• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köyde yaptığımız evin yanındaki pansiyon

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl fark yok. Bir eve gelip giden sayısı az çok bellidir. Pansiyonun kullanım amacı farklı. Eğer tutulan bir yer olursa gelen gidenin haddi hesabı olmaz.

Gayet anlaşılır yazmışım aslında ama anlamamakta ısrarcısınız adamın kendi arazisi ister ev yapar ister pansiyon ister ahır ister dükkan. Hiçbiri arasında fark yok. Karışamazsınız, müdahale edemezsiniz

Bir yere işletme açıldığında diğer ev sahiplerine "izniniz olursa buraya bir yer açmayı düşünüyoruz" diye soran gördünüz mü hiç
Ayrıca gelip 1 günde dikmediler değil mi orayı
Tepki verecekseniz öncesinde verseydiniz
Şu saatten sonra beddua etmek filan hoş değil
Madem size göre bir yeri kapatmak vs çok kolay o zaman evinizi yıkıp daha uzağa yapiverin bir zahmet
Bir yeri kapatmak çok kolay diye hangi kısımda söylemişim? Zamanında böyle bir planı olduğunu söyleseydi ona göre işimizi bilirdik demişim. Tersinden okumayın yazdıklarımı

Gayet anlaşılır yazmışım aslında ama anlamamakta ısrarcısınız adamın kendi arazisi ister ev yapar ister pansiyon ister ahır ister dükkan. Hiçbiri arasında fark yok. Karışamazsınız, müdahale edemezsiniz
Ben de mudahale etmiyorum zaten :) canım sıkıldı darlandım onu söylüyorum.

Kendi tapulu alanini duvarla çevir. Ve köy turist gelebilecek bir köymü peki bu köyün cabizesi kim ne için gelecek normal bir köy ise kuzen sinek avlar
Kiz ne tapusu? Bahsettiği alanın t apusunun olduğunu mu düşünüyorsun cidden? :)

Ben bu kadar tepkiyi anlayamadım açıkçası

Turistik köy kasabalarda tabi ki turistik işletmeler pansiyondu oteldi meskenlerden uzak olmalı. Konu sahibesi artık iş işten geçmiş. İnşaata başladıklarında belediyeyle konuşacaktınız biz istemiyoruz dicektiniz.
Sonunda anlayan biri çıktı. Burdakilerin evlerinin dibi hep pansiyon hep düğün salonu. Herkes çok benimsemiş olayı

Bence de gayet haklısınız ama geç mi kaldınız acaba tepki göstermekte. Hoş deseniz de kuzen de burdakiler gibi “senden izin mi alacaktım, benim arazim” diyebilirdi. Maalesef insanlar “komşuluk hakkı” denen şeyi hep gözardı ediyorlar. Osmanlı döneminde yeni bir ev yapılırken, komşunun güneşini vs kesmeyeyim diye iyice ölçüp biçilip, sorularak yapılırmış bu işler.
Bizim de annemlerin evin arkasına komşumuz ev yaptı, koca arazi dururken, evimizin dibine dayadılar. Diğer komşunun evinin de önüne geldi evleri. Oğulları atletle dışarda dolanıp diğer ailenin dışarı çıkmasını engelliyor. Kendileri de bizim evin duvarının diplerine birsürü ağaç diktiler(defalarca söylenmesine rapmen) bizim evin duvarları göçmek üzere bu yüzden..
Komşuluk hakkı ne için var?

Ben bu kadar tepkiyi anlayamadım açıkçası

Turistik köy kasabalarda tabi ki turistik işletmeler pansiyondu oteldi meskenlerden uzak olmalı. Konu sahibesi artık iş işten geçmiş. İnşaata başladıklarında belediyeyle konuşacaktınız biz istemiyoruz dicektiniz.

Nerde gördün allasen cherry pansiyonların meskenden uzak olduğunu? Milyon tane pansiyonda otelde kalmışımdır hemen hemen hepsi normal mahalle içlerinde, merkeze yakın, evlerle iç içeydi hem burada hem yurt dışında.

