Kp canımı sıkıyor

Pardon siz bu aileyi taniyor musunuz? Kisisel bir husumetiniz mi var? Cok atesli bir muhalefet icine girmissiniz.

Kadin ekmek alacak paramız yok yazmis. Bir ihtiyacınız var mi desin en azından diyor.
Yorum yapayım da ne olursa olsun gillerden iste

O borclar esimin evlenmeden onceki yaptigi borclari. Parasını müteahhitlere kaptirdigi borclari bu yuzden cekilen krediler faizler faizler ben konuyu derince anlatmadım sadece kp olan durumu yazdım bilip bilmeden yorum yapmayın vebal almayın
Yine benim dediğim yere geldiniz hanımefendi esiniz bakarken yapmış bu borçları bunda ne senin ne babanın suçu var senin baban borç ödemek zorunda değil madem bu kadar borç varmış evliliği erteleseymis şimdi ekmek bulamıyoruz yazmışsınız rabbim deldiği boğazı ac koymaz ama sizi de rezil ediyor bu durumda bu çok bencilce

Herkese yazdığım durumlari okursan konuyu daha net anlarsın sen gerçekten saygılı bir insan olsaydın anlamadan dinlemeden asıp kesmezdin yetistirilme meselesi demek ki
Elhamdülillah annemin ayaklarının altından operjm çünkü senin bahsettigin o şeyi çok güzelverdi bize misafire davranış şekli de içinde!!!! Ben bütün mesajları ve senin verdiğin tüm cevapları okudum ama gerçekten eşinize toz kondurmuyorsunz

Bir de şunu söylemek isterim babaannem de vefat etmeden önce toplamda 6 yıl her ay 1 ay olmak kaydıyla dönüşümlü olarak bir evladında kaldı maaşı da vardı dedemden kalan parası da vardı bankada ayrıca köyde evi de vardı arsası da yani sizin kayınpederden çok çok maddi durumu iyiydi biz asla bir kuruş beklemedik ki ne haddimize yarın biz de yaşlanacağız bize de mi yapılsın böyle şeyler ? biz ne yediysek onu yedi ne içtiysek onu içti ve biz fakir olmadık ona yedirdiğimiz içirdiğimiz için helali hoş olsun hala annem babam der keşke vefat etmeseydi de yine kalsaydı çünkü evimizin neşesiydi

yazdığınız yazıların nokta virgülüne dikkat edene kadar keşke biraz örnek şeyler yazsaydınız çünkü hepsi harf kalabalığı zerre içinde ele alınacak bir kelime yok size birşey demiyorum konu sahibiyle aynı görüştesiniz 😉
O borç edilen paraları yerken kp rinize yedirdiyseniz borcuna yardım etme hakkı bulabilirisniz sizin yediğiniz parayı o adam ödemek zorunda değil yediği 2 lokma ekmek para vermiyor diye kalmasın diyorlar vallahi çok yazık

Size cevap vermediğim halde ikinciye alıntı yapmışsınız ve konuyu ısrarla kişisel bölgeye çekmeye çalışıyorsunuz.

Karşı cevap olarak sunduğunuz şeye bakınca, aslında bu yorumu da yapmamak gerektiğini görebiliyorum ve fakat madem bu kadar show haline getirdiniz bunu buyurun:

Sizin anne baba sevginiz, gördüğünüz yetiştirme ve misafirperverliğiniz KKda yorum, yorum bol ünlemle ilan edilerek ve ömrünüzde hiç görüp tanımadığınız insanları aklınızda tamamladıklarınızla(!) yererek ispatlanması-desteklenmesi gereken bir olgu olabilir ve fakat benimki değil, bunu sizinle tartışacak değilim ve sizin nasıl bir evlat/anne olduğunuz da beni enterese etmiyor. Attığım her adım (anlayana) "Örnek"tir. Buna tartışma adabı da dahil.

İyi forumlar.

Size cevap vermediğim halde ikinciye alıntı yapmışsınız ve konuyu ısrarla kişisel bölgeye çekmeye çalışıyorsunuz.

