Köye taşınmak

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.816
582
73
26
Hanımlar hiç aklıma gelmezdi bu konuyu açacağım. Ben kendi sülaleme ters olan bir ilçede oturuyorum ama alıştılar gelmek isteyen geliyor yine oturmaya. Annem saolsun kalmaya gelir 2 otobüs değiştirsene. Arabayla 15 dk ama ters yerde olduğu için 2 otobüs neyse. Eşimin işi köyde kamuda. Tek kardeş tarlada bahçede sürekli Ekim dikim ve hayvancılık yapıyor kayınpederimle birlikte. 5 yıllık evliliğimizde ilk yıllar köye taşınmak çok istedi ben istemedim ama şimdi ben ister oldum. Burda 2 dairemiz var karşılıklı. Biri kirada. Evde akrepler çıkıyor 0 ev olduğu halde insnılmsz böcekler oluyor artık çok soğudum. Köyde bir tane böcek olmuyor evde balkonda ama ben şehrin ortasında apartmanda olduğum halde durum bu. Neyse köy dediğim de oturduğum eve 20 dk uzaklıkta. Anneme 40 dk. Çarşıya da aynı. Bu arada eşimin işi vs durumdan zaten ben sürekli köyde olduğum için evimden çık köyde olduğum için sorun yaşamam gibi düşünüyorum. Ama bilemiyorum da. Mesela hasılat zamanı eşimle birlikte topluyoruz çünkü parası bizim oluyor. Ben çok soğuduğum için burdan eşim üst kata istediğimiz gibi evi düzüpte köye taşınsam diyorum. Kendi kararımla. Zaten köydeki büyğk evde bana kalıcak. Köy dediğime bakmayın 5 bakkalı var hayvancılık yapan çok az kişi var eşim dahil. Saat başı otobüsü var. Ama düşüncelerimizden bazıları annem burda olduğu gibi sık gelemem kızım diyor ama bende ne alaka diye düşünüyorum benim şuan otırdııgım yere gelen duraktan başka otobüse binip en fazla 25 dk daha uzağa gelip bana gelecek. Acaba köye tsınınca kendi akrabalarımdan gelen olmaz mı diyorum çünkü ben misafir çık severim. Eşimin sülalesi köyde ve oturduğum semtte. Neyse evde gözümü kapatmaya korkar oldum. Köye ğst kata ev yapıp gitsem oraya Burdaki evler kiraya verilince ek gelir olur yine siz ne önerirsiniz. Benim sorunum ben şuan oturduğum evde de olsam sürekli köye gidiyorum eşime tarlada vs yardım ediyorum köyde de olsam edeceğim. Birde öyle gezme huyu olan biri değilim köyde olursam gezemem düşüncem yok eşim araba kullanmayı öğreiritim ben sana gidip gelirsin diyor

Koy sorun değil ama eş ailesi ile aynı evde yaşamak sorun bence...
Dediğim gibi 5 yıllık evliliğimin 2 yılı beraber geçmiştir aynı evin içinde birde. Ben sınırlarımı çizen biriyim köye taşınınca altlı üstlü olucak ama

Eşinin ailesi nasıl insanlar? Mesela sizin eviniz onların evinden ayrı olacak ama aynı binada ya da yakın olacak .. bu konuya saygı gösterecekler mi? Yoksa orası da bizim evimiz burası da bizim evimiz diyerek sürekli bir arada mı olmak isteyecekler? Misafiriniz geldiğinde onlar da sürekli sizin yanınızda mı olmak isteyecek ? Bir de eş ile iyi gün de oluyor kötü günde ..ailelerle bu denli yakın oturmak ailelerin de her tertışmayı duymasına neden oluyor .. mahremiyetiniz pek kalmıyor,herkesin eşinizle tartışmanızı bilmesine neden oluyor ..bu sıkıntılı dönemlerde evliliği olumsuz etkiliyor ve çiftlerden birisi kendi ailesine yoğunlaşıp eşini yalnızlaştırıyor

Eşinin ailesi nasıl insanlar? Mesela sizin eviniz onların evinden ayrı olacak ama aynı binada ya da yakın olacak .. bu konuya saygı gösterecekler mi? Yoksa orası da bizim evimiz burası da bizim evimiz diyerek sürekli bir arada mı olmak isteyecekler? Misafiriniz geldiğinde onlar da sürekli sizin yanınızda mı olmak isteyecek ? Bir de eş ile iyi gün de oluyor kötü günde ..ailelerle bu denli yakın oturmak ailelerin de her tertışmayı duymasına neden oluyor .. mahremiyetiniz pek kalmıyor,herkesin eşinizle tartışmanızı bilmesine neden oluyor ..bu sıkıntılı dönemlerde evliliği olumsuz etkiliyor ve çiftlerden birisi kendi ailesine yoğunlaşıp eşini yalnızlaştırıyor
Çok haklısınız ama dediğim gibi biz artık onlarla iyide olsa kötpde olsa çok bütünleştık muhakkak kavgamızı duyacaklar ama böyle yaşamakta kötü. Zaten sürekli bşraradayız

İstiyorsanız şu an yaşadığınız düzenli bozmadan deneyin. Köyde sanırım yeni ev yapılacak. Evi yaptırın baktınız oluyor devam edin, yapamazsanız geri dönersiniz. Yada hafta sonu köy hafta içi merkezde kalırsınız.

