- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi capricorn87
120 bıne esıne arac alacagınıza, 2 arac edının aptallık etmeyın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben kullanamıyorum :) yani arabamiz küçük geliyor artık ama benim mqntigim yine o değerde daha geniş bir araçla değiştirmek yada en fazla ne bileyim 5-10 bin ekleyerek ama arabayla yatırım benim içinde gereksiz.120 bıne esıne arac alacagınıza, 2 arac edının aptallık etmeyın
Otomotık olunca kullanabılırım dedınız ya ondan soyluyorumBen kullanamıyorum :) yani arabamiz küçük geliyor artık ama benim mqntigim yine o değerde daha geniş bir araçla değiştirmek yada en fazla ne bileyim 5-10 bin ekleyerek ama arabayla yatırım benim içinde gereksiz.
Sadece eğer elalemin keyif için ona buna para yedirip , yatmasınin faturası bize kesileccekse o zaman alsın kendi kullandığımız şeyi odeyelim bari diye düşündum işte yoksa haklsiiniz
Anladım kusura bakmayın biraz kafam dalgın bugün :) ya o bahane biliyo musunuz o kafaya koyduğu arabayı kendisi için istiyor ne benim surmem için nede ileride satıp ev almak için ...Otomotık olunca kullanabılırım dedınız ya ondan soyluyorum
Kocan seni arabaya ikna etmek için taktik uyguluyor olmasın?Yani iste para yedirmeye müsait birisi de değil .Birkaç ay önce kp para istedi bir düğün vardı .Bizim veya aonlarin gitmesi gereken bir düğündu .O zaman bile binbir nazla gerektiği gi kadar gönderdi .
Yani babsinin üzerine olacağı kesin olursa ödemez belki bir iki defa sıkıştıkları zaman yardım eder onu da bilmiyorum .Bizim borcumuz olursa yapmaz ama .
Dediğiniz gibi sakin sakin konuşmam gerek Gerçi tavrimi düşüncemi çok çok oy biliyor da .
Mesela geçen yıl bi arkadaş geldi o şehirde bir ilçede açıktan satış var dedi yani kurasiz .Aklına yattı başta .Sonra annesini aradı böyle böyle ev varmış ben girmeyi düşünüyorum kocana şöyle oda başvursun millete yedirecegine kendine ev alsın bende kiraya verip evi öderim sizde oturyrsujuz filan dedi .Ne bileyim bilmiyorum eşimi çözemiyorum :)
Haha valla olabilir ..aslında o kadar cin fikirli düşünemez ama belli olmaz madem ona hayır diyosun o zaman evi ödeyeceğim diye köşeye siksitirmis olabilirKocan seni arabaya ikna etmek için taktik uyguluyor olmasın?
Henüz kaynana değilim 2 oğlum var.Haha valla olabilir ..aslında o kadar cin fikirli düşünemez ama belli olmaz madem ona hayır diyosun o zaman evi ödeyeceğim diye köşeye siksitirmis olabilir
Peki sizce kötü mü düşünüyorum ev konusunda yani bencilce mi ? Yanlış hatırlamıyorsam sizde kayunvalide idiniz
Karıştırdım sanırım kusura bakmayın :) yani şuan maaşı iyi çok şükür ama iki ev ödeyecek kadar değil ..Yani birde babasi olmasa veya çalışmayacak bir durumu olsa karismam asla da işte keyfi seyler olunca sinirleniyorumHenüz kaynana değilim 2 oğlum var.
Kendinizi düşünmeniz normal bence. Haaa durumunuz uygundur,aileye yardım edilir o konu başka.
Kendinin olacağını düşünüyor ,hem annesi düzgün bir evde oturacak bununda vicdanı rahat edecek ,hemde eninde sonunda ev borcu bitince onun olacak mantık bu ve saçma .Yani direk annemler artık rahat etsin o evi öderken yardım edeceğim dese bu kadar sinirlenmeyecegim yatırım olur filan deyince iyice cinlerim tepeme çıkıyor anne babanın oturduğu evden kira mi alinir yada ben geldim sen cik ben oturayım mi denir de yatırım olsun ?? Tövbe yarabbim ya çok saf yada cidden beni kekliyo :)Allah aşkına sanki milyarder iş adamı ev alıp bağışlıyor eşin. Önce kendine alsın da sonra başkasını düşünsün. Kesinlikle haklısın. Sorumsuz bi insanmış kp de haketmiyor sanırım. Hoş haketse de ev bağışlayacak bir durum göremedim ben sizde. Memur insanlar kendi geçimini sağlamak için kırk takla atıyor.