Bence de gayet haklısınız ama geç mi kaldınız acaba tepki göstermekte. Hoş deseniz de kuzen de burdakiler gibi “senden izin mi alacaktım, benim arazim” diyebilirdi. Maalesef insanlar “komşuluk hakkı” denen şeyi hep gözardı ediyorlar. Osmanlı döneminde yeni bir ev yapılırken, komşunun güneşini vs kesmeyeyim diye iyice ölçüp biçilip, sorularak yapılırmış bu işler.
Bizim de annemlerin evin arkasına komşumuz ev yaptı, koca arazi dururken, evimizin dibine dayadılar. Diğer komşunun evinin de önüne geldi evleri. Oğulları atletle dışarda dolanıp diğer ailenin dışarı çıkmasını engelliyor. Kendileri de bizim evin duvarının diplerine birsürü ağaç diktiler(defalarca söylenmesine rapmen) bizim evin duvarları göçmek üzere bu yüzden..
Komşuluk hakkı ne için var?
Olaya bende bu boyuttan bakıyorum. Komşuluk hakkı. Ben kuzenim gibi ya da sizin komşu gibi bir şeyi asla yapmazdım mesela. Burda yazanlara göre kanuna kurala uygunsa başka şeylerin hiç bir önemi yok. İsteyen istediğini yapar.

Kiz ne tapusu? Bahsettiği alanın t apusunun olduğunu mu düşünüyorsun cidden? :)
tabii tapusu olmayan yere yol için başvuru yaptılar belediye de hemen yolu yaptı yazılanları anlayarak okuyun biraz ve bu dediğiniz iftiraya girmez mi bu kadar kesin konuşmak bilmeden pes doğrusu

Başlıktanda analaşılacağı üzere köyde bir ev yaptık. Uzun süredir hayalini kuruyorduk. Borç harç bu sene tamamlayıp içine greceiğiz inşallah. Fakat bu mutluluğumuza çomak soktular.

Köyün en tepesinde kimsenin olmadığı sakin sessiz bir yerde yaptık evimizi. Etrafı ağaçlık ve geniş bahçesi olan bir yerdi. Taa ki yanımıza pansiyon açmaya karar verilene kadar.

Pansiyonla aramızda 30 40 metre var. Pencereyi açınca nerdeyse burun burunayız. 3 katlı büyük bir pansiyon yaptılar. Geniş bahçesi ve etrafı ağaçlık olan evimizden şuan eser yok. Bahçe dediğimiz yeri kaldırım taşı ile döşeyip müşteriler için oturma alanı yaptılar. Yani biz evin kapısından adımımızı atar atmaz o müşteri alanı ile karşılaşıyoruz.

bütün bunlar yetmezmiş gibi büyük hoparlör getirmişler müzik için. Cidden kafayı yemek üzereyim. Biz sessiz sakin tenha diye çıktık o tepede ev yaptık. Sen geldin bize hiç birşey söylemeden pansiyonu diktin dibimize. Bunları yapanda kuzenim oluyor. Maalesef arazilerimiz yanyana.

Normal ev yapsa yine istemezdim ama adamın arazısı sonuçta yapar derdim. Ama sen grldin evin dibine panyion açtın. Bütün evin önünü işgal ettin. Bi de gelen giden müşterilerin arabaları vs olacak. Bize hiçbir alan kalmayacak. Müzik oyun çalgı çengi bütün sessizliği bpzacak. Şimdiden başladılar zaten. Virüs bitince açılışını yapacaklar. Kötü kalpllik mi bilmiyorum sma dua ediyorum inşllah gelen bir tek kişi olmaz diye.

bu durumlar karşısında annrmin ve babamın tepkisini merak ederseniz onun cevabı daha sinir bozucu.hiç bir tepki vermediler. Hiç birşey söylemediler. İçten içe gıxık oldular ama kuzenime karşı hayır evin dibinde pansiyon olmaz demediler. Ve benim bir şey dememede musade etmediler. Sadece birkere söyleyebildim çok ses olacak. Yabancılar gelip gidecek.burası köy rahatsız olacagız drdim. Sorun yok sizle bir ilgisi yok dedi geçiştirdi.

kuzenimin yaptığını hiç hazmedemiyorum. En başından öyle bir planın olduğunu söyleseydin bizde o kadar masraf edip o tepeye yol almazdık. Ev yapmazdık. Herşeyi halledince gelip hazır yere pansiyon yağtı resmen.
Neticede kendi arsasi. Ne hesap vermek ne de izin almak zorunda degil.

bir de şöyle bir şey var , evinizi yaparken öyle sınırın dibine yapılmaz ,yani evin dibinden arsa sınırı bitmez, etraftan pay bırakılır ki sağa sola bir şey geldi mi yapılar birbirine girmesin, yani sınırda kondurmayacaktınız evi kenarlar boş kalacaktı ki tam özel alanda kalsın.bu pansiyon 1 gecede dikilmedi diye düşünüyorum, iskanınız tapunuz varsa belediyeye gider yol düzenlemesiyle kendi özel mülkünüzden gayet de ayırabilirdiniz kuzenle muhattap olmak istemiyorsanız.kimsenin kuzene bozulmaya trip atmaya hakkı da yok tapulu arazisine isterse pavyon açar içerse market koyar paşa gönül kriterleri :hamarat:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X