• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Köye taşınıyoruz...

Bengulerimnp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
7
6
1
Merhaba arkadaşlar biraz uzun olcak şimdiden k.bakmayın.. Evleneli 2 buçuk yıl oluyor. Eşimin evlenmeden önce bir sürü borcu varmış ben ona defalarca sormama rağmen borcum yok demişti. Evlendikten sonra öğrendm altınlarım gitti maaşım her ay borçlara gitti ailemin rızası olmadan evlendiğm için çok mutsz bi evlilik yaşamama rağmen ayrılamadım.ikimizinde maaşı borçlara gittiği için ev kirasını ödeyemez olduk eşyaları sattık eşimin memleketine geldik 5 ay önce eşimin ailesiyle yaşıyoruz ben yine çalışıyşrum hala borc oduyoruz ama en azından başımızı sokacak bı evimiz var derkeen eşim borçlar yüzünden hapse gireceği için kv evi satıp parasıyla borç ödeme kararı aldı haftaya onların köyündeki eve taşıncaz köy merkeze yakın olduğu için işe gidip gelebilcem ama yozgat (eşimin memleket yozgat) yeterince sıkıcıyken ben köyde ne yapacağım çokmutsuz iğrenç hissediyorum depresyondayım lütfen yardım edin çok çaresizim

anlaşılan meblağ epey yüksek, ödenmediği için de iyice artmış.
Allah kolaylık versin, babasının evi de gidiyor borçlar için.
yoksa bu sürekli olan bir borçmu, yani bi taraftan bi taraftan eşin hala borç mu yapıyor.

Aklıma kötü şeyler geldi, yazacağım ama. Bu dallamanın borçları varsa ordan burdan duyduğu laflarla düğündeki takılarla borçlarını kapatmak için evlenmiş bile olabilir. Sen de çalışıyorsun, beğenmişse bi de seni değme keyfine dallamanın!!!

Zamanında söyleseydi borcunu derdini, neden yalan söyledi? borcun üstüne evlilik yapıp senin hayatını böyle berbat etmeye hakkı yoktu... Borç olur yoksa, ödenir giderdi. Mesele yalan söylemesi baştan! Ben art niyet ssezdim, bilemedim..

Borc derken ne borcu da hapse giriyor? İsin icinde dolandiricilik gibi bir suc olabilir mi?
Bosanin, boylece kimsenin borcunu daha fazla odemek zorunda kalmazsiniz, zararin neresinden donsen kardir

valla herkes sormuş bide ben soracağım ne borcuymuş bu böyle öde öde bitmemiş senet sepet var galiba biri bitip biri çıkıyor allah kolaşlık versin işihiz sor çok şükür hala çalışa bileceksiniz, düşünsenize birde köye taşınıp evde oturmak zorunda kalsaydınız? Allah yardımcınız olsun ama bi insan ( eşiniz için söylüyorum) bu kadar arka alınırsa bi gün kendini arka alanlara da çifte atar dikkatli olun derim ben. Bir kaç yıl en azından çocuk falan yapmasanız mı?

Tefeciden 50 bin almış (dolandırıldım o yüzden almak zorunda kaldım diyo ama ben kumar olduğunu düşünüyorum) faize binmiş kredi çekmiş o krediyi de ödeyememiş battıkça batmış yani. Akılsız
Kumar oynamış belli tefecidende borç aldı geri ödeyemeyince elindekiler gitti