Merhaba ,eşim polis dogudayiz ,sırf kendimize ait bir şeyimiz olsun diye minicik bir Lojmana taşındım .Banka faizleri filan ucunca eşim arabayı degsitirelim ,ileride peşinat yaapruz vs dedi ve ben hep karşı çıktım salak gibi ..40000 TL filan kredi çekmesi gerek istediği araba 120000 civarı ve otomatik birazda ben kullanayın diye yeltendi.
Neyse ailesinin evi yok babası emekli ama yıllardır milelte kefil olmaktan borcu bitmedi .Keyfi olarak çalışmayan birisi .Ve TOKİ için başvuru yapmışlardı eğer çıkarsa ödeme 1980 TL ..
Bugün arkadaşlarımızın yanında eşim arabayı alabilsek izine gitmeden filan deyince ,arqkdas ya açıktan satış olan tokielre bak filan dedi .Esimde" babamlar başvurdu onlara çıkarsa ben ödeyip evi ustume isteyeceğim." Dedi .Bende iyice o ev yatırım olmuyor ki onlar oturacak ben kendime ikinci bir evi nasil alacağım ilerde dedim .2000 ona odenirse diye o da o zaman arabayı almam eve yatirim yapmış olurum gibi salakça bir açıklama yaptı milletin yanında uzatmadim.Ama bu yatırım mi yani bence değil ve keyfi olarak çalışmayan ,ona buna kefil olup evine bakmaktan aciz bir adam için ben neden 2000 TL ödüyorum bizim evimiz yok bu arada yani birde kendimize ev almaya çalışacağız .
Kura tarihini bekleyecegim ama yemin ediyorum inşallah çıkmaz dedim.bugun .Eşimin araba alması için gaz vereceğim sanırım ne kadar istemesemde en azından kendi borcumu öder kendime yatırım yaparım .
Bilmiyorum bı yandan çok mu fesat duusnuyorum.diye içim içimi yiyo ? Konu açılırsa nasıl konusamaliyim ne yapmalıyım bilmiyorum çok.fevri bir insanım normal şartlarda ciddi bir kavga çıkarırım .Ve her seferinde haksız duruma düşünüyorum sakin ve mantıklı bir çözüm bulmak istiyorum teşekkür ederim şimdiden
O ev meselesi öğrenciyken bile dolindeydi babasını bildiği için annem e bı ev aqlbilaeydim yok bı evleri olsaydı vs diye .Bir süre önce yine çıkarsa ben odeyeyim bizim üstümüze olur vs dedi epey serrt bir tepki verdim bu kez milletin yanında zarf atti gibi geldi çünkü o günden beri hiç lafını açmıyor sürekli araba bakıyor .Hiç bir laf açmadım çünkü acarsam kavga edeceğim uslubum böyle o yüzden konu açtım nasıl konuşsam diye :)1- Eşiniz size danışmadan nasıl böyle bir karar alıyor?
2- Siz o arabayı bir an önce aldırın :)
Yatırım mı oluyormuş bir şeyi alıp başkasına bağışlayınca? Bildiğin ailesine ev alıyor. Hadi kendi evi olur bir birikimi olur, gelecek kaygısı olmaz aksın tabi. Keşke herkes ailesine ev alabilse ana sen önce kendini bi garantile de...Kendinin olacağını düşünüyor ,hem annesi düzgün bir evde oturacak bununda vicdanı rahat edecek ,hemde eninde sonunda ev borcu bitince onun olacak mantık bu ve saçma .Yani direk annemler artık rahat etsin o evi öderken yardım edeceğim dese bu kadar sinirlenmeyecegim yatırım olur filan deyince iyice cinlerim tepeme çıkıyor anne babanın oturduğu evden kira mi alinir yada ben geldim sen cik ben oturayım mi denir de yatırım olsun ?? Tövbe yarabbim ya çok saf yada cidden beni kekliyo :)
Yani evet bende isterim bir evleri olsun adam gibi ama böyle değil yani ...Yumuşatıyor olayı zaten belli de babası ona devretmezse düzenli olarak ödemez daha önce babası bize bir ev buldu oldukları yerden tabi sozde bize ama tabiki kendileri yerleşecek o zaman babasina orayı direk kiraya veririm haberiniz olsun filan dedi ki şükür olmadı zaten bilmiyorum yani oranın yatırım olamai için tıklayınız miras durumunda olması lazım ve hiç gerek yokYatırım mı oluyormuş bir şeyi alıp başkasına bağışlayınca? Bildiğin ailesine ev alıyor. Hadi kendi evi olur bir birikimi olur, gelecek kaygısı olmaz aksın tabi. Keşke herkes ailesine ev alabilse ana sen önce kendini bi garantile de...
