun, insan kişisel temizliği için elinden geleni yapmalı

:52:
ayy sormayın bizim şirkettede bi çocuk var sigarayı yiyomudur nedir yanımıza gelince yüzüne bakamıyoruz nefesimi tutuyorum resmen o kadar bayan arkadaş var sigara içen onun içtiği nasıl bi sigaradır arkadaş tabi söylenmiyoda :36:
Bide erkeklere rollon kullanmak zorunlu olsa keşke şu günlerde yanlarından geçilmiyo resmen

:52:haklısın kokan ıs arkadası hıc cekılmıyor yaz aylarıda olunca ınsan nefret edıyor nerdeyse.. Bızım ıs yerındede bır arkadas vardı o da hep ter kokardı herkesin yanından gecerken yüzü eksırdı. Arkasındanda hep söyleyelım dıkkat etsın derlerdı ama kımse söylemezdı.kırmamak ıcın katlabırdık.sımdı sükür ayrı bölümlerdeyız...:74:

iğrenmek değilde
içim burkuldu ya

Eski işyerimde bir usta vardı arada işi göstermeye gelirdi, ama o gelmeden yoldayken hissediyordum geleceğini, kendinden önce kokusu gelirdi. Aman yarabbi neydi o koku? Bir insan 1 yıl yıkanmasa ve hiç kıyafetini değiştirmese ancak o kadar kokar. Birde evli yani cenabetmi geziyor bu adam :26:

Geçenlerde camiye gittim, içeride zor durdum kokudan, birde hep kadın var. Ayak kokusu, ter kokusu, çözemediğim başka kokular... Camiye bari öyle gelmeyin yahu! Güya müslümanız, ama en pisde biziz kimse kusura bakmasın. Adamlar sigaraya dünyanın parasını verirken 5 TL lik deodorant masraf geliyor.

Ayrıca iş arkadaşınıza gelince, temizlenmenin zamanı, utanması, sıkılması vs. olamaz. Yengesinden çekiniyorsa kokmaktan çekinmiyor mu? Ben olsam evimde kokan birini değil, sık sık banyo yapmasını tercih ederim ben temizlemeye razıyım banyoyu. Bir insan haftada 2 defa hamama gitse o kadar kokmaz hayatta...

valla kızlar deodorantı da denedim, havaya sıktım tabii üstüne değil :1: ama bu sefer daha iğrenç bir koku oldu.

valla burun çabuk yorulan bir organ ama söz konusu kötü koku olunca hele bir de mide bulantısı yapınca öyle 2 dakika da yorulmuyor. bütün servis rahatsız, hepimizin mi burnu çok keskin koku alıyor? sanmıyorum...

ben müdürle konuşacağım sanırım. ne şekilde söylemek ya da ne yapmak doğru olur diye.

Abisiyle kalması bir gerekçe olamaz bence. Madem çalışıyor bir iki fatura ödeyince, su doğlagaz gibi, evde söz hakkı da olur. Üstelik koltuk altı rollonları var. Onu kullanabilir. Haftada bir bile yıkansa o kadar kötü kokmaz o zaman. Sabahları da koltukaltını sabunla yıkasa sonra rolon sürse birazda parfüm hiç de kötü kokmaz. Bence ailece öyledir bunlar. Çünkü ne kadar kızsam da birine evimde pis birini istemem. Demekki ondan rahatsız olmuyorlar.

ah be arkadaşım sen yine sadece serviste katlanıyorsun.
bizim şirkette var biri düşmanıma vermesin. hemde yeni düzenlemeden sonra bizim katta. kapıdan girince kokusunu alıyorsun. resmen nefesimizi tutarak çalışıyoruz.
adam bir hafta aynı kıyafeti giyiyor günde 2-3 paket sigara içiyor. pazartesiden itibaren leşten öte kokuyor. bütün şirket adamın koktuğunun farkında, ama ne uyarı ne birşey.
biz artık katın bayanları olarak her yeri parfümlüyoruz, oda kokusu falan aldık ama anlık çözüm bunlar.
üstüne eşide burada çalışıyor ve oda kocası kadar olmasa da kötü kokuyor.
o not falan işe yaramıyor hatta zamanında burada deli bir müdür vardı tartıştıkları bir gün git banyo yap önce demiş ama nafile.
masasına şampuan bile bıraktıkları olmuş ama hala aynı hala aynı.

beterin beteri var desenize...

bu arada öz önce personel işlerini yapan arkadaşımdan öğrendim. meğer kendi evi de izmir içindeymiş. ama firmaya çok uzak diye abisinde kalıyormuş. yani aslında biraz keyfi bir durum. hem insanları rahatsız ediyor hem bizi... artık kesinlikle anladım ki bu pis kokunun hiçbir mazereti yok..

az önce genel müdürle konuştum. daha önce de geldi böyle bir şikayet dedi. bir kadının söylemesi olmaz. ben müdürüyle konuşurum o söylesin dedi. inşallah işe yarar :44:

canım tam bununla ılgılı ınternette bır sıte var.arama motoruna yazarsan goreceksın.o kısıye maıl gıdıyor ve kotu koktugu kıbarca soylenıyor.tabı senın yonlendırdıgınden kesınlıkle haberı olmuyor.

Back
X