Karşı cevap olarak sunduğunuz şeye bakınca, aslında bu yorumu da yapmamak gerektiğini görebiliyorum ve fakat madem bu kadar show haline getirdiniz bunu buyurun:

Sizin anne baba sevginiz, gördüğünüz yetiştirme ve misafirperverliğiniz KKda yorum, yorum bol ünlemle ilan edilerek ve ömrünüzde hiç görüp tanımadığınız insanları aklınızda tamamladıklarınızla(!) yererek ispatlanması-desteklenmesini gerektiren bir olgu olabilir ve fakat benimki değil, bunu sizinle tartışacak değilim ve sizin nasıl bir evlat/anne olduğunuz da beni enterese etmiyor. Attığım her adım "Örnek"tir. Buna tartışma adabı da dahil.

İyi forumlar.
Ikinci alıntı size değildi konu sahibineydi bence çokta örnek biri değilsiniz attığınız adım örnekmiş😂 neyse uğraşmam gereken bir evim ve bakmam gereken çocuklarım var size boollll attığınız adımla örnek vermeler 🤣🤣🤣😉

Ikinci alıntı size değildi konu sahibineydi bence çokta örnek biri değilsiniz attığınız adım örnekmiş😂 neyse uğraşmam gereken bir evim ve bakmam gereken çocuklarım var size boollll attığınız adımla örnek vermeler 🤣🤣🤣😉

Bir yanlış alıntılama hatasını nasıl telafi ettiğinizi de gördük, iyi örnek oldu.

Genelde lafım yerini bulunca, karşı taraf bol bol gülen simili koyar.
Ve boş olmadığına vurgu için işini(!) de ekstra yazar, güzel bir adrese teslim yaşanmış.
Neyse, şu yorumu alıntılayıp kendime kısmi hakaret ettim zaten, kafi. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Bence adama içten içe kizacaginiza açık açık sorun. Ama esiniz geçmişte çok para batırmışsa babası da buna şahit olmuş sa vermeyedebilir. Esinizin çekinmesi o kaptırdığı paralar yüzünden zaten. Kpnin de kenarda öyle büyük bir parası yok. Esinize yardim edecekse onu borç gibi değil de, gözden cikartarak verebilir ancak. Onuda biliyordur

Kayınbabanızın para verme zorunluluğu yok, yediği içtiği ne sanki. İlacı, kontörü falan da çok bir şey tutmaz. Ama uzun süreli kalıyorsa ve durumunuz ortadaysa nezaketen yardımını esirgememeli. Benim dedem de aynı durumdaydı, iki üç ay kalırdı her çocuğunda. Bize ara sıra harçlık verirdi. Torun sevindirme adı altında dolaylı yoldan aileye katkı. Yarım elma gönül alma demişler. Uzun süreli misafirlik bence bunu gerektirir.

Kayınpeder bize geldi sırasıyla cocuklarında kalıyor. Maddi olarak çok dardayız bu sıralar krediler faturalar ödemeler derken cepte para kalmıyor ekmek parası bile yok suan.bu para muhabbetini onun yanindada yapıyoruz acaba sundan mi istesek bundan mi istesek diye napicaz ne edicez felan filan hatta ben kendi babamdan isteyelim dedim istedim de ailem herzaman maddi olarak arkamda zaten onlar olmasa bizde geçim sıfır. Bütün bu konusmalara sahit olan kp elini kesinlikle cebine atmiyor üstelik maaşını yeni aldı ve birikmiside var bankada 4 bin kadar yani insan cikaririr bir 10 lira verir bari ama yok yok . Benim ailem herseyi sınırsız önümüze koyarken kp tık yok. Boyle olunca onunla konusasim da gelmiyor umursamazlığı zoruma gidiyor açıkçası ben mi abartiyorum bilmiyorum ki.
Hiç olmazsa bi ekmek bişey alabilirdi sonuçta uzun kalıyorsa.Siz haklısınız abartmıyorsunuz,bazı yaşlılar gerçekten çok cimri oluyor.

