- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.668
- 498
Bizde iftara gitmiştik dışarıya.. Geç döndük 01 gibi.. Uyursam uyanamam diye nöbet tuttum
Eşim yarın çalışıyor ne de olsa bana tatil diye..
Sahuruda hazırladım ( bkz : diğer topik)
Ama uykum kaçtı, ne zaman uyuyacam acaba
bende sinirlendiğimde, kinlendiğimde sakinliğimi korumaya çalışırım. ben olsaydım ne yapardım değil, o ne yaşadıda bunları yapıyor. hayat onu biryere çekmesine ragmen neden engel olmadı. herkes sınanır, bazıları yenilir. sınavı atlatanlar ise hiçbir zaman tam kazanamaz yeni sınavlar ölene kadar onu bekler. dünyanın amacı bu zaten. bunu düşünürüm neden bu sınavın farkına varmadı. vardıysa neden anlamadı. çok nadirdir sinirimi yansıttıgım, insanlık hali diyorum ona da artık. böyleleriyle hep konusmayı, anlatmayı, anlamasını sağlamayı amaç ederim. dindar bir insansan peygamber efendimizin hayatını okumayı tavsiye ederim. onun sakinliğini ve hoşgörülülüğü en büyük örnek.. belki en çok o hak ediyordu sinirlenmeyi.. ondan güzel örnek yok, ondan güzel insan yok..
sakin ol, mantıklı düşün
Bizde iftara gitmiştik dışarıya.. Geç döndük 01 gibi.. Uyursam uyanamam diye nöbet tuttum
Eşim yarın çalışıyor ne de olsa bana tatil diye..
Sahuruda hazırladım ( bkz : diğer topik)
Ama uykum kaçtı, ne zaman uyuyacam acaba
İşte bu düşünce tarzı bana çok yakın.Bunu nasıl işleyebiliriz acaba.Kaliteli bireyler.
Düşünsenize karşınızdakine elbet tepki veriyorsunuz ama sinirlenmeden o çirkin duyguları hissetmeden.Kendimizi yıpratmadan,aslında o kadar da önemsememeyi bi yerde.
İşte bu düşünce tarzı bana çok yakın.Bunu nasıl işleyebiliriz acaba.Kaliteli bireyler.
Düşünsenize karşınızdakine elbet tepki veriyorsunuz ama sinirlenmeden o çirkin duyguları hissetmeden.Kendimizi yıpratmadan,aslında o kadar da önemsememeyi bi yerde.
bilgisayar başında uyku gelirmi canım :)
Bu arada merak ettim siz en çok hangi durumlar da sinirleniyorsunuz..? Tahammül edemediğiniz en son nokta neler oluyor ?
Örneklendirebilirsiniz de .
Misal bugün bayanın biri toplantı da anlatıyor eşinin yetim yeğenini odaya kapatıp nasıl eğitim verdiğini.
O an çok zor tuttum kendimi ne hakla o çocuğa o şekil de eğitim verirsin diye.Tepki vermediğim için de kızdım kendime.
Bu arada merak ettim siz en çok hangi durumlar da sinirleniyorsunuz..? Tahammül edemediğiniz en son nokta neler oluyor ?
Örneklendirebilirsiniz de .
Misal bugün bayanın biri toplantı da anlatıyor eşinin yetim yeğenini odaya kapatıp nasıl eğitim verdiğini.
O an çok zor tuttum kendimi ne hakla o çocuğa o şekil de eğitim verirsin diye.Tepki vermediğim için de kızdım kendime.
Söylediğim tek şey o şekil de davranman güzel olmamış bence yapma.Verdiği cevap ise o zaman nasıl eğitilecek. Diyemedim ki önce seni eğitmek gerek diye.
Gelmez tabiZaten sahur nöbeti tutarken uyumamak adına açtım neti
Sonra kapatmamıştım , yemekten sonra geri geleceğimi biliyordum çünkü..
Geçen Cuma da böyle oldu, vaktin de uyumazsam uykum kaçıyo
Benim ani tepkilerim oluyor bazen.Mesela yolda birisi diyeli kediye tekme attı gördüm birden bağırırım napıyorsun be adam bilmem ne diye,mesela bunu çok kez sonradan farketmişimdir.Ya da yanımda sevdiğim bir insan varken ona zarar verenlere sinirlenirim ittirdi diyelim birisi kardeşimi of çok sinirleniyorum işte sonra da o kadar çok utanıyorum ki zaten 1 dk bile sürmüyor sinirim hemen geliyor böyle bir geliyor ama hemen de geçiyorO toplantıda bende sinirlenirdim senin gibi emin olabilirsin. Sanırım en çok kendime yapılan kötülüklere tahammül edebiliyorum. Bunun nedenini bilmiyorum.Kendimle ilgili bir sorun yok değil mi şaşırdım da şu an :26: Çünkü aslında seviyorum ben de kendimi değer veriyorum ama bilmiyorum niye öyle yapıyorum :44:
Sahur geçti hala buradasın tabiYarın uyursun boşver nasılsa tatilmiş
Kişisel saldırılar da insanlar daha sakin kalabiliyor sanırım.Benim farkettiğim kendini savunamayan kimselere karşı insanlar daha duyarlı bu aslın da olumlu bir tepki (geçerli bir sinirlilik hali)
Şunu da merak ediyorum,karşımızdakine bir fikri anlatmaya çalışırken nasıl sakinliğini muhafaza ettirerek anlatabiliriz.
Yarın da temizlik yapacağım aslında , pazar annemleri iftara alacağım..
Uyusam iyi olur ama cin gibiyim halaNeyse konuyu bölmeyelim tıp
Böl canım sıkıcı bir konu aslın da ama bir şeyler kapabilirim diye zorluyorum :)
Böl canım sıkıcı bir konu aslın da ama bir şeyler kapabilirim diye zorluyorum :)
Kibar olmaya çalışıyorumsizi tanımıyorum da çekindim işte..
He bir de bi topikte istenmemiştim sankiHalbuki konu dışı bile değildi..
Ama çok mu konuştuk bilmiyorum , başka topikte konu sahibi geneli kastederek ısınmadım yaa gidesim bile gelmiyo kendi topiğime demiştiBeni arkadaş olarak eklemişti üstelik..
Duyunca çok şaşırmıştım , odur budur topiklerde çok usluyum
Benim annem hayatta sevmez bunları var ya offf der ne çok soru sordun Ama zeki kadındır maşallah Da çok kafaya takmak iyi olmuyor anneannemin annesi 90 küsür yaşına dek yaşadı başına neler geldi neler ama hiiiç takmazdı ince düşünmezdi annem gibi Hep derdi benim kafam rahat ondan bu yaşa geldim diye
Ama bence düşünmek lazım da gerçi dozunda işte bir yerden sonra insanın beyni tıkanıyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?