• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köyde yaptığımız evin yanındaki pansiyon

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonunda anlayan biri çıktı. Burdakilerin evlerinin dibi hep pansiyon hep düğün salonu. Herkes çok benimsemiş olayı

Ablacım imar kanunun nasıldır tam bilmiyorum ama akıl var mantık var, oteldi pansiyondu meskenlere uzak olmak zorunda. Yoksa millet nasıl evinde huzurla uyusun dinlensin? Belediyenin bu tip durumlara zaten izin vermemesi gerekiyor. Misal Alaçatı'da pansiyonların çoğu aynı mahallede, barlar da barlar sokağında. İstanbul aynı, turistik yerler var Taksimdi İstiklal caddesiydi bar eğlenceli müzik yerleri burda ama onun dışında insanların evlerinin yanına bar açıp sabah 4e kadar gürültü yapmak zaten saçma olmaz yani.

Olaya bende bu boyuttan bakıyorum. Komşuluk hakkı. Ben kuzenim gibi ya da sizin komşu gibi bir şeyi asla yapmazdım mesela. Burda yazanlara göre kanuna kurala uygunsa başka şeylerin hiç bir önemi yok. İsteyen istediğini yapar.
siz haklısınız ama etik açıdan kuzeniniz haklı resmi açıdan ama ben hayatımda birşey yaparken herzaman yazılı olmayan kurallara uyuyormu yapacağım şey diye düşünürüm tabii komşuluk hakkı da bambaşka bir olay ama maalesef günümüzde artık böyle şeylere dikkat edenler çok az
şu an yapacağınız bişi yok ne yazıkki alışmaya çalışacaksınız

Nerde gördün allasen cherry pansiyonların meskenden uzak olduğunu? Milyon tane pansiyonda otelde kalmışımdır hemen hemen hepsi normal mahalle içlerinde, merkeze yakın, evlerle iç içeydi hem burada hem yurt dışında.
Pavyon mu yahu ,neden meskenden uzak olsun. Meskenden uzak yerde niye kalayım gelip bir keser gaspeder deli miyim ben 😂

tabii tapusu olmayan yere yol için başvuru yaptılar belediye de hemen yolu yaptı yazılanları anlayarak okuyun biraz ve bu dediğiniz iftiraya girmez mi bu kadar kesin konuşmak bilmeden pes doğrusu
Cevabınizi iki mesaj altinizda konu sahibi vermiş :)

tapusu varmış sadece üzerine değil tapusu olmayan yere o kadar masraf yapılması için insanın deli olması lazım az mantık
Siz benim mesajı okumamissiniz. Ben evin yapıldığı el kadar alandan değil, bahcem alanım vb. diye sahiplendiği bölümden bahsettim.

Yazıldı mı bilmiyorum ama bu nasıl bir köymüş de tepesine pansiyon yapılıyor? Ya karadeniz yaylası ya da urla falan diye düşündüm. Neresi orası? Siz insani açıdan çok haklısınız elbette. Elalem bile kişisel alanıma saygı göstermeliyken kuzenimden bunu hayli hayli beklerdim. Ama yasal dayanağınız yoksa yapabileceğiniz bir şey de yok, düşünmemeye çalışın

siz haklısınız ama etik açıdan kuzeniniz haklı resmi açıdan ama ben hayatımda birşey yaparken herzaman yazılı olmayan kurallara uyuyormu yapacağım şey diye düşünürüm tabii komşuluk hakkı da bambaşka bir olay ama maalesef günümüzde artık böyle şeylere dikkat edenler çok az
şu an yapacağınız bişi yok ne yazıkki alışmaya çalışacaksınız
Kesinlikle. Kanunsuz kuralsız bir iş yaptı demiyorum . sana böyle bir hak verilmişsse
kullanırsın.kimsede birşey diyemez. Ama yapan kişi akraba olunca insan biraz hassasiyet bekliyor. Akrava değil yabancı biri bile olsa empati kurarsın. Kimse evinin dibinde sürekli gelip giden yabancı birilerini istemeZ.

Yanlış anlamayın ama ev yaparken yanına nasıl bina gelir, etrafı nasıl olur hiç planda yok muydu? Bir arazide nereye ev yapılacağı, yan arazisi bellidir. İlişkiler hoşnut tutup iyi geçinmeye başlamanız lazım.

Bir yeri kapatmak çok kolay diye hangi kısımda söylemişim? Zamanında böyle bir planı olduğunu söyleseydi ona göre işimizi bilirdik demişim. Tersinden okumayın yazdıklarımı
Zamanında öyle bir planı olmayabilirdi. Araziyi satabilirdi dara düşüp. Yeni alıcı pansiyon yapabilirdi belki. Belki ahır yapardı sinekten rahat edemezdiniz.

Apartman dairesi alırken de üstte çocuklu yaşamasın, altta bekar yaşamasın diyebiliyor muyuz? Kendi sınırlarımız dışında kalan yerlerle ilgili her zaman değişiklik olabilir.

Şimdi arazi kimin üstüne yani sizin şato ? Dedenin falan mı ? Konu niye saçmasapan bir hal aldı? Ben öyle köy konseptini seviyorum izin verseler bizim kv yi gönderip evlerini turizme açıcam. domates seralarında da turistleri çalıştırıp üstüne para alıcam 😂
Hangi şato

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X