Ben köy sevmem. Köyde yapamam ama siz seviyorsanız deneyin. Ama bence en bir yıl merkezde ki evi bozmayın.

Bende bugün radikal bir kararla köye taşınıyorum. Köy dediğime bakmayın aslında büyük bir kasaba(3 harfli marketlerinde bulunduğu) ister istemez yine de nasıl olacak diye stresliyim. Sizin için de hakkınızda ne güzel olacaksa o olsun🥰

Zaten bir ayağım köydeyse tarla bağ bahçe işini her halükarda ben yapıyorsam en önemlisi şu an yaşadığım evde böcek akrep sorunum varsa hiç düşünmem giderim.Annem akrabalarım bir şekilde gelirler 45 dk mesafe çok değil.Akrabalarım nasıl gelecek düşüncesi şu şartlarda en son düşüneceğim şey olur.Nasıl gelirlerse gelsinler Okyanus ötesine bile gitsem uçak diye bir şey var yani....Eksi artı terazisinde iki kira,büyük geniş akrepsiz ev benim için büyük artıdır.Zaten zamanın çoğunu kb kv ile geçiriyorsunuz her koşulda bu değişmiyor ,o zaman tercih belli.......

Dediğim gibi 5 yıllık evliliğimin 2 yılı beraber geçmiştir aynı evin içinde birde. Ben sınırlarımı çizen biriyim köye taşınınca altlı üstlü olucak ama
Kendi e ait farklı evin varken kolay.. ama altlı ustlu evde hep sorun cikar

Denenebilir.

Araba kullanmayı öğrenir annenizi getirir götürürsünüz arada.
Anneniz de geldikçe 2 gün daha fazla kalıverir.

Baktınız istediğiniz gibi olmuyor geri taşınırsınız, sözleşme imzalamıyorsunuz ya.

Sen ölmeyi bayilmak sanıyorsun 😂şimdi sürekli ordayım diyosun ama hele bı evini taşı eşinin ailesi pat diye gelsin görürsün o zaman köyü.koylerde haber verme kapı çalma diye bı adet yok pat diye icerdeler.dedikodusu asla bitmez her adımın dedikodu malzemesi olur.ayrica eşin hayvancılıkla uğraşıyordu eviniz tezek kokusu olacak.asla köyde yaşamam koydekiler bile köyden kaciyor

Sorun çıkarsa çıkar küsersin olur biter. Zaten hep köydeymişsiniz bence de taşının. Araba kullanmayı öğrenirsen annenin gelmesine gerek kalmaz sen gider gelirsin annene daha iyi olur. Atarsın anneni arabaya o AVM senin bu kafe benim gezersiniz

Benim merak ettiğim eşinizin kamudaki işi oldu. Hem kamuda çalışırken hem nasıl köyde bu işlerle uğraşıyor?

Sen ölmeyi bayilmak sanıyorsun 😂şimdi sürekli ordayım diyosun ama hele bı evini taşı eşinin ailesi pat diye gelsin görürsün o zaman köyü.koylerde haber verme kapı çalma diye bı adet yok pat diye icerdeler.dedikodusu asla bitmez her adımın dedikodu malzemesi olur.ayrica eşin hayvancılıkla uğraşıyordu eviniz tezek kokusu olacak.asla köyde yaşamam koydekiler bile köyden kaciyor
Nasıl hadsizlik bu. Sen haddini bilerek gel konuş. Senin o tezek dediğin pis koku sayesinde benşm eşim 2 daire aldı haberin var mı hadi hadisz burası sana göre değil sen masa başında ayını geçindirebilecek kadar maaşa devam et tezek kokusuz

Sorun çıkarsa çıkar küsersin olur biter. Zaten hep köydeymişsiniz bence de taşının. Araba kullanmayı öğrenirsen annenin gelmesine gerek kalmaz sen gider gelirsin annene daha iyi olur. Atarsın anneni arabaya o AVM senin bu kafe benim gezersiniz
Avm 20 dk uzaklıkta zaten 😻

Nasıl hadsizlik bu. Sen haddini bilerek gel konuş. Senin o tezek dediğin pis koku sayesinde benşm eşim 2 daire aldı haberin var mı hadi hadisz burası sana göre değil sen masa başında ayını geçindirebilecek kadar maaşa devam et tezek kokusuz
Ne saçmalıyorsunuz gerçekten.benim dediklerimle bunun ne alakası var.esimin ailesi köyde yaşıyor ordan biliyorum.o kadar saçma bı yerden konuya girmissiniz ki ayrıca siz haddinizi bilin kim oluyorsunuz da bana bu şekilde konuşuyorsunuz.cok şükür maddi durumum gayet iyi.köy hayatının zorluklarından bahsettim yalan mı köylerde tezek kokusu olmuyor mu?

Back
X