bu konu aslında çok derin bir konu. tarafsız bir biçimde farklı bakış açıları sunmaya çalışacağım size.
öncelikle, birçok erkek bu tarz yetişkin filmlerini ya da porno filmleri izlerken partnerlerini asla göremeyecekleri hallerde ya da olmasını isteyemeyecekleri hallerde gördüklerini varsayıyorlar. örnek vermek gerekirse; erkek karısının ya da sevgilisinin porno filmde gördüğü kadın gibi bir cesarete ve güvene sahip olamayacağına inanıyor. aynı şekilde kadınlar da "ben öyle şeyler yapamam" diyor. bu karşılıklı inançsızlık sonucu ve bir takım çekinceler sonucu ne erkek bir taleple gelebiliyor ön sevişme adına, ne de kadın kendini böyle bir konumda güvende ya da mutlu hissediyor. bazısı hatta bazı istekleri hakaret olarak algılıyor ve yatak odasındaki halleri ev içine yansıtacak kadar olayı büyütebiliyor. "bana bunu nasıl yakıştırdı", "böyle yaparsam hafif bir kadın gibi mi görünürüm" diyor kadın bazen. erkek de aynı anda "böyle bir şey istesem beni yanlış anlar mı", "hayatta böyle şeyler denemez" diyor. bu takım iletişimsizlik ve çekinceler bazen erkekleri böyle şeylere yönlendirebiliyor.
bu daha çok bizim halkımız için geçerli ama elbette dünya üzerinde de örnekleri mevcut. kimi erkek bir süre sonra eşini annesi gibi görmeye başlıyor ve ona bazı cinsel ilişki pozisyonlarını yakıştıramıyor. ya da bazı fantezileri onunla gerçekleştirmeyi ne kendine ne eşine yakıştıramıyor.
bir başka bakış açısı ise, erkekler onu izlerken bir başka kadının fiziğine yönelik hayaller kurmuyor. baktığı ve izlediği şey çoğu zaman konsept olarak da düşünülebilir. mesela kendisi bir pozisyonu çok seviyordur ama bunu eşinden talep edemiyordur, ya da etse de eşi bunu asla kabul etmeyecektir. erkek pornoyu izlerken pozisyonun kendisinden oradaki çıplak kadından etkilendiğinden daha çok etkilenir. pornoda asıl olayın çıplaklık ve kadın fiziği olmadığını ama normal hayatta sahip olduğu cinsel ilişkinin çok üstünde bir olay olduğunu görebilirseniz, bu sanal sevdasının sebebini de az çok çözebilirsiniz.
tarihte şöyle erkekler de çok görülmüştür; izler mesela kurgulu bir filmi der ki "ya bu adam 2 saat sevişiyor, nasıl bu adam bunu iki saat sürdüyor bende bir hata mı var?" ya da bakar yine kurgulu bir filmde kadın birden fazla orgazm yaşar ve bu sefer sanar ki karısında bir sıkıntı var. bu tarz olaylarla depresyona giren çok erkek olduğunu biliyor muydunuz?
özetle, eşinizle daha açık bir cinsel hayatınız olmasına özen gösterin. kendinize güvenen bir kadın olun, sizden bir şeyler istemekten çekinmesin. yeri gelirse siz de bir şeyler istemekten çekinmeyin. siz karı kocasınız, yatak odanızda yaşanan orada kalır. ertesi gün bunu kahvaltı masasında konuşmayacaksınız. özgür olun, özgüvenli olun. o zaman sanal şeylere ihtiyaç duymayacaktır.