• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köyde yaptığımız evin yanındaki pansiyon

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne? Nasıl yani? Gidip devlet arazisine mi yaptınız evi? Eee arazilerimiz yan yana dediğiniz neydi? Çok karışık anlatıyorsunuz yav.

Dur şimdi çözücez

Arazi kuzenin sanırım. Bunlara da isterseniz ev yapın oturun demiş.

Zamanında böyle bir planı olduğunu söyleseydi ona göre işimizi bilirdik demişim
İşte kuzeniniz size kendi fikrinden bahsetmek zorunda da değil. Kendi arazisine yapacak yapı için sizin onayınızı almak ya da size fikrini söylemek zorunda değil. Bırakın da insanlar kendi kararlarını size danismasinlar bir zahmet. Buluttan nem kapmissiniz

Arkadaşlar kimse kimsrnin arazisinde birşey yapmadı. Herkes kendi alnında yaptı evini. Benim rahatsoz plduğum olay pansiyonun bize çok yakın olması. Yoksa kimse kimsenin malına mülküne konmadı.

kuzen size inat yapmış, yoluda size yaptırmış.

Köy turistik mi ? Değilse zaten kimse gelmez ki . Milleti deli mi sevdi kırşehirin dağ köyüne gitsin bi de üstüne para versin 😂 Turistik ise adam da parasına bakacak ne yapacak ?
Konuya açıklık getiriyorum konu sahibinin getireceği yok. Yer trabzon. Muhtemelen yayla, dağ köyü falan. Güzel iş yapar.
Kardeş adres falan versen bi baksak geliriz belki 😂

Yaw mesleki konuları buraya taşımayalım diyoruz ama olmuyor. Arsa sahibi muhtemelen dede nine çocuklara yer gösterilmiş burası senin burası senin diye ifrazı yapılmamış arsa daha büyük ihtimalle tarlada iki kuzen kafalarına göre biri ev biri pansiyon yapmış. İkisi de birbirini şikayet edemez çünkü ikisinin yapısı da yıkılır. Bu alanlar da tarla ise alana göre imar vardır. Vasfı da önemli tabi tarlaysa tarım görüşü vs alınarak tarımsal yapı yapılablir arsa ise köyde olduğu için plansız alan yönetmeliğine bağlı yapı yapılabilir.
Son olarak pansiyonlar şehir dışında olacak gibi bir uygulama yok ki eğer otel ruhsatı almıyorsanız mevcut bir apartman için cins değişikliği başvurusu yaparak pansiyon işletebilirsiniz şehrin göbeğinde. Ses konusu ayrı değerlendirilir.
Ve son son olarak sadece bir işletme apartmanda bağımsız bölümde kurulacak ise diğer kat maliklerinden muvafakat alınır.

Normal ev yapsa yine istemezdim ama adamın arazısı sonuçta yapar derdim.

Normal ev yapmasında ne sakınca gördünüz? Memleket size ait değil ya. Gerçi durum sizin isteyip istememenize bağlı değil.

Ayrıca bahçe dediğimiz yere beton döktüler demişsiniz. Başkasının arazisine kimse beton dökmez herhalde. Bahçe dediğiniz yerin sahibi değil misiniz? Eğer sahibiyseniz konuşun, eğer değilseniz bahçe demeyin.

o zaman yol düzenini, otoparkı vs sizin mülkünüze tecavüz edecek şekildeyse belediyeye şikayet edip yaptırabilirsiniz.öyle bir yerde kop kop gümbür gümbür müzik olmaz sanırım, yani öyle tipler oraya gelmez ,olursa da öyle yerlerin saatlere göre desibel sınırları olur onu da bildirebilirsiniz.he onun dışında yapıcak bir şey yok, benim de yengemlerin yandaki boş arazisine ev yapıldı mutfak camından biraz zorlasan poşet uzatırsın o kadar dip dibe ama çözüm yok malesef

Yahu nesi karışık allah aşkına. Herkes krndi alanında yaptı evini.
Arazi bizim değil demediniz mi az önce? Nesi karışık değil? Başta da öyle bir anlatıyordunuz ki, sizin bahçenizi gelip gasp etmişler gibi... Olayı anlamak için birçok kişi soru soruyor farkındaysanız. Sadece ben anlamamış olsam neyse de...

o zaman yol düzenini, otoparkı vs sizin mülkünüze tecavüz edecek şekildeyse belediyeye şikayet edip yaptırabilirsiniz.öyle bir yerde kop kop gümbür gümbür müzik olmaz sanırım, yani öyle tipler oraya gelmez ,olursa da öyle yerlerin saatlere göre desibel sınırları olur onu da bildirebilirsiniz.he onun dışında yapıcak bir şey yok, benim de yengemlerin yandaki boş arazisine ev yapıldı mutfak camından biraz zorlasan poşet uzatırsın o kadar dip dibe ama çözüm yok malesef
Çözüm olmadığını biliyorum. Sadece üzüldüm hevesim kursağında kaldı bunu buraya yazmak istedim ama olay çok başka boyutlara gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X