KÖYE YERLEŞME FİKRİ

feruzecerci

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
1.918
3.261
133
Merhaba arkadaşlar, bizim eşimle 5 yıl sonra işi gücü bırakıp emekli hayatına geçme hayalimiz var, 40 yaşına gelmeden ufak bir birikim yapıp denize yakın veya denize kıyısı olan bir köye yerleşmeyi hayal ediyoruz. Belki minik bir tekne de alır, geri kalan hayatımızı bu köyde geçirmek istiyoruz. Bir arkadaşımız yaptı bunu, bebekleri olduktan sonra gittiler. Gittiği yerde küçük bir iş buldu, küçük ve mutlu bir hayatı var... Tabi bende hemen artı eksi analizi yapma huyu vardır, şuan çok şeyden bunaldığım için sadece bunu hayal etmek bile rahatlatıyor.

Bizim gibi böyle hayaller kuran var mı ☺️

Merhaba arkadaşlar, bizim eşimle 5 yıl sonra işi gücü bırakıp emekli hayatına geçme hayalimiz var, 40 yaşına gelmeden ufak bir birikim yapıp denize yakın veya denize kıyısı olan bir köye yerleşmeyi hayal ediyoruz. Belki minik bir tekne de alır, geri kalan hayatımızı bu köyde geçirmek istiyoruz. Bir arkadaşımız yaptı bunu, bebekleri olduktan sonra gittiler. Gittiği yerde küçük bir iş buldu, küçük ve mutlu bir hayatı var... Tabi bende hemen artı eksi analizi yapma huyu vardır, şuan çok şeyden bunaldığım için sadece bunu hayal etmek bile rahatlatıyor.

Bizim gibi böyle hayaller kuran var mı ☺️
Bazen bana da güzel geliyor kaş taraflarını düşünüyorum mesela. Ama şehir hayatına alışkanlığı bırakmak zor olur. Alışveriş yapmayı, iyi restaurantlarda yemek yemeyi, eğlence mekanlarını seviyorsanız köy hayatı yerleştikten sonra pişmanlık olabilir.

Bazen bana da güzel geliyor kaş taraflarını düşünüyorum mesela. Ama şehir hayatına alışkanlığı bırakmak zor olur. Alışveriş yapmayı, iyi restaurantlarda yemek yemeyi, eğlence mekanlarını seviyorsanız köy hayatı yerleştikten sonra pişmanlık olabilir.
Yok hiç sevmiyorum şehir hayatını, ha belki ilçe hayatı olabilir ama şehir istemiyorum. Daha önce eşim de ben de bazı büyük kuruluşlarda çalışma imkanı yakalamış sırf metropol diye kabul etmemiştik. Büyük şehirden işlerimizi ayarlayıp küçük bir ilçeye geldik, son bir yıldır buradayız. Ama bizi kesmedi bulunduğumuz ilçenin köylerinden bağ bahçe satın aldık, ağaçlar diktik. Şimdi bu da kesmiyor gibi çünkü galiba eşimle ben yörük olarak doğmuşuz illa gidip bir dağın tepesine konmadıkça içimizde bir şeyler eksik gibi :D Bir de evimiz denize yakın olsun istiyoruz, şimdi arabayla denize 1,5 - 2 saat mesafedeyiz ama yürüyerek girmek istiyoruz... :) Bir dee en önemlisi sanırım bu, çalışmak istemiyoruz. Hobimiz dışında sevdiğimiz şeyler dışında bir şey yapmayalım, zaten benim işler stresli, her an bir gerginlik hatta bir kavganın ortasında bulabiliyorum kendimi...

çocukların eğitimi düşünün o sıkıntı değilse taşının
Eşim de ben de iyi üniversitelerde okumuştuk, şimdi çalışmayı bırakmak istiyoruz... Belki eğitim sistemi sorgulanmalı, sınav başarısı da öyle. Bu konu karışık linç yemek de istemiyorum, eşim de ben de küçük ilçelerde okuyup iyi yerler kazanabilmişiz, çocuklarımız da yapabilir yapamazlarsa da canları sağolsun, eğitimde çok başarılı olmalılar dersleri çok iyi olmalı çok güzel puanlar almalılar gibi bir isteğimiz yok... Ben hırslıydım çok iyi puanlar da aldım ama aldım da ne oldum... O yüzden sınav başarısını sağlamak için büyük bir şehirde olmalıyız gibi bir düşüncemiz yok ☺️ kitap okuyan bir aileyiz çocuğumuzda da o alışkanlık olsun gerisi gelir zaten ♥️

Back
X