Kötü Olana Para Mı Veriyorlar?

Herkes cocuk cocuk diyorda bu cocugun ilerde iyi hir evlat, toplumda iyi bir birey olacaginin garantisini kim veriyor?
Dunyaya her gelen melek degil, benim cocugum olsa birinin malina, canina kastetse, aile huzurumu bozsa, hayirsiz bi evlat olsa onun derdi cok daha zor.
Tum ailenin sonunu getiren evlatlar var.
Siz hayirlisini dileyin.
Eltin gibi birinden dogacak cocuktanda pek hayir beklenmez.

Allah evladını ona bağışlasın herkes evlat sahibi olacak diye birşey yok
Eşinle arandanizdaki muhabbeti kısnadığı için böyle davranıyor muhtemelen.Sizin de buna kızdığınızı farkettiy ise amacına ulaşmanın verdiği mutluluğu yaşıordur.
fırsat vermeyin ona rabbim şifa versin inşallah size de

eltin çok büyük konuşuyor. Allahın gücüne gider. onun bu hareketi yüzünden bebeğine bir hal gelir. sen canını sıkma, herkes kendi bacağından asılır

sizi kıskanıyor.bu çok açık.allah'ın sopası yok sözünü ilahi adalet size hatırlatacaktır.siz canınızı sıkmayın.

sizin çocukla ilgili durumunuzu ve hassas olduğunuzu biliyorsa yaptığı cahillikten başka birşey değil..Ne kadar iyi niyetli olup evlat sahibi olamayanlar var, veya nekadar kötü kalpli olup çocuk yapanlar..Belkide Allahın bir sınavı çocuk sahibi olması, size karşı tutumuda bu sınavı geçemediğini gösteriyor bence..

Acaba benim eltim misiniz?
Çünkü kendisi (böyle şeyleri asla yapmadığım halde) benim böyle şeyler söylediğimi iddia edip etrafa laf yayıyormuş.
Gerçi değilsiniz canım, whatsapp durumuma yazmadım ben bir şey :D

Çok terbiyesiz bir tavır, Allah'ın lütfuyla başka bir kadının canını nasıl yakar, bu ne zalimliktir... Annelik bile vicdan merhamet vermemiş, bu mu temiz kalplilik, Allah ıslah etsin biraz merhamet versin.

Selam hanımlar,
Normalde elti, kaynana, görümce konularına pek takılan biri değilimdir; çünkü benim daha ciddi sorunlarım ve sıkıntılarım var. Kendi canımla uğraşıyorum. Ciddi bi rahatsızlığım var ve bu sebeple çocuk sahibi olmam yasak. Daha doğrusu çok riskli. Tabi ben bu durumu kendi içimde kabullendim ve evlenirken eşim bunu bilerek evlendi benimle. Yeni evliyim zaten ve çevremdeki herkes çocuk konusunu biliyor. Gel gelelim içine kötülük tohumları saçılmış bir eltiye sahibim. Hamile kaldı. Bizim aramız zaten pek iyi değil ama bazen aynı ortamlarda rastlaşıyoruz. Ettiği cümleler aynen şu '' Allah herkesin kalbine göre veriyor işte, benim iyi kalbime bakarak bana çocuk nasip etti. Ah yavrum. Canım bebişim. vs'' Whatsapp durumunda bile bana çemkiriyor. Her yerden sildim eltimi yani sosyal hesaplardan. Bu kez ortak kişilerin fotoğrafları altına yorum yapıp beni üzmeye çalışıyor. Bu neden yapıyor hiç anlamıyorum. Ve inanın bu tavrına çok üzülüyorum. Çevremdeki herkes umursama onu, o hep öyle diyor ama ben kafama takıyorum. Ben de isterdim anne olmayı. Bu benim tercihim değil ki. Neden böyle kötü neden?
Yaptığı kesinlikle kendi mutluluğunu paylaşmak değil, sizin sinir olmanız da boş yere değil.. Maksadı sadece mutluluğunu paylaşmak olsa dahi, bunun yeri sizin yanınız mı ? Sonuçta özel durumu olan bir insansınız, sizi incitenecek tüm cümlelerden kaçınmalıydı... Zaten kalbinin ne derece kötü olduğu ve her bir kelimesinin kasıtlı olduğu "Benim iyi kalbime bakarak bana çocuk nasip etti, Allah herkesin kalbine göre veriyor" sözünden belli. Siz bu kadınla ne yaşadınız ya çok merak ettim... Ne yaşandı da böyle alalade sizi yaralamaya çalışır hale geldi ?

Bir yakiniminda cocuk yapmasi yasakti beyninde biseymi ne varsi cok hatirlamiyorum.10 yil sonra iki cocugu olmus.nasil oldu bilmiyorum.niyemi yazdim rabbimin mucizesi bitmez.birseyi cok istersen verir buna inaniyorum ben.zor ama yok say eltini.rabbim senin yuzunu guldursun tez slzamanda ins.

Anlamiyorum ya.
Bi insan digerini uzmekten nasil zevk alirki? Sahiden mutlumu oluyorlar digeri uzulunce? Bumudur?
Allahim bildigi gibi yapsin.
Bazen elinden olmayan sebeplerden dolayi olmaz bazi seyler.
Kim bilir belki benimde basima gelicek.
Ne kadar kalpsiz insanlar var etrafimda, bunu kullanabilicek, dusunuyorumda..

