• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü niyetli mi düşünüyorum nasıl konusmaliyim ?

Esinle sakince konuş ve raziliginin olmadigini soyle. Zaten eşin eş olmanın ne demek olduğunun farkındaysa seni çiğneyip geçmeyecektir. Çiğnemeye yeltenirse de sende tavrini ona gore koyarsin.

Fevri davranırsanız eşinizi eve teşvik etmiş olursunuz.Şimdilik sakin kalın zaten de daha belli olan bir şey yok.Bu arada araba için çalışın hoşunuza giden modellere bakın,eşinize gönderin.Bende kullanırım çok heyecanlanıyorum falan diye alttan alttan ilerleyin.
Bu arada ihtiyaç sahibi olan anne babasına her evlat yardım etmek ister.Fakat siz kendi geçiminizden oğlunuzun geleceğinden böleceksiniz o parayı o yüzden hiç doğru bir davranış değil.Eşinizde belli maaşı olan biri üstelik o parayıda hiç kolay kazanmıyor.Dilerim mantıklı,ortak bir karara varırsınız.Sakin kalmaktam vazgeçmeyin.

Esinle sakince konuş ve raziliginin olmadigini soyle. Zaten eşin eş olmanın ne demek olduğunun farkındaysa seni çiğneyip geçmeyecektir. Çiğnemeye yeltenirse de sende tavrini ona gore koyarsin.
Yani onun konuyu açmasını bekliyorum açarsa eğer önce dinleyip gerçek düşüncesini öğreneceğim ondan sonrada yine sakince aciklayacagim ve kurayi bekleyeceğim çıkarsa ve bu dusunceme rağmen yaparsa ortada bir evlilik kalmaz .Bak.suna varım mesela ,adam inşaatçı ve kuş aylarında iş olmuyor çoğu zaman bir kaç ay bazen farklı şehirde çalıştığı oluyordu ama işler duruyor illaki o zamanlar destek çıkayım bir kaç ay onlarda emekli maaşıyla evi çekip çevirdin filan dese tamam .
Ama yok ben odeyeyim benim olsun mantığı çok salakça .Birde bunlarda her lafta kız miras almaz erkeğe kalır derler mal.yok ya elde :D ilk soykediginde eşime madem sizde böyleymiş zaten sana kalacak odemene gerek yok yani demiştim susup kalmıştı :D öyle bir beklentim yok zaten ayrımı sevmem asla sadece çenesini kapatmak için dedim bakalım ama herseyde ailesiyle ilgili bir durumu aramıza sokabildigi için eşimden nefret edecegim az kaldı

Fevri davranırsanız eşinizi eve teşvik etmiş olursunuz.Şimdilik sakin kalın zaten de daha belli olan bir şey yok.Bu arada araba için çalışın hoşunuza giden modellere bakın,eşinize gönderin.Bende kullanırım çok heyecanlanıyorum falan diye alttan alttan ilerleyin.
Bu arada ihtiyaç sahibi olan anne babasına her evlat yardım etmek ister.Fakat siz kendi geçiminizden oğlunuzun geleceğinden böleceksiniz o parayı o yüzden hiç doğru bir davranış değil.Eşinizde belli maaşı olan biri üstelik o parayıda hiç kolay kazanmıyor.Dilerim mantıklı,ortak bir karara varırsınız.Sakin kalmaktam vazgeçmeyin.
Valla sırf bu yüzden konu açtım çünkü ben çok fazla pat pat konuşurum içimdeki herşeyi döker kavgami ederim hoş bu konuda daha çok daha önce fikrimi biliyor ama ..Dediğiniz gibi inada bindirerek ondan sonra gerçekten onu ana babasına bırakıp gideceğim zaten canım burnumda ...

Evet bugün bı kadın baktığı arabadan sürüyordu lojmandan.Yakinindaydik inince arabaya bir bakabilir miyiz bizde düşünüyoruz diye eşim bakmak istedi baktık bagajına vs .Eşim kadına ,rahat mı kullanısi özellikle eşim surebilsin diye istiyorum araba hoşuma gidiyor ama filan dedi .Kadında bir övdü bir övdü sağolsun :D şuan tav olmuş durumda ama tabi zaman ne gösterecek bilmiyorum sadece konuyu o açıp bir dökülsun istiyorum gerçekten düşüncesi ne ...

Yani bakın kış aylarında iş olmayabiliyor inşaat işleri o dönemlerde destek olmak isterse kabul onlarda emekli maaşıyla idare eder iki kişi .Ama sürekli sürekli biliyorum :)

Yani onun konuyu açmasını bekliyorum açarsa eğer önce dinleyip gerçek düşüncesini öğreneceğim ondan sonrada yine sakince aciklayacagim ve kurayi bekleyeceğim çıkarsa ve bu dusunceme rağmen yaparsa ortada bir evlilik kalmaz .Bak.suna varım mesela ,adam inşaatçı ve kuş aylarında iş olmuyor çoğu zaman bir kaç ay bazen farklı şehirde çalıştığı oluyordu ama işler duruyor illaki o zamanlar destek çıkayım bir kaç ay onlarda emekli maaşıyla evi çekip çevirdin filan dese tamam .
Ama yok ben odeyeyim benim olsun mantığı çok salakça .Birde bunlarda her lafta kız miras almaz erkeğe kalır derler mal.yok ya elde :D ilk soykediginde eşime madem sizde böyleymiş zaten sana kalacak odemene gerek yok yani demiştim susup kalmıştı :D öyle bir beklentim yok zaten ayrımı sevmem asla sadece çenesini kapatmak için dedim bakalım ama herseyde ailesiyle ilgili bir durumu aramıza sokabildigi için eşimden nefret edecegim az kaldı
Ben kayinbabalari anlamiyorum. Simdikiler hep oglan odesin oglan yapsin oglanin evi yuvasi yok sanki. Acik ve gercek su onlar vefat edinceye kadar siz kirada oturmaya devam edip hem de oranin borcunu odeyeceksiniz. Polis maasi tek basina hayatta yetmez esin arabasina guveniyo belki ama pirince giderken eldeki bulgurdan olmayin.

Ben kayinbabalari anlamiyorum. Simdikiler hep oglan odesin oglan yapsin oglanin evi yuvasi yok sanki. Acik ve gercek su onlar vefat edinceye kadar siz kirada oturmaya devam edip hem de oranin borcunu odeyeceksiniz. Polis maasi tek basina hayatta yetmez esin arabasina guveniyo belki ama pirince giderken eldeki bulgurdan olmayin.
Kesinlikle ...Kendisi birşey yapar bekler de anlarım ama ona buna yedirip durmuş diyorum ya düğünde çekip bir kadına ve bir arkadaşına 40000 yedirmis herkese de oğlumun düğününe harcadım demiş evde kavga çıktı da eşim çıkardı hesap dökümünü yoksa başımıza kalacaktı .Bu dediğim 6 yıl önce o zaman böyle bir peşinat verse şimdiye borcu filan kalmaz ev sahibi olurdu ..

Yani bilmiyorum birdaha lafı açmadı ama inşallah gerek kalmaz kavga etmeme filan çünkü işin sonu iyi yerlere gitmeyecek hele şuan konuşursak elimde kalır valla o kadar sinirliyim ki

Yavrum ben geçen aylarda senin kayinpedere TOKİ çekilişinde ev çıkmasın diye dua ederken buldum kendimi.Hatta sana başka konunda sordum "belli oldu mu?" diye ..inşallah eşinle birbirinizi uzmeden kırmadan bu meseleyi cozersiniz
Allah razı olsun :) yok temmuzun ortasında belli olacak ve biz o zaman orada olacağız yıllık izin için büyük ihtimal :/ zaten o da ayrı bir konu da bugün o kadar sinirliyim ki

Canım. Cok haklısın ben olsam bende izin vermezdim bu türlü Bi yatırım çok mantıksız. Toki odemeri enflasyona göre artıyomus yani taksit 2 binlede kalmicak o yüzden inşallah girmez edin bu toki işine biraz daha biriktirip gittiğiniz şehirde ev almanız çok mantıklı. Ha olmadı arabayı aldır bence toki işinden daha mantıklı Bi yatirim. :işsiz:

O evi asla size yar etmezler boşuna giden paralarınızla kalırsınız. Araba almak daha mantıklı bence de. Bir bahaneyle eşinizi ikna etmeye bakın.

Canım. Cok haklısın ben olsam bende izin vermezdim bu türlü Bi yatırım çok mantıksız. Toki odemeri enflasyona göre artıyomus yani taksit 2 binlede kalmicak o yüzden inşallah girmez edin bu toki işine biraz daha biriktirip gittiğiniz şehirde ev almanız çok mantıklı. Ha olmadı arabayı aldır bence toki işinden daha mantıklı Bi yatirim. :işsiz:
Ya gecen ekim ayında bir arkadaş soyleyince açıktan satış için bizde baktık o zam oranını filan görünce vazgeçti .Şimdi de ailesine yardım etmek ayağına yol yapiyo herhalde evet dünden beri araba bakıyor yjline :)

O evi asla size yar etmezler boşuna giden paralarınızla kalırsınız. Araba almak daha mantıklı bence de. Bir bahaneyle eşinizi ikna etmeye bakın.
Kesinlikle ...yani başımın gozumun sadakasi olsun diyebilecegim bir miktar da değil ki arabaya dünden razı zaten bakıyoruz bakalım

Merhaba ,eşim polis dogudayiz ,sırf kendimize ait bir şeyimiz olsun diye minicik bir Lojmana taşındım .Banka faizleri filan ucunca eşim arabayı degsitirelim ,ileride peşinat yaapruz vs dedi ve ben hep karşı çıktım salak gibi ..40000 TL filan kredi çekmesi gerek istediği araba 120000 civarı ve otomatik birazda ben kullanayın diye yeltendi.

Neyse ailesinin evi yok babası emekli ama yıllardır milelte kefil olmaktan borcu bitmedi .Keyfi olarak çalışmayan birisi .Ve TOKİ için başvuru yapmışlardı eğer çıkarsa ödeme 1980 TL ..

Bugün arkadaşlarımızın yanında eşim arabayı alabilsek izine gitmeden filan deyince ,arqkdas ya açıktan satış olan tokielre bak filan dedi .Esimde" babamlar başvurdu onlara çıkarsa ben ödeyip evi ustume isteyeceğim." Dedi .Bende iyice o ev yatırım olmuyor ki onlar oturacak ben kendime ikinci bir evi nasil alacağım ilerde dedim .2000 ona odenirse diye o da o zaman arabayı almam eve yatirim yapmış olurum gibi salakça bir açıklama yaptı milletin yanında uzatmadim.Ama bu yatırım mi yani bence değil ve keyfi olarak çalışmayan ,ona buna kefil olup evine bakmaktan aciz bir adam için ben neden 2000 TL ödüyorum bizim evimiz yok bu arada yani birde kendimize ev almaya çalışacağız .

Kura tarihini bekleyecegim ama yemin ediyorum inşallah çıkmaz dedim.bugun .Eşimin araba alması için gaz vereceğim sanırım ne kadar istemesemde en azından kendi borcumu öder kendime yatırım yaparım .
Bilmiyorum bı yandan çok mu fesat duusnuyorum.diye içim içimi yiyo ? Konu açılırsa nasıl konusamaliyim ne yapmalıyım bilmiyorum çok.fevri bir insanım normal şartlarda ciddi bir kavga çıkarırım .Ve her seferinde haksız duruma düşünüyorum sakin ve mantıklı bir çözüm bulmak istiyorum teşekkür ederim şimdiden
O ev parasında senin de hakkın varsa evi üstüne yaptır

Teşekkür ederim :) iki yilimiz var henüz şuan için kalmayi düşünmüyoruz ama tabiki o zam şartlar ne gerektirir belli olmaz.Nereye gideceğimiz belli değil tercih dışı çok gönderdiler geçen yıl mesela o yüzden arabayı alma fikride buradan çıktı ev alsam kiracıyla uğraşacağım Ebu mahvedecek belki araba alırsak hem degerlenir ,hem senin işine de yarar gidince de o anki durumumuza göre satar ev peşinatı yaparız vs diye konuştu .
Eşimin branşı var kursları sertifikaları filan da var o yüzden mi bilmiyorum ama yıllardır aynı birimde onda bezdi ama artık epey kıdemli oldu yer değiştirmesine izin vermiyorlar gittiğimiz yerde ne olur tabi bilmiyorum .

Evi kendi üzerine almak isteyecek sanırım oderse ,babasının üstüne olunca odemez asla yani öyle düşünüyorum :)
Teşekkür ederim :) iki yilimiz var henüz şuan için kalmayi düşünmüyoruz ama tabiki o zam şartlar ne gerektirir belli olmaz.Nereye gideceğimiz belli değil tercih dışı çok gönderdiler geçen yıl mesela o yüzden arabayı alma fikride buradan çıktı ev alsam kiracıyla uğraşacağım Ebu mahvedecek belki araba alırsak hem degerlenir ,hem senin işine de yarar gidince de o anki durumumuza göre satar ev peşinatı yaparız vs diye konuştu .
Eşimin branşı var kursları sertifikaları filan da var o yüzden mi bilmiyorum ama yıllardır aynı birimde onda bezdi ama artık epey kıdemli oldu yer değiştirmesine izin vermiyorlar gittiğimiz yerde ne olur tabi bilmiyorum .

Evi kendi üzerine almak isteyecek sanırım oderse ,babasının üstüne olunca odemez asla yani öyle düşünüyorum :)
Batıda tercih dışı çok sıkıntı yaratmaz evinizin olduğu bir yeri dilekçe ile talep edebilirsiniz ve genel müdürlükte %80 itibariyle personel atamasını yapar diyelimki siz %20lik kısıma denk geldiniz evi satma ihtimaliniz yine bir meslektaşınıza daha kolay olur benim size tavsiyem küçük şehirleri yazmanız tercihinizdeki daha 2 yılınız varmış küçük şehirler hem geçim hem çocuk büyütme konusunda daha sorunsuz yada izmir istanbul ankara gibi ataması yüksek yerleri tercih ederseniz bilinki çıkma ihtimali çok yüksek kendimden biliyorum :KK39:

Batıda tercih dışı çok sıkıntı yaratmaz evinizin olduğu bir yeri dilekçe ile talep edebilirsiniz ve genel müdürlükte %80 itibariyle personel atamasını yapar diyelimki siz %20lik kısıma denk geldiniz evi satma ihtimaliniz yine bir meslektaşınıza daha kolay olur benim size tavsiyem küçük şehirleri yazmanız tercihinizdeki daha 2 yılınız varmış küçük şehirler hem geçim hem çocuk büyütme konusunda daha sorunsuz yada izmir istanbul ankara gibi ataması yüksek yerleri tercih ederseniz bilinki çıkma ihtimali çok yüksek kendimden biliyorum :KK39:
Kesinlikle mesela eşime diyorum Manisa'ya isteyelim ben 6 yilimi orada geçirdim çok seviyorum orayı .Küçük ,sakin bir yer .Ben büyük şehirlerde boğuluyorum bursayibda İzmir'i de yaşam konusunda sevmiyorum açıkçası .Çok kalabalık trafik vs.Suan batmanadayiz küçük ,yürüme imkanı ve heryere çok seviyorum valla insanı da güzel .Aksma karanlığında bile oğlumu alıp dolasabikiyorum ama İstanbul'da işten çıkarken bile tedirgindim.
Ki Manisa İzmir arası tünelle 20 dk ancak sürüyor eskminde aklına yatıyor insallah Manisa olur.
Ev konusu da bence o yatırım amacıyla ailesi de ev sahibi olsun derdinde .Bir taşla iki kuş .Şuan arabaya takmış halde bana kalsa da Türkiye'nin herhangi bir yerinden de ev alınabilir çünkü ozellilelmemurlar ihtiyaç duyuyor kiraya verilir yani ki bizde ilk geldiğimizde ev bulmakta zorlandığı

Back
X