Merhaba arkadaşlar biraz uzun olcak şimdiden k.bakmayın.. Evleneli 2 buçuk yıl oluyor. Eşimin evlenmeden önce bir sürü borcu varmış ben ona defalarca sormama rağmen borcum yok demişti. Evlendikten sonra öğrendm altınlarım gitti maaşım her ay borçlara gitti ailemin rızası olmadan evlendiğm için çok mutsz bi evlilik yaşamama rağmen ayrılamadım.ikimizinde maaşı borçlara gittiği için ev kirasını ödeyemez olduk eşyaları sattık eşimin memleketine geldik 5 ay önce eşimin ailesiyle yaşıyoruz ben yine çalışıyşrum hala borc oduyoruz ama en azından başımızı sokacak bı evimiz var derkeen eşim borçlar yüzünden hapse gireceği için kv evi satıp parasıyla borç ödeme kararı aldı haftaya onların köyündeki eve taşıncaz köy merkeze yakın olduğu için işe gidip gelebilcem ama yozgat (eşimin memleket yozgat) yeterince sıkıcıyken ben köyde ne yapacağım çokmutsuz iğrenç hissediyorum depresyondayım lütfen yardım edin çok çaresizim

Niye bu çile!!!ayaklarının üzerinde durabiliyorsun çalışıyorsun
Ailene söyleyemiyorsun ,çünkü istenmiyen bir evlilik yaptın,
Peki nereye kadar saklıcaksın,zaten çalışıyorsunuz siz maddi değil manevi destek bekliyorsunuz,
Daha ne ?Kendinize eziyet başka mantığı yok bunun.

Tefeciden 50 bin almış (dolandırıldım o yüzden almak zorunda kaldım diyo ama ben kumar olduğunu düşünüyorum) faize binmiş kredi çekmiş o krediyi de ödeyememiş battıkça batmış yani. Akılsız
Ben de inanmadim..kumar ya da iddia..ama yine de bitmesi lazimdi..evlendikten sonra da devam etti demek ki..ev satmaya kadar gitmis mevzu

Bu arada cocuk yok degil mi?

Ben de inanmadim..kumar ya da iddia..ama yine de bitmesi lazimdi..evlendikten sonra da devam etti demek ki..ev satmaya kadar gitmis mevzu

Bu arada cocuk yok degil mi?
Yok. Eklemeyi unutmuşum bende kredi çektiğim için şuan ayrılamıyorum önce borcu bitirp daha sonra kendi ayaklarım üzerinde duracaj gücü bulur bulmaz ayrılacağm

sizce eşiniz bu kadar fedakarlığı değer mi??
onu en iyi siz tanırsınız.. eğer değmeyecek biriyse yıllarca borcunu ödeyip, bir de hiç alışkın olmadığınız yaşam şeklinin içinde günlerinizi heba etmeyin derim ben..

Resmen hayatiniza karabasan gibi cokmus , hic iyi niyetim evlilige saygim olmasa adam sizle sirf maasiniz var diye evlenmis bile olabilir diyecem yani. O ne bicim borcmus evler satiliyor esyalar satiliyor maaslar gidiyor hala odenmiyor. Esiniz nasil yapmis o borcuda 2.5 senedir odeyemediniz. O adamla omur mu gecer aileye karsi gelio adamin yalanlarina inaniop evlenmissiniz birde tabiki pismanlikta var. Ne diyelim ya kaderim diyip cekeceksiniz duzluge cikana kadar sabredeceksiniz borc bitince yavas yavas eski hayatiniza doneceksinzi tabi buna dayanacak gucunuz sevginiz sabriniz varsa. Yada ipleri koparip cikip gideceksiniz, ama su var resmi olarak evli oldugunuz icin adamin borclari bir sekilde sizi bulacaktir.

Allah kolaylik versin ne desek bos cok zor bir durum.

Niye bu çile!!!ayaklarının üzerinde durabiliyorsun çalışıyorsun
Ailene söyleyemiyorsun ,çünkü istenmiyen bir evlilik yaptın,
Peki nereye kadar saklıcaksın,zaten çalışıyorsunuz siz maddi değil manevi destek bekliyorsunuz,
Daha ne ?Kendinize eziyet başka mantığı yok bunun.
Onun için kredi çektim borç biter bitmez ayrılacağım kendı ayaklarım üxerinde duracak gücü bulmam için öncelikle ekonomik özgürlüğümü elime almam lazım

Back
X