Bir şey sorabilir miyim burada yazan herkese: kayınpeder-kayınvalidenizin hesabında ne kadar para olduğunu biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız nasıl veya ne vesileyle öğrendiniz? Ben dokuz yıl evli kaldım ve aklıma hiç böyle bir soru düşmedi de bu yüzden soruyorum. Lütfen kınamayınız. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Cnm burda sana olumsuz yazanlar inan ya maddi durumu iyi yada ana babaya bakmayan sorumsuz lar, yahu o evde o adam a bakılıyor sa mutlaka vermesi lzm napcak mezaramı götürcek yapmayın yazık değil mi o geln onlara bakmaya mecbur değil senin ailen de yardım etmesin De görsün ler o zaman mecbur verir eşin bu kadar sorumsuzmu yazık sana ama Allah yardım etsin sana devir çok pahali olduğu nu ne zengin biliyor nede kayınpede gibi yaşlılar şu an kriz var ülkede farkındamısınız herkes elini cebine atacak ben de babama bakıyorum amcam a bakıyorum ama bir derdimi iki etmezler yalnız erkek kardeşim işe yaramaz maalesef yapcak bişi yok işte nplm

Bir şey sorabilir miyim burada yazan herkese: kayınpeder-kayınvalidenizin hesabında ne kadar para olduğunu biliyor musunuz? Eğer biliyorsanız nasıl veya ne vesileyle öğrendiniz? Ben dokuz yıl evli kaldım ve aklıma hiç böyle bir soru düşmedi de bu yüzden soruyorum. Lütfen kınamayınız. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum.

Sohbette telaffuz edilirse, ya da bir işlemi evlada yaptırırsa bilinir.
Eşim ailesinin mal varlığını ve yaşamakta olduğu sorunları biliyorum; çünkü, böyle bir iletişimimiz var ve avukat işleri eşimde-bende. Bunlar bilinmeyecek şeyler değil, bir yerden-sebepten bilinebiliyor, aile yapısına göre de değişiyor.

Tesadüf eseri banka kartını gördü yatağın ustunde esim

Ben ne kadar aylıkları felan olduğunu onlar için bazı yasal işlem yaptırdığım için biliyorum veya kendileri birşey söyledikleri için. Aksi takdirde baskalarin parası umrumda olmaz. Kendi hesabımı ayrı tutarım her zaman.

Cnm burda sana olumsuz yazanlar inan ya maddi durumu iyi yada ana babaya bakmayan sorumsuz lar, yahu o evde o adam a bakılıyor sa mutlaka vermesi lzm napcak mezaramı götürcek yapmayın yazık değil mi o geln onlara bakmaya mecbur değil senin ailen de yardım etmesin De görsün ler o zaman mecbur verir eşin bu kadar sorumsuzmu yazık sana ama Allah yardım etsin sana devir çok pahali olduğu nu ne zengin biliyor nede kayınpede gibi yaşlılar şu an kriz var ülkede farkındamısınız herkes elini cebine atacak ben de babama bakıyorum amcam a bakıyorum ama bir derdimi iki etmezler yalnız erkek kardeşim işe yaramaz maalesef yapcak bişi yok işte nplm
Burda herkes bakıyorsam para vericek kp diye anladı beni oysaki o kadar yaninda konusiyoruz sadece sormasini beklerdim paraniz mi yok

Aile olmak öyle bişey değil bence.
Vermek zorunda değil elbette.
Ama böyle şeyler bir baba için zorunluluk değildir, vicdani gerekliliktir.
Bizde kimde ihtiyaç varsa ona kosulur, bu elde ne varsa bir paket makarna da olur, çeyrek altın da olur..
Para yoksa bile insan evinde olan erzagi paylaşır, yine paylaşır.
Bilmiyorum biz öyle gördük, bana zorunda değil yorumları sanki komşudan bahsediliyormus gibi geliyor.
İnsan komşusunun darda olduğunu bilse koşar yahu, evlada olup da vermemek, ve bunu normal karsilamak bana ters geliyor.

Back
X