Teşekkür ederim :) iki yilimiz var henüz şuan için kalmayi düşünmüyoruz ama tabiki o zam şartlar ne gerektirir belli olmaz.Nereye gideceğimiz belli değil tercih dışı çok gönderdiler geçen yıl mesela o yüzden arabayı alma fikride buradan çıktı ev alsam kiracıyla uğraşacağım Ebu mahvedecek belki araba alırsak hem degerlenir ,hem senin işine de yarar gidince de o anki durumumuza göre satar ev peşinatı yaparız vs diye konuştu .şark hizmet sürenizin bitmesine nekadar kaldı ikinci şarkı yapmayı düşünüyormusunuz ve hangi ildeseniz bunu sorma nedenim o ilin sosya ekonomik düzeyi ilk şarkınız ise ikinciyi tamamlamak ve bu sürede para biriktirmek için iyi olabilir bu süre zarfında tabiki parayı bankaya yatırarak biriktirilmesi iyi bir tercihtir yok fazladan kalamam diyorsanız eşinizle konuşup şark sürenizin bitmesini ve gideceğiniz bir batı ilinde ev almanızı böylelikle yaşam şartlarınızı çok zorlamayacağınızı söyleyebilirsiniz tabi birde gittiğiniz ildeki atama durumu da var örneğin ankaraya atamanız çıktığında ankara batıkente eviniz olursa atama birimi eşinizi batıkente veya batıkente yakın bir ilçeye verir eşiniz branşlı bir personel değilse tabi kimse boşanmak için evlenmez ve kimse ilerde boşanırsak diye cümleye başlamamalı ille babasına ev alacaksa tapuyu sizin üzerinize veya ortak tapu yapabilirsiniz bu da bir öneridir
Kuraya kayınpederiniz başvurduysa, eşiniz kendi üzerine alamaz ki evi. Öyle değil mi, yanlış mı biliyorum??? O zaman hep zenginler başkaları üzerinden kuraya girer sonra kendi üzerlerine alırlardı evi. Yani eğer alırsa direk babasının üzerine almış olacak bence..Teşekkür ederim :) iki yilimiz var henüz şuan için kalmayi düşünmüyoruz ama tabiki o zam şartlar ne gerektirir belli olmaz.Nereye gideceğimiz belli değil tercih dışı çok gönderdiler geçen yıl mesela o yüzden arabayı alma fikride buradan çıktı ev alsam kiracıyla uğraşacağım Ebu mahvedecek belki araba alırsak hem degerlenir ,hem senin işine de yarar gidince de o anki durumumuza göre satar ev peşinatı yaparız vs diye konuştu .
Eşimin branşı var kursları sertifikaları filan da var o yüzden mi bilmiyorum ama yıllardır aynı birimde onda bezdi ama artık epey kıdemli oldu yer değiştirmesine izin vermiyorlar gittiğimiz yerde ne olur tabi bilmiyorum .
Evi kendi üzerine almak isteyecek sanırım oderse ,babasının üstüne olunca odemez asla yani öyle düşünüyorum :)
Kuraya kayınpederiniz başvurduysa, o kendi üzerine alamaz ki evi. Öyle değil mi, yanlış mı biliyorum??? O zaman hep zenginler başkaları üzerinden kuraya girer sonra kendi üzerlerine alırlardı evi. Yani eğer alırsa direk babasının üzerine almış olacak bence..
Yani benim bildigimde belli bir süre ödeme yapmadan başkasına satış /devretme filan olmuyor .Mesela kardeşim çalıştığı şehirde birisinden devraldı ama adam 5 yıl mi ne ödemiş .Esimde orada oturacağını ispatladı hatta kontrol etmişler devir işleminden sonra kendisi mi oturiyo kirada mi diye yani bir süre kira bile yasak .Kuraya kayınpederiniz başvurduysa, eşiniz kendi üzerine alamaz ki evi. Öyle değil mi, yanlış mı biliyorum??? O zaman hep zenginler başkaları üzerinden kuraya girer sonra kendi üzerlerine alırlardı evi. Yani eğer alırsa direk babasının üzerine almış olacak bence..
Yani altta da yazdım ama bende kişinin kendisinin de oturması gerek diye biliyorum kardeşim devraldı ki adam 5 yıl mi ne kendisi oturmuş vs kardesiminde kontrole gelmişler bakalım oturuyor mu kiraya mi verdi diye öyle kolay değil bence de o işlerHaklısınız ev kuraya başvuranın üzerine olur...