kötülükmü ettim?

chamallows

🇹🇷 PARLA... 100 YAŞINDASIN 🇹🇷
Pro Üye
17 Aralık 2015
27.107
49.562
598
merhaba herkese
uzatmadan bunaltmadan konuya gireyim.
bizim uzaktan akrabamiz olan zamaninda yedigimizin ictigimizin ayri gitmedigi bir komşu teyzemiz vardi.
bu teyze ve annemin karsilikli olarak yardimlari kotu gun dostluklari çok olmuştur
benim de hiç bir gün şakayla bile kendisine kotu sozum falan olmadi
gecenler de annemin yengesi bize geldi çok alakasiz bir şekilde ben seni kendi oğluma çok istedim sende çok gozum vardi ama x (yukarda bahsettigimiz komsu teyze) beni yaniltti senin icin o cok gecimsiz terbiyesiz vs tarzi seyler söyledi seni her gordugumde icim sizliyo kacirdim diye ne yalan soyleyim diyince annemle ikimizin basindan assagi kaynar sular dokuldu resmen
ertesi gun bu x teyze komsumuz olan bize geldi kadina konuyu actim teyze benim neyimi gordun de beni kalktin etrafa kotuledin dedim hic bisey diyemedi dondu kaldi
seni Allaha havale ediyorum x teyze okadar birbirimizin ekmegini yedik suyunu ictik bunun hatirina kotu hic bir kelime kullanmicam sana dedim
kadin kalkti gitti
az once haber geldi 2 gun once trafik kazasi gecirmiş şimdi yatalak beyin kanamasindan kaynakli
ben kendimi yiyorum yetimin ahi tutar derler ya sebep benim Allaha havale ediyorum dememmiydi acaba icim sıkılıyor

Kendinizi bunun ıcın uzmeyın. Ettıgımız her ah hemen tutsa ınsan kalmaz ayakta. Herkes mutlaka bir ah almıstır su hayatta.
Olacagı varmıs olmus. Keske ekmek yedıgı kaba pıslemeseymıs teyzecık.
Cunku hala onun ıcın uzulen siz varsınız, teyzenin dediklerinin zerresini haketmedıgınızı ben bile dusunuyorum suan. Allah sıfasını versin

Kendinizi bunun ıcın uzmeyın. Ettıgımız her ah hemen tutsa ınsan kalmaz ayakta. Herkes mutlaka bir ah almıstır su hayatta.
Olacagı varmıs olmus. Keske ekmek yedıgı kaba pıslemeseymıs teyzecık.
Cunku hala onun ıcın uzulen siz varsınız, teyzenin dediklerinin zerresini haketmedıgınızı ben bile dusunuyorum suan. Allah sıfasını versin
içime oturdu ya keşke her zaman ki gibi dilimi isirip mesafemi koysaydim ama hic beklemedigim bir insandi belki oz teyzem falan soylese bu kadar uzulmezdim
insan kuru ekmegi paylastigi insanlardan boyle seyler duyunca gercekten uzuluyormuş

içime oturdu ya keşke her zaman ki gibi dilimi isirip mesafemi koysaydim ama hic beklemedigim bir insandi belki oz teyzem falan soylese bu kadar uzulmezdim
insan kuru ekmegi paylastigi insanlardan boyle seyler duyunca gercekten uzuluyormuş
Allaha havale etmek ah degıl ama arkadasım, senlik bi durum gercekten yok
Olacagı varmıs.
Allah belasını versin desen tamam, Allaha havale etmişsin.
Allahin adaletinden korkmak lazım, bu yuzden vefalı duzgun merhametli olmak lazım iste.
Senlik Bı durum gercekten yok. Icın rahat edecekse bi ziyaretine ugrayın.
Ölümlü dünya.

Sizlik bir durum yok uzulmeyin.
Aksine sizden hellallik alması için fırsat vermişsiniz böyle bir olaydan önce.
Sizden özür dileyip gonlunuzu alabilirdi.
Allah şifa versin ona da.

Allah'a havale etmişsin . beddua degilki. Kendini suclama.
aslinda allaha havale ediyorum derken seninde ayni yerden canin yansin yani senide en yakinin gordugun insan boyle sirtindan vursun demek istedim havale ediyorum derken bile icimden gecen sey buydu ama yinede ne bileyim icimden istemsiz baska seylerdemi gecti acaba

boşverin hiç canınızı sıkmayın.siz öyle demeseniz de Allah görüyor.yani sonuçta ilahi adalet denen şey birileri bir şeyi fark edip allah'a havale ediyorum deyince işlemiyor ki.siz onu demeseniz de olacaktı.ki olacağı varmış demek ki , bir dedikoduya/ikiyüzlülüğe böyle ceza olsaydı katiller sapıklar o kadar bedduaya ellerini kollarını sallayarak gezemezdi.

Allaha havale etmek ah degıl ama arkadasım, senlik bi durum gercekten yok
Olacagı varmıs.
Allah belasını versin desen tamam, Allaha havale etmişsin.
Allahin adaletinden korkmak lazım, bu yuzden vefalı duzgun merhametli olmak lazım iste.
Senlik Bı durum gercekten yok. Icın rahat edecekse bi ziyaretine ugrayın.
Ölümlü dünya.
yarin gidecegim ziyeretine annemle birlikte her konumda oldugu gibi bu konudada icimi ferahlattiniz tesekkur ederim

boşverin hiç canınızı sıkmayın.siz öyle demeseniz de Allah görüyor.yani sonuçta ilahi adalet denen şey birileri bir şeyi fark edip allah'a havale ediyorum deyince işlemiyor ki.siz onu demeseniz de olacaktı.ki olacağı varmış demek ki , bir dedikoduya/ikiyüzlülüğe böyle ceza olsaydı katiller sapıklar o kadar bedduaya ellerini kollarını sallayarak gezemezdi.
oda doğru

Sizlik bir durum yok uzulmeyin.
Aksine sizden hellallik alması için fırsat vermişsiniz böyle bir olaydan önce.
Sizden özür dileyip gonlunuzu alabilirdi.
Allah şifa versin ona da.
yok ne özür ne bir şey kalkti gitti hic bir sey soylemeden cunku biliyodur oda kalkip gitmese ben cik git derdim yani kovulmadan gideyim bari dedi sanirim kendi kendine

İkiyüzlü komşu teyzecik, bir bakıma sizin kaderinizi değiştirmiş. Şimdi evli misiniz mutlu musunuz bilmem ama.
İnsan çektiği sıkıntıyı, kırıldığı kalbini unutsa; iliği, kemiği unutmaz ah edermiş. Sizlik bir durum yok.
Hikmetinden sual olunmaz Rabbimin vardır bir bildiği.

İkiyüzlü komşu teyzecik, bir bakıma sizin kaderinizi değiştirmiş. Şimdi evli misiniz mutlu musunuz bilmem ama.
İnsan çektiği sıkıntıyı, kırıldığı kalbini unutsa; iliği, kemiği unutmaz ah edermiş. Sizlik bir durum yok.
Hikmetinden sual olunmaz Rabbimin vardır bir bildiği.
evet evliyim teyze degistirmesede o kisiyle evlenmezdim zaten ama kim bilir daha kimlere neler soyledi insanlar yakinimiz diye rica ettide baskalarinadami boyle soyledi diyorum
İnsan çektiği sıkıntıyı, kırıldığı kalbini unutsa; iliği, kemiği unutmaz ah edermiş. bu nu ilk kez duyuyorum tüylerim ürperdi

Back
X