Konu sahibi bi diger konu, ben senin yerinde olsam bi evlat edinirdim nazicane fikrim. Sadece iyi niyetimden belirtiyim dedim sakin yanlis anlama. Belkide cocugunun olmamasi Allahin seni cok cok daha buyuk bi goreve laik gordugu icindir; sokakta ac susuz kalan, cami havlularina birakilmis bi yavrucagi evlatlik edinmek gbi. Ve onlara baktikca cennetine bilet vermektir, hem sana hem esine.

Seni çok iyi anlıyorum benim görümcede ikide birde senin annen doğurgan değil sende doğurgan değilsin benim annem doğurgan bende doğurganım diyodu hamile kamdığında isteyerek olduğunu herkes bildiği halde bana kazayla oldu dedi her türlü nispet yaptı. Eminim ondan nefret ettin ve çok üzüldün ama inşallah allah sanada nasip eder oda görür Allahın verdiğide imtihan vermediğide oda o çocukla sınanır

Selam hanımlar,
Normalde elti, kaynana, görümce konularına pek takılan biri değilimdir; çünkü benim daha ciddi sorunlarım ve sıkıntılarım var. Kendi canımla uğraşıyorum. Ciddi bi rahatsızlığım var ve bu sebeple çocuk sahibi olmam yasak. Daha doğrusu çok riskli. Tabi ben bu durumu kendi içimde kabullendim ve evlenirken eşim bunu bilerek evlendi benimle. Yeni evliyim zaten ve çevremdeki herkes çocuk konusunu biliyor. Gel gelelim içine kötülük tohumları saçılmış bir eltiye sahibim. Hamile kaldı. Bizim aramız zaten pek iyi değil ama bazen aynı ortamlarda rastlaşıyoruz. Ettiği cümleler aynen şu '' Allah herkesin kalbine göre veriyor işte, benim iyi kalbime bakarak bana çocuk nasip etti. Ah yavrum. Canım bebişim. vs'' Whatsapp durumunda bile bana çemkiriyor. Her yerden sildim eltimi yani sosyal hesaplardan. Bu kez ortak kişilerin fotoğrafları altına yorum yapıp beni üzmeye çalışıyor. Bu neden yapıyor hiç anlamıyorum. Ve inanın bu tavrına çok üzülüyorum. Çevremdeki herkes umursama onu, o hep öyle diyor ama ben kafama takıyorum. Ben de isterdim anne olmayı. Bu benim tercihim değil ki. Neden böyle kötü neden?
Rahatsızlığın ne çok özel değilse öncelikle geçmiş olsun.O cocugu veren allah bu Kibirle elinden alır o cocugu.Sana da verir.magrurlanma padişahın senden büyük Allah var.

kötü niyetli olmak istemiyorum.

belki size nispet yapmıyordur. yapması için bi sebep yok ki. yani bi kadın başka bi kadını her konuda yaralayabilir ama tutup da bu konuda özellikle yaralamaz bence.
:) size bu sitede okuduğum bi konudan bahsedeyim madem.
bir üye tedavi görüyormuş hastanede aynı doktora gide gele orda kadınlar birbirleriyle kaynaşmışlar sıra bekliyorlar derken gençten bir kadın gelmiş hani sorarlar ya neden geldiniz vs diyerekten sohbet etmeye başlamışlar, genç kadın hamile olduğunu kontrole geldiğini söylemiş konu sahibi kadının çok ciddi bir sorunu yokmuş (kısırlık gibi) ama diğerlerinin varmış..neyse genç ne demiş dersiniz?
gözlerinin içine baka baka iyi ki Allahın sevdiği kuluyum ilk aydan hamile kaldım gibi sözler..(tam hatırlamıyorum cümleyi ama içim sızlamıştı benim eşimle bile paylaşmıştım öfkemden)
yani demem o ki insanın insana yaptığını bi başka canlı canlıya yapmıyor.

Ne ayip eltinizin yaptigi. Büyük terbiyesizlik.

Kötü niyeti olmasa bile böyle bir şeyi sizin yanınızda söylemesi doğru değil, hassas olduğunuzu akıl etmesi lazım bu konuda.. Ne o öyle gözüne sokar gibi..

Eltiler genelde kotu kalpli davraniyorlar birbirlerine ve bunu neden yapiyorlar hicbi fikrim yok.Hic uzulmeyin,hamile kalmis olabilir ama hayirli evlat diye bisi war saglikli olmak die bisi war ve bence cocuk sahibi olmaktan daha onemlisi huzurlu muylu bir evlilik yapabilmis olmak var...Hic uzulmeyin,eger dedigi gibi allah herkesin gonlune gore veriyorsa bu kotu kalplilikle kendisine de hayirlisini vermeyecektir...
Benim ananemin de 4 sene cocugu olmamis eltisi babanemi gorunce aman doktor canim cicim doktor derdine bir care sarkisini soylermis,ananemin canini cok yakmis,yillarca yatalak yatti ananemin eltisi,ve yalniz oldu.Cocuklari yanina hic gidip gelmezdi...

yani neden görmezden gel boşver denmiş ki?ağzına tükür bence. ne demek seninle imalı imalı konuşuyo?kavga çıkar bas bas kavga et. bak bakalım bi daha yapabiliyor mu? dinsizin hakkından imansız gelir. şimdi çocuk olunca gene devam edecek bu laf sokmalar falan. bi kere kavga et gerisini otur izle:)

Yzdıklarınızı okuyunca çok üzüldüm . Belkide eltiniz haklı tam da kalbine göre verdi Allah. Biz bilebilir miyiz Allah ın onu neyle sınayacağını. Evladıyla sınayıp sınamayacağını.
Lütfen densiz insanların laflarına aldırmayın üzmeyin kendinizi.
O hazzı yaşatmayın haketmeyen insanlara